Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر تصمیم به خرید بالابر نفربر دارد و یا با یکی از آن‌ها سر و کار دارید باید همواره موارد ایمنی استفاده از آن را هم در نظر بگیرید.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام کلایر، با اختراع بالابر هیدرولیکی میزان حوادث کار در ارتفاع کاهش چشم‌گیری داشته است اما همچنان عدم توجه به نکات ایمنی خطرآفرین است.

بالابر نفربر هیدرولیکی به دلیل افزایش قابل‌ توجه ایمنی کار در ارتفاع همواره مورد توجه مراکز صنعتی و خدماتی است؛ اما همانند هر وسیله دیگری که برای آسودگی بشر ابداع‌ شده، استفاده از بالابر هیدرولیک نیز الزاماتی دارد که برای ایمنی بیشتر باید به آن توجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین نگرانی اوپراتورها و کاربران یک بالابر مسئله ایمنی آن در ارتفاع به‌ویژه تعادل و سقوط است.

به‌طورکلی مهم‌ترین پارامتر هنگام خرید و انتخاب بالابر نفری، کاربرد دستگاه است. به‌طور مثال بالابرهای تک‌ریل و تک دکله برای فضای باز مناسب نیستند زیرا در برابر باد و نیروهای جانبی تحمل زیادی ندارند. همچنین هنگامی‌ که اپراتور در ارتفاع کارهای سنگین انجام می­‌دهد، نیاز به اعمال نیروهای جانبی بیشتری دارد که بالابر نفربر آلومینیومی گزینه مناسبی به‌حساب نمی‌آید. پس در گام اول مصرف‌کنندگان باید به انتخاب بالابر دقت نمایند و اگر بالابر آن‌ها برای شرایط سخت‌کاری طراحی نشده است از آن در این شرایط استفاده نکنید.

استفاده از بالابر هیدرولیکی نفربر، بسیار ساده است ولی درعین‌ حال نیاز به هوشیاری اوپراتور، آمادگی ذهنی، دقت و آموزش دارد. بخصوص اوپراتورها باید موارد ایمنی را جدی بگیرند. توجه به‌سلامت فیزیکی دستگاه، عملکرد صحیح سنسورهای ایمنی، تمیزی سبد و سکوی کار بالابر نفری (برای جلوگیری از سر خوردن پای اوپراتور) ازیک‌طرف و توجه به عوامل محیطی از سوی دیگر حائز اهمیت است.

به‌طور مثال یکی از مواردی که همواره اوپراتور بالابر هیدرولیکی را تهدید می‌کند، خطر برق‌گرفتگی به‌ویژه در محیط‌های خارجی است. رعایت فاصله اصولی و مناسب از کابل‌های توزیع برق باید در دستور کار کاربران بالابر قرار گیرد تا خطر برق‌گرفتگی به حداقل برسد. توجه به‌سرعت باد، شیب زمین، محکم بودن سطح زمین و استقرار صحیح بالابر از نکاتی است که اوپراتور باید نسبت به آن آگاهی داشته و ظرفیت‌های دستگاه خود را بشناسد. نصب پوسترهای ایمنی کار با بالابر در محیط که توسط کلایر، اولین تولیدکننده بالابر در ایران ترجمه‌ شده است می­‌تواند به سطح آگاهی و هوشیاری پرسنل شما کمک کند.

پوسترهای ایمنی کار با بالابر IPAF ترجمه‌شده توسط کلایر

در بسیاری از حوادث، کارفرمایان و پیمانکاران بدون در نظر گرفتن محدودیت ماشین‌آلات و بدون توجه به نکات ایمنی دست به اقدامات احمقانه‌ای می­‌زنند. واژه احمقانه شاید مودبانه نباشد اما حقیقتی است که در هنگام استفاده از بالابر، لیفتراک و حتی جرثقیل رخ می­‌دهد. به‌طور مثال قراردادن صندلی و نردبان روی بالابر نفربر هیدرولیکی بسیار خطرآفرین است. هر لحظه امکان دارد پایه‌های صندلی لیز خورده و سقوط از ارتفاع حادثه‌آفرین شود.

در مواردی نیز اطمینان بیش‌ از حد به ماشین‌آلات و در نظر نگرفتن نکات ایمنی، حوادث جبران‌ناپذیری در پی خواهد داشت. به‌ویژه در هنگام استفاده از بالابر آکاردئونی (قیچی) این اتفاقات شایع‌تر است. درست است که بالابر آکاردئونی از نظر تحمل نیروی جانبی و سرعت باد مقاوم‌تر است و حس اطمینان بیشتری در ارتفاع به کاربر القا می­‌کند اما قرار دادن آن روی لیفتراک برای افزایش دسترسی کاملاً غیرایمن و غیراصولی است.

اقدام احمقانه اپراتور بالابر نفربر و بالا بردن دستگاه در حال کار با لیفتراک

از دیگر مواردی که هنگام استفاده از بالابر نفر باید به آن دقت شود، انجام بازرسی‌ها و تعمیرات دوره‌ای است. توجه به‌سلامت دستگاه و سرویس به‌موقع آن، علاوه برافزایش عمر دستگاه و حفظ سرمایه شما، از بروز حوادث ناگوار ناشی از نقص فنی نیز جلوگیری خواهد کرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بالابر بالابر هیدرولیکی موارد ایمنی طور مثال نکات ایمنی ایمنی کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۱۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل ۲۱۵۰ دستگاه ناوگان عمومی در محور‌های مازندران

ناهید شهرامی نیا رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مازندران گفت: در یک سال گذشته ۲۱۵۰ دستگاه ناوگان عمومی در محور‌های استان مورد بازدید و کنترل قرار گرفت که از این تعداد ۳۵۰ مورد تخلف احصاء شده که پس از بررسی، در دبیرخانه کمیسیون‌های مربوطه شامل ماده ۱۱ رانندگان، ماده ۱۲ شرکت‌ها و ۱۴ مالکین وسیله نقلیه طرح و منجر به رای خواهد شد.

او افزود: طرح کنترل و نظارت بر تردد وسایل نقلیه عمومی از جمله ناوگان حاملین مواد خطرناک، اتوبوس ها، مینی بوس‌های برون شهری و سایر وسایل نقلیه عمومی، به منظور ارتقای ایمنی عبور و مرور و کاهش تصادفات و فوتی‌های جاده‌ای به شکل گشت‌های مشترک ادارات راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان‌ها و پلیس راه درکلیه محور‌های مواصلاتی، پرخطر و پر تردد و به شکل بازدید‌های میدانی ناوگان عمومی حمل‌ونقل و کنترل مدارک و تجهیزات ایمنی آنها در طول راه‌ها و محل‌های توقف (پایانه‌های مسافری، مقابل پلیس راه‌ها) انجام شده است.

شهرامی نیا گفت: به منظور بازدارندگی، شناسایی و اعمال قانون بر تخلفات رانندگی و همچنین ارتقای ایمنی تردد و کاهش تصادفات و فوتی‌های جاده ای، طرح کنترل و نظارت بر تردد وسایل نقلیه عمومی توسط این اداره کل و قرار گاه پلیس راه استان به صورت مستمر در حال اجرا است.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • توصیه‌های ایمنی برای هشدار نارنجی بارندگی
  • اجرای طرح تشویقی فرهنگ سازی برای موتورسواران مشهدی
  • اجرای طرح تشویقی فرهنگسازی برای موتورسواران مشهدی
  • کنترل ۲۱۵۰ دستگاه ناوگان عمومی در محور‌های مازندران
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • آتش‌نشانان بوشهری کودک گرفتار در بالابر را نجات دادند
  • صدور حکم انسداد کد ملی افراد در موارد خاص می‌تواند صورت گیرد
  • پمپ هیدرولیک