Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@12:54:05 GMT

بهبود شاخص‌های اقتصادی در خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۹۹۲۵۸

بهبود شاخص‌های اقتصادی در خراسان رضوی

شاخص‌های اقتصادی خراسان رضوی با وجود تداوم تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی، به همت مسوولان اقتصادی، مدیران و فعالان بخش خصوصی بهبود یافته‌ است.

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، براساس این شاخص‌ها، وضعیت تولید، سرمایه‌گذاری و کسب و کار در خراسان رضوی رو به بهبود گذاشته و اجرای طرح الگویی مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی در این استان به عنوان یک عامل محرک نقش تشدیدکننده در ارتقای شرایط اقتصادی ایفا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی خراسان رضوی از یک سال پیش به ابتکار علیرضا رزم‌ حسینی استاندار این استان با هدف توسعه به ویژه در مناطق کم برخوردار آغاز شده است.

توسعه سرمایه‌گذاری

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی تاکنون هزار و ۶۱ تفاهمنامه سرمایه‌گذاری با مبلغ ۱۰۹ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۱۵۲ هزار و ۱۸۷ نفر در این استان امضا شده است.

علی رسولیان افزود: در این حوزه ۷۸۳ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال تسهیلات ثابت و ۳۰۷ هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال آورده نقدی سرمایه‌گذار بوده که نسبت آورده به تسهیلات ۳۹ درصد است.

وی ادامه داد: مشهد با ۲۲.۵ درصد، قوچان با ۶.۲ درصد، چناران با ۵.۷ درصد، فریمان با ۵.۲ درصد و سرخس با ۵.۱ درصد بیشترین تعداد تفاهمنامه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

وی گفت: تا ۲۱ بهمن ماه امسال پیشرفت اجرایی ۱۰۵ پروژه مثلث توسعه اقتصادی در این استان ۱۰۰ درصد و متوسط پیشرفت فیزیکی کل پروژه‌های سرمایه‌گذاری ۴۸ درصد بوده است.

رسولیان افزود: سهم سرمایه‌گذاری بخش صنعت از کل تفاهم‌نامه‌های سرمایه‌گذاری در طرح مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی ۶۹ درصد و معادل ۴۷۴ تفاهم‌نامه با حجم سرمایه‌گذاری ۷۵۲ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۵۸ هزار و ۸۰۴ نفر است.

وی ادامه داد: میانگین پیشرفت طرح‌های صنعتی نیز ۵۳ درصد و میانگین پیشرفت کل تفاهم‌نامه ها ۴۸ درصد است.

وی با اشاره به موانع و مشکلات تفاهم‌نامه‌های سرمایه‌گذاری گفت: ۲۰ درصد از مجموع مشکلات مربوط به مجوزها، ۶۳ درصد مربوط به تامین مالی و ۱۷ درصد مربوط به امور زیربنایی است که از این میزان ۲۲ درصد مشکلات در سطح ملی و ۷۷ درصد در حوزه استانی است.

معاون استاندار خراسان رضوی افزود: از مجموع کل این پروژه‌ها، ۲۰۰ پروژه با سرمایه‌گذاری ۱۰۳ هزار و ۷۹۳ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۹۸ هزار و ۷۰۴ نفر جزو پروژه‌های دارای اولویت این استان است.

وی ادامه داد: حجم تسهیلات پرداخت شده توسط بانک‌های خراسان رضوی تا پایان آذرماه امسال ۲۶۹ هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال بود و در این مدت پنج هزار و ۷۲۴ فقره تسهیلات برای اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و مشاغل خانگی پرداخت شد.

وی گفت: طی ۹ ماه گذشته ۵۷ هزار و ۵۷ فقره تسهیلات ازدواج با مبلغ ۱۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال توسط بانک‌های عامل در این استان پرداخت شده است.

نرخ تورم و شاخص‌های اقتصادی

رسولیان افزود: براساس گزارش مرکز آمار در دی‌ماه امسال نرخ تورم در استان سه دهم درصد بوده که این میزان در حوزه روستا یک دهم درصد و در حوزه شهری چهار دهم درصد می‌باشد.

وی ادامه داد: نرخ تورم ماهانه در آذر ماه امسال نسبت به آذرماه سال گذشته ۲ درصد و نرخ تورم ۱۲ ماهه در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۷ درصد کاهش یافته است.

وی گفت: با اقدامات صورت گرفته در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری تا دی ماه، نرخ تورم استان کمتر از این نرخ در کشور بوده است.

معاون استاندار خراسان رضوی افزود: براساس آمار، در دی ماه امسال نرخ تورم ۱۲ گروه اصلی کالاها و خدمات در استان شامل پوشاک و کفش ۵۶.۵ درصد، مبلمان و لوازم خانگی ۶۱ درصد، خوراکی و آشامیدنی ۵۱.۷ درصد، تفریح و فرهنگ ۵۵.۲ درصد، دخانیات ۴۸.۵ درصد، هتل و رستوران ۵۱ درصد، حمل و نقل ۴۰.۵ درصد، کالاها و خدمات متفرقه ۴۷.۸ درصد، آموزش ۲۲.۲ درصد، بهداشت و درمان ۲۸.۲ درصد، مسکن آب و برق ۱۴.۵ درصد و ارتباطات ۱۶.۷ درصد بوده است.

وی ادامه داد: نرخ مشارکت اقتصادی خراسان رضوی مبتنی بر آخرین آمارگیری نیروی کار در پاییز امسال ۵۲.۴ درصد و نرخ بیکاری استان ۶.۳ درصد بود که این استان از نظر نرخ مشارکت اقتصادی رتبه نخست و از نظر کاهش نرخ بیکاری رتبه دوم را در کشور به دست آورد.

وی گفت: نرخ بیکاری مردان خراسان رضوی در پاییز امسال ۵.۵ درصد و نرخ بیکاری زنان در این مدت ۸.۲ درصد بود همچنین نرخ بیکاری روستایی استان به ۱.۳ درصد و نرخ بیکاری حوزه شهری به ۸.۲ درصد رسید.

رسولیان افزود: در پاییز امسال خراسان رضوی در کاهش نرخ بیکاری روستایی رتبه نخست کشور و در کاهش نرخ بیکاری شهری رتبه دوم را به دست آورد، همچنین این استان طی این مدت در کاهش نرخ بیکاری مردان رتبه دوم و در کاهش نرخ بیکاری زنان رتبه نخست را در کشور کسب کرد.

وی ادامه داد: اشتغال خالص استان در سال جاری ۱۱۷ هزار و ۸۱۶ نفر است که سهم استان از کشور در این خصوص ۲۴.۹ درصد می‌باشد.

بازرگانی خارجی

وی گفت: خراسان رضوی در ارتقای شاخص‌های اقتصادی با وجود محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم به ویژه در بخش بازرگانی خارجی، کارنامه‌ موفق در عرصه واردات و صادرات دارد بطوری که تراز بازرگانی این استان در حوزه عملکرد و فعالیت‌های گمرکی نشانگر روند مثبت و قابل قبول است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تراز بازرگانی ۹ ماه امسال گمرک این استان را یک میلیارد و ۶۵ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این رقم نشانگر عملکرد مثبت است. 

وی ادامه داد: میزان صادرات کالا از گمرکات خراسان رضوی طی ۹ ماه امسال معادل ۲ هزار و ۶۲۰ تن به ارزش یک میلیارد و ۳۳۵ میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۲۱ درصد افزایش داشت.

وی گفت: طی ۹ ماه امسال میزان واردات استان ۲۱۴ هزار تن به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۱۶ درصد و از نظر ارزش ۹ درصد افزایش داشت.

رسولیان افزود: امسال ۲۲ طرح در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی با مبلغ ۱۴۵.۴ میلیون دلار و اشتغالزایی برای یکهزار و ۴۳ نفر تصویب شده که میانگین پیشرفت فیزیکی این طرح‌ها حدود ۴۸ درصد است.

وی ادامه داد: سهم کشورهای مختلف از سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان رضوی طی سال جاری شامل افغانستان ۶۲.۵ درصد، عراق ۱۵ درصد، ترکمنستان ۷.۵ درصد، گرجستان پنج درصد، هندوستان پنج درصد، آلمان ۲.۵ درصد و امارات متحده عربی ۲.۵ درصد می‌باشد.

وی گفت: پس از سفر استاندار خراسان رضوی به تاجیکستان همکاری خوبی بین این استان و آن کشور آغاز شد که ماحصل این سفر امضای ۱۷ قرارداد تجاری با تاجیکستان در هفته گذشته بود.

رشد تولید و وضعیت بازار

معاون استاندار خراسان رضوی افزود: آمارها و دستاوردهای عملی در عرصه تولید و بازار این استان از ابتدای امسال تاکنون نیز تصویر مثبت و رو به رشد در این حوزه نشان می‌دهد.

وی به سهم ۳۲.۷ درصدی بخش صنعت و معدن خراسان رضوی از حجم کل مصرف برق این استان و رشد ۱۱ درصدی آن نسبت به پارسال اشاره کرد و اظهار داشت: در همین مدت حجم مصرف گاز واحدهای صنعتی و معدنی استان نیز ۲۵.۶ درصد نسبت به پارسال بیشتر شده است.

وی گفت: این میزان که افزایش ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد بیانگر رشد و رونق تولید در خراسان رضوی است. 

رسولیان افزود: کلینیک صنعت و معدن خراسان رضوی برای عارضه یابی واحدهای تولیدی و کمک به احیای آن از ابتدای امسال تاکنون با بهره‌گیری از ۷۰ مشاور ۵۰۰ واحد تولیدی را بررسی کرده که نتیجه فعالیت‌های آن منجر به راه‌اندازی مجدد ۱۰۰ واحد و اجرای ۸۵ پروژه شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۳۶۸ هزار و ۷۳۰ بازرسی از بازار استان انجام گرفته که در این راستا هفت هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال پرونده تخلف تشکیل شده و ۲۶ هزار و ۵۶۵ نفر متخلف شناسایی شده است.

خراسان رضوی با وسعت ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومترمربع معادل هفت درصد مساحت کل کشور شامل ۲۸ شهرستان، ۷۰ بخش و ۲ هزار و ۵۴۰ روستا است.

این استان همچنین با ۸.۱ درصد جمعیت کشور ۶ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۰۱ نفر جمعیت در قالب ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار و ۹۱۶ خانوار دارد. یک میلیون و ۷۳۳ هزار نفر از جمعیت خراسان رضوی در روستاهای این استان سکونت دارند.

این استان با دو کشور ترکمنستان و افغانستان هم مرز است و کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب در این استان قرار داشته و به ۸۷ کشور صادرات دارد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خراسان رضوی معاون استاندار خراسان رضوی طرح مثلث توسعه اقتصادی ابتدای امسال تاکنون کاهش نرخ بیکاری مدت مشابه سال قبل درصد و نرخ بیکاری شاخص های اقتصادی سرمایه گذاری میانگین پیشرفت خراسان رضوی خراسان رضوی پاییز امسال خراسان رضوی تفاهم نامه ها میلیارد ریال میلیون دلار ۹ ماه امسال رتبه نخست درصد بوده سال جاری دهم درصد نرخ تورم پروژه ها رتبه دوم ۲ ۵ درصد ۵ درصد ۲ هزار ۸ ۲ درصد شاخص ها ۴۸ درصد ۱ درصد ۷ درصد دی ماه ۸ درصد ۹ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۹۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک

تین نیوز

 اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک روز دهم اردیبهشت ماه با دستور وزیر راه و شهرسازی و به همت مرکز توسعه و سیاست های راهبردی این وزارتخانه با حضور اعضا و نمایندگان شرکت ها و سازمان های تابعه برگزار شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه، اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک با حضور محمدحسین سروش، سرپرست مرکز توسعه سیاست های راهبردی وزارت راه و شهرسازی و اعضا و نمایندگان شرکت ها و سازمان های تابعه در این وزارتخانه برگزار شد.

در ابتدای این نشست برنامه عملیاتی کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخص های لجستیک کشور (LPI) که به همت مرکز توسعه و سیاست های راهبردی وزارت راه و شهرسازی تهیه شده است تشریح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بر اساس این برنامه، وظایف کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخص های لجستیک کشور (LPI) به ترتیب؛ امور سیاست گذاری کلان لجستیک کشور، راهبری و هماهنگی توسعه لجستیک کشور، رصد مستمر وضعیت لجستیکی کشور، تدوین و به روز رسانی و اجرای اسناد راهبردی حوزه لجستیک و نظارت بر این موارد، اظهار نظر و پیشنهادات مرتبط با مفاد لجستیک در اسناد بالادستی و برنامه های توسعه، دریافت نظرات اعضا و تصمیم گیری نهایی در خصوص مسائل کمیته، گزارش مستمر عملکرد حوزه لجستیک به وزیر و رئیس جمهوری معرفی شدند.

همچنین؛ برگزاری جلسات هر دو ماه یک بار، رصد مستمر شاخص های لجستیک و ارسال خروجی گزارش به دستگاه های مرتبط به عنوان نقشه راه کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخص لجستیکی کشور LPI اعلام شد.

در ادامه کیفیت خدمات لجستیکی، تحویل به موقع محموله های لجستیکی، امکانات پیگیری و رهگیری محموله، حمل و نقل بین المللی، ظرفیت و کیفیت زیرساخت و رویه های گمرکی به عنوان شاخص های شش گانه سنجش عملکرد لجستیکی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این موضوع مطرح شد که اجرای اقدامات و برنامه های ذیل ابتکار «ایران راه» و همکاری سایر وزارتخانه ها و دستگاه ها با وزارت راه و شهرسازی کمک شایانی به بهبود وضعیت شاخص ها می کند.

سپس، در خصوص چگونگی ارتقا رتبه LPI بین المللی ایران ۶ موضوع شامل خصوصی سازی، واقعی سازی قیمت سوخت، فناوری، مشارکت عمومی و خصوصی، تقویت دیپلماسی اقتصادی و فرماندهی حمل و نقل بین المللی مطرح شد که اعضا و نمایندگان در هر یک زمینه ها به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

شایان ذکر است؛ رصد مستمر وضعیت لجستیکی ایران، شناسایی آسیب ها و چالش ها، ارائه تسهیلات عملیاتی به منظور بهبود وضعیت لجستیکی به عنوان مهم ترین اهداف کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخص های لجستیک کشور (LPI)؛ مطرح شد.

در ادامه این نشست، محمدحسین سروش سرپرست مرکز توسعه سیاست های راهبردی وزارت راه و شهرسازی پس از ارائه نظرات اعضا و نمایندگان حاضر در جلسه، بیان کرد که باید سرعت خدمت رسانی در این حوزه افزایش یابد و برای شاخص های LPI پروژه هایی تعریف شود تا در سال ۲۰۲۵ منتج به ارتقا رتبه لجستیک ایران در سطح بین المللی شود.

سروش در پایان جلسه به بیان جمع بندی حاصل از مباحث مورد بحث و بررسی توسط اعضا و نمایندگان پرداخت و گفت: با توجه به شکل گیری کمیته پایش، ارزیابی عملکرد و شاخص های لجستیک کشور (LPI) با دستور وزیر راه و شهرسازی زین پس جلسات این کمیته به صورت مستمر برگزار می شود. همچنین این کمیته با توجه به نقش تسهیل گری خود راهکارهای عملیاتی، زیرشاخص ها و راهکارهای نرم افزاری را احصا می کند. ضمناً دعوت از سایر دستگاه ها در جلسات این کمیته از ظرفیت صندوق توسعه حمل ونقل و نیز معاون اول رئیس جمهوری برای همسو کردن و همگرایی سایر دستگاه ها با هدف بهبود وضعیت سنجه های لجستیک کشور استفاده خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • تولید مرغ در داورزن خراسان رضوی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در اکسپو ‭‭۲۰۲۴‬‬
  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از هیات‌های تجاری چین و ترکمنستان در روز دوم «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از ‌هیات‌های تجاری کشورهای خارجی در روز اول نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