Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@19:51:52 GMT

سه سامانه پُربارش در راه کشور است

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۲۵۱۳

سه سامانه پُربارش در راه کشور است

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ضمن اشاره به این‌که سه سامانه پُربارش از هفته جاری تا اواخر هفته اول اسفند به کشور وارد می‌شود، گفت: با وجود برف اخیر بارندگی‌ها در استان گیلان در حد نرمال نسبت به بلندمدت گزارش شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احد وظیفه اظهار کرد: با وجود بارندگی‌های اخیر در کشور برخی استان‌ها همچنان بارشی کمتر از میانگین نرمال خود دریافت‌ کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال در استان چهار محال و بختیاری به‌ویژه مناطق شمال غرب استان بارش‌ها ۴۰ درصد کمتر از حد نرمال بوده است همچنین در استان‌های کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و خراسان شمالی همچنان با کمبود بارش مواجه هستیم به‌طوری‌که در خراسان شمالی بارش‌ها نسبت به بلندمدت ۴۰ میلیمتر کاهش یافته است.

 

جبران نسبی کم بارشی‌ها در حوضه آبریز غرب و جنوب غرب

وی با اشاره به اینکه سه سامانه بارشی در راه کشور هستند، تصریح کرد: این سامانه‌ها می‌توانند تا حدی کم بارشی‌ها در حوضه آبریز غرب و جنوب غرب را جبران کنند همچنین سامانه دومی که به کشور وارد می‌شود از اقیانوس هند تغذیه رطوبتی خواهد شد و در نتیجه بارندگی‌های خوبی را در استان‌های چهار محال و بخیتاری، کرمانشاه، لرستان، کردستان و آذربایجان غربی به دنبال دارد.

 

بارش‌ها در گیلان نسبت به بلند مدت در حد نرمال است

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان اینکه بارش برف می‌تواند به‌صورت موثری بر سفره‌های آب زیرزمینی اثر گذارد، گفت: در حال حاضر بارش‌ها در استان گیلان با وجود برف سنگین روزهای اخیر در حد نرمال نسبت به میانگین بلند مدت و حتی کمتر نسبت به سال گذشته است.

وظیفه افزود: درست است که ما سال گذشته و امسال بارندگی‌های خوبی را در کشور داشتیم اما نمی‌توان نتیجه گرفت که روند خوب بارش‌ها در کشور همچنان ادامه داشته باشد. کشور ما از ۵۰ سال پیش تاکنون با کمبود بارش مواجه بوده است و در حال حاضر بیشتر آبخوان‌های ما با کمبود آب مواجه هستند و بارش‌های خوب دو سال اخیر هم  نتوانسته است این کمبودها را جبران کند.

وی در ادامه ضمن بیان اینکه جمعیت در بخش‌های مختلف کشور طی سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است و شهرک‌های اقماری اطراف شهرهای بزرگ گسترش یافته‌اند، تصریح کرد: از این رو نیاز آبی کشور افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر رویکرد کشور ما خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی است که این خود افزایش نیاز آبی را در پی دارد. به همین دلیل حتی اگر ما هر سال هم بارشی در سطح نرمال داشته باشیم باز هم نمی‌توانیم کمبود بارش در کشور را طی سال‌های گذشته جبران کنیم.

به گفته رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی برای پایدار ماندن سفره‌های آب زیرزمینی لازم است که حدود ۴۰ درصد آب‌های تجدیدپذیر را برداشت نکنیم این درحالیست که ما از ۸۰ درصد آب‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کنیم بنابراین با توجه به این شرایط همچنان با افت سطح آبخوان‌ها مواجه خواهیم بود.

 

افزایش دو درجه‌ای دمای هوا در کشور طی ۵۰ سال اخیر

وظیفه در پایان با اشاره به اینکه میانگین افزایش دما در جهان یک درجه سانتیگراد و در کشور ما طی ۵۰ سال اخیر دو درجه سانتیگراد است، اظهار کرد: همراه با افزایش دما ۶ درصد پتانسیل تبخیر و تعرق نیز بیشتر می‌شود که این مسئله افزایش نیاز آبی در کشور را به دنبال دارد.

 

انتهای پیام

 

منبع: دانا

کلیدواژه: حد نرمال کمبود بارش بارندگی ها بارش ها سه سامانه سال اخیر نیاز آبی استان ها کشور ما ۵۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۲۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد کوثر گچساران سرریز کرد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد وضعیت سدهای استان را تشریح کرد و گفت: سد چمشیر در بارندگی‌های اخیر ۲۰ میلیون مترمکعب افزایش حجم داشته و سد کوثر گچساران سرریز کرد. - اخبار استانها -

آرش مصلح در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  یاسوج اظهار داشت: در بارندگی‌های اخیر حجم ذخیره سد چمشیر 20 میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم نیز یک میلیون متر مکعب افزایش داشته و هم اکنون میزان ذخیره سد چمشیر به بیش از 730 میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم به 9 میلیون متر مکعب رسیده است.

وی عنوان کرد: سد کوثر نیز 14 فرودین ماه امسال سرریز آن شروع شد که با توجه به پیش بینی بارندگی‌های اخیر قبل از آغاز بارش‌ها، مجدد خروجی کوثر را 60 متر مکعب در ثانیه افزایش دادیم که بتواند سیلاب‌های احتمالی را کنترل کند.

مصلح با بیان اینکه هم اکنون سد کوثر با 102 مترمکعب برثانیه در حال رهاسازی آب است، ابراز کرد: حجم سد کوثر گچساران 580 میلیون متر مکعب بوده که  آب 2.5 میلیون نفر از جمعیت کشور شامل مردم 20 شهر و دو هزار روستا در استان‌های مختلف را تامین می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سد شاه قاسم یاسوج 10 میلیون متر مکعب حجم ذخیره دارد که در بارش‌ اخیر حدود یک میلیون متر مکعب وارد مخزن شد و اکنون تا سرسریز شدن یک میلیون متر مکعب حجم خالی دارد.

مصلح با اشاره به اینکه بیشترین بارش در سامانه اخیر طبق اطلاعات ایستگاه باران‌سنجی طسوج، در بالادست سد کوثر و به میزان 127 میلیمتر بوده است، افزود: همچنین بیشترین بارش ثبت شده در سال آبی جاری در ایستگاه طسوج شهرستان چرام به وقوع پیوسته که به میزان 1436 میلیمتر بوده است‌.

وی این را هم گفت که میانگین بارش استان هم‌اکنون به بیش از 703 میلیمتر رسیده که نسبت به دراز مدت بیش از 10 درصد افزایش داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بارش‌های اخیر پرشدگی سدهای کشور را چند درصد افزایش داد؟
  • سد کوثر گچساران پر شد
  • سد کوثر گچساران سرریز کرد
  • میزان بارش‌های روز گذشته در خراسان شمالی اعلام شد
  • پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر
  • بارش باران اخیر در پاوه از مرز ۱۰۰۰ میلی‌متر گذشت
  • نیمی از کم‌ بارشی‌های اخیر کشور جبران شد
  • نیمی‌از کم بارشی‌های اخیر کشور با بارش‌های امسال جبران شد
  • جدول میزان بارش‌های فارس تا ساعت ۶:۳۰ امروز
  • نیمی‌از کم‌ بارشی‌های اخیر کشور با بارش‌های امسال جبران شد