Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@16:07:34 GMT

نگاه قومیتی را در انتخابات کنار بگذاریم

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۹۴۳۹۴

نگاه قومیتی را در انتخابات کنار بگذاریم

امام جمعه اهواز با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت:موسوی فرد در پایان بیان کرد: نگاه قومیتی را کنار بگذاریم و افراد شایسته را پس از مشورت انتخاب کنیم، کافی است ببینیم یک شخص چه مقدار لایق، با تقوا و با ایمان است.

به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدنبی موسوی‌فرد، امام جمعه اهواز در خطبه‌های نماز جمعه امروز ۲۵ بهمن اهواز، ضمن تبریک فرا رسیدن ولادت حضرت فاطمه(س) و روز زن، اظهار کرد: مردم اهمیت جایگاه مجلس شورای اسلامی را می‌دانند اما باید در این خصوص مطالبی گفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجلس کنونی آخرین روزها و ماه‌های خود را می‌گذراند، در این مجلس اقدامات خوبی انجام شد و نمایندگان در حد خود کار کردند اما این مجلس، مجلسی در تراز انقلاب اسلامی نبود.

وی افزود: نمایندگان مجلس باید به اشتغال و وضعیت معیشتی که مطالبه مردم است، توجه کنند. نمایندگان در سال‌های گذشته می‌توانستند به این موضوع بپردازند، با توجه به اینکه رهبر انقلاب سال‌ها است که نامگذاری سال‌ها را به مسئله اقتصادی اختصاص داده‌اند.

امام جمعه اهواز بیان کرد: ما باید برای مجلس آینده نمایندگانی انتخاب کنیم که جهادی و انقلابی کار کنند و نظاره گر رفتار مسئولین باشند. اولویت آن‌ها مسئله اقتصادی و معیشتی باشد و ظرفیت‌هایی برای اشتغال جوانان ایجاد کنند. متاسفانه بیشتر نمایندگان رفتار غیرقابل توجیه داشتند و با اقدامات برخی از مسئولین اجرایی که با منافع ملی ناسازگار بود، همراهی کردند و در برخی جاها رفتار خنثی داشتند، درحالیکه نمایندگان مردم بودند.

موسوی فرد با بیان اینکه این روزها بسیاری از نمایندگان برای مشکلاتی که خود به بار آورده بودند مطالبه می‌کنند، تاکید کرد: باید توجه کنیم که در انتخابات پیش رو به چه کسانی رای می دهیم. نماینده مجلس علاوه بر اینکه باید تقوا و ایمان داشته باشد، باید شجاع، انقلابی و مردمی باشد، در برابر دشمنان مقاومت کند و پاک دست باشد. پاک دستی بسیار مهم است، برخی از نمایندگانی که برای دوره بعد رد صلاحیت شدند به بیت المال مسلمین چنگ انداخته بودند و خیانت کردند.

وی ادامه داد: اما رسالت ما چیست؟ امروزه اصلاح طلب و اصولگرا مطرح نیست بلکه باید فردی را انتخاب کنیم که انقلابی باشد. برخی از طیف‌های انقلابی به جای آنکه عزم خود را جزم کنند و مجلسی انقلابی به وجود آورند، سلیقه‌های مختلف متاسفانه آن‌ها را از هم جدا کرده است.

امام جمعه اهواز افزود: هر کدام از گروه‌های انقلابی با هر سلیقه مانند یک نهر هستند، اگر این نهرهای انقلابی به هم گره بخورند تبدیل به رودخانه‌ای خروشان می‌شوند که عبور از آن غیر ممکن است.

موسوی فرد تصریح کرد: کمترین کوتاهی در انتخاب نماینده باعث ایجاد خسارت‌های فراوان و جبران ناپذیر می‌شود. باید سلیقه‌ها را کنار بگذاریم و نماینده شایسته انتخاب کنیم.

وی تاکید کرد: مجلس خبرگان رهبری بسیار تلاش کرد، شورای نگهبان نیز در حد توان خود زحمت کشید اما اگر خودمان را به جای آن‌ها در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که در زمان کم چگونه برخی را تائید صلاحیت و برخی را رد صلاحیت کردند. کسانیکه رد صلاحیت شده‌اند به این معنا نیست که در جاهای دیگری به کار گرفته نشوند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان با بیان اینکه جوانگرایی به این معنی نیست که تجربه افراد مسن تر را کنار بگذاریم، افزود: برای انتخاب بهتر می‌توان با بزرگان، روحانیون، استادان دانشگاه و دانشجویان مشورت کرد.

امام جمعه اهواز گفت: از مردم خواهش می‌کنم هفته آینده با هر سلیقه‌ای که دارند، پای صندوق‌های رای بیایند. از همه طیف‌ها و سلیقه‌ها می‌توانیم نماینده داشته باشیم. اگر کنار بکشیم قطعا شهید سلیمانی، دیگر شهدا، رهبر و اهل بیت از ما راضی نخواهند بود.

وی تاکید کرد: اولین مطالبه مقام معظم رهبری از مردم حضور حداکثری در انتخابات و دومین مطالبه انتخاب نمایندگانی شایسته برای مجلسی انقلابی است.

موسوی فرد در پایان بیان کرد: بخاطر خدا نگاه قومیتی را کنار بگذاریم و افراد شایسته را پس از مشورت انتخاب کنیم، کافی است ببینیم یک شخص چه مقدار لایق، با تقوا و با ایمان است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: نماز جمعه کنار بگذاریم امام جمعه اهواز نگاه قومیتی انتخاب کنیم موسوی فرد رد صلاحیت سلیقه ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۴۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا

فرارو- سال ۲۰۲۴ می‌تواند غیرعادی‌ترین انتخابات ریاست جمهوری باشد و از جهاتی نیز همین طور است. با این وجود، احتمال مشخصی وجود دارد که این انتخابات بتواند امریکا را به سوی مسیر‌هایی سوق دهد که پیش‌تر هرگز رخ نداده بود مسیر‌هایی که عواقبی بالقوه فاجعه بار را برای آن کشور به همراه خواهند داشت. در ادامه به پنج سناریوی عجیب و محتمل در این باره خواهیم پرداخت:

۱- ممکن است یک تساوی در آرای الکترال یا کالج انتخاباتی وجود داشته باشد: در میان تحلیلگران سیاسی اتفاق نظر کلی وجود دارد که برنده ریاست جمهوری ۲۰۲۴ توسط هفت ایالت نوسانی تعیین می‌شود که مجموعا ۹۳ رای الکترال دارند: جورجیا (۱۶ رای)، کارولینای شمالی (۱۶)، پنسیلوانیا (۱۹)، میشیگان (۱۵)، ویسکانسین (۱۰)، نوادا (۶) و آریزونا (۱۱). یک نامزد ریاست جمهوری برای پیروزی به ۲۷۰ رای از ۵۳۸ رای الکترال نیاز دارد. بنابراین، اگر دو نامزد هر کدام ۲۶۹ رای کسب می‌کنند به تساوی دست می‌یابند. آبا این امر امکان رخ دادن خواهد داشت؟ بله، اما از زمان تصویب دوازدهمین متمم قانون اساسی ایالات متحده در سال ۱۸۰۴ میلادی که روش انتخاب رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور را اصلاح کرد تنها انتخابات ۱۸۲۴ هیچ برنده‌ای در کالج انتخاباتی نداشت. با توجه به الگو‌های رای گیری فعلی تحلیلگران تصور می‌کنند جو بایدن رئیس جمهور فعلی با احتمال داشتن ۲۲۶ رای الکترال وارد انتخابات می‌شود در حالی که دونالد ترامپ ۲۱۹ رای دارد و در نهایت ۹۳ رای ایالت‌های نوسانی هستند که برنده را تعیین می‌کنند. اگر بایدن پیروز شود و برای مثال ارای الکترال کارولینای شمالی، جورجیا و آریزونا را از آن خود سازد، اما در مقابل ترامپ نیز ارای میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین و نوادا را تصاحب کند هر دو ۲۶۹ رای الکترال کسب می‌کنند. در سناریویی دیگر اگر بایدن آرای الکترال ویسکانسین، نوادا، جورجیا و آریزونا را از آن خود سازد و ترامپ برنده آرای پنسیلوانیا، کارولینای شمالی و میشیگان شود باز هم نتیجه ۲۶۹ رای مساوی بود.

