Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@03:37:14 GMT

تولید پنبه برای کشاورزان مه‌ولات صرفه اقتصادی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۳۱۸۶

تولید پنبه برای کشاورزان مه‌ولات صرفه اقتصادی ندارد

مدیر اداره جهاد کشاورزی مه‌ولات با بیان اینکه تولید پنبه برای کشاورزان این شهرستان صرفه اقتصادی ندارد از کاهش تولید این محصول در مه‌ولات خبر داد.

رمضانعلی قاسمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در مه‌ولات اظهار کرد: تولید پنبه در سال زراعی ۹۷_۹۸ با سطح زیر کشت ۵۰ هکتار حدود ۲۰۰ تن بوده است.

مدیر اداره جهاد کشاورزی مه‌ولات افزود: افزایش هزینه‌های تمام شده محصول شامل هزینه کاشت، داشت و برداشت به علت افزایش قیمت نهاده‌ها همچون بذر، کود، هزینه حمل و نقل و سایر هزینه‌ها سبب افزایش هزینه تولید محصول و در نتیجه کاهش درآمد خالص کشاورز شده که این موضوع سبب از بین رفتن انگیزه کشاورزان در راستای قرار دادن این محصول در الگوی کشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به مزیت نسبی، درآمد و سود قابل توجه محصول پسته با عنایت به مشکلاتی که در حوزه تولید محصول پنبه ذکر شد، کشاورزان به تدریج به سمت تولید پسته روی آورده‌اند.

قاسمی با اشاره به اینکه در بازه زمانی ۱۵ سال اخیر سطح زیر کشت پنبه در مه‌ولات از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار در سال به ۵۰ هکتار در حال حاضر کاهش یافته، افزود: نبود قیمت خرید تضمینی پنبه و واردات بی‌رویه این محصول از مهم‌ترین مشکلات در این حوزه بوده، همچنین کمبود آب، خشکسالی و خاموشی چاه‌های کشاورزی سبب شده‌ سطح زیر کشت پنبه در این شهرستان کاهش پیدا کند.

مدیر اداره جهاد کشاورزی مه‌ولات با بیان اینکه مه‌ولات یک شهرستان با الگوی کشت پسته است، ادامه داد: کاهش آب‌دهی چاه‌ها و منابع آبی از جمله مشکلات مهم مه‌ولات بوده، به همین منظور توسعه افزایش سطح زیر کشت پنبه در این شهرستان جایگاه آنچنانی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: کلیه مراحل کاشت، داشت و برداشت محصول پنبه از جمله تامین بذر، کود، مبارزه با آفات و امراض توسط کارشناس فنی اداره جهاد کشاورزی مه‌ولات نظارت و مورد بازدید قرار دارد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۳۱

منبع: فارس

کلیدواژه: تولید پنبه مه ولات سطح زیر کشت پنبه تولید پنبه مه ولات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۳۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر صدور مجوزهای نظام مهندسی گفت: در ۵ سال گذشته حدود ۳۰ درصد کل درخواست مجوزها به بحث حرایم و فواصل بهداشتی رد شده است.

زمانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ضرورت بازنگری فواصل بهداشتی در حوزه کشاورزی و دامداری افزود: با عنایت به مطالبات مردمی که طی این سال‌ها داشته‌ایم، تقاضای رو به رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، وجود واحدهای فعال که دارای سابقه تولید هستند و بدون مجوز، تولید می‌کنند و مهم‌تر از همه با عنایت به این که بعد از یک دهه از آخرین ابلاغیه مربوط به فواصل بهداشتی گذشته، ضروری است که برای افزایش تولید، بازنگری در فواصل و حرایم بهداشتی، که اماکن دامی با یکدیگر دارند، انجام شود.

وی تصریح کرد: بعد از آخرین ابلاغیه که در خصوص فواصل بهداشتی داشته‌ایم، هم اکنون با وجود افزایش تکنولوژی و افزایش سطح بهداشت، مسئولان سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی نیز احتمالاً راغب هستند که این فواصل را به نفع تولیدکننده کاهش دهند.

زمانی در ادامه تاکید کرد: ما نیز به عنوان متصدی بخش صدور مجوز و تسهیل در بخش صدور مجوز، ضروری است که فاصله بین واحدهای تولیدی را کم کنیم. به همین منظور باید اجرای این روند را به عوامل دیگری محول کنیم، از جمله استفاده از موازین بهداشتی، فنی و تکنولوژی‌های جدید و نیروهای انسانی که دامپزشک‌ها هستند در سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی و مسئولان فنی بهداشتی که ما در مزارع تولیدی داریم، همه باید دست به دست هم بدهند و بتوانند بهره برداران، متقاضیان طعم شیرین این تعدیل و کاهش فواصل را بچشند و مهم‌تر از همه ما بتوانیم این تغییر را حداقل بر روی سفره‌های مردم بیشتر حس کنیم، چون مطمئناً این تغییر منجر به افزایش تولید خواهد شد.

‌بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، این فاصله‌ها با هدف جذب سرمایه در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل می‌شود.

فواصل بهداشتی متراژ معینی بین واحدهای تولید محصولات کشاورزی است که گرفتن مجوز را برای برخی‌ها سخت‌تر کرده است.

دستورالعمل مربوط به این فواصل نخستین بار در سال ۱۳۵۰ تدوین شد، اما بازنگری آن اجرایی نشد.

کد خبر 6096815

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها