Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کلید فضای مجازی و تعیین قواعد آن به دست حریفی است که سال‌هاست در پشت مرز‌های جغرافیایی و عقیدتی متوقف‌شده و به این ابزار به‌عنوان مهم‌ترین عامل پیروزی نگاه می‌کند. ازاین‌رو، یله و رها بودن این فضا، به مفهوم بازی در زمین دشمن و گناهی بزرگ است. تاریخ انتشار: 08:26 - 27 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۶۷۴۷

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، به نقل از روزنامه حمایت، جنگ نرم، عرصه جدیدی از مبارزه است که با استفاده از ابزار‌های غیرنظامی، برای غلبه بر حریف بکار گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: حیرت ناظران جهانی از تاب‌آوری ملت ایران مقابل غول وحشی آمریکایی

ظاهر این جنگ، عدم بکارگیری ابزار‌های غیرخشن در تقابل با دشمن است که در آن، ترکیبی از تاکتیک‌های روانی، الکترونیکی، اطلاعاتی، سایبری و اطلاعاتی به چشم می‌خورد، اما به دلیل تغییر دادن نگرش‌ها و دیدگاه‌ها، اثرگذاری تخریبی آن به‌مراتب بیش از معرکه نظامی است.

در جنگ مسلحانه، افراد به ضرب گلوله‌ها جان خود را از دست می‌دهند و هر کشته، به نمادی از مقاومت، ایستادگی و الهام بخشی برای دیگران مبدل می‌شود.

از نگاه اسلامی، رزمندگانی که در میدان جنگ سخت به خون می‌غلطند، روحشان سعادتمند می‌شود، حال‌آنکه در جنگ نرم، جسم‌ها و بدن‌ها سالم می‌مانند، اما روح افراد، به تسخیر مهاجمین درآمده و اسیر عقوبت‌های اخروی می‌شود.

نکته اینجاست که پس از ناکامی دشمنان در جنگ‌های نظامی و فتنه‌های سال‌های اخیر، موضوع جنگ نرم اکنون به‌صورت جدی در دستور کار بوده و جمهوری اسلامی هدف این هجمه و حملات طراحان این جنگ قرارگرفته است. دراین‌باره گفتنی است؛


۱. خمیرمایه انقلاب اسلامی و آنچه مایه دردسر و فلاکت برای نظام سلطه شده، عبارت است از انگیزه‌های دینی.

به همین دلیل، اعتقادات مردم با انواع شیوه‌ها هدف قرارگرفته شده است. ظهور عرفان‌های کاذب، تشکیک سازماندهی‌شده در اصول و فروع دین، تشویق به رهایی از قیود دینی و پشت پا زدن به شرع، خرافاتی معرفی کردن افراد متدین، صرف میلیارد‌ها دلار برای مقابله با نماد‌های دینی همچون حجاب، زدن شعائر اسلامی از قبیل عزاداری‌ها و ایجاد تردید در حقانیت آن‌ها، شبهه افکنی در مقاومت و دفاع از آرمان‌ها و تلاش برای بی‌تفاوت کردن مردم نسبت به ارزش‌ها و ... نمونه‌هایی از جنگ نرم برای خشکاندن ریشه ایمان ابتدا در جوانان و سپس در سایر اقشار جامعه است.


۲. یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های جنگ نرم، تغییر محاسبات طرف مقابل است و برای دستیابی به این هدف، پروژه «مأیوس سازی» با مقدمه ایجاد تردید در اذهان مردم در دستور کار قرار دارد.

تحریم‌ها و فشار‌های سنگینی که وارد می‌شوند از یک‌سو و بی‌تدبیری‌های داخلی که بخشی از آن‌ها با خط دهی دشمنان صورت می‌گیرد از سوی دیگر، برای به ثمر نشاندن این هدف است.

به‌ویژه اینکه پروپاگاندای سنگینی برای ناامید کردن مردم از اصل نظام با سوءاستفاده از ولنگاری ایجادشده در فضای مجازی و سم‌پاشی شبکه‌های ماهواره‌ای در حال انجام است.


