Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک خبرگزاری عراقی با اشاره به نقش پشت‌پرده امارات نوشت، حتی ریاض دلیل واقعی ممنوعیت نزدیک شدن به تهران را نمی‌داند بلکه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و ولی‌عهد امارات افرادی هستند که از این امر مطلع هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در حالی که تهران همواره از بهبود مناسبات با عربستان سعودی به عنوان «یک کشور مسلمان» استقبال کرده و مقام‌های سعودی هر از گاهی به بازبودن راه مذاکره با ایران، اشاره می‌کنند، عملا ریاض، هر بار با اتهام‌زنی به ایران از زیر بار گفت‌وگو برای حل و فصل مشکلات طفره می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری عراقی «براثا» در یادداشتی به قلم «حسام الحاج حسین» با تیتر «چرا عربستان به گفت‌وگو با ایران تمایلی ندارد؟» به این مسئله می‌پردازد و از نقش امارات و رژیم صهیونیستی در این امر، پرده برمی‌دارد.

در این تحلیل آمده است که «کویت، عمان، قطر، عراق، پاکستان و حتی ایالات متحده آمریکا، عربستان سعودی را به گفت‌وگوی مستقیم با ایران ترغیب می‌کنند اما ریاض، دست‌کم تاکنون تمایلی به این گفت‌وگو نشان نداده است. ریاض از ایران دوری می‌کند و نمی‌خواهد درباره اوضاع منطقه با تهران وارد مناقشه شود و بهانه‌ها و دلایلی را طرح می‌کند و پرونده‌های مختلف را به یکدیگر ربط می‌دهد و این جمله مشهور خود را تکرار می‌کند: «ایران باید سیاست‌ و روش خود را در منطقه تغییر دهد».

«جمله مبهمی که حتی همپیمانان سعودی به شکل واضح و شفاف و مفصل آن را درک نمی‌کنند».

«تلاش‌های پاکستان برای ایجاد این نزدیکی [میان ریاض و تهران] موفقیتی نداشت. پاکستان به این آشتی ایرانی – سعودی بشدت نیاز دارد، زیرا با خطر کشمیر هند، مواجه است. آشتی ایرانی – سعودی برای منطقه و جهان اسلام نیز مفید است زیرا این دو کشور می‌توانند گره‌های زیادی را در بافت خاورمیانه بگشایند».

«[اما داستان این است که] در سایه از سرگیری روابط میان عربستان و ایران، امارات که خود را پدرخوانده پرونده‌های منطقه‌ای مهمی چون یمن، لیبی، عراق و سودان می‌داند و یک قدرت نرم و پیشرو به شمار می‌رود، به عقب رانده می‌شود. پول‌های سعودی و ویترین امارات، موجب شد تا ابوظبی در رویارویی با تحولات پس از بهار عربی نقش منفی ایفا کند و بنا بر اصل خصومت شدید با اخوان المسلمین، موجب به ناکامی کشاندن آرزوهای ملت‌ها شود و همین امر به قربانی شدن "قطر" [به دلیل نزدیک بودن به اخوانی‌ها] منجر شد».

«امارات نقشی اساسی در جلوگیری از نزدیکی سعودی و ایران ایفا می‌کند و هرجا که کم می‌آورد، برخی اوقات دولت عبری (اسرائیل) به کمک او می‌آید و این نقش را ادامه می‌دهد». «من معتقدم که بن زاید، نتانیاهو و جان بولتون در ازای به قدرت رساندن نوجوانی به اسم محمد بن سلمان، بهای عدم نزدیک شدن به ایران را طلب کرده‌اندو همان‌طور که «واشنگتن پست» می‌نویسد، محمد بن سلمان اسیر خواسته‌ها و هوس‌های محمد بن زاید شده است».

«ضرب‌المثلی هست که می‌گوید، "قانون از احمق‌ها حمایت نمی‌کند" و بر همین اساس می‌گویم "سیاست از احمق‌ها حمایت نمی‌کند". در حالی که بن زائد، عربستان را از ایران دور می‌کند، خود مخفیانه تلاش‌ می‌کند به ایران نزدیک شود تا در صورتی که واشنگتن و ایران به تفاهم برسند و درباره تقسیم نفوذ در منطقه که کشورهای حاشیه خلیج [فارس] از آن می‌‌ترسند، توافق کنند، بگوید که شریک مناسب و قابل اعتمادی است».

«هرگونه توافق آتی میان واشنگتن و تهران، نقش کشورهای حاشیه خلیج [فارس] را زیر سوال خواهد بود و ابوظبی نباید همه رشته‌های محبتی را که به صورت مخفیانه با تهران بافته، پاره کند. لذا در شرایط کنونی، مطلوب این است که ریاض به تهران نزدیک نشود به دلایلی که کسی جز نتانیاهو و محمد بن زاید نمی‌دانند».

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: عربستان سعودی عراق ایران پاکستان محمد بن بن زاید گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۶۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد

ایسنا/مازندران نخستین کارسوق آموزشی تحلیل و سواد رسانه‌ای و فضای مجازی برای دانش آموزان در شهرستان آمل برگزار شد.

مسئول برگزاری این همایش و کارسوق آموزشی به خبرنگار ایسنا گفت، نخستین کارسوق آموزشی تحلیل و سواد رسانه‌ای وفضای مجازی برای دانش آموزان با هدف ارتقاء سطح سواد رسانه‌ای و تحلیل آنها در این بخش درحوزه فضای مجازی با حضور دانش آموزان چند مدرسه به محوریت دبیرستان علامه حلی آمل برگزار شد.

مهناز خاکی داودی، با اشاره به اینکه درعصر کنونی که با گسترش هزاران شبکه رسانه‌ای، اخبار و مطالب با کسری از ثانیه در جهان منتشر می‌شود، داشتن سواد رسانه‌ای برای همه افراد جامعه به خصوص دانش آموزان مهم است، افزود: داشتن سواد رسانه به ما کمک می‌کند که اگر مطلبی یا سخنی با شدت کم یا زیاد منتشر شود می‌تواند تبعات زیادی داشته‌باشد.

وی ادامه داد، اگر افراد جامعه سواد رسانه‌ای نداشته باشند، قدرت تشخیص واقعیت را ندارند و می‌توانند تحت تاثیر شایعات کذب، دچار هیجانات زودگذر شده و تصمیمات بی نهایت سطحی را بگیرند، این نوع تصمیمات می‌تواند صدمات زیادی به ساختار جامعه و امنیت مردم وارد کند.

مدیردبیرستان علامه حلی آمل، همچنین با بیان اینکه سواد رسانه‌ای نوعی تکنیک عملی ومهارت بسیار ویژه است که در عصر حاضر یکی از مهمترین آموزش‌ها در جهان تلقی می‌شود، تصریح کرد، سواد رسانه‌ای به فرد این توانایی را می‌دهد که تحلیل مناسبی از مطالب منتشر شده در انواع شبکه‌های رسانه‌ای را داشته باشد.

به گفته خانم خاکی داودی، سواد رسانه ۵ مهارت را به ما می‌آموزد که شامل تشخیص چیزی که رسانه‌ها قصد ایجاد آن در باور مردم را دارند، تشخیص تعصبات و دروغ‌های رسانه‌ها، کشف داستان‌های پنهان در خبرها، ارزیابی رسانه‌ها با تجربیات، باورها و ارزش‌های خود طراحی و ایجاد پیام‌های رسانه‌ای خود است.

وی با بیان اینکه سواد رسانه‌ای به هر فردی مهارت دسترسی و استفاده از اطلاعات و محتوا، مهارت تحلیل و ارزیابی آن، مهارت ارزیابی انتقادی و مهارت تولید خلاق و ارتباط با پیام‌های رسانه‌ای را می‌دهد، اضافه کرد: امروز نوع استفاده از فضای مجازی که دانش آموزان استفاده می‌کنند، باید هوشیار باشند که خیلی‌ها با نوع مطالب وانتشار گسترده آن‌ها به دنبال پیاده کردن برخی هدف‌های خاص هستند و نمونه آن که دشمن امروز در فضای مجازی بدنبال جداسازی نوجوانان ما از ارزش‌های دینی و اسلامی است تا افکار نوجوانان ما را به سمت باورپذیری‌های غیر متعارف سوق دهد.

مدیردبیرستان علامه حلی آمل ادامه داد، برگزاری کارسوق و کارگاه‌های سواد رسانه‌ای با هدف آگاهی بخشی و توانمندسازی دانش آموزان و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی در حوزه فضای مجازی در قالب این دوره آموزشی یک روزه برگزار شد.

در این دوره یکی از اساتید حوزه سواد رسانه‌ای وفضای مجازی به مفاهیم کلی از فضای مجازی و نقش آن در زندگی امروزی و نقش‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این فضا اشاره کرد.

در ادامه مباحث مرتبط با امنیت در فضای مجازی، شیوه‌های کلاه برداری، حملات سایبری، حساسیت نسبت به آمادگی در برابر تکنولوژی هوش مصنوعی و تاثیرات عمیق‌تر آن در زندگی آینده بشر بیان شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است/ عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد/ رسانه صهیونیستی: داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو م
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد