Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@11:36:50 GMT

تلاش عربستان برای تصاحب قطب تجارت منطقه از دبی

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۰۰۶۴۳

تلاش عربستان برای تصاحب قطب تجارت منطقه از دبی

عربستان در تلاش برای تصاحب موقعیت دبی در اقتصاد منطقه است و به نظر بن سلمان طرح «نئوم»، شهر ۵۰۰ میلیارد دلاری عربستان، یک مرکز جهانی بزرگتر از دبی خواهد بود. ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۲ اقتصادی اقتصاد جهان نظرات - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، تعداد روز افزون استارتاپ ها در ریاض نشان دهنده رقابت واضح بین ریاض و دبی، دو متحد خلیج فارس است که در سال جاری میلادی افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد این منطقه سعی دارد خود را از وابستگی به نفت نجات دهد.

 دبی بهبود اقتصادی خود را وابسته به نمایشگاه جهانی 2020 می‌داند، یک نمایشگاه 6 ماهه از نوآوری‌های جهانی که انتظار می رود 25 میلیون بازدیدکننده را جذب کند و میلیاردها دلار در زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری شود. امسال همچنین سال بزرگی برای عربستان است. این کشور ریاست گروه 20 اقتصاد برتر را برعهده دارد و قصد دارد اقداماتی برای پیشرفت تغییر بزرگ اقتصادی خود انجام دهد.

 تا همین اواخر، دبی مکانی برای استارتاپ های خاورمیانه مثل گلدن سنت بود که محصولات زیبایی و عطر می فروشد. این شهر پر زرق و برق امارات به عنوان یک قطب تجارت آزاد در منطقه مشهور شده است.

حتی شرکتهایی که بر بازار بزرگتر عربستان تمرکز دارند، به خاطر قوانین محدود کننده سرمایه گذاری و سیاست مذهبی این کشور، مقر خود را در دبی قرار می دهند.

 ولی با طرح محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در تغییر شکل اقتصاد این کشور، همه چیز رو به تغییر است. این نظام پادشاهی اسلامی طی فقط چند سال برای اولین بار برای گردشگران باز شده است، محدودیت های خود را برای زنان تا حد زیادی برداشته است، سینماها را باز کرده و اجازه برگزاری کنسرت و رویدادهای ورزشی را می دهد.

حتی شایعاتی وجود دارد که ممنوعیت بلند مدت استفاده از الکل احتمالاً برداشته می شود چون عربستان قصد دارد تجارتی را که سالهاست در اختیار سایر کشورهای خلیج فارس گذاشته باز پس بگیرد.

 همه می‌دانند که عربستان راه زیادی در پیش دارد. تغییر شکل اقتصاد عربستان همزمان شده با تشدید اختلافات سیاسی. برخی سرمایه گذاران سیاست خارجی عربستان را تحت نظارت بن سلمان غیر قابل پیش بینی می دانند. قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار واشنگتن پست در 2018 لطمه بزرگی به شهرت عربستان زد که هنوز هم حل نشده است.

 مشکلات روزمره هم هنوز وجود دارد. کارگران خارجی در عربستان باید برای خروج از کشور ویزای خروج از کارفرمایان خود بگیرند. درحالی که محدودیت تفریحات در عربستان برداشته شده ولی هنوز هم با دبی قابل مقایسه نیست مخصوصاً از نظر پوشش زنان.

جنگ روسیه و عربستان برای تصاحب بازار نفت هندسهام آرامکوی عربستان چهارمین روز پیاپی سقوط کرد

 جمعیت عربستان بیش از سه برابر جمعیت امارات است که آن را تبدیل به بازار بزرگ تری در منطقه خلیج فارس می کند. حتی اگر بن سلمان تنها موفق شود بخشی از دورنمای تغییر کشور را عملی کند، کشورهای همسایه تاثیر زیادی خواهند گرفت چون سالهاست از بسته بودن اقتصاد عربستان سود برده اند.

بن سلمان اعتقاد دارد دبی بر روی محدودیت ها و نقص های عربستان بنا شده است و مکانی است برای کسب و کار های عربستان در خارج از این کشور. به نظر بن سلمان طرح «نئوم»، شهر 500 میلیارد دلاری عربستان، یک مرکز جهانی بزرگتر از دبی خواهد بود.

 بسیاری از متخصصان می گویند پیشرفت عربستان و بازارهای جدیدی که در آن باز خواهد شد، می تواند بالاخره به نفع کشورهای کوچک منطقه هم باشد. این همان روندی است که مقامات دبی در پیش گرفتند و تغییر شکل اقتصاد عربستان را به نفع هر دو طرف می دانند.

 انتهای پیام/35

R7586/P1012122/S7,78,85/CT10

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تغییر شکل اقتصاد اقتصاد عربستان برای تصاحب خلیج فارس بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۰۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشور بدون تلاش کارگران میسر نیست

به مناسبت روز جهانی کارگر، مراسم تجلیل از کارگران در شهرداری منطقه ۱۱ شیراز برگزار شد که در آن از ۵ تن از کارگران نمونه این منطقه در بخش‌های مختلف خدمات شهری، فضای سبز، فنی و عمران، تاسیسات و اداری با اهدای لوح تقدیر و هدیه تجلیل به عمل آمد.

شهردار منطقه ۱۱ شیراز در این مراسم ضمن تبریک روز جهانی کارگر به تمامی کارگران زحمتکش، اظهار کرد: کارگران، ستون‌های اصلی هر جامعه‌ای هستند و توسعه و پیشرفت هر کشوری بدون تلاش و از خودگذشتگی آنان امکان‌پذیر نیست.

علی فراشائیان با بیان اینکه کارگران شهرداری منطقه ۱۱ با تعهد و مسئولیت‌پذیری در انجام وظایف خود، نقش مهمی در ارائه خدمات شهری مطلوب به شهروندان ایفا می‌کنند، افزود: ما همواره قدردان زحمات این عزیزان هستیم و تلاش می‌کنیم تا با ایجاد شرایط رفاهی مناسب، انگیزه و روحیه کار برای آنان را افزایش دهیم.

در شهرداری منطقه ۱۱ بیش از ۲۰۰ کارگر مستقیم و غیر مستقیم مشغول خدمت رسانی به شهروندان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد
  • اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
  • یک روز با «کارگران» شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران
  • توسعه کشور بدون تلاش کارگران میسر نیست
  • چرخ اقتصاد و تولید کشور با دست‌های توانمند کارگران می‌چرخد
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با 5 پیشنهاد ایران
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با ۵ پیشنهاد ایران
  • نقش کارگران در تولید بی‌بدیل است