Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@12:11:58 GMT

مقصد مهاجران غیرقانونی از ایران کدام کشورهاست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۰۴۳۳۷

سیدروح الله لطیفی، سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون گمرک جمهوری اسلامی ایران به میزان ۸۷۸ نفر قاچاق انسان را شناسایی و کشف کرده است. این کشفیات که خروج غیرقانونی افراد را شامل می‌شود بیشتر به سمت غرب یعنی کشور ترکیه گزارش شده است.


کشف اتباع ۱۶ کشور مختلف به هنگام خروج غیرقانونی از مرز‌های ایران
وی افزود: دلیل این حجم از سفر‌های غیرقانونی به سمت ترکیه، قانونی است که در این کشور برای پناهندگان و مهاجران و عدم دیپورت آن‌ها بدون اوراق و مجوز‌های سفر تعریف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشترین اتباع کشف شده در قاچاق انسان در سال ۹۸ مربوط به اتباع افغان، پاکستان، ایران، سوریه، جمهوری آذربایجان، مصر، عراق، بنگلادش، ازبکستان، تاجیکستان، گینه، سریلانکا، سودان، سومالی، هند و گرجستان هستند که از این میان اتباع افغان بیش از ۵۱ درصد کشفیات را تشکیل داده اند.

لطیفی در پاسخ به این سوال که چرا اتباع سوری برای رفتن به ترکیه از ایران قاچاق می‌شوند؟ گفت: بیشتر سوری‌ها که از کشور سوریه به قصد مهاجرت غیرقانونی به اروپا اقدام می‌کنند از کشور خود و از مسیر مدیترانه یا ترکیه به این موضوع مبادرت می‌ورزند، اما بعضا در میان افراد کشف شده که به صورت قاچاق قصد عبور از کشورمان را داشتند نیز از اتباع سوریه‌ای مشاهده شده است که امکان دارد سال‌ها در کشور دیگری زندگی کرده باشند که برای رسیدن به غرب از مسیر‌های ایران و سپس ترکیه بخواهند استفاده کنند.


سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: برای این ۸۷۸ نفر کشف شده ۲۱۷ فقره پرونده قضائی تشکیل شده است.

وی ادامه داد: این تعداد کشفیات قاچاق انسان، همه کشفیات قاچاق انسان در کشور نیست و صرفا آمار گمرک است و کشفیات سایر دستگاه‌ها مانند نیروی انتظامی مطمئنا بسیار بیشتر از این تعداد است که آمار کشفیاتشان را از آن‌ها باید اخذ کنید، زیرا تعداد زیادی از طریق مسیر‌های کوهستانی و غیر رسمی قصد عبور از ایران برای ورود به ترکیه را دارند که در کنترل گمرک نیست و گمرک صرفا مبادی رسمی را تحت نظارت دارد، اما در شرایط سخت زمستان که برف و سرما مسیر‌های کوهستانی را دربر میگیرد کشفیات سایر ارگان‌ها مانند نیروی انتظامی از مسیرهایغیر رسمی و کوهستانی نیز به دلیل مخاطرات برای افراد و قاچاقچیان کاهش می‌یابد، اما در مقابل مسیر قاچاقچیان به سمت مبادی رسمی و اختفا و استتار در کالا‌های صادراتی یا ترانزیتنی تغییر می‌کند.


دلیل کاهش میزان خروج غیرقانونی در فصل زمستان چیست؟
این مقام مسئول تاکید کرد: در هوای گرم به دلیل استفاده از مسیر‌های کوهستانی غیر رسمی حجم خروج بیشتر می‌شود. جالب است بدانید که قانونی در ترکیه وجود دارد که هیچکس حق ندارد افراد بدون مدارک هویتی را تا استانبول که بخش اروپایی و یکی ازغربی‌ترین نقطه این کشور است سوار بر خودرو منتقل کند به همین دلیل این افراد بعد از ورود به خاک ترکیه از شرق این کشور تا شهر استانبول را به صورت پیاده طی می‌کنند.


پناهجویان برای رسیدن به استانبول ۲۳ روز پیاده می روند!
وی ادامه داد: این مسیر حدود ۲۰ تا ۲۳ روز طول می‌کشد و معمولا در این شرایط آمار کشفیات به دلیل برودت شدید هوا کاهش می‌یابد، چون امکان طی کردن این مسیر در این زمان بسیار سخت و کشنده است، اما قاچاقچیان انسان با فریب افراد و بدون اعلام شرایط بعضا جان این انسان‌ها را برای مطامع خود به خطر می‌اندازند با این اوصاف در بهمن کشفیات قاچاق انسان در یک مورد ۲۶ فرد بود که از این میان یکی از آنان ایرانی و ۲۵ نفر دیگر از اتباع افغانستانی بودند که طی روز‌های گذشته قصد خروج از کشور از طریق گمرک بازرگان را داشتند که توسط پرسنل این گمرک کشف و تحویل مقامات قضایی شدند.

لطیفی با اشاره به اینکه بخشی از این قاچاقچی‌ها افراد را در کالا‌ها جاساز می‌کنند، گفت: عمده اختفای این افراد در بار‌هایی است که به صورت پالتی یا به صورت بشکه‌ای از کشور عبور می‌کنند که قاچاقچیان انسان این افراد را برای خروج غیر قانونی در آن‌ها مخفی می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که نحوه کشف آن‌ها چگونه است؟ گفت: کشفیات از سه روش صورت می‌گیرد. کشفیات از طریق ارزیاب‌های گمرکی، بررسی‌های درب خروج و همچنین استفاده از ایکس ری‌های با حساسیت بالا انجام می‌شود. حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد شناسایی قاچاق انسان از طریق ایکس ری با حساسیت بالا کشف می‌شوند. نحوه دیگر شناسایی قاچاق انسان تغییرات بوجود آمده درپلمپ بار‌ها و کامیون‌ها است که ارزیابان گمرک با بررسی تغییرات ایجاد شده کالا و انسان جاساز شده را کشف می‌کنند.

لطفی گفت: آمار کشفیات قاچاق انسان که کاشف آن گمرکات بودند نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو برابر شده است.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که ورود غیرقانونی برخی از اتباع به کشور به چه صورت مهار می‌شود؟ بیان کرد: مقابله با ورود غیر قانونی و یا قاچاق انسان به کشوردر مرز‌ها از طریق نیروی انتظامی و دستگاه‌های مرتبط صورت می‌گیرد و گمرکات در حوزه تحت کنترل خود اقدام می‌کنند که نسبت به کل مرز‌ها بسیار محدود است که در این زمینه نیز همکاری خوبی با سایر دستگاه‌ها داریم.


۵۱ درصد کشفیات قاچاق انسان مربوط به افغان هاست
لطیفی در پایان تاکید کرد: از میان ۸۷۸ نفر کشفیات قاچاق در کشور از ابتدای سال، بیش از ۵۱ درصد اتباع افغانستان، ۲۰ درصد اتباع پاکستان، ۱۳ درصد اتباع ایرانی، ۶ درصد اتباع سوریه، سه درصد اتباع آذربایجان و مابقی از اتباع مصر، عراق، بنگلادش، ازبکستان، تاجیکستان، گینه، سریلانکا، سودان، سومالی، هند، گرجستان و بخشی نیز بدون تابعیت هستند، افراد پس از شناسایی در گمرکات تحویل مقامات انتظامی و قضایی می‌شوند و تصمیم گیری در قبال آن‌ها بستگی به تصمیمات این نهاد‌ها دارد به طور مثال برای اتباع سایر اتباع معمولا تصمبم بر برگرداننده شدن آن‌ها به کشورشان اتخاذ می‌شود، اما تبعه افغان در کمپ‌هایی نگهداری می‌شوند تا تعیین تکلیف شوند.

* باشگاه خبرنگاران

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: گمرک جمهوری اسلامی ایران پاسخ به این سوال کشفیات قاچاق انسان مسیر های کوهستانی خروج غیرقانونی قاچاق انسان نیروی انتظامی اتباع افغان آمار کشفیات درصد اتباع دستگاه ها غیر رسمی خروج غیر ۸۷۸ نفر ۵۱ درصد کشف شده مرز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۰۴۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند خبر از کشفیات پلیس

