Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیأت علمی گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد گفت: عنوان این کتاب یعنی «شکوه و زوال در اندیشه ایرانشهری» ایراد اصلی این کتاب است و برای این عنوان می‌توان ۱۰ جلد کتاب نوشت.

دکتر نجم الدین گیلانی، در نشست رونمایی و بررسی کتاب شکوه و زوال سیاست در اندیشه ایرانشهری نوشته روح الله اسلامی که در کانون فرهنگی و هنری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ایرانشهری یک فرهنگ سیاسی برای ایرانیان است که برای تداوم آن خون‌ها ریخته شد و بسیاری از نخبگان خون دل خوردند تا تداوم پیدا کند؛ گرچه که خودمان به آن پایبند نیستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: نویسنده کتاب قلم پخته ای دارد و بسیار زحمت کشیده است و مطالب سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را در این کتاب به ظاهر لاغر، مشاهده می‌کنیم و آن تعلق خاطر به فرهنگ و اندیشه ایرانی است که در برگ برگ کتاب مشاهده می‌شود و این تعلق خاطر به ایران‌شناسی یک ارزش است. زمانی‌که فرهنگ ایران را دوست داریم قطعاً در پیشرفت آن کوشا هستیم و به فکر خیانت و ضربه زدن به کشور نخواهیم بود و ایران دوستی یک ارزش است.

این عضو هیأت علمی گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد، تصریح کرد: نویسنده با نوشتن این کتاب رسالت اصلی یک مورخ سیاسی را نشان داده و راهکار می‌دهد. فلسفه اینکه ما تاریخ و سیاست می‌خوانیم این است که برای امروز راهکار بدهیم. اینکه در هر فصل از کتاب با چند سوال آغاز می‌شود جالب بود و در طول فصل به سوالات نیز پاسخ می‌دهد. ایراد اصلی که در کتاب وجود دارد، عنوان آن  یعنی «شکوه و زوال در اندیشه ایرانشهری» است و واقعیت این است که برای این عنوان می‌توان ۱۰ جلد کتاب نوشت و بسیار جای کار دارد و می‌توان مطالب بسیار زیادی را در این کتاب گنجاند. 

گیلانی عنوان کرد: این کتاب مقدمه‌ای از «شکوه و زوال در اندیشه ایرانشهری» است و این موضوع، بحث‌های بسیار گسترده‌تری را می‌طلبد. نویسنده کتاب باید منابع را به کتیبه‌ها ارجاع می‌داد. همچنین نقل قول‌ها در کتاب بسیار زیاد بود که می‌توانست از تعداد آن‌ها کاسته شود. 

همچنین در ادامه این نشست، دکتر علی اصغر داوودی، عضو هیأت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد، اظهار کرد: این کتاب مقالاتی را به مناسبت‌های مختلف تهیه کرده و در کتاب به کار گرفته شده است. شکل کتاب نشان می‌دهد که مجموعه‌ای از مقالات است که مرتبط و در کنار هم قرار داده شده  و از این جهت ایرادی بر نویسنده و کتاب وارد نیست.

وی افزود: اشکالی که در کتاب وجود دارد نداشتن مقدمه‌ یا نتیجه‌گیری است که بتواند مانند نخ تسبیح این مقالات را کنار هم قرار دهد و انسجامی به وجود آورد، البته نویسنده به لحاظ ساختاری ابتدا مقدمه‌ای را بیان کرده که جنبه سلیقه‌ای دارد. در مقدمه بحث‌های نظری و انگیزه‌های نویسنده در هم آمیخته شده است. تصور می‌کنم که اگر نویسنده مبانی نظری را مطرح  و اندیشه ایرانشهری را باز می‌کرد و توضیح می‌داد، بسیار بهتر بود. 

