Web Analytics Made Easy - Statcounter

"کریستینا کخ"، فضانورد ناسا اخیرا پس از سپری کردن ۱۱ ماه در فضا و بازگشت به زمین طی مصاحبه‌ای اعلام کرد: پس از بازگشت به زمین حس یک کودک دو هفته‌ای را داشتم.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، "کریستینا کخ"، فضانورد ۴۱ ساله ناسا پس از بازگشت از سفر ۳۲۸ روزه خود از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) اظهار کرد: حالم اکنون که پس از یک اقامت طولانی در فضا به زمین بازگشته‌ام، بسیار خوب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: گذشته از درد عضلانی و مشکل در تعادل، به خوبی می‌توانم بدن خود را با نیروی جاذبه زمین تنظیم کنم. من به مدت یک روز گردن درد داشتم و هنگامی که به زمین بازگشتم، کمی طول کشید تا تعادل خود را به دست بیاورم. وقتی به زمین بازگشتم، همانند یک بچه دو هفته‌ای بودم که در واقع سخت تلاش می‌کرد تا سر خود را بالا نگه دارد.

چندی پیش سه تن از فضانوردان ماموریت "اکسپدیشن ۶۱"(Expedition 61) توانستند با استفاده از چتر نجات فضاپیمای "سایوز "(Soyuz MS-13) در قزاقستان فرود آیند.

"کریستینا کخ"(Christina Koch) از ناسا، "لوکا پارمیتانو"(Luca Parmitano) از آژانس فضایی اروپا و "الکساندر اسکوورتسوف"(Alexander Skvortsov) از آژانس فضایی روسیه ۱۷ بهمن ایستگاه فضایی بین‌المللی را به مقصد زمین ترک کردند و در نهایت توانستند روی زمین فرود آیند.

قرار است ناسا از تجربیات "کریستینا کخ" استفاده کند؛ زیرا وی با سپری کردن ۳۲۸ روز در فضا، رکورد حضور یک فضانورد زن در فضا (با یک پرواز) را شکست. وی طی حضور موثر خود در فضا چند پیاده‌روی فضایی انجام داد و برای اولین بار در تاریخ به همراه دوست و همکار خود "جسیکا میر"(Jessica Meir) اولین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه را با موفقیت به سرانجام رساند.

لینک کوتاه: asriran.com/002zfl

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ناسا بازگشت به زمین هفته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۱۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا / عکس

به گزارش خبرآنلاین، بردن نشانگرهای ریزگرانشی (جاذبه صفر)، حرکتی سنتی است که به اولین پرواز فضایی انسان در سال ۱۹۶۱ (۱۳۴۰) برمی‌گردد، زمانی‌که «یوری گاگارین» کیهان‌نورد شوروی، عروسک کوچکی را با خود برد تا شناور شدن آن را درمدار زمین تماشا کند. زمانی‌که موتورهای موشک خاموش شوند و فضاپیما فقط تحت تأثیر جاذبه گرانشی زمین به حرکت خود ادامه دهد، شرایط ریزگرانشی (جاذبه صفر، بی‌وزنی) پدیدار می‌شود و عروسک و دیگر اجسامی که مهار نشده‌اند، شناور می‌شوند.

تا سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) فقط روس‌ها به سنت نخستین فضانورد تاریخ پایبند بودند، تا این‌که اسپیس‌ایکس تصمیم گرفت خدمه کپسول سرنشین‌دار دراگون (دراگون کرو) هم عروسک‌های خود را در مدار زمین شناور کنند. به دنبال آن بود که ناسا هم از این سنت استقبال کرد و اولین نشانگر ریزگرانشی خود را در مأموریت بدون سرنشین آرتمیس ۱، در اطراف ماه به پرواز درآورد.

به نقل از ایسنا، سونیتا ویلیامز (Sunita Williams)، فضانورد کهنه‌کار ناسا که در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به دستور شخص او از پروازهای فضایی کنار گذاشته شده بود، برای نخستین پرواز تاریخ‌ساز کپسول استارلاینر، عروسک پولک‌دار مخملی به شکل نهنگ تک‌شاخ را به‌عنوان نشانگر ریزگرانشی به همراه می‌برد.

این عروسک که کالیپسو نام دارد، به نهنگ تک‌شاخ یا «ناروال»، پستاندار آبزی مقیم آب‌های قطبی شمال اشاره دارد. این نهنگ‌ها جثه متوسطی دارند و در جنس نر، یکی از دندان‌های نیش به شکل عاج رشد می‌کند و از آرواره‌شان بیرون می‌زند. طول این عاج می‌تواند تا ۳ متر هم افزایش یابد.

ویلیامز از خواهرزاده و برادرزاده‌اش خواست تا عروسک ریزگرانشی را از میان چیزهایی که به دریا مربوط باشند، پیشنهاد دهند. او علاقه خاصی به اقیانوس و اقیانوس‌شناس معروف «ژاک کوستو» دارد و نام «کالیپسو» را برای ادای احترام به ژاک کوستو و کشتی تحقیقاتی‌اش انتخاب کرد.

ویلیامز می‌گوید: «کوستو با کشتی شگفت‌انگیز «کالیپسو» کاوش‌های شگفت‌انگیزی را در سراسر جهان انجام داد و چشمان بسیاری از مردم را باز کرد تا در مورد اقیانوس بیاموزند. من فکر می‌کنم فضاپیمای استارلاینر نیز کار مشابهی انجام خواهد داد».

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904258 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • بازگشت صدرنشین لیگ آزادگان به جاده برد/ پیروزی چادرملو و فجرسپاسی
  • پرتاب ۴ ماهواره با یک موشک به مدار زمین
  • درخواست سرمربی سابق بایرن: من را برگردانید
  • نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا / عکس
  • از شرافت فوتبال دفاع می‌کنیم‌/ هر روز باید دنبال زمین تمرین می‌گشتیم
  • اینیستا پس از گل به یادماندی مقابل چلسی: نمی تونم بگم چه حسی داشتم، فقط دویدم و پیراهنم رو درآوردم / زیرنویس فارسی
  • گروگان ۶ ساله بندرعباسی به آغوش خانواده بازگشت
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • رسمی؛ پارما قهرمان سری بی در فصل 2023/24
  • دستور تاج به ارکان قضایی برای هفته‌های پایانی/بازگشت به عقب ممنوع