۳. در جنگ نرم، زمان بسیار تعیین‌کننده است و برخلاف نبرد سخت که گاهی ضربات مقطعی می‌تواند مؤثر باشد، نتایج کوتاه‌مدت، تعیین‌کننده نیستند و باید برای حصول نتیجه صبر کرد. بستر این جنگ در واقع، زمان است و طرفی می‌تواند در آن برنده باشد که بداند برای غلبه، صبر لازم است.

ازاین‌رو، برنامه‌های مقطعی و گذرا برای غلبه بر جنگ نرم حریف، کارساز نیست و باید بر آن مداومت داشت، کما اینکه دشمن نیز همین شیوه را پی می‌گیرد و برای نتیجه بخشی و همراه کردن جامعه با نظرات خود، ده‌ها سال کار شبانه‌روزی می‌کند.

افزون بر این، چنانچه دشمن در یک جبهه جنگ نرم، زمین بخورد، به مفهوم عقب‌نشینی نیست، بلکه برای حمله‌ای جدید آماده می‌شود.

به‌عنوان نمونه، زمانی تلاش حریف بر این هدف متمرکز بود که دفاع مقدس را زیر سؤال ببرد، اما پاتک نیرو‌های انقلابی آن‌چنان سنگین بود که همگرایی تقریباً کاملی درباره حقانیت رزمندگان و دفاع مقدس در جامعه شکل گرفت. جبهه نبرد نرم اکنون متفاوت شده و دفاع پیشدستانه از کیان نظام اسلامی با حمایت از جبهه مقاومت و تقویت توان نظامی در مرکز هجمه‌های تبلیغاتی و روانی قرارگرفته است.


با این حساب، هدف قرار دادن معنویت جامعه و ایجاد تردید در مردم با هدف مأیوس‌سازی در تحقق آرمان‌ها در مدت‌زمان طولانی، ازجمله رئوس آسیب‌هایی است که در این نوع از جنگ، روی آن‌ها به‌صورت کارشناسی شده و تخصصی تمرکز می‌شود.

برای دفاع و مقابله طبعاً باید ابزار‌های مناسب بکار گرفته شوند؛ تسلیحاتی از جنس اعتقاد و ایمان راسخ به بنیان‌های ارزشی دینی و انقلابی.

به فرموده مقام معظم رهبری؛ «امروز نیاز مهم کشور ما این است که جوان‌های ما مجهز بشوند به انواع تسلیحات نرم، سلاح‌های جنگ نرم؛ یعنی قدرت روحی و قدرت فکری... نسل جوانی که ما امیدهایمان را به آن دوخته‌ایم ــ [چون]آینده این کشور دست شما جوان‌هاست، امید به جوانه است ــ بایستی پولادین، محکم، با عزم، با بصیرت بداند که چه‌کار می‌خواهد بکند، به کجا می‌خواهد برسد و چگونه باید این راه را طی کند؛ این احتیاج دارد به معارف اهل‌بیت (ع) که سلاح مصونیت بخش جامعه و نظام اسلامی و اسلام و مسلمین است.» (۲۶ بهمن ۹۸) درباره لزوم قوی شدن در عرصه جنگ نرم، توجه به نکات ذیل ضروری به نظر می‌رسند.


یکم: ورود نخبگان به مسائل مبتلابه کشور اعم از سیاسی، فرهنگی، اعتقادی و بصیرت بخشی به جوانان.

بسیاری از صاحبان قلم و خطابه هستند که ترجیح داده‌اند گوشه عزلت برگزینند و به نگارش خاطره و کتاب روی آورند درحالی‌که اکنون، وقت نقش‌آفرینی و بیان استدلال‌های قوی برای قانع کردن نسل جوان به ادامه راه انقلاب است. تنها در این صورت است که «افسران جنگ نرم» با بالاترین آمادگی و راسخ‌ترین اراده‌ها وارد میدان شده و رویش‌های انقلاب با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد.


دوم: از آنجا که اسلام و آموزه‌های دینی، بخش لاینفک انقلاب است، باید به مباحث و موضوعات اخلاقی و معنوی اهمیت وافری داده شود. تنها کسانی می‌توانند در مسیر دفاع از انقلاب، محکم و مستحکم گام بردارند که شاخصه‌های ایمانی و آموزه‌های اخلاقی در آن‌ها به اعلا درجه باشد. یکی از بزرگ‌ترین نمونه‌های این حقیقت، سردار آسمانی، حاج قاسم سلیمانی است که در اوج اخلاق و معنویت، پای‌کار نظام و انقلاب بود و شیوه سلوک او به الگویی برای جوانان در حراست از نظام اسلامی تبدیل‌شده است.

فرمانده شهید سپاه قدس برای صاحب‌خانه‌ای که ایشان در جریان عملیات آزادسازی البوکمال، از آن منزل به‌عنوان مقر استفاده کردند، نامه طلب حلالیت نوشتند و حتی شماره تلفن خود را برای جبران خسارت احتمالی در انتهای آن مرقوم کردند؛ این در حالی است که برخی با امنیت حاصل‌شده از جان‌فشانی سلیمانی‌ها، به چپاول اموال عمومی و غارت بیت‌المال مشغول بودند!

از طرفی، در وصیت‌نامه ایشان می‌بینیم که دو بار از کلیدواژه «اهل‌بیت (ع)» استفاده شده و به این ذوات مقدسه توسل جسته‌اند. در حقیقت، فرمانده شهید سپاه قدس را باید بزرگ‌ترین الگو در جنگ سخت و نرم در عصر حاضر و برای جامعه اسلامی و نسل جوان دانست که تبیین شخصیت ایشان، قوی‌ترین آموزش در مواجهه با جنگ نرم به شمار می‌آید.


سوم: هدفمندی و نظارت بر شبکه‌های اجتماعی. بدون شک، امروز کلید فضای مجازی و تعیین قواعد آن به دست حریفی است که سال‌هاست در پشت مرز‌های جغرافیایی و عقیدتی متوقف‌شده و به این ابزار به‌عنوان مهم‌ترین عامل پیروزی نگاه می‌کند. ازاین‌رو، یله و رها بودن این فضا، به مفهوم بازی در زمین دشمن و گناهی بزرگ است که تجدیدنظر جدی و ورود نهاد‌های فرا قوه‌ای همچون شورای عالی فضای مجازی به این عرصه، بسیار ضروری به نظر می‌رسد؛ و بالاخره اینکه جنگ نرم همچون دفاع مقدس، نیازمند نقش‌آفرینی مجاهدانی است که حاضر به فداکاری و جانبازی برای ایجاد مقدمات ظهور منجی عالم بشریت (عج) هستند و این رمزی است که بی‌تردید، پیروزی قطعی و نهایی را به ارمغان می‌آورد.

 

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جنگ نرم جنگ نرم حاج قاسم سلیمانی خبرگزاری میزان ایجاد تردید فضای مجازی نظام اسلامی جنگ نرم دفاع مقدس برای غلبه مهم ترین ازاین رو رها بودن نسل جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۱۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا نباید نگران نسل Z بود؟

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند.

به گزارش خبرآنلاین، یک نسل گسترده از جوانان در حال شکل گیری است. به طور جهانی، حدود ۲ میلیارد نفر بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند و جزء "نسل Z" هستند. در آمریکا و بریتانیا، این گروه یک پنجم از جمعیت را تشکیل می‌دهند که با جمعیت بومر‌ها رقابت می‌کنند؛ در حالی که در هند و نیجریه، جوانان به طور قابل توجهی بیشتر از سالخوردگان هستند.

برای هر نسل، یک روایت ساده وجود دارد: بومر‌ها مقارن با فراوانی پساجنگ و میلنیال‌ها همزمان با تجربه بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹. برای نسل Z، دیدگاه متداول این است که گوشی‌های هوشمند آن‌ها را ناراحت کرده و آینده‌ی تلخ‌تری را پیش روی آن‌ها قرار داده است.

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند. علمای اجتماع نگران هستند که نسل Z، که بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری کرده‌اند، اکنون تحت تأثیر اضطراب و افسردگی قرار دارند. برخی سیاستمداران در آمریکا و بریتانیا به ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند و محدودیت رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال فکر می‌کنند.

همه این موارد می‌توانند باعث شود که به نسبت به نسل Z احساس امیدواری کمتری داشته باشیم. اما وقتی به دنیا و به معیار‌های گسترده‌تری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که جوانان زومر از سرنوشت تلخی رنج نمی‌برند. در بسیاری از جنبه‌ها، آن‌ها به خوبی عمل می‌کنند:

حدود چهار پنجم جمعیت ۱۲ تا ۲۷ ساله جهان در اقتصاد‌های نوظهور زندگی می‌کنند و به لطف رشد و گسترش فناوری، از وضعیت بهتری نسبت به والدین خود برخوردارند. اما در برخی مناطق، نگرانی وجود دارد که پیشرفت سریع دهه‌های گذشته ممکن است تکرار نشود. این اضطراب در چین مشهود است.

نسل Z به درستی مهارت‌هایی کسب می‌کنند که قابل بازاریابی هستند. بیشتر از آن‌ها به دنبال مطالعه رشته‌های علوم مهندسی و پزشکی هستند؛ در حالی که علوم انسانی از رواج خارج شده‌اند.

به طور واضح، نسل Z در حال تحول دادن جهان کاری است. آن‌ها قدرت مذاکره دارند - و این را می‌دانند. بسیاری از میلنیال‌ها در سایه بحران مالی جهانی بزرگ شدند و از درخواست افزایش حقوق اجتناب می‌کردند. به‌نظر می‌رسد که نسل Z کمتر نگرانی درباره ترک شغل برای فرصت بهتر یا زندگی لذت‌بخش دارند.

نسل Z، با توجه به علاقه بیشترشان به مسائل اجتماعی و محیط زیست، ممکن است تأثیرات مهمی در جوامع بگذارند. این جوانان کمتر به سرگرمی‌های شبانه‌روزی و مصرف مواد مخدر توجه می‌کنند و زندگی غیرمسئولانه‌ای ندارند. البته این تفاوت‌ها ممکن است باعث افزایش احساس تنهایی و کاهش ارتباطات حضوری و کاهش روابط جنسی شود. همچنین، نرخ‌های گزارش شده از اضطراب و افسردگی در برخی مناطق در حال افزایش است، اگرچه این افزایش ممکن است ناشی از افزایش آگاهی از مشکلات روانی باشد.

نسل Z به طور چشم‌گیری در جهان کاری و اجتماعی تأثیر گذاشته‌اند. آن‌ها دارای مهارت‌ها و قدرت‌هایی هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد نقش مهمی در جوامع و بازار کار ایفا کنند. این جوانان دارای اراده‌ی قوی‌ای هستند و ترجیح می‌دهند از فرصت‌های بهتری در زندگی استفاده کنند.

از طرف دیگر، افراد میانسال ممکن است به دلیل تجربیات گذشته‌ی خود نگران شکل‌گیری جوانان Z و تأثیراتی که بر جوامع دارند، باشند. اما در آخر، اگر این تحولات به نفع جامعه باشد و فرصت‌های بهتری برای همه افراد ایجاد شود، آن‌ها هم می‌توانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

نسل Z به طور گسترده‌تری به فضای مجازی و فناوری‌های روزمره وارد شده‌اند. سرعت فراگیری تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های رسانه اجتماعی سبب شده تا این جوانان به دنبال راه‌هایی برای مدیریت بهتر و سازنده‌تر از فضای مجازی بگردند. اینکه آیا این فضای مجازی به نفع آن‌ها است یا ممکن است بر روی روانشان تأثیر منفی بگذارد، یک موضوع مورد بحث است. به هر حال، آن‌ها به تدریج به شکل‌گیری روش‌هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی می‌پردازند تا از مزایا و معایب آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

در گذشته، فناوری‌های نوین همیشه همراه با مشکلاتی مواجه بوده‌اند. به همین ترتیب، استفاده از فضای مجازی نیز نیازمند تعادل و مدیریت صحیح است.

با انجام اقداماتی مانند اطلاع‌رسانی به جوانان درباره مخاطرات موجود در فضای مجازی، ارائه آموزش‌های مرتبط با مدیریت زمان و تنظیم حدود استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توان از بروز مشکلات روانی و اجتماعی جلوگیری کرد و از مزایای این فناوری به بهترین نحو بهره برد.

دیگر خبرها

  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • اوسمار: در دفاع مشکل داشتیم نه حمله
  • برای اوسمار، کلاس مدیریت را تعطیل کن!
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • ۲ شاخصه مهم «هیئت» از نگاه رهبر انقلاب/ جمعیت ملاک سنجش نیست
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