Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، انقلاب اسلامی را باید سرآغاز پیشرفت‌ها و بالندگی‌هایی دانست که روزی کمتر کسی فکرش را می‌کرد که کشور ایران زمانی به چنین جایگاهی در عرصه‌های مختلف دست یافته و حائز رتبه‌های برتر جهانی باشد.

با نیم نگاهی به دوران پیش از پیروزی انقلاب و زمان حکومت رژیم پهلوی به خوبی خواهیم دید که کشور ایران پیش از این دوره تقریبا "هیچ" بوده است، که به یمن پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت‌های بی‌نظیری در حوزه‌های مختلف اقتصاد، عمران، علم و فناوری، فرهنگ و هنر و سایر عرصه‌ها استحصال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشوری که روزی به سبب قصور در حوزه‌های مختلف مورد ترحم قدرت‌های مطرح دنیا بود، امروز به یکی از رقبای همین قدرت‌ها تبدیل شده و نه تنها در یک حوزه و مسیر بلکه در تمامی حوزه‌ها حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

یکی از بخش‌هایی که می‌توان به خوبی پیشرفت و ترقی را در آن شاهد بود، حوزه بهداشت و درمان است، به طوری که حدود ۴ دهه قبل بیشتر مردم کشور به دلیل بیماری‌های واگیردار به کام مرگ کشانده شده و بسیاری از مردم نیز از نبود تجهیزات کافی پزشکی در تنگنا و مضیقه بودند، اما امروز خوشبختانه به درجه‌ای از خودکفایی رسیده‌ایم که می‌توانیم بیماری‌های صعب‌العلاج را به راحتی درمان کرده و پزشکان خبره‌ای تربیت کنیم.

افزایش تعداد مراکز درمانی و بیمارستان‌ها

قدرت اخوان‌اکبری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل اظهار داشت: رشد چشمگیر مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و ایجاد خانه‌های بهداشت در روستا‌های دورافتاده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسئله‌ای است که غیرقابل انکار بوده و به حمد خدا استان اردبیل نیز از این دستاورد‌ها بی‌نصیب نبوده است.

او با اشاره به تعداد بیمارستان‌های استان قبل و بعد از انقلاب تصریح کرد: بعد از تاسیس دانشگاه علوم پزشکی استان در سال ۱۳۷۲ تحول عظیمی را در راستای بهداشت و درمان عموم شاهد بودیم به طوری که هم‌اکنون روستا‌های ما از خدمات درمانی و بهداشتی نیز محروم نیستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تعداد خانه‌های بهداشت استان را ۴۶۴ مورد عنوان و بیان کرد: ۶۶ پایگاه بهداشتی در مراکز شهری مستقر بوده و مابقی در روستا‌های استان استقرار یافته‌اند.

اخوان‌اکبری گفت: بعد از پیروزی انقلاب باتوجه به نیاز مبرم به مراکز بهداشت درمانی روستایی، در استان اردبیل نیز اعتبارات خوبی به این مسئله اختصاص یافته و توانستیم ۹۷ مرکز بهداشت درمانی در کل استان ایجاد کنیم که بیشتر این مراکز هم از پزشک و هم دندانپزشک برخوردار هستند.

او تعداد بیمارستان‌های استان را ۱۷ مورد دانست و یادآور شد: در تمامی این بیمارستان‌ها خدمات درمانی و بهداشتی تا حد مطلوبی به بیماران ارائه می‌شود که بسیاری از بیمارستان‌ها نیز در مرحله ارتقای سطح تجهیزات درمانی و پزشکی خود هستند که در این زمینه دانشگاه علوم پزشکی با جذب اعتبارات لازم از مرکز کشور اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

افزایش ۴ برابری تخت بیمارستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان از افزایش چهار برابری تخت بیمارستان در استان خبر داد و اضافه کرد: قبل از پیروزی انقلاب در سطح استان تخت بیمارستان تعداد ۵۰۰ مورد بود که خوشبختانه هم‌اکنون بیش از ۲ هزار و ۱۵ تخت بیمارستانی در کل استان داریم.

اخوان‌اکبری با اشاره به جذب پزشکان متخصص و فوق‌تخصص در استان گفت: هم‌اکنون در استان اردبیل ۳۹۹ پزشک متخصص، ۲۵۲ دکتر دندانپزشک، ۷۱ پزشک فوق تخصص و ۴۲ متخصص دندانپزشک مشغول به درمان هستند.

او پیشرفت حوزه پزشکی استان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را یک اتفاق و تحول بزرگ دانست و اظهار کرد: سطح خدمات پزشکی و درمانی استان اردبیل در سال‌های پس از انقلاب هم‌گام با سطح خدمات سایر مراکز کشور به سمت جلو پیش رفته، و امید است که آینده درمان استان به گونه‌ای رقم بخورد که بتوانیم علاوه بر درمان بیماری‌ها گام اساسی در راستای نانو برداریم.

جهش شاخص تجهیزات پزشکی بعد از انقلاب

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص وضعیت تجهیزات پزشکی و درمانی استان قبل و بعد از انقلاب اظهار کرد: با اذعان به اینکه وضعیت تیم و کادر پزشکی استان قبل از انقلاب در حد صفر و هیچ بوده، وضعیت تجهیزات درمانی استان نیز چندان رضایت‌بخش نبوده که جهش میزان این تجهیزات بعد از انقلاب هم‌اکنون به وضوح قابل مشاهده است.

اخوان‌اکبری تجهیز بسیاری از بیمارستان‌های استان به بخش‌های سی. تی اسکن، ام. آر. آی، سونوگرافی، رادیولوژی و سایر بخش‌های مهم پزشکی را یادآور شد و بیان کرد: در بیمارستان‌های دولتی تمامی این بخش‌ها با کادر مجرب در حال ارائه خدمات هستند که در بخش خصوصی نیز بسیاری از مراکز درمانی تمامی این بخش‌ها را دارا هستند.

او افزود: چشم‌انداز تجهیزات پزشکی استان تا سال ۱۴۰۴ بسیار خوب بوده به طوری که در بحث تخت بیمارستان تا چشم‌انداز سال مذکور و با در نظرگیری سطح‌بندی خدمات درمانی و پزشکی، میزان تخت استان از ۲ هزار و ۱۵ مورد به بیش از ۴ هزار مورد خواهد رسید.

کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های واگیردار

پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور و به تبع استان اردبیل به دلیل سطح پایین خدمات پزشکی و درمانی بسیاری از مردم به ویژه در زایمان و به دلیل مبتلا شدن به بیماری واگیر جان خود را از دست می‌دادند، که به مراتب بعد از پیروزی انقلاب و ترقی گام به گام، سطح درمان و بهداشت در کشور رو به بهبودی گذاشت و شاخص مرگ و میر بر اثر انواع بیماری‌ها به حداقل میزان خود رسید.

محمدرضا رضایی‌بنا، معاون درمان علوم پزشکی استان اردبیل در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل گفت: کمبود امکانات در دوره پیش از پیروزی انقلاب در استان اردبیل، به حدی محرز و ملموس بود که بیشتر نوزادان قبل، حین یا بلافاصله پس از زایمان فوت می‌کردند، که بسیاری مردم نیز در این دوران از بیماری‌های واگیردار همچون وبا، دیفتری، فلج اطفال یا آنفولانزا رنج می‌بردند.

او با اشاره به اینکه در دوره حکومت پهلوی به اندازه‌ای با کمبود امکانات و تجهیزات درمانی مواجه بودیم که از کشور‌های همجوار پزشک به کشور ما مراجعه می‌کرد، اضافه کرد: برای یک جراحی ساده همچون آپاندیسیت مجبور به دعوت از پزشکان سایر کشور‌ها به داخل کشور بودیم، که خوشبختانه شاخص بهداشت و درمان حال‌حاضر در کشور و استان اردبیل قابل قیاس با دوران پیش از انقلاب نیست.

این مسئول با اشاره به میزان رضایتمندی مردم از خدمات بهداشتی و درمانی ارائه شده در استان، یادآور شد: طی سال‌های بعد از انقلاب با تلاش محققان استانی توانستیم برخی بیماری‌ها را در برخی مراکز درمانی، با توجه به تجهیزات پزشکی به صفر برسانیم.

توسعه پزشکی از درمان تا ریشه‌کنی بیماری‌ها

رضایی‌بنا ادامه داد: در حال‌حاضر بیماری تالاسمی ماژور، به عنوان یکی از عارضه‌هایی که مردم استان بیشتر با آن درگیر بودند، در بیمارستان بوعلی استان به صفر رسیده است که در کنار آن ما توانستیم در سایر بیمارستان‌ها در راستای درمان و پیشگیری از بیماری‌های صعب‌العلاج گام‌های موفقی برداریم.

او تصریح کرد: بیمارستان امام (ره) مرکز استان که هم‌اکنون به عنوان قطب درمان بیماری‌های قلبی شناخته شده است، یکی از بزرگ‌ترین دستاورد‌های پزشکی انقلاب برای استان ما می‌باشد، که همه ساله از سایر کشور‌ها به ویژه کشور جمهوری آذربایجان بیماران زیادی به این بیمارستان مراجعه می‌کنند.

او عنوان کرد: بعد از تجهیز بیمارستان امام (ره) استان بیش از ۲ هزار عمل جراحی فوق تخصص قلب در این بیمارستان به انجام رسیده است.

به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل پزشکان بومی اردبیل توانستند گام موثری را در درمان سرطان در بیمارستان امام (ره) استان بردارند.

رضایی‌بنا با اشاره به روش‌های درمانی بیماری سرطان گفت: در بیمارستان امام استان اردبیل پزشکان مجرب و کادر درمانی فوق تخصص توانستند با روش‌های شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و هورمون‌درمانی سرطان‌های خفیف را تا مرحله صفر درمان کنند که این مهم یک موفقیت بسیار بزرگ برای استان می‌باشد.

او همچنین بحث توریسم‌درمانی را یادآور شد و اظهار داشت: استان اردبیل هم‌اکنون به عنوان یکی از قطب‌های اصلی در بحث توریسم‌ درمانی در کشور و حتی کشور‌های همسایه شناخته شده است که سالانه ما هزاران نفر از اتباع خارجی را به روش‌های درمانی مختلف در سطح استان درمان می‌کنیم.

کلام آخر،

در ۴۰ و اندی سال گذشته موفقیت‌های بزرگ و زیادی در پرتو پیشرفت‌های علمی و پزشکی و خدمات درمانی در کشور اتفاق افتاده است، که با یک حساب سرانگشتی و کمی جست‌وجو در آمار‌های خدمات پزشکی قبل و بعد از انقلاب، به خوبی تفهیم می‌شود که حوزه درمان کشور پیش از دوره بعد از انقلاب تقریبا "هیچ" بوده است.

بعد از به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی، معنای رفاه و سلامت عمومی در کشور دگرگون شد، به طوری که فراهم‌سازی خدمات درمانی برای عموم مردم در تمامی اقشار به یک اولویت تبدیل گشت.

به طوری که هم‌اکنون خدمات پزشکی و درمانی در کشور و همچنین استان اردبیل مرزی نمی‌شناسد، چنان که بیشتر روستا‌های منطقه از خانه بهداشت و پزشکان عمومی و متخصص برخوردارند، حتی در مناطق دورافتاده نیز با اعزام کادرپزشکی مشکلی در راستای درمان بیماری‌ها نداریم، و باید بدانیم که این انقلاب بزرگ در حوزه درمان در راستا و نتیجه پیروزی انقلاب اسلامی اتفاق افتاد.

اما امیدواریم سطح پیشرفت خدمات پزشکی و درمانی در کل کشور قربانی موانع و مشکلات نشده، با همین شتاب به سمت موفقیت پیش رفته و در سال‌های آینده بتوانیم حرف‌های زیادی برای گفتن در این عرصه داشته باشیم.

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی انقلاب اسلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان پیروزی انقلاب اسلامی خدمات پزشکی و درمانی بعد از پیروزی انقلاب پیش از پیروزی انقلاب بیماری های واگیردار بیمارستان های استان قبل و بعد از انقلاب درمان بیماری ها استان اردبیل استان اردبیل تجهیزات درمانی بیمارستان امام درمانی در کشور خدمات درمانی بهداشت و درمان تخت بیمارستان تجهیزات پزشکی مراکز درمانی درمانی استان بیمارستان ها اخوان اکبری هم اکنون هم اکنون پیشرفت ها رضایی بنا استان قبل یادآور شد ۲ هزار فوق تخصص کشور ها حوزه ها بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۱۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر محمدرضا نوروزی در برنامه زنده سلام خبرنگار افزود:­ بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری­ شایع‌ترین بیماری های­ مردان در سنین بالا هست و بسیاری از خانم‌ها در سنین­ ­میانسالی و کهنسالی تجربیاتی از مشکلات ادراری را دارند. وی گفت: بسیاری­ اختلالات باروری و ناباروری به مشکلات اورولوژی مرتبط می‌شود.دکتر نوروزی ادامه داد:­ کشور­ما در چندین حوزه پیشرفت‌های خیلی خوبی داشته است مانند­ناباروری مردان. وی افزود: در زمینه درمان و تحقیق در رابطه با سلول‌های بنیادی پیشرفت داشته ایم. ­کشت سلول‌های بنیادی­ در زمینه درمان ناباروری­ در مورد آقایان و خانم‌ها پیشرفت‌های خوبی­ حاصل شده است.نوروزی افزود: ما همیشه نگران هستیم با توجه به آلودگی‌های محیطی و صوت و غذای فست فود و غیره، بیماری‌های بدخیم و سرطان‌ها افزایش یابد. ­وی گفت: برخی از­­بیماری‌های کلیوی جزء شایع‌ترین سرطان‌ها هستند. مانند­ سرطان پروستات مردان و سرطان‌های مثانه. وی اظهار کرد: در کشور­ ما درمان‌ها به سمت درمان‌های کمتر تهاجمی پیش می‌رود، ­ درمان‌هایی که فرد نیاز به اعمال جراحی باز نداشته باشد مانند­ استفاده از لیزر و­  مهندسی بافت.وی در پایان گفت:­ جامعه اورولوژی یک جامعه پویا، فعال و همدل هستش و یکی از بخش‌های خیلی خوب ما بخش اورولوژی و جراحی برای متخصصین خانم هستند که ما در دنیا بیشترین تعداد اورولوژیست خانم را نسبت به جمعیت در کشورمان داریم.بیست و هفتمین همایش اورولوژی ایران از ۱۱ تا ۱۵ اردیبهشت در مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • افتتاح بیمارستان درمان تالاسمی در ننگرهار
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی