Web Analytics Made Easy - Statcounter

جان ال هارپر (John L. Harper) استاد علوم سیاسی دانشگاه جان هاپکینز است. وی به صورت تخصصی در حوزه سیاست خارجه آمریکا و روابط بین‌الملل تحقیق کرده است. وی در گفت‌وگو با ایلنا به بیان نظرات خود در مورد تنش میان ایران و آمریکا پرداخته است.

جان ال هارپر در ابتدا در مورد احتمال خروج نیروهای آمریکایی از خاورمیانه گفت: فکر می‌کنم که ترامپ واقعاً ترجیح می‌دهد که اکثر نیروهای خود را از خاورمیانه خارج کند، اما در حقیقت او در سال گذشته تعداد آنها را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تا حدودی به دلیل عواقب غیرقابل پیش‌بینی سیاست خودش در قبال ایران است که باعث حمله پهپادها به تأسیسات نفتی سعودی در ماه سپتامبر گذشته شد و باعث شد که وی تعداد بیشتری از نیروهای خود را به عربستان سعودی بفرستد.

سیاست فشار بر ایران بی نتیجه بوده است

چهره آمریکا در زمان ترامپ، متکبر و خودمحور است

وی در مورد ارزیابی خود از سیاست خارجی ترامپ گفت: این یک سوال بزرگ است اما به طور کلی ارزیابی من انتقادی است. سیاست فشار شدید بر ایران نتیجه مثبتی نگرفته است که من بتوانم ببینم. موضوع کره شمالی هم با وجود ادعای موفقیت ترامپ هنوز حل نشده است. دولت اکنون یک توافق تجاری متوسط ​​با چین منعقد کرده است - نوعی آتش بس در جنگ تجاری ایجاد شده است - اما سخت‌ترین مشکلات در روابط تجاری ایالات متحده و چین برطرف نشده است. چهره‌ای که آمریکا در زمان ترامپ به جهانیان نشان داد، چهره‌ای متکبر و خودمحور است.

حضور آمریکا در منطقه موجب ایجاد داعش شد 

معامله قرن هیچ منفعتی برای ایجاد ثبات در منطقه ندارد

استاد علوم سیاسی دانشگاه جان هاپکینز هم چنین در مورد تاثیر آمریکا بر بی‌ثباتی در منطقه گفت: بدیهی است که ایالات متحده را نمی‌توان برای همه مشکلات منطقه مقصر دانست، اما من فکر می‌کنم حمله و اشغال عراق تصمیم حداقل احمقانه‌ای برای منافع ایالات متحده بود. این امر منجر به تشکیل القاعده در بین النهرین شد که پایه و اساس تشکیل داعش شد. حمایت آمریکا از جنگ سعودی و امارات علیه انصارالله در یمن نیز یک اشتباه بزرگ است. نیازی به گفتن نیست، طرح جدید صلح آمریک(معامله قرن) اگر شایستگی این اسم را داشته باشد- هیچ منفعتی برای ایجاد ثبات در منطقه ندارد.

ترور سردار سلیمانی غیر قانونی بود

هارپر با اشاره به ترور سردار سلیمانی گفت: این موضوع طبق  قوانین بین‌المللی و حتی قانون ایالات متحده غیرقانونی بود، زیرا شواهد قانع‌کننده‌ای مبنی بر اینکه ژنرال سلیمانی در حال برنامه‌ریزی حملات قریب‌الوقوع به اهداف ایالات متحده همانطور که دولت ادعا می‌کند، وجود ندارد. من فکر می‌کنم ترامپ احتمالاً نسبتاً بی‌نتیجه عمل کرده است، اما دو محاسبه را انجام داده است؛ اول اینکه، ترور سلیمانی به او کمک می‌کند تا در مبارزات سیاسی آینده وقتی ادعا می‌کند تروریستی خطرناک را ا میان برداشته است به ترور سردار سلیمانی اشاره کند و هم چنین متصور بود ایران واکنش بدی نشان نمی‌دهد.

نفوذ ایران در منطقه می‌تواند به خروج آمریکا از عراق منجر شود

وی در ادامه در مورد حمله انتقام‌جویانه ایران به مواضع آمریکا گفت: تصور در ایالات متحده این است که واکنش ایران نسبتاً ضعیف بود و ظن ترامپ را تأیید کرد که ایران یک درگیری نظامی جدی را ایجاد نمی‌کند. اما بدون شک عاقلانه بود که ایران واکنش محدود انجام دهد. من فکر می‌کنم موقعیت آمریکا در عراق آسیب‌پذیر است و من انتظار دارم که ایران از نفوذ خود در آنجا استفاده کند تا تلاش کند ایالات متحده را از آن کشور خارج کند.

تنها امید برای نجات برجام، پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات است 

هارپر هم چنین در مورد برجام گفت: تنها امید برای برجام این است که یک دموکرات در ماه نوامبر ترامپ را شکست دهد و برای احیای توافق تلاش کند. من فکر می‌کنم  احتمال این اتفاق ۵۰/۵۰ وجود دارد. واکنش اتحادیه اروپا تاکنون بسیار ناامیدکننده بوده است و نشان می‌دهد که در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارد زیرا شرکت‌های اروپایی از مجازات توسط ایالات متحده در صورت انجام تجارت با ایران می‌ترسند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران آمریکا آمریکا در زمان ترامپ ترور سردار سلیمانی تنها امید ایالات متحده من فکر می کنم هم چنین چهره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۱۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: آمریکا و اروپا در جریان حمله هوایی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ ایران به این حمله، به دنبال تحریم‌های اقتصادی شدیدتری علیه ایران برآمده‌اند. این اقدام ناعادلانه تشدید فشارها بر متحدان ایران را هم دنبال می‌کند و از این طریق به دنبال منزوی ساختن ایران در روابط اقتصادی خود با کشورهای شرق و جنوب شرق آسیاست. در بخشی از این حرکت مرموزانه، کاخ سفید با ادعای وساطت نفتی مالزی در فروش نفت ایران به چین، در پی بر هم زدن روابط این کشورهای آسیایی برآمده است.

مالزی در مواضع ضد اسرائیلی به‌ویژه در جریان جنگ اخیر حماس و رژیم صهیونیستی نقش پررنگی از خود نشان داده است. تنها یک روز پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، وزارت خارجه مالزی بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن از دولت اسرائیل به عنوان «دولت آپارتاید» یاد کرد که فلسطینی‌ها را تحت «اشغال، محاصره و رنج طولانی‌مدت غیرقانونی» قرار می‌دهد.

ایران در حال حاضر سومین شریک تجاری بزرگ مالزی در خاورمیانه پس از امارات متحده عربی و عربستان سعودی است. مهمتر از آن، مالزی مدت‌هاست که یکی از معدود کشورهایی است که شهروندان ایرانی می‌توانند بدون ویزا به این کشور سفر کنند، شرایطی که اقامت حدود ۲۰۰ هزار ایرانی از جمله صاحبان مشاغل، گردشگران و دانشجویان دانشگاه‌های انگلیسی زبان در این کشور را رقم زده است.

در موج فشارهای اروپایی برای تحریم سپاه پاسداران، گزارش‌های مشابه مدعی نفوذ سپاه پاسداران به تمام حوزه جنوب شرق آسیا شدند و به فضاسازی‌ها در این خصوص دامن زدند.

اندیشکده واشنگتن با طرح این موضع ضدایرانی که «مالزی محیطی مناسب برای فروش غیرقانونی نفت ایران است و تهران را قادر می‌سازد تا از تحریم‌های آمریکا فرار کند»، مدعی شد «مالزی با برچسب‌گذاری مبدأ محموله‌ها به‌نام کشور طرف سوم مانند عمان، امارات و خود مالزی، مبدأ محموله را پنهان می‌کند. به طور مشخص، چین در نوامبر ۲۰۲۳ رکورد واردات ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت از کوالالامپور را ثبت کرد که دو برابر مقدار نفتی است که مالزی تولید می‌کرد (حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز). در همین حال، صادرات ماهانه نفت ایران - که ۹۱ درصد آن به چین می‌رود - در اوت گذشته (مردادماه ۱۴۰۲) به بالاترین حد تخمین زده شده در پنج سال گذشته رسید.»

ایالات متحده بارها به دنبال محدود کردن روابط رو به رشد کوالالامپور با ایران از طریق تحریم نهادهای مختلف مستقر در مالزی بوده است. در فوریه ۲۰۲۳، وزارت خزانه‌داری سه شرکت در مالزی و سنگاپور را به تسهیل فروش و حمل میلیون‌ها دلار نفت و مواد پتروشیمی از طرف یک شرکت با ارتباطات شناخته شده با ایران متهم کرد. در ماه دسامبر، چهار شرکت دیگر در مالزی و یک شرکت در اندونزی به دلیل مشارکت در تسهیل برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران تحریم شدند.

موسسه واشنگتن درباره اقدامات خصمانه آمریکا در تشدید فشارها بر ایران و درگیر کردن مالزی در این مسئله نوشته است «در مورد اقدامات کوالالامپور علیه اسرائیل و در حمایت از حماس، دولت بایدن تاکنون اقدامات خود در این زمینه را محدود به اخطارهای دیپلماتیک وزارت خارجه ایالات متحده و احضار سفیر مالزی در واشنگتن کرده است. ایالات متحده بیشترین توجه خود را معطوف به اقدامات تنبیهی و پیشدستانه در نقاطی کرده است که تصمیمات مالزی به‌طور مستقیم اهداف ایالات متحده را تهدید می‌کند، مانند تسهیل فروش غیرقانونی نفت ایران و ایجاد فضای مناسب برای فرار از تحریم‌ها.»

کد خبر 847278 برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه ایران و مالزی

دیگر خبرها

  • متفکرآزاد: خیزش دانشجویان آمریکایی منجر به خیزش جهانی علیه رژیم صهیونیستی شود
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • دعوای «تیک تاک» و جو بایدن بالا گرفت
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا