Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندران- تولیت آستان قدس رضوی علما را چراغ راه جامعه خواند و بر تکریم آنان از سوی مردم تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، حجت الاسلام احمد مروی ظهرپنج شنبه در مراسم سومین روز ارتحال آیت الله نورالله طبرسی نماینده سابق ولی فقیه در مازندران و امام جمعه ساری در مصلی این شهر با اشاره به اینکه انسان باید از قدرت و توانایی خود استفاده کند تا به مراتب انسانیت برسد، اظهار کرد: قرآن کریم و پیامبر اسلام، راه سعادت انسان ها را علم و عمل دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه باید عالمان را تکریم کنیم، خاطرنشان کرد: علم و دانش انسان را به خدا نزدیک می کند و همه عبادات مترتب بر علم و دانش است.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه باید از مسیر علم، خدا را بشناسیم، افزود: هیچ عملی به اندازه دانش و علم دینی مورد توجه و تاکید قرار نگرفته است.

حجت الاسلام مروی با تاکید بر اینکه هیج عملی در منظر اسلام به قداست کسب علم نمی رسد، اضافه کرد: در اسلام توصیه شده بدنبال علم، دانش و معرفتی باشیم که ما را به خدا نزدیک می کند.

وی علما را به ستارگان تشبیه و با اشاره به اینکه مردم از علم، معرفت، ایمان و عملِ علما بهره گرفته و در مسیر خدا و عبودیت قرار می گیرند، یادآور شد: در طول تاریخ این علما بودند که مردم را در برابر فشارها، فتنه ها، نیرنگ ها و تهدیدها حفظ کردند.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه مدیون علما هستیم، یادآورشد: آیات عظام کوهستانی، ایازی و طبرسی نگذاشتند تیرهای کفر، بی دینی و بی بندوباری، ذهن و فکر مردم را مورد هجوم قرار دهد.

حجت الاسلام مروی خاطرنشان کرد: اگر عالمان دین نبودند، حکوت های ظالمانه و غاصبانه آثار دین را از بین برده بودند.

وی با اشاره به اینکه آیت الله طبرسی ۶۰ سال از عمر خود را به هدایت، ارشاد و دستگیری مردم گذراند، یادآور شد: همه علما اینگونه بودند و بعنوان نمونه آیت الله کوهستانی نیز اگر در نجف می ماند از مراجع نامدار جهان تشیع می شد اما این جایگاه را رها و در راستای هدایت و تربیت و رهبری مردم به زادگاهش بازگشت.

حجت الاسلام مروی با بیان اینکه آیت الله طبرسی عالمی بزرگ، مردمی، دلسوز و متواضع بود، گفت: از سه سال قبل شاهد بودم که آیت الله طبرسی آماده بودند تا این سنگر را در اختیار عالم دیگری قرار دهند و خوشبختانه شاگرد دیگری همچون آیت الله محمدی لائینی از مکتب امام صادق (ع) و حوزه علمیه جای ایشان را پُر کرده و خلائی ایجاد نشد.

وی ادامه داد: پیوند عمیق میان مردم و علما طی چهل سال گذشته موجب شد انقلاب اسلامی در برابر همه فشارها بایستد و با سربلندی و کمترین عدول از مواضع انقلابی خود، عقب نشینی نکرد.

تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر اینکه نباید از نیرنگ و نقشه های شوم دشمنان غافل باشیم، گفت: دشمنان ما بی رحم بوده و انسانیت و تمدن را نمی شناسند. ظاهر اتوکشیده داشته اما زیر دست مخملی، پنجه های پولادی و آهنین دارند.

حجت الاسلام مروی با اشاره به اینکه استکبار، حقوق بشر و قانون را نمی فهمد، شهادت سردار سلیمانی را بی قانونی دانست و خاطرنشان کرد: آنان به اصول انسانی پایبند نبوده و برخلاف ظاهر آراسته و خندان شان، توحش و وحشی گری داشته و خون خوارند.

وی با بیان اینکه استکبار به هیچ عهد و پیمانی پایبند نبوده و به اصول اخلاقی اعتقادی ندارند، افزود: آنان هرکجا پا گذاشتند ناامنی، کشتار و بی بندوباری بوجود آوردند.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه مراسم تشییع سردار سلیمانی معاملات، طراحی و تدبیر دشمنان را برهم زد، گفت: باید آنگونه عمل کنیم که دشمن احساس کند با یک ملت طرف است چراکه نمی تواند با یک ملت بجنگد.

حجت الاسلام مروی با تاکید بر اینکه رای ما دشمنان را ناامید می کند بر حضور حداکثری مردم در انتخابات پیش رو تاکید و اضافه کرد: مردم گلایه و شکوه هایی داشته و کمبودهایی را احساس می کنند که غالباً بحق است اما با همه این مشکلات نباید سنگر را خالی و دشمن را امیدوار کنیم.

آیت الله طبرسی در سال ۱۳۵۹ از سوی امام خمینی (ره) به عنوان امام جمعه دائم ساری منصوب شد و پس از درگذشت آیت الله روحانی نماینده ولی فقیه وقت در مازندران و امام جمعه بابل، توسط آیت الله خامنه ای، نماینده ولی فقیه در مازندران شد.

سر انجام در دهم آبان سال ۱۳۹۸ به دلیل بیماری از این سمت استعفا داد. او همچنین در دو دوره از سوی مردم استان مازندران به عنوان نماینده در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آیت الله طبرسی علما علم حجت الاسلام مروی تولیت آستان قدس رضوی مازندران انتخابات سردار سلیمانی استکبار تولیت آستان قدس رضوی حجت الاسلام مروی آیت الله طبرسی امام جمعه ولی فقیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۱۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب این موجود خطرناک باشید

آفتاب‌‌نیوز :

امروز روزجهانی مبارزه با مالاریاست. بیماری مالاریا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های منتقله است که به علت حضور انگل تک یاخته بنام پلاسمودیوم در خون انسان ایجاد می‌شود.

 پلاسمودیوم‌ها در داخل گلبول‌های قرمز خون رشد می‌کند و پس از رشد، تکثیر کرده و موجب پاره شدن گلبول‌های قرمز خون و بروز علائم مالاریا می‌شود. 

همه گیری شناسی

هر سال در جهان ۵۰۰– ۳۰۰ میلیون نفر به مالاریا مبتلا می‌شوند و از این تعداد بیش از ۱ میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند. 

در دنیا هر ثانیه، یعنی در گفتن هر کلمه مالاریا تعداد ۱۰ کودک برای مبارزه با مرگ در اثر مالاریا پنجه نرم می‌کنند.

کل موارد مالاریا در جهان بیش از ۵ برابر مجموعه (سل، ایدز، سرخک، جذام) است. عامل بیماری انگل‌های تک سلولی بنام پلاسمودیوم می‌باشد.

در ایران ۱۹ گونه پشه آنوفل شناخته شده که ۷ گونه آن ناقل بیماری هستند. پشه‌های آنوفل بیشترین زمان خونخواری را در شب انجام می‌دهند.

پیام طبرسی، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ عفونت در نقص ایمنی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت گفت: مالاریا را یک بیماری انگلی شایع در جهان برشمرد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

 طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود، اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتا خوبی قرار دارد، اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متاسفانه شاهد افزایش موارد ابتلا در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان این که مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولا باعث بروز بیماری خفیف تری می‌شود، اما فالسیفارم معمولا باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کشنده می‌شود.

روش انتقال بیماری

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد:انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

 طبرسی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشورهم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشور‌های مالاریاخیز نظیر کشور‌های آفریقایی، هند، پاکستان و... داشتند و در بازگشت به میهن دچار علایم بیماری شدند.

علایم بیماری

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علایم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریاخیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علایمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

تشخیص

به گفته طبرسی تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

درمان

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به وجود درمان‌های موثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود، اما حتما دوره درمان باید تکمیل شود. 

به گفته وی درصورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متاسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

پیشگیری

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند.

پیام طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشور‌های مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلا به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

 طبرسی استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پماد‌های دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلا به بیماری را کاهش دهند.

طبرسی کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق ترخواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای
  • تربیت فضلای دین توسط ماموستا فخری از حسنات ماندگار دفتر زرین زندگانی آن عالم فقید است
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • شهادت هزاران نفر از مردم فلسطین، دستاورد غرب وحشی و مدعی دموکراسی است
  • پتروشیمی‌ها از ورزش استان بوشهر نیز حمایت کنند
  • برای تقرب به ساحت مقدس امام زمان(عج) چه کنیم؟
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت
  • حج را نمی‌توان با اعمال دیگر جایگزین کرد
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • گزارشگر سازمان ملل خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه رژیم صهیونیستی شد