Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@22:36:58 GMT

سرآمدان علمی ۳۰ دانشگاه کشور انتخاب شدند

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۴۴۷۱

سرآمدان علمی ۳۰ دانشگاه کشور انتخاب شدند

در چهارمین دوره انتخاب سرآمدان علمی، بیش از ۷۰ سرآمد علمی توسط فدراسیون سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ۳۰ دانشگاه کشور انتخاب شدند.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۳۰ دانشگاه و مرکز علمی که سرآمدان علمی کشور در آن‌ها حضور دارند در ۱۳ استان کشور واقع شده‌اند؛ از ۷۶ سرآمد علمی انتخاب شده، تعداد ۵۰ نفر از دانشگاه‌های استان تهران انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷۶ سرآمد علمی در سال ۹۸ از بین ۱۳۵۰ محقق و پژوهشگر برجسته‌ای انتخاب شده‌اند که بر اساس آیین نامه مصوب، مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند. یکی از معیارهای مهم در انتخاب سرآمدان علمی توسط فدراسیون سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ارزیابی مقالات محققان در بازه زمانی سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ در نشریات معتبر علمی بین المللی بوده است.

لیست این نشریات در وبسایت سرآمدان علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موجود است و محققانی که در این بازه زمانی در این نشریات و با وابستگی به یکی از مراکز علمی داخلی مقاله‌ای به چاپ رسانیده باشند، مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند.

در بین مراکز علمی کشور، دانشگاه صنعتی شریف با ۱۳ نفر دارای بیشترین تعداد سرآمد علمی منتخب در کشور است. دانشگاه علوم پایه زنجان با ۹ نفر سرآمد علمی و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با ۷ نفر در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند. در دانشگاه تهران نیز ۶ سرآمد علمی حضور دارند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسته حمایتی متنوعی را برای برای حمایت از سرآمدان علمی، پیش بینی کرده است. پژوهانه نقدی، گرنت‌های شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، حمایت از شرکت در کنگره‌های معتبر بین المللی، حمایت از جذب محقق پسا دکتری،.... از جمله حمایت‌های برنامه‌ریزی شده برای توسعه تحقیق و پژوهش توسط چهره‌های علمی و نخبگان کشور است.

هدف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از برنامه ملی سرآمدان علمی، حمایت از محققان و پژوهشگرانی است که در حال حاضر از دستاوردهای پژوهشی معتبری برخوردار هستند. طی این برنامه سعی شده است تا فرایند هر ساله انتخاب سرآمدان علمی، باعث ایجاد یک فضای رقابت علمی و پژوهشی شود.

کد خبر 410658

منبع: ایمنا

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانشگاه های ایران جهانی شدن دانشگاه صنعتی شریف محققان ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انتخاب سرآمدان علمی انتخاب شدند ۳۰ دانشگاه سرآمد علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۴۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با باشاره به اعطای جایزه شیخ مفید گفت: این جایزه شامل ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی و مابقی آن قابل استفاده در بهره‌برداری از شبکه آزمایشگاهی، استفاده از کسر خدمت و یا معافیت سربازی برای دانشجویان، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج، برگزاری بازدیدهای علمی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی در مراسم اعطای جایزه استادان برتر شاگرد پرور شیخ مفید با بیان اینکه دانشگاه‌ها از قبل از انقلاب تاکنون تحولات زیادی یافته‌اند، گفت: در بعد از انقلاب کار تربیت نیروی انسانی را بر عهده گرفتند و  در دو تا سه دهه اخیر مسولیت‌های دانشگاه‌ها پررنگ‌تر شد؛ چرا که آنها برای تولید مقالات کیفی و کمی تشویق شدند.

وی فاز دیگر ماموریتی دانشگاه‌ها را ارتباط با صنایع و حل مسایل دانست و اظهار کرد: ما برای همه استادان فعال در این عرصه‌ها تقدیر و تشویق‌هایی در نظر گرفتیم.

دهقانی ادامه داد: مسولیت دانشگاه‌ها علم آفرینی و فن آفرینی است و مسوولیت اصلی آنها "انسان سازی" است و بزرگترین ماموریت دانشگاه‌ها این است که پرورش انسان‌ها و شاگردانی است که خود را تکثیر کنند.

معاون علمی، فناوری ریاست جمهوری، با اشار به برگزاری مراسم اعطای جایزه شیخ مفید، خاطرنشان کرد: جمع اساتید منتخبی که در این مراسم گردهم آمده‌اند منتخب ۱۰ هزار نفر از مستعدان بنیاد ملی نخبگان هستند.

وی با اشاره به فرایند انتخاب برترین‌های دانشگاهی، تاکید کرد: ما برای شناسایی و انتخاب اساتید شاگردپرور به دنبال راهکاری می‌گشتیم که بهترین روش را انتخاب برترین‌ها از طریق مستعدان عضو بنیاد ملی نخبگان یافتیم و از آنها پرسیده شد که کدام استاد بیشترین زمان خود را صرف دانشجویان می‌کند و ضمن آنکه از نظر علمی قوی هستند و دانشجویان را در مراحل مختلف یاری می‌کنند.

دهقانی افزود: منتخبان این مراسم افرادی هستند که به انتخاب مستعدان بنیاد ملی نخبگان انتخاب شده‌اند و آنها استادان شاگرپرور بهتری به شمار می‌روند.

وی استادان برگزیده این مراسم را منتخب ۵۰ دانشکده برتر کشور عنوان کرد و گفت: به این افراد جایزه‌ای به ارزش یک میلیارد تومان اعطا می‌شود که ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار مالی مستقیم است و اساتید می‌توانند آن را نقد کنند.

به گفته دهقانی، استفاده از شبکه آزمایشگاهی، استفاده از کسر خدمت و یا معافیت سربازی برای دانشجویان، استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج، برگزاری بازدیدهای علمی و یا فرصت‌های پسا دکتری را از موارد استفاده از این بسته حمایتی ذکر کرد و ادامه داد: این سبد حمایتی در اختیار اساتید برتر شاگرد پرور قرار می‌گیرد و این اساتید برتر هستند که تشخیص می‌دهند که چگونه از این بسته حمایتی استفاده کنند ولی در پایان هر فصل به عنوان خاطره نگاری گزارشی از نحوه هزینه کرد آنها به بنیاد ملی نخبگان ارائه دهند تا از تجاری آنها استفاده شود.

معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر اینکه این بسته حمایتی از امروز قابل بهره برداری است، اظهار کرد: در این جایزه ممکن است استادی برای ۱۰ دوره انتخاب شود و برای این موضوع هیچ محدودیتی وجود ندارد و در پایان هر دوره‌ای به ۱۰ استاد شاگردپرور با برترین عملکرد گرنت یک ساله پژوهانه اعطا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • اعطای بسته حمایتی معاونت علمی به یکصد استاد منتخب
  • جایزه یک میلیارد تومانی شیخ مفید به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور اعطا شد
  • نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور
  • ایجاد دانشکده فناوری‌های راهبردی در دانشگاه مازندران
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، استاد نمونه کشوری
  • انتخاب عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان استاد نمونه کشوری