Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@06:36:49 GMT

بانک‌ها چه میزان از رونق تولید حمایت کردند

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۰۳۳۲۸

بانک‌ها چه میزان از رونق تولید حمایت کردند

استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه علامه اظهار کرد: وقتی نرخ تورم بالا باشد طبیعی است که نرخ سود بانکی هم بالاتر خواهد رفت. در چنین شرایطی بانک‌ها هم برای اینکه خود را سرپا نگه دارند و ورشکست نشوند باید وام را با نرخ بالاتری ارائه دهند. بنابراین الان بانک‌ها بیش از این توان کمک به تولید را ندارند.

مهدی تقوی، اقتصاددان و استاد بازنشسته دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره میزان حمایت شبکه بانکی از رونق تولید در سال جاری پرداخت و گفت: در شرایط کنونی که اقتصاد ایران با تورم 40 درصدی مواجه است طبیعتاً کمک نظام بانکی به تولید بسیار سخت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر بازی‌هایی که ترامپ علیه ما درآورده و باعث شدید فروش نفت شده است عامل دیگری برای کاهش درآمدهای کلیت اقتصاد ما و کاهش حمایت از تولید است.

بیشتر بخوانید:

خلأهای مدیریتی؛ مانع شکل‌گیری اقتصاد قوی

تولیدکنندگان به صورت هوشمند حمایت شوند

اثرات کاهش فروش نفت بر نظام بانکی

وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام ادامه داد: قبلاً روزانه دو میلیون و صد هزار بشکه نفت می‌فروختیم اما الان این رقم بسیار کاهش پیدا کرده و به کمتر از یک میلیون بشکه در روز رسیده است. همه این مسائل دست به دست داده که وضعیت اقتصاد ایران و به تبع آن نظام بانکی بد شود. خروج ترامپ از برجام اقدامی کاملاً غیرقانونی بود و تبعات زیادی برای اقتصاد ما داشت؛ آن هم برجامی که زحمات زیادی برای تدوین و تصویب آن کشیده شده بود.

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: البته نقدینگی زیادی در بانک‌هاست اما بانک‌ها هم باید به فکر حقوق سپرده‌گذاران و بهره پرداختی به آنها باشند. در این شرایط سود پرداختی به تولیدکنندگان هم بالا خواهد بود. طبیعتاً کارآفرینان نیازمند نقدینگی و تسهیلات بانکی هستند که از آنجا که بانک‌ها تعهداتی نسبت به سپرده‌گذاران دارند که باید ایفا شود بنابراین ناچارند تسهیلات را با سود بالاتری در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند چراکه این وام‌ها از محل سپرده‌های مردم تأمین می‌شود.

هزینه‌های بانک‌ها بسیار بالا رفته است

تقوی با اشاره به تبعات تحریم‌های اقتصادی برای کمک به تولید یادآور شد: قبل از اینکه تحریم‌های شدید اقتصادی علیه ایران اعمال شد بانک‌ها به میزان بیشتری به تولید کمک می‌کردند. اساساٌ وظیفه نظام بانکی حمایت از تولید است اما از آنجا که الان هزینه‌های بانک‌ها بسیار بالاتر رفته است بنابراین دست بانک‌ها همانند گذشته برای حمایت از تولید باز نیست.

بانک‌ها موظف هستند سود سپرده‌گذاران را پرداخت کنند. در واقع این اولویت آنها در شرایط کنونی است. اگر هم قرار است حمایتی از تولید کنندگان داشته باشند باید این تسهیلات را با درصدی بالاتر از آن سودی پرداخت کنند که به سپرده‌گذاران می‌دهند چراکه هزینه‌های مختلفی از جمله اداره شعب و کارمندان خود را دارند

استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبایی درباره انتقاد تولیدکنندگان از سود بالای تسهیلات بانکی نیز گفت: وقتی نرخ تورم بالا باشد طبیعی است که نرخ سود بانکی هم بالاتر خواهد رفت. در چنین شرایطی بانک‌ها هم برای اینکه خود را سرپا نگه دارند و ورشکست نشوند باید وام را با نرخ بالاتری به تولیدکنندگان ارائه دهند. بنابراین الان بانک‌ها بیش از این توان کمک به تولید را ندارند.

دلایل بالا بودن تسهیلات تولیدکنندگان

وی درباره دلایل بالا بودن نرخ تسهیلات بانکی اظهار کرد: بانک‌ها موظف هستند سود سپرده‌گذاران را پرداخت کنند. در واقع این اولویت آنها در شرایط کنونی است. اگر هم قرار است حمایتی از تولید کنندگان داشته باشند باید این تسهیلات را با درصدی بالاتر از آن سودی پرداخت کنند که به سپرده‌گذاران می‌دهند چراکه هزینه‌های مختلفی از جمله اداره شعب و کارمندان خود را دارند. از سوی دیگر بانک‌ها اساساً برای کسب سود ایجاد شده‌اند و باید به فکر کسب درآمد خودشان هم باشند.

این کارشناس مسائل اقتصادی درباره واگذاری تأمین‌ مالی کوتاه‌مدت به بانک‌ها و تأمین مالی بلندمدت به بورس بیان کرد: معتقدم هنوز بازار بورس ما به اندازه کافی رونق نگرفته است. مردم زمانی اقدام به خرید سهام در بازار سرمایه خواهند کرد که این سهام، سود مناسبی هم به آنها بدهد وگرنه در بانک یا هر کانال دیگری که گمان می‌کنند سود بیشتری نسبت به بورس دارد سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبایی در پایان گفت: باید شرایطی را فراهم کنیم که نقدینگی‌ها به سمت بورس برود. البته هدایت نقدینگی به سمت بورس هم کار ساده‌ای نیست و بانک فعلاً در اقتصاد ایران قدرت بیشتری نسبت به بورس دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: رونق تولید شعار سال نظام بانکی تولید سود بانکی تحریم تورم دانشگاه علامه طباطبایی سپرده گذاران استاد بازنشسته شرایط کنونی حمایت از تولید تسهیلات بانکی اقتصاد ایران کمک به تولید پرداخت کنند دهند چراکه نظام بانکی بانک ها هم هم بالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۳۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، امروز طی مراسمی دفترچه‌های اقامت در اختیار اولین گروه از اتباع مشارکت کننده در این طرح قرار گرفت.


مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری گفت: سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی تنها طرح قانونی و حمایتی اتباع در کشور است که به ابتکار سازمان ملی مهاجرت و با همکاری شرکت زنجیره تأمین دانش و بانک ملی اجرایی شده و با استقبال اتباع، فرآیند اجرایی آن در خراسان جنوبی در حال انجام است.


محسن صفایی با بیان اینکه اتباع و مهاجرین خارجی مجاز در استان می‌توانند با مراجعه به دفاتر اقامت و اشتغال نسبت به مشارکت در این طرح اقدام کنند افزود: متقاضیان با افتتاح حساب نزد شعب بانک ملی و در چارچوب همین طرح می‌توانند از مزایای آن از جمله اقامت، اشتغال، بیمه و سایر موارد بهره مند می‌شوند.

دیگر خبرها

  • ادامه ورشکستگی بانک‌های آمریکا؛ پنجمین بانک بسته شد
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند
  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها