Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:47:13 GMT

پویش اجتماعی برای چه بیماری‌های موثر است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۹۱۲۹۳

پویش اجتماعی برای چه بیماری‌های موثر است؟

افشین استوار روز جمعه در گفت‌ وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره تاثیر پویش‌های اجتماعی سلامت بر انواع بیماری‌های غیرواگیر بیان کرد: هر بیماری یا اقدامی را نمی‌توان با پویش اجتماعی تحت کنترل قرار داد. به طور مثال درباره فشار خون، نیمی از مردم اطلاعی از بیماری خود نداشتند، اما درباره دیابت این طور نیست و ۷۵ درصد مردم از ابتلا به دیابت خود اطلاع دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بیماری دیابت، آزمایش‌های عینی و علائم واضح و آشکاری دارد. در نتیجه برگزاری پویش اجتماعی برای دیابت خیلی نمی‌تواند به اندازه فشار خون موثر باشد.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: موضوع دیگر این است که اندازه گیری قند خون به سادگی و کم هزینگی فشار خون نیست و البته تهاجمی است. به هر حال در اندازه گیری قند خون باید یک سوراخ بسیار کوچک و با سوزن، برای خون گیری ایجاد شود و این اقدام برای همه افراد مطلوب نیست.

استوار اظهار داشت: در زمینه کنترل مصرف نمک نیز می‌توان از طریق تغییر فرمولاسیون مواد غذایی به نتیجه رسید. زیرا عمده نمک دریافتی افراد از طریق نان اتفاق می‌افتد.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت پیش از این نیز درباره علت راه‌اندازی پویش فشار خون به خبرنگار سلامت ایرنا گفته بود: علت برگزاری این پویش، بی‌اطلاعی ۴۵ درصد مردم از ابتلا به بیماری فشار خون بالا بود. به واسطه این پویش، مطالبه‌گری برای اندازه‌گیری فشار خون تا حد زیادی در مردم ایجاد شده است. شیوع فشار خون بالا در جمعیت ۱۸ سال به بالای کشور حدود ۲۶.۵ درصد و در جمعیت بالای ۳۰ سال حدود ۳۰ درصد است و این یعنی ۱۶ میلیون نفر مبتلا به فشار خون بالا داریم که از این تعداد، ۵۵ درصد می‌دانستند فشار خون دارند و ۴۵ درصد اطلاعی نداشتند. یعنی بین ۷ تا ۸ میلیون نفر ایرانی در کشور فشار خون بالا دارند و اطلاعی از آن ندارند. این موضوع مبنای اجرای پویش ملی کنترل فشار خون بالا بود.

به گزارش ایرنا، بر اساس سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، ایران باید تا سال ۱۴۰۴ تا میزان ۳۰ درصد از احتمال مرگ زودرس بر اثر این بیماری‌ها را کاهش دهد. ایران از سال ۱۳۹۵ سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر را تدوین کرد که این سند در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب شد و به امضای ۱۱ وزیر و معاون رییس جمهوری رسید. در این سند، اهداف ملی برای کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر تعریف شده و در واقع یک نقشه راه محسوب می‌شود.

بیش از سه چهارم موارد مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر به علت ۴ بیماری اصلی یعنی بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن تنفسی است. سالانه ۳۸۰ هزار مرگ و میر در کشور اتفاق می‌افتد که ۳۰۰ هزار مورد آن مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است. در حال حاضر هزینه سالانه درمان بیماری‌های غیرواگیر در کشور حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان است که این میزان بالغ بر سه درصد تولید ناخالص ملی می‌شود.

برچسب‌ها قند خون بیماری افشین استوار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دیابت بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قند خون بیماری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دیابت بهداشت و سلامت قند خون بیماری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دیابت بهداشت و سلامت کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر فشار خون بالا وزارت بهداشت پویش اجتماعی اندازه گیری ملی کنترل قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۱۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه پویش ارومیه شهر دوستدار کودک برگزار شد

اختتامیه پویش ارومیه شهر دوستدار کودک و تجلیل از ایده‌های برتر در سالن آمفی تئاتر شهید سلیمانی شهرداری ارومیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، همایش ملی شهر دوستدار کودک امروز _پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت_ با شعار «چگونه محله ام را زیباتر کنم» با حضور میهمانانی از استانداری آذربایجان‌غربی، شورای اسلامی شهر ارومیه، اداره کل آموزش و پرورش و اداره کل ارشاد استان و به میزبانی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه برگزار شد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه و رئیس سازمان فرهنکی اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه از سخنرانان این مراسم بودند.

در این همایش پویش "چگونه محله‌ام را زیباتر کنم"برگزار شد و از ۱۵۷ آثار ارسال شده، ۶ ایده برتر توسط داوران به عنوان آثار برتر انتخاب و با اهدای جایزه از نفرات برگزیده شده تجلیل به عمل آمد.

هدف اصلی شهر دوستدار کودک مشارکت کودکان و شنیده شدن صدای کودکان توسط مسئولین، مدیران و تصمیم‌گیران شهری است.

شهر دوستدار کودک زمینه ای فراهم می سازد تا این قشر از اجتماع که بی‌صدا هستند و نمی‌توانند صدا، نظرات، ایده‌ها، مسائل و مشکلات خود را به گوش بزرگ‌ترها برسانند، صدای آنها را به گوش مدیران، تصمیم‌گیران شهری رسانده و به این وسیله این نظرات و ایده ها در برنامه‌های توسعه شهری و مسائل مدیریت شهری انعکاس یابد.

کد خبر 750126

دیگر خبرها

  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • علائم فشار خون بالا
  • اختتامیه پویش ارومیه شهر دوستدار کودک برگزار شد
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