Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@19:09:43 GMT

از سرطان بدون علامت چه می‌دانید؟

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۳۱۵۶

از سرطان بدون علامت چه می‌دانید؟

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان گفت: قرص‌های ضدبارداری خوراکی، خطر ابتلا به سرطان پستان و گردن رحم (سرویکس) را افزایش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا صائینی، در رابطه با سرطان، اظهار کرد: سرطان، رشد غیرطبیعی و خارج از کنترل بخشی از سلول‌های بدن است و غالبا سلول‌های سرطانی تشکیل تومور می‌دهند. سلول‌های سرطانی برخلاف سلول‌های طبیعی نمی‌میرند و به رشد و تکثیر و تقسیم بی‌رویه خود ادامه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سلول‌ها عملکرد مفیدی در بدن نداشته و زندگی فرد را تهدید می‌کنند.

وی در رابطه با پیشگیری از سرطان و با اشاره به اینکه مراجعه به هنگام سبب تشخیص زودرس و در نهایت درمان‌پذیری می‌شود، افزود: طبق اسناد سازمان جهانی بهداشت، ۴۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری بوده و موارد دیگر نیز در سایه خودمراقبتی، نگاه امیدوارانه به اثربخشی روش‌های تشخیصی - درمانی و به مراکز تشخیصی، درمان‌پذیرتر هستند.

این مسئول، با اشاره به نکاتی در رابطه با پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، تصریح کرد: افراد با رعایت اصول ایمنی در منزل و محیط کار، استعمال نکردن دخانیات، مراقبت از پوست، تغذیه سالم، پیشگیری از چاقی، داشتن فعالیت بدنی منظم، دوری از تنش و اضطراب، می‌توانند پیشگیری کرده و در صورت وجود علائم هشداردهنده سرطان به پزشک مراجعه کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره به اینکه امروز یکی از عوامل نگران‌کننده در سلامت بانوان، سرطان پستان بوده و این سرطان شایع‌ترین سرطان در زنان اکثر کشورهای دنیا است، گفت: سرطان پستان (برست) بیماری است که در آن سلول‌های بدخیم در بافت پستان ایجاد می‌شوند.

صائینی در رابطه با عوامل خطرزا و علائم هشداردهنده سرطان پستان، اظهار کرد: چاقی، مصرف الکل، سن بالای مادر در زمان اولین تولد، قرص‌های ضدبارداری خوراکی، قرار گرفتن در معرض اشعه و سابقه ژنتیکی و وراثت، از جمله عوامل خطرزای سرطان سینه بوده و وجود توده‌ای بدون درد در پستان، متورم شدن زیر بغل، تغییر در اندازه و شکل پستان، تغییرات پوستی مانند پوسته پوسته شدن و پوست پرتقالی و تغییر در ترشحات پستان (خونی و چرکی)، از جمله علائم هشداردهنده سرطان پستان است.

وی در رابطه با پیشگیری از سرطان پستان، افزود: پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ کرده، نمک زیاد و آماده، مصرف روزانه سبزیجات، غلات و گوشت ماهی، فعالیت ورزشی و داشتن وزن متعادل، پرهیز از مصرف الکل و سیگار، شیردهی از پستان برای فرزند شیرخوار خود، انجام خودآزمایی به صورت ماهانه پس از اتمام قاعدگی، از جمله راه‌های پیشگیری از سرطان پستان است.

این مسئول در رابطه با سرطان گردن رحم (سرویکس)، تصریح کرد: سرطان گردن رحم، سرطانی است که در بافت دهانه رحم ایجاد می‌شود و معمولا رشد آهسته داشته و ممکن است بدون علامت باشد. در سطح جهان، بیش از ۹۰ درصد از موارد سرطان گردن رحم در اثر آلوده شدن به ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره به اینکه سرطان دهانه رحم، چهارمین سرطان شایع زنان در جهان است، در رابطه با علائم هشداردهنده این سرطان، ادامه داد: خونریزی پس از یائسگی، ترشح غیرعادی از واژن، خونریزی مهبل در فاصله بین دوره‌های قاعدگی و خونریزی یا احساس درد هنگام نزدیکی جنسی، از جمله علائم هشداردهنده سرطان گردن رحم است.

صائینی در رابطه با عوامل خطر سرطان گردن رحم، خاطرنشان کرد: ابتلا به ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)، سیگار، تعداد زایمان در طول زندگی، شروع فعالیت جنسی در سنین پایین، شرکای جنسی متعدد و قرص‌های ضدبارداری خوراکی از جمله عوامل خطر سرطان گردن رحم است.

لینک کوتاه: asriran.com/002zk2

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان علائم هشداردهنده سرطان رابطه با پیشگیری پیشگیری از سرطان سرطان گردن رحم سرطان پستان عوامل خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۳۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران

فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. یافته‌های پژوهشگران برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش ایسنا، کارآزمایی بالینی از سوی امین احمدی، سودابه اعلاتاب، رضا مقدسعلی، ایرج نجفی، سروش شکرچیان از پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه ماستریخ هلند به بررسی تأثیر سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی خود فرد، بر عملکردی صفاق و التهاب آن در افراد تحت دیالیز پرداختند.

در همین ارتباط باید گفت؛ بیماری مزمن کلیه (Chronic kidney disease) یک نارسایی آرام، پیش رونده و غیرقابل برگشت در کلیه است که حدود هفتصد میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند.

پیشرفت این بیماری می‌تواند تا تخریب کامل کلیه و نیازمند شدن فرد مبتلا به پیوند کلیه یا دیالیز روزانه ادامه پیدا کند. اگر دیالیز دیگر قادر به تصفیه مایعات و محلول‌ها به میزان مورد نیاز برای بیمار نباشد، شرایطی با عنوان ناکارآمدی اولترا فیلتراسیون اتفاق می‌افتد که منجر به بی‌فایده شدن دیالیز برای بیماران می‌گردد.

 فیبروز صفاقی مهمترین علت از دست دادن ظرفیت دیالیز است که معمولاً به دلیل التهاب و فیبروتیک شدن صفاق روی می‌دهد. این شرایط برای حدود ۲۰ درصد از بیماران با سابقه دیالیز طولانی اتفاق می‌افتد. با پیشرفت پزشکی بازساختی (پزشکی ترمیمی) در چند دهه اخیر تلاش‌هایی برای سلول درمانی فیبروز صفاقی صورت گرفته است.

نتیجه این پژوهش که در نشریه بین المللی Archives of Iranian Medicine منتشر شده است، نشان داد، استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی باعث بهبود جزئی در اولترافیلتراسیون و کاهش اندک التهاب در بیماران می‌گردد.

یافته‌های این پژوهش برای نخستین بار نشان داد می‌توان از سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی برای درمان ضایعات صفاق استفاده کرد. مطالعات بالینی آینده می‌تواند امکان استفاده درمانی از این سلول‌ها را در مبتلایان به فیبروز صفاقی مورد بررسی قرار دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معلمی که برای نسل جوان جاذبه داشت
  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • مو روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد