Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمدصالح صدقیان» رئیس مرکز عربی مطالعات ایران در تشریح دلایل انحلال کلاه‌آبی‌ها توسط رهبر جریان صدر عراق در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: مساله انحلال کلاه‌آبی‌ها توسط مقتدی صدر تا حد زیادی به ادامه تظاهرات در بغداد و انتخاب محمد توفیق علاوی به عنوان نخست وزیر جدید عراق مربوط است. در آن زمان علاوی با حمایت جریان سائرون به رهبری مقتدی صدر و جریان الفتح به رهبری هادی العامری به عنوان نخست‌‌وزیر عراق انتخاب شد و اتفاقاً صدر خیلی تلاش کرد تا زمینه‌های مردمی را برای تشکیل کابینه توفیق علاوی فراهم کند تا او بتواند با موفقیت کار خود را آغاز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مسیر شاهد آن بودیم که معترضان در بغداد حضور داشتند و طرفداران مقتدی صدر در قالب کلاه‌آبی‌ها وارد بغداد و برخی دیگر از شهرهای عراق شدند. همین موضوع باعث شد تا حرکت جریان صدر با عکس العمل شدید از سوی مردم و معترضان روبه‌رو شود.

وی ادامه داد: واقعیت این است که وضعیت سیاسی مقتدی صدر در عراق چند وقتی است که مناسب ارزیابی نمی‌شود و موضوع کلاه‌آبی‌ها باعث شد تا شرایط صدر بدتر شود. صدر به دنبال آن است تا عرصه سیاسی عراق را در قبضه خود بگیرد و حتی در این راستا با پوشش کلاه‌آبی‌ها وارد میدان شد تا بتواند نزاع میان دولت و معترضان را تقلیل دهد و آن را فروکش کند. این در حالی است که قرار شده فردا -یکشنبه- کابینه دولت عراق معرفی شود و رای اعتماد بگیرد و همه منتظر انه هستند تا ببینند کدام چهره‌ها عهده‌دار مسئولیت در عراق خواهند شد. آنچه دراین میان مهم جلوه می‌کند این است که علاوه بر شیعیان عراق، اهل تسنن و کردهای این کشور به این نتیجه رسیده‌اند که وضعیت فعلی باید به اتمام برسد؛ چراکه مردم عراق از مسائل اقتصادی و اجتماعی جاری در این کشور به شدت ناراحت هستند و هزینه‌های گزاف امنیتی هم قابل جبران و پرداخت نیست.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به کم‌تابی و درخواست مردم عراق برای پایان دادن به وضع موجود، گفت: واقعیت این است که مردم عراق خواهان پایان وضعیت موجود هستند. در این میان روز گذشته شاهد آن بودیم که نماینده آیت‌الله سیستانی در کربلا هیچ خطبه سیاسی در نماز جمعه قرائت نکردند و این نشان می‌دهد که ایشان هم خواهان استقرار آرامش در عراق هستند و به همین جهت نمی‌خواهند اوضاع عراق به هم بریزد. مجموع وضعیت فعلی نشان می‌دهد که مقامات سیاسی و مذهبی عراق به دنبال پایان دادن به وضعیت موجود هستند و خواهان تشکیل دولت هستند. از سوی دیگر بحث حل و فصل مشکلات پارلمانی در درون دولت مطرح است. در این میان مقتدی صدر به دنبال آن بود تا رهبری تظاهرات عراق را به عهده بگیرد و نهایتاً از طریق آن بتواند سکان سیاسی در عراق را به دست بگیرد. به همین جهت است که شاهد حضور کلاه‌آبی‌ها در بغداد بودیم؛ اما متاسفانه کلاه‌آبی‌ها آبروی صدر را بردند و به همین دلیل بود که مقتدی صدر دستور انحلال این جریان را صادر کرد و شاهد منحل شدن آن بودیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید متوجه باشید که کلاه‌آبی‌ها به هیچ وجه به صورت عدوانی عمل نکردند اما بسیاری از معترضان عراقی معتقدند که همین جناح‌های سیاسی باعث مشوش شد فضای عراق شدند. زمانی که صدر دستور پایان تظاهرات را داد و اعلام کرد که باید خیمه‌ها جمع‌آوری شود، مشخص شد که تمام این مسائل تحت رهبری صدر بود و همین موضوع سیلی از انتقادها علیه او را به راه انداخت. کسانی که عضو جریان صدر نبودند احساس کردند که این اقدام‌ها به ضرر عراق است و هم‌زمان شاهد برخی اتهام‌زنی‌ها بودیم. به همین دلیل است که معتقدم مقتدی صدر در عراق وضعیت خوبی ندارد و به دنبال آرام کردن اوضاع تا روز یکشنبه و حتی پس از آن است. داده‌ها نشان می‌دهد که کابینه علاوی به احتمال خیلی زیاد رای خواهد آورد و بعید به نظر می‌رسد که تظاهرات گسترده‌ای در این میان انجام شود؛ چراکه ۸۰ تا ۹۰ درصد معترضان از جناح صدر بودند و از سوی دیگر بحث کنترل خیابان‌ها توسط نیروهای امنیتی هم بسیار مهم است. لذا باید منتظر اعلام کابینه و وقایع احتمالی پس از آن باشیم.      

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عراق مقتدی صدر سائرون توفیق علاوی کلاه آبی ها جریان الفتح نشان می دهد مقتدی صدر وضعیت موجود کلاه آبی ها مردم عراق جریان صدر آن بودیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۷۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حل مسائل اجتماعی همواره یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های جامعه‌شناسان و علم جامعه‌شناسی چه از لحاظ نظری و چه از لحاظ تجربی و عملیاتی بوده است.

صالح‌الدین قادری (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار» به این موضوع اشاره کرده است که چیزی که باعث می‌شود سرپرستی زنان خانوار به عنوان یک مساله اجتماعی شناخته شود، موانع و مشکلاتی است که  بر سر راه سرپرستی زنان به وجود می‌آید و باعث می‌شود تا زنان سرپرست خانوار به عنوان قشری آسیب‌پذیر شناخته شوند.

* جیمز کرون و جامعه‌شناسی مسائل اجتماعی

قادری در این مقاله به این موضوع اشاره می‌کند که جیمز کرون درکتاب جامعه‌شناسی مسائل اجتماعی با توجه به این مهم که چگونه مسائل اجتماعی را حل کنیم؟ چند پرسش اساسی را در این حوزه مطرح می‌کند:

او در ادامه می‌نویسد این سوالات عبارت‌اند از: با وجود پیچیدگی در زمینە حل مسائل اجتماعی ما چگونه به این کار اقدام کنیم؟ آیا باید هرچه را به صورت فردی صحیح می‌دانیم انجام دهیم؟ یا شاید گروهی از جامعه‌شناسان گرد هم آیند و تصمیم بگیرند که چه باید کرد؟ یا اینکه باید هم چنان موضع بی‌طرفانە خود را حفظ و از گرفتن موضع شخصی اجتناب کنیم و فقط آن چه را در زمینۀ حل مسائل اجتماعی می‌دانیم، اظهار کنیم؟ 

ماکس وبر معتقد است ما فقط وظیفه داریم واقعیت را بگوییم و آن چه را رُخ داده گزارش کنیم

* رویکرد ماکس‌وبر در حل مسائل اجتماعی

به زعم قادری یک رویکرد به تأسی از ماکس وبر معتقد است ما فقط وظیفه داریم واقعیت را بگوییم و آن چه را رُخ داده گزارش کنیم، توصیفی عمیق و فربه از مسأله ارائه کنیم، به تحلیل عوامل علّی، زمین‌های و مداخله‌گر مؤثر بر پدیده بپردازیم، و پیامد‌های احتمالی خواسته و ناخواستە آن را مشخص کنیم و براساس آنها توصیه‌هایی برای بهبود وضعیت انجام دهیم.

قادری در ادامه رویکرد دومی را مطرح می‌کند که در آن این پرسش مطرح می‌شود که ما به صورت عملیاتی و مشخص چه کار باید بکینم؟ و چه طرحی را با توجه امکانات، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود در اندازیم؟ چگونه آن را اجرایی و عملیاتی کنیم؟ و چه مکانیسمی برای پایش، کنترل و نظارت و ارزشیابی آن بگذاریم؟ این رویکرد دوم پرسش‌های اینچنینی را مرتبط نمی‌دانند و درباره آن می‌گویند، کار ما نیست و به ما ارتباطی ندارد. کارفرمایان براساس نیاز‌های خود دانش تخصصی ما را در مورد مسائل به شکلی که توان و ظرفیت و امکانات عملیاتی‌کردن را دارند به کار گیرند.

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد به طور کلی می‌توان گفت این جامعه‌شناسان ورود جامعه‌شناسان به حوزه حل مسائل اجتماعی را جایز نمی‌دانند و دلیل اصلی آنها این است که با ورود جامعه‌شناسان به حل مسائل اجتماعی، سایرین بر بی‌طرفی آنان شک می‌کنند و این باعث خدشه‌دارشدن اعتبار جامعه‌شناسی می‌شود. به نظر این گروه، قضاوت درباره اینکه چه کار باید بکنیم برعهده دیگران است.

* رویکرد کارل ماکس‌ در حل مسائل اجتماعی

به گفته این پژوهشگر در این بین کارل مارکس، گرایش دوگانه‌ای دارند. یعنی هم می‌خواهد به این بپردازد که وضعیت اجتماعی چگونه هست و هم اینکه چگونه باید باشد؟ براساس این جمله از مارکس که فیلسوفان فقط جهان را تفسیر می‌کنند، اما نکتۀ مهم این است که بگوییم چگونه تغییرش دهیم از گروه اول می‌پرسند که هدف شما از اینکه این همه اطلاعات گردآوری، تشریح و تحلیل و تفسیر کنید و عوامل به‌وجودآورنده پدیده‌ها را مشخص کنید چیست؟

کارل ماکس معتقد است که فیلسوفان فقط جهان را تفسیر می‌کنند، اما نکتۀ مهم این است که بگوییم چگونه تغییرش دهیم

قادری با نگاهی به نظریات متکفران مختلف جامعه شناسی می‌نویسد: این گروه به گام بعدی که تغییر وضعیت موجود است بی‌توجه نیستند. در واقع پرسش این گروه این است که ما که فهم خوبی از پدیده پیدا می‌کنیم و علل و عوامل را می‌شناسیم و پیامد‌ها را می‌دانیم، چرا خودمان وارد میدان حل مسائل نشویم؟ چون ما در این حوزه از همه متخصص‌تر هستیم.

در نهایت اینکه مقالۀ حاضر با تأکید بر رویکرد دوم درصدد ورود به حل مسائل اجتماعی است؛ بنابراین براساس این رویکرد به ارائۀ رویکرد‌های جدید مبتنی بر کمک گرفتن از فنآوری اطلاعات و ارتباطات و تکنولوژی‌های مرتبط با حوزه رویداد‌های استارتآپی است. جامعۀ هدف این مقاله زنان سرپرست خانوار نیازمند به عنوان یک آسیب اجتماعی گروه هدفی هستند که در راستای کاهش آسیب‌پذیری آنها یک طرح ارائه می‌شود.

* چالش‌های موجود در ارائۀ خدمات به زنان سرپرست خانوار

در تحلیل آخر نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که مهمترین چالش‌های موجود در ارائۀ خدمات به زنان سرپرست خانوار در راستای کاهش آسیب‌پذیری این گروه اجتماعی عبارت‌اند از: ۱) ارائۀ خدمات به این زنان از سوی مراکز دولتی، عمومی و خصوصی به صورت مستمر انجام می‌گیرد، ۲) ساالنه هزینه‌های هنگفتی در این حوزه صرف می‌شود، ۳) فعالیت‌های جزیره‌ای گسترده‌ای از سوی مراکز و نهاد‌های خدمات‌رسانی، دولتی، عمومی وخصوصی ارائه می‌شود، ۴) هیچ مکانیسمی که بتواند این خدمات را به شکل هم‌افزایانه و دارای شمول ارائه دهد وجود ندارد، ۵) هیچ نهاد قابل دسترس، آسان و دارای داده‌های به‌روز به‌عنوان مرجع در این حوزه وجود ندارد، ۶) برخی از مددجویان به دلیل فقدان مکانیسم‌های رصد و پایش و آشفتگی موجود در این حوزه تمرکز خود را از توانمندسازی و اشتغال و کار به گردش میان خدمات‌دهندگان و دریافت خدمات معیشتی تغییر داده و عده‌ای هم به دلیل فقدان چنین مهارتی از خدمات محروم هستند، ۷) میدان ارائۀ خدمات به زنان بر ارائۀ بسته‌های معیشتی تمرکز دارد و کمترین توجه را به کارآفرینی و توانمندسازی دارد، ۸) دانش به‌روز و راهکار‌های عملیاتی و اجرایی که هر روز توسط دیگرانی که با این مسائل درگیر هستند به اشتراک گذاشته نمی‌شود و اقدمات به صورت تجربۀ شخصی و براساس تصمیم‌گیر‌های محفلی پیش می‌رود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • کسی که صدای حامیان فلسطین را خاموش کند، حیوان و هیولایی درنده است
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • توماج صالحی اعدام می‌شود؟
  • توماج صالحی اعدام می‌شود؟ نمی‌شود؟
  • تکرار ماجرای هاشم آغاجری؛ حکم اعدام توماج صالحی در چه شرایطی اجرا نمی‌شود؟
  • وضعیت اضطراری؛ شرایط خیلی امیدوار کننده نیست / سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک
  • سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک؛وضعیت اضطراری