۲- نامزد سوم می‌تواند نتیجه انتخابات را تغییر دهد: رابرت اف کندی جونیور نامنزد سوم که بیش‌ترین صحبت در مورد او مطرح شده مستقل است. علاوه بر این، "جیل استاین" نامزد حزب سبز در انتخابات سال ۲۰۱۶ دوباره به دنبال نامزدی به نمایندگی از حزب سبز است و "کورنل وست" مستقل و احتمالا یک نامزد حزب لیبرتارین نیز در عرصه رقابت انتخاباتی حضور خواهند داشت. نامزد‌های سوم یا حزب ثالث برای ورود نام شان به برگه رای هر ایالت فرآیندی را طی می‌کنند. در حال حاضر نام کندی صرفا در فهرست نامزد‌ها برای رای گیری هاوایی، میشیگان، یوتا حضور دارد، اما کارزار کندی اعلام کرده که در شش ایالت دیگر در فاصله‌ای نزدیک با نامزد‌های دیگر قرار دارد. سه ایالت از ایالت‌های ذکر شده میشیگان، کارولینای شمالی و نوادا می‌باشند که ایالت‌های نوسانی هستند. کندی و استاین می‌توانند آرای بیش تری نسبت به حاشیه پیروزی برای بایدن یا ترامپ در یک یا چند مورد از این ایالت‌ها به دست آورند. این وضعیت به طور مشابه پیش‌تر رخ داده بود زمانی که رقابت انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰ میلادی به فلوریدا رسید. جورج دبلیو بوش با ۵۳۷ رای از "ال گور" معاون رئیس جمهور پیشی گرفت. با این وجود، رالف نادر نامزد حزب سبز ۹۷۴۸۸ رای در فلوریدا به دست آورد. اگر نادر در رقابت حضور نداشت اکثر حامیان او به ال گور رای می‌دادند یا در خانه باقی می‌ماندند و احتمالا ال گور پیروز می‌شد.

تازه‌ترین نتیجه نظرسنجی Real Clear Politics نشان می‌دهد که کندی بین ۷ تا ۹ درصد آرا را در چهار ایالت جورجیا، میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین کسب کرده است. با این وجود، تفاوت در نتایج نظرسنجی‌ها در این باره که حضور کندی بیش‌تر به بایدن آسیب وارد خواهد ساخت یا ترامپ دیده می‌شود. نکته این است که کندی و شاید استاین می‌توانند باعث تاثیرگذاری در شانس بُرد برای نامزد برنده در یک یا چند ایالت شوند.

۳- رای دهندگان "بی وفا" می‌توانند نتیجه را تغییر دهند: در ۴۸ ایالت انتخاب کنندگان به نامزدی رای می‌دهند که برنده ایالت مربوطه خود شده است. دو ایالت دیگر می‌توانند رای را تقسیم کنند. با این وجود، انتخاب کنندگان اصطلاحا "بی وفا" بوده و هستند که به شخصی غیر از برنده ایالت خود رأی داده اند. این اتفاق در طول تاریخ انتخابات امریکا رخ داده است از جمله برای ده نفر (دو جمهوری خواه و هشت دموکرات) در جریان انتخابات ۲۰۱۶ میلادی. سی و سه ایالت از انتخاب کنندگان خود می‌خواهند که به برنده ایالت رای دهند در حالی که ۱۷ ایالت به آن‌ها اجازه می‌دهند رای خود را تغییر دهند، اما ممکن است مجازاتی را برای این منظور اعمال کنند. از میان ایالت‌های نوسانی جورجیا و پنسیلوانیا هیچ قانونی برای منع انتخاب کنندگان بی وفا از رای دادن ندارند در حالی که میشیگان آرای تغییر یافته انتخاب کنندگان بی وفا را شمارش می‌کند. بنابراین، ممکن است در یک تساوی ۲۶۹ رای یک یا چند انتخاب کننده بی وفا بتوانند رای متفاوتی از ایالت خود به صندوق بیندازند و شمارش شود بنابراین آن رای تعیین کننده خواهد بود که کدام نامزد برنده انتخابات است. برخی ممکن است به یاد داشته باشند که "مارتین شین" بازیگر در سال ۲۰۱۶ در آگهی‌ای ظاهر شد و انتخاب کنندگان ترامپ را ترغیب به انجام آن کار کرد.

۴- مجلس نمایندگان ممکن است برنده ریاست جمهوری را تعیین کند: اگر هیچ یک از نامزد‌های ریاست جمهوری ۲۷۰ رای الکترال یا تعداد آرای بیش تری را کسب نکند انتخابات به مجلس نمایندگان منتقل می‌شود جایی که هر ایالت دارای یک رای است. در حال حاضر، جمهوری خواهان مجلس نمایندگان ایالات بیش تری نسبت به دموکرات‌ها را کنتنرل می‌کنند. در نتیجه، در صورتی که آن سناریو عملی شود ترامپ احتمالا برنده خواهد شد. با این وجود، رای گیری نه در مجلس با ترکیب فعلی بلکه در مجلسی که در ژانویه سال ۲۰۲۵ میلادی سوگند یاد می‌کند انجام خواهد شد. مجلس نمایندگان ممکن است در سال آینده تحت کنترل دموکرات‌ها درآید حتی اگر ایالت‌های بیشتری تحت رهبری جمهوری خواهان باشند.

۵- سنا ممکن است معاون رئیس جمهور را به عنوان برنده تعیین کند. بر اساس متمم دوازدهم سنا به معاون رئیس جمهور رای می‌دهد چرا که هر ۱۰۰ سناتور یک حق رای دارند. در حال حاضر سنا توسط دموکرات‌ها کنترل می‌شود، اما ممکن است سال آینده تغییر کند، زیرا تعداد سناتور‌های دموکرات بسیار بیش تری نسبت به جمهوری خواهان در انتخابات حضور دارند. با این وجود، اگر سنا در سال ۲۰۲۵ به طور مساوی ۵۰ به ۵۰ تقسیم شود "کامالا هریس" معاون فعلی، به عنوان رئیس سنا تا زمان تحلیف رای تعیین کننده را خواهد داد. آیا او رای برنده را برای خودش به صندوق می‌اندازد که منجر به ریاست جمهوری یک رئیس جمهور جمهوری خواه و یک معاون دموکرات خواهد شد؟

مطمئنا امکان تحقق تمام سناریو‌های ذکر شده بعید به نظر می‌رسد، اما دست کم می‌توان گفت امکان آن هر چند اندک، اما وجود دارد. با توجه به این که این انتخابات امریکا تاکنون نتای عجیب کم نداشته نمی‌توانید احتمالات ذکر شده را رد کنید.

منبع: هیل

دیگر خبرها

  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • حسینی: نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم در مجموع انقلابی هستند + فیلم
  • لیگ کشتی از شهریور آغاز می شود/ میزبانی اهواز از جام تختی خوب بود
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • مردم در انتخاب فرد اصلح نگاه قبیله‌ای را کنار بگذارند
  • همه چیز درباره بخش نوعی نگاه، فیلم کوتاه و سینه فونداسیون کن ۲۰۲۴
  • راهیابی کاندیداها از یک لیست به مجلس بعید است
  • پورفرجی:حضور امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای انقلابی شده است
  • برگزاری مراسم انتخاب قهرمانان ورزش سال 1402/ کیانی و میرزازاده قهرمانان زن و مرد ایران از نگاه مردم شدند
  • بهترین تیم تاریخ لیگ برتر انگلیس از نگاه سسک فابرگاس / عکس