Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@16:35:43 GMT

زکات از ظرفیت‌های مهم اقتصاد مقاومتی است

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۴۱۵۸

زکات از ظرفیت‌های مهم اقتصاد مقاومتی است

حجت‌الاسلام باب‌الله شهسواری، رییس اداره زکات کمیته امداد استان قزوین روز یکشنبه در جمع مردم روستای جهان‌آباد از توابع بخش خرمدشت، تصریح کرد: ما که داعیه اسلام و تشییع داریم باید در عمل نیز پیشرو و پیشگام به احکام اسلام باشیم و یکی از این عرصه‌ها پرداخت زکات است که به لحاظ اهمیت همواره در قرآن کریم و نماز به آن اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برخی‌ها تصور می‌کنند زکات و خمس را باید رها کرد و به حق‌الناس توجه داشت، افزود: بله، حق‌الناس مهم است اما وقتی محل مصرف زکات و خمس برای محرومان است، یعنی عدم پرداخت خمس و زکات موجب می‌شود که حق‌الناس به گردن ما باشد.

به گفته وی، زکات دهنده شرط خاصی نداشته و تنها باید بالغ و بر مال خود نیز تصرف داشته باشد اگر چنین شد و نصاب محصول وی به زکات رسید، آنگاه زکات بر او واجب و باید زکات مالش را پرداخت کند.

حجت‌الاسلام شهسواری خاطرنشان کرد: زکات گندم، جو، خرما و کشمش زمانی واجب می‌شود که نصاب محصول به وزن ۸۴۷ کیلوگرم برسد که البته در مصرف زکات اولویت فقرا و مساکین هستند و این سخن بدان معنی است تا زمانی که نیازمند وجود دارد، نباید زکات را جای دیگری هزینه کنیم.

رییس اداره زکات کمیته امداد استان قزوین با بیان اینکه امروز دشمن به صورت همه جانبه و با استفاده از ابزارهای مختلف به دنبال ایجاد چالش برای مردم و نظام بوده و حتی در این میان با اقدامات دون مایه نیز به دنبال ایجاد جو روانی و التهاب آفرین است، تاکید کرد: وقتی دشمن از ابزارهای مختلف برای ضربه زدن به ما استفاده می‌کند ما نیز نباید از ابزار و ظرفیت‌های مختلف غافل شویم و یکی از ظرفیت‌های مهم، پرداخت زکات در جهت مقابله با هجمه‌های دشمنان نظام است.

حجت‌الاسلام شهسواری ادامه داد: اساس اقدام کمیته امداد امام (ره) در بحث زکات، اجرای این دستور الهی است و این نهاد نیز اصراری به هزینه کرد آن برای فرد یا افراد خاصی ندارد و هر فرد نیازمند و محروم، واجد شرایط زکات خواهد بود.

وی یادآورشد: وقتی دختری برای نداشتن جهیزیه در خانه مانده، فردی به واسطه شرایط ناخواسته بدهکار و یا به واسطه بیماری صعب‌العلاج از تامین هزینه‌های درمانی خود درمانده می‌شود باید با تخصیص زکات بتوانیم چنین مشکلاتی را در جامعه مدیریت و مرتفع کنیم.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 جشنواره فیلم فجر ۳۸ ویروس کرونا اقتصاد مقاومتی جامعه خرما قرآن کریم کمیته امداد امام انتخابات 98 بودجه 99 جشنواره فیلم فجر ۳۸ ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کمیته امداد حق الناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن

به گزارش خبرنگار مهر سید احسان خاندوزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیکی که صبح امروز در وزارت اقتصاد برگزار شد گفت: یک عادت قدینی در تأمین مالی از طریق شبکه بانکی، در شبکه فعالان اقتصادی وجود دارد که رویه‌ای غالب است. اما با توجه به محدودیت‌های سیاست کنترل ترازنامه بانک‌ها چاره‌ای جز معرفی ابزارهای جدید تأمین مالی بنگاه‌ها نخواهیم داشت.

وزیر اقتصاد گفت: بایستی مسیرهای جاری تأمین مالی را بیش از پیش هموار کنیم و ابزارهایی از جنس اوراق گام، فاکتورنیک، سفته و برات الکترونیک و…در این راستا توسعه یابند.

خاندوزی گفت: اگر کمک و همراهی قوه قضائیه و بانک‌مرکزی سایر دستگاه‌ها نبود این ابزارها به این شکل توسعه نمی‌یافتند.

وی افزود، بر اساس حکم قانون، سهم و وزن تأمین مالی اقتصاد توسط دستگاه‌های مختلف، به وسیله وزارت اقتصاد تعیین خواهد شد.

در همین راستا طرح جدید تأمین مالی زیر ساخت، نیز وزن بیشتری به وزارت اقتصاد خواهد داد تا نقش هماهنگ کننده بیشتری میان دستگاه‌ها ایفا کند.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد، نهاد تضمین و نقش ضمانت نامه‌ها در گره گشایی از تولید یک دهم سایر کشورها در ایران مؤثر نیست.

برای هر کدام از بانک‌های کشور با توجه به نوع کسب و کار آنها باید مشخص شود که سهم هر بانک در تأمین مالی تولید و میزان استفاده آنها از روش‌های موجود تأمین مالی چه قدر است.

وی افزود، به عنوان یک پیشنهاد مشخص برای استفاده از قدرت خلق پول در بانک‌ها باید سهم آنها در استفاده از ابزارهای تأمین مالی از قبیل برات الکترونیک مشخص شود.

سال قبل سرمایه بانک‌های تحت مدیریت دولت به بیش از ۲۷۰ همت رسیده است. همچنین در سه سال اخیر به میزان قابل توجهی به سرمایه بانک‌های دولتی افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعاً ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد، گفت: در دولتهای قبل فقط ۵۴ همت از اموال مازاد بانک‌ها فروخته شده بود، بر این اساس امیدواریم با توجه به مصوبه هییت وزیران در سال جاری شاهد رشد بیشتری نسبت به موضوعاتی از قبیل واگذاری اموال مازاد بانک‌ها باشیم.

خاندوزی همچنین گفت: سال قبل سهم تسهیلات خرد خانوار به ۱۹ درصد رسید و تا امروز ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن پرداخت شده است.

کد خبر 6089766 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • سال گذشته ۱۰هزار میلیارد ریالی به طرح‌های اولویت دار جهاد کشاورزی همدان پرداخت گردید
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها در یزد
  • پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • فراهم شدن امکان پرداخت زکات از کارتخوان نانوایی‌ها