Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@17:13:40 GMT

ناگفته‌هایی درباره متهم ردیف اول کرونا

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۹۷۲۴۰

ناگفته‌هایی درباره متهم ردیف اول کرونا

به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از شیوع ویروس کرونا در چین و ابتلای افراد زیادی به این ویروس؛  موسسه ویروس شناسی چین، «ووهان» را کانون شیوع ویروس جدید کرونا شناخته و اعلام کرد که ترتیب ژن این ویروس ۹۶ درصد همانند ویروس خفاش است.

شروع ویروس کرونا  اواخر سال گذشته میلادی در بازار غذا‌های دریایی در شهر ووهان واقع در استان هوبی در مرکز چین که به طور غیرقانونی حیوانات وحشی می‌فروخت، سرچشمه گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون علاوه بر ۳۱ استان و منطقه چین به ۱۴ کشور دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا، استرالیا، تایلند، کره جنوبی، ژاپن، کانادا و فرانسه هم شیوع یافته است.

این ویروس که از خانواده «ویروس کرونا» شناخته شده است دوره نهفته نسبتا طولانی از چند روز تا دو هفته دارد و همین باعث شده است تا زمانی که علائمی مانند تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند از آن آگاهی ندارند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نمی‌بینند.

 به تازگی در مقاله ای که توسط محققان دانشگاه برکلی منتشر شده در نیواطلس منتشر شده است، علت وجود این نوع ویروس ها در بدن خفاش کشف شده و به این موضوع پرداخته اند که علت اینکه خود خفاش ها از این ویروس آسیب نمی بینند، چیست؟.

بیشتر بخوانید: رکورد جدید جان باختگان کرونا/ فوت ۲۴۲ بیمار در یک روز

خفاش‌ها در طول تاریخ ناقل بیماری‌های خطرناکی به انسان بوده اند که هزاران نفر را به کام مرگ فرستاده است. این اواخر خفاش‌ها به عنوان متهم ردیف اول ویروس کرونا در چین معرفی شده اند. ویروسی که از طریق سوپ خفاش به انسان‌ها منتقل شده و تاکنون جان تعداد زیادی از مردم چین را گرفته و این کشور را به حالت تعطیلی درآورده است.

تحقیقات دانشمندان در دانشگاه برکلی نشان می‌دهد که سیستم ایمنی منحصر به فرد پستانداران ویروس‌ها را به تولید مثل تشویق می‌کند و هنگامی که ویروس‌ها به حیوانات دیگر منتقل می‌شوند، می‌توانند بسیار مهلک باشند. خفاش‌ها با بیش از ۱۴۰۰ گونه مختلف سراسر دنیا را فراگرفته اند و ۲۰ درصد از کل جمعیت پستانداران را تشکیل می‌دهند. خفاش‌ها معمولا شکارچی طبیعی ندارند و بر خلاف جثه کوچکشان عمری بسیار طولانی دارند و برخی از آن‌ها تا ۴۰ سال عمر می‌کنند.

خفاش‌ها ، ویروس‌های مرگباری را با خود حمل می‌کنند

خفاش‌ها در قیاس با جوندگان از نظر تنوع نژادی و تعداد، حرفی برای گفتن ندارند، اما ویروس‌های مرگباری را با خود حمل می‌کنند که با ایجاد بیماری‌های مرگباری نظیر سارس، مرس، ابولا، ماربورگ ویروس کرونا یا Covid-۱۹ باعث مرگ هزاران نفر شده است.

سوال اینجاست که چه چیزی به خفاش‌ها اجازه می‌دهد علی رغم همراه داشتن چنین ویروس‌هایی بیمار نشوند؟

محققان دانشگاه UC Berkeley برای پی بردن به جواب این سوال اخیرا پژوهشی را صورت داده که از قدرت خارق العاده خفاش‌ها در میزبانی از این ویروس جدید حکایت دارد. «مایک بوتس»، اکولوژیست و محقق این پژوهش در این باره می‌گوید؛ سرایت ویروس‌های متعدد از خفاش‌ها یک مسئله تصادفی نیست. هرچند ما قرابت چندانی با این جانوران نداریم، اما سیستم ایمنی خاص آن‌ها به گونه‌ای عمل می‌کند که توانایی بیماری زایی بسیاری را ایجاد می‌کند.

ویروس‌ها برای تکامل و تکثیر به بهترین شکل نباید میزبان خود را سریع از بین ببرند. هرچه میزبان سریعتر از بین برود، آن‌ها هم شانس زیادی برای زنده مانده نخواهند داشت؛ بنابراین بهترین ویروس‌ها ویروس‌هایی هستند که بتوانند تعادل را حفظ کنند.

محققان در این پروژه برای بررسی نحوه تکامل ویروس‌ها در حضور سیستم‌های ایمنی، سه خط سلولی را از دو خفاش و یک میمون سبز آفریقایی درمعرض ویروس تب خونی قرار داده اند. نتیجه آزمایش از تفاوت‌های چشمگیر میان نحوه واکنش سیستم ایمنی این جانداران به ویروس حکایت دارد. در حالی که خط سلولی میمون به سرعت تحت تاثیر تکثیر ویروس قرار گرفت، سیستم ایمنی خفاش‌ها آرایش محافظتی مستحکمی به خود گرفت.

خفاش اول که از نوع روباه پرنده مشکی استرالیایی بود از یک سامانه ایمنی قوی برخوردار است که بلافاصله تولید مولکول‌هایی را شروع کرد تا به عنوان سیگنال هشدار، خبر حمله را به سلول‌های دیگر مخابره کرده و به آن‌ها دستور اختلال در روند تکثیر ویروسی را برساند. در نتیجه این آرایش دفاعی، روند رشد ویروس در خط سلولی تا حد زیادی کند شد، اما نکته جالب اینجاست که واکنش به حدی نیست که ویروس کاملا از بین برود بلکه اجازه زنده ماندن در حدی کنترل شده را به آن می‌دهد. در این شرایط ویروس به حیات خود ادامه داده و ویرولانس یا بیماری زایی را به سطحی می‌رساند که در صورت سرایت به دیگر ارگانیسم‌ها توانایی از پای درآوردن آن را دارد.

کارا بروک، محقق اصلی پروژه در این باره می‌گوید: واکنش شدید سیستم ایمنی از آلوده شدن سلول‌ها به عفونت ویروسی جلوگیری می‌کند در نتیجه حتی تکثیر ویروس هم نمی‌تواند به میزبان صدمه بزند. با این وجود زمانی که ویروس به انسان سرایت می‌کند به خاطر فقدان چنین سازوکار ضد ویروسی آسیب‌های زیادی رخ می‌دهد.

 خفاش‌ها این سطح از ایمنی و مصونیت را از کجا آورده اند؟

فعالیت ایمنی شدید در پستانداران باعث انتشار رادیکال‌های آزاد می‌شود که بخشی از مکانیزم دفاعی بدن در برابر ورود عناصر بیگانه از جمله ویروس و باکتری هستند. مشکل اینجاست که گاهی اوقات این رادیکال در اثر فعالیت شدید منتشر شده و به عنوان مهاجم به سلول‌های خودی حمله می‌کند، بنابراین ارگانیسم‌ها باید به شکلی موثر آن‌ها را سرکوب کنند.

خفاش‌ها به عنوان تنها پستاندار پرنده فعالیت جسمانی شدیدی دارد، اما سیستم ایمنی آن‌ها به خوبی از پس مدیریت التهاب‌های حاد ناشی از نرخ متابولیسم بالای لازم برای پرواز برمی آید. دانشمندان بر این باورند که توانایی خفاش‌ها در متعادل سازی واکنش‌های سیستم ایمنی و سرکوب مطلوب التهابات اجازه پرواز را به آن‌ها می‌دهد. با این حال بروک تاکید می‌کند که شبیه سازی سیستم ایمنی خفاش در انسان باعث آسیب به بدن ما می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا درمان کرونا بیماری واگیر تکثیر ویروس سیستم ایمنی ویروس کرونا خفاش ها منتشر شده ویروس ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۷۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)

 در جنگل‌های بارانی هوندوراس، مجموعه کوچکی از خفاش‌های سفید هوندوراس وجود دارند که چادر خودشان را می‌سازند. 

به گزارش فرادید، نام علمی خفاش سفید هوندوراسی «اکتوفیلا آلبا» (Ectophylla alba) است و نامش در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت به عنوان گونه تقریباً در معرض خطر قرار گرفته است. طول این حیوان به طور متوسط فقط ۳.۷ تا ۴.۷ سانتی‌متر و وزن آن‌ها فقط حدود ۶ گرم است. این حیوان فقط در آمریکای مرکزی در هوندوراس، کاستاریکا، نیکاراگوئه و پاناما یافت می‌شود. 

خفاش سفید هوندوراسی بخشی از خانواده خفاش برگ‌بینی است که شامل ۱۷ گونه می‌شود که هشت گونه از آن‌ها منحصراً در چادرهای ساخته‌شده از برگ زندگی می‌کنند. 

خفاش‌های سفید برای ساختن چادر، برگ گیاهانی از جنس گل خرچنگی را پیدا می‌کنند و آویزان می‌شوند تا خانه‌ای عالی درست کنند که هم در آن زندگی کنند و هم خودشان را از دید شکارچیان مخفی کنند. 

خفاش‌ها در گروه‌های ۲ تا ۱۵ نفره، شامل مادر و فرزندان و همچنین بزرگسالان غیرمرتبط می‌خوابند. نور خورشید وقتی به این برگ‌های زنده می‌تابد، سبب می‌شود خفاش‌ها سبز به نظر برسند، بنابراین آن‌ها به طور طبیعی در برابر شکارچیان استتار می‌شوند. 

این خفاش‌ها همانطور که از نامشان پیداست، کوچک، کرکی و سفید هستند، اما زال نیستند، بلکه صورت، پاها و بال‌های نارنجی‌زرد روشن دارند. آن‌ها در غذا خوردن مشکل‌پسند هستند و فقط انجیر گونه Ficus colubrinae را می‌خورند. پوست انجیر حاوی یک رنگدانه زرد کاروتنوئیدی به نام لوتئین است که احتمالاً عامل رنگ زرد آن‌هاست. 

رژیم غذایی این خفاش‌ها که تقریباً فقط انجیر است به آن‌ها این رنگ متمایز را داده است

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ نشان داد نرهایی که وضعیت بدنی بهتری دارند، بینی‌های زرد روشن‌تری دارند. این تمایز نشان‌دهنده دو رنگ بودن جنسی در این گونه خفاش است. 

متأسفانه، با توجه به رژیم غذایی بسیار محدود و ترجیحات لانه‌ای این خفاش‌ها، حافظان محیط زیست نگران این هستند که منابع غذایی و سرپناه آن‌ها تحت تأثیر قرار بگیرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار
  • ۱۱ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