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان سرهنگ پهلواني نسب گفت : بدنبال کسب خبري مبني بر ارسال محموله هاي پستي غيرمجاز به گرگان، مراتب در دستور کار ماموران پليس امنيت اقتصادي گلستان قرار گرفت.
وي افزود: پس از هماهنگي با مراجع ذيصلاح، از محل مورد نظر بازديد که 6 محموله پستي از استان هاي مرزي کشور شامل 14 هزار و 700 عدد انواع دارو و قرص هاي غيرمجاز کشف شد.
رئيس پليس امنيت اقتصادي استان گفت: ارزش محموله کشف شده برابر اعلام کارشناسان يک ميليارد و 500 ميليون ريال برآورد شده است. همچنین فرمانده انتظامي گرگان از دستگيري 3 سارق و کشف يک تن کابل مسروقه در گرگان خبر داد. سرهنگ "علي تجري" بيان داشت: با توجه به وقوع چند فقره سرقت کابل برق، پيگيري موضوع بصورت ويژه در دستور کار پليس قرار گرفت.
وي افزود: در بررسي هاي تخصصي و تحقيقات گسترده ميداني ماموران کلانتري 15 مشخص شد اعضاي اين باند اقدام به سرقت کابل هاي برق مي کردند که با بهره گيري از اقدامات هوشمندانه پليسي سرانجام هويت 3 نفر از عاملان اصلي اين سرقت ها شناسايي شد.
فرمانده انتظامي گرگان تصريح کرد: در نهايت پس از هماهنگي با مرجع قضائي 3 متهم در يک عمليات غافلگيرانه در مخفيگاهشان دستگير و پس از بازرسي از محل يک تن کابل وسيم برق مسروقه کشف شد.
اين مقام انتظامي در پايان با اشاره به اينکه متهمان پس از تشکيل پرونده به مرجع قضائي معرفي شدند، خاطر نشان کرد: موفقيت پليس در کشف جرائم نتيجه تعامل با شهروندان است و بدون مشارکت و همراهي شهروندان، حصول امنيت مطلوب مقدور نيست، لذا از شهروندان تقاضا مي شود ضمن توجه به اقدامات پيشگيرانه، هرگونه اقدام مشکوک درخصوص سرقت را بلافاصله از طريق شماره 110 به پليس اطلاع دهند.

همچنین رئيس پليس آگاهي استان از کشف 17 فقره سرقت اماکن خصوصي در گرگان خبر داد.سرهنگ کارآگاه امير حسام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري پليس اظهار داشت: در پي وقوع چند فقره سرقت اماکن خصوصي در گرگان، موضوع در دستور کار ماموران پليس آگاهي استان قرار گرفت.
وي گفت: ماموران با اشراف اطلاعاتي و اقدامات تخصصي، موفق شدند سارق سابقه دار را شناسايي و پس از کسب مجوز قانوني وي را دستگير کنند.
رئيس پليس آگاهي استان گلستان تصريح کرد: متهم در تحقيقات مقدماتي به 17 فقره سرقت اماکن خصوصي در شهرستان گرگان اقرار کرد و پس از تشکيل پرونده به مراجع قضائي معرفي شد 

بر اساس این گزارش سردار "سعيد دادگر" از دستگيري اعضاي باند قمار و شرط بندي آنلاين در استان گلستان خبر داد.سردار سعيد دادگر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري پليس، در تشريح اين خبر اظهار داشت: طي پايش فضاي مجازي توسط کارشناسان پليس فتا استان، يک سايت قمار و شرط بندي آنلاين رصد و  شناسايي مديران و گردانندگان آن بصورت ويژه در دستور کار پليس فتا قرار گرفت.
وي افزود: برخي از اعضاي اين باند که در چند شهر استان فعاليت مي کردند اقدام به عضو گيري ، دريافت وجوه و ثبت شرط بندي ها در سايت مذکور مي کردند.
فرمانده انتظامي گلستان گفت: پس از مدتي تحت نظر گرفتن و تعقيب افراد مرتبط، نهايتا  سرشاخه اصلي اين باند قمار در استان گلستان شناسايي و در يک عمليات گسترده پليسي،بصورت همزمان در چند نقطه، 12نفر از عوامل اين باند در حالي که همچنان در حال فعاليت غيرقانوني بودند دستگير و ضمن توقيف تجهيزات الکترونيکي، به مرجع قضايي معرفي و پس از انجام مراحل قانوني از آنطريق روانه زندان گرديدند.
اين مقام ارشد انتظامي يادآور شد: ارزش ريالي اين پرونده و ميزان تراکنش هاي مربوطه تا اين لحظه بيش از 600 ميليارد ريال مي باشد.
سردار دادگر در پايان به افرادي که در اين حوزه فعاليت مي کنند هشدار داد که پليس با گردانندگان نشانگاه هاي دخيل در بحث قمار و  شرط بندي آنلاين برابر قانون برخورد خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • خروجی اکسپو فرصتی برای پیگیری قراردادهای تجاری مناسب بین کشورهاست
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • اتباع غیرمجاز افغان دستگیر و از کشور خارج می شوند /۵۰ درصد اتباع در کدام شهر ساکن هستند؟
  • کالای قاچاق در اردبیل به مقصد نرسید
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • ارسال پیامک از سامانه سهما به اتباع مجاز
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • چند خبر از کشفیات پلیس
  • شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران
  • بیشترین و کمترین تعطیلات رسمی از آن کدام کشور است؟