این عضو هیأت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد، تصریح کرد: اما شاید نویسنده این کتاب را برای دانشجویانی طراحی کرده که در کلاس مورد بحث قرار می‌گیرد، اما اگر فرض بر این باشد که مخاطب عام را مورد توجه خود قرار داده، جای بحث نظری خوب و پخته که بتواند ارتباطی بین مقالات و عناوین دیگری که در بحث آمده را ایجاد کند، خالی است.

وی عنوان کرد: نویسنده در فصل اول سیاست ایرانشهری را بیان و در فصل دوم زوال در اندیشه ایرانشهری را مطرح می‌کند و از فصل سوم به بعد، به مناسبت‌های مختلف بحث‌های دیگری را مطرح کرده است که جالب و موضوع مهمی است. انتطار می‌رود در کتاب از دوره اردشیر تا زمان شاهنامه که چندین قرن است، گفته می‌شد که سیاست در جامعه ایران چگونه پدیدار شده و باید پخته‌تر به آن پرداخته می‌شد و عمق بیشتری پیدا می‌کرد. 

داوودی خاطرنشان کرد: نویسنده بازه زمانی طولانی را بحث می‌کند و اگر مخاطب اندیشه‌های سیاسی را مطالعه نکرده باشد، بعد از خواندن این کتاب تصور می‌کند که نویسنده از این شاخه به آن شاخه می‌پرد البته در ذهن نویسنده این نظم وجود دارد، اما با مخاطبی که با انگیزه سیاسی بیدار است خیلی جای نمی‌افتد و شاید آن نظم را برای مخاطب ایجاد نمی‌کند. تیترها خیلی کلی است و مطالب نسبت به  موضوع بسیار کوتاه است و به صورت مبسوط پرداخته نشده. باید متذکر شد که این کتاب انتظارات تعداد زیادی از افراد را برآورده نمی‌کند؛ چراکه بسیار ابتدایی و در حد یک مقدمه از اندیشه ایرانشهری است. 

عضو هیأت علمی علوم سیاسی دانشگاه آزاد مشهد، بیان  کرد: کتاب منابع قابل توجهی دارد و می‌تواند گره‌هایی از حوزه ایرانشهری را باز کند و امیدواریم که در فعالیت‌های دیگر نویسنده کتاب، ما شاهد کتاب‌های پخته‌تر باشیم البته که در این کتاب هم قابل تقدیر است و در ذهن من زوایای پنهانی در رابطه با ایرانشهری وجود داشت که روشن شد و بسیار ارزشمند است. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری دانشگاه فردوسی مشهد اندیشه ایران شهری دانشگاه فردوسی مشهد نویسنده کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۷۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیرت و درماندگی غرب در برابر شکوه قدرت سازی ایران

زمانی، VOA، BBC، رادیو فردا،  رادیو اسرائیل و...، درباره موفقیت‌های ایران می‌گفتند «فتوشاپ است» و محال است ایران بتواند پهپاد و موشک بسازد اما اکنون غرب، در حالی برنامه پهپادی را بار دیگر تحریم می‌کند که ایران، پیشرفته‌ترین پهپادهای جنگی را به تولید انبوه رسانده و از روسیه و چین گرفته تا ده ها کشور آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، در صف مشتریان نوبت گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، محمد ایمانی در یادداشتی کوتاه در کانال تلگرام خود نوشت: برخی خبرهای یک خطی، لوح فشرده چند جلد کتاب مستند تحلیلی هستند؛ مانند این خبر BBC که نوشت: «آمریکا و بریتانیا، بار دیگر شبکه تولید پهپاد در ایران را تحریم کردند».

این خبر، یکی از صدها نشانگری است که از بالندگی ایران و فرتوتی فزاینده غرب حکایت می‌کنند. زمانی، VOA، BBC، رادیو فردا،  رادیو اسرائیل و...، درباره موفقیت‌های ایران می‌گفتند «فتوشاپ است» و محال است ایران بتواند پهپاد و موشک بسازد اما اکنون غرب، در حالی برنامه پهپادی را بار دیگر تحریم می‌کند که ایران، پیشرفته‌ترین پهپادهای جنگی را به تولید انبوه رسانده و از روسیه و چین گرفته تا ده ها کشور آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، در صف مشتریان نوبت گرفته‌اند.

پهپادها در اوج تحریم‌ها ساخته شد و آخرین بار، بر سر صهیونیست‌ها در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتر دورتر تاخت. با این همه، غرب ناتوان در مهار ایران، باز هم دم از تحریم می‌زند! چه حربه بی‌خاصیت، اما شتاب دهنده‌ای!

برای غرب دردناک است که ایران یک دهه قبل، از ظرفیت شرکت‌های مختلف غربی برای تامین قطعات اولین پهپادها استفاده کرد؛ همچنان که ضمن هدف گیری پهپادهای آمریکایی، برخی از آنها را سالم بر زمین نشاند و مهندسی معکوس کرد؛ زنده‌گیری و تربیت معکوس و بومی سازی!

فناوران مومن ایرانی، با منطق «ما م‌ توانیم» در حال تغییرات اساسی در نظم جهانی هستند و این تغییر، به خاطر کاربست لجوجانه تحریم‌ها از سوی دشمن، ممکن شده است. حالا روزی نیست که محافل غربی از این اقتدار معجزه آسا ناله نکنند:

یورو نیوز: «پهپادهای شاهد که اخیرا در حمله به اسرائیل به کار گرفته شدند، سلاحی مرگبار هستند. این ابزار کارآمد جنگی، به هنگام اصابت، همه چیز را نابود می‌کنند. پهپادهای دوربرد، تا زمانی که اپراتور هدفی را برای منفجر کردن انتخاب کند، می‌توانند در اطراف یک منطقه چرخ بزنند. از این پهپادها به صورت گروهی و در جهات مختلف استفاده می‌شود، تا سیستم دفاع هوائی را خسته کنند».

شبکه صهیونیستی ایران اینترنشنال: «ایران با تامین پهپادهای شاهد و موشک‌های بالستیک، باعث تغییر موقعیت جنگ اوکراین شد. روسیه و ایران، قراردادی ۱.۸ میلیارد دلاری برای معامله شش هزار پهپاد منعقد کرده‌اند. در حالی خبر فروش سیستم دفاع موشکی اس-۴۰۰ منتشر می‌شود که روسیه در سال ۹۵، اس-۳۰۰ را به ایران تحویل داد و اگر جنگنده‌ های سوخو-۳۵ را هم در اختیار ایران قرار دهد، قدرت بازدارندگی آمریکا و اسرائیل با چالش بسیار جدی روبه‌رو خواهد شد. پیشنهاد فروش اس-۴۰۰ به ایران، پس از انهدام پهپاد آمریکایی توسط سامانه‌های پدافندی ایران صورت گرفت».

رادیو فردا ارگان سازمان CIA: «اظهارات جیک سالیوان درباره احتمال کاربُرد پهپادهای ایرانی از سوی روسیه، بسیاری را متعجب ساخت؛ این که آیا پهپادهای ایران از نظر فناوری و عملکرد، آن‌قدر پیشرفته‌اند که به چشم روسیه بیایند؟ ایران، یکی از متنوع‌ترین مجموعه‌ های تولید پهپادهای شناسایی، هجومی و انتحاری را دارد. این پهپاد ها در میدان‌ واقعی جنگ در سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، یمن و فراتر از خاورمیانه (ونزوئلا و اتیوپی) به کار رفته‌اند وحتی رکورد انهدام سامانه پاتریوت عربستان را دارند. ایران، آنها را به راحتی تمام تولید می‌کند. شاهد-۱۲۹، ابابیل-۵، مهاجر-۶، و شاهد-۱۳۶ توانسته‌اند ارزش نظامی خود را اثبات کنند».

شبکه CBS NEWS: «ژنرال مکنزی، فرمانده پیشین سنتکام که حملات انبوه پهپادهای ایران را با چشمان خود دیده، می‌گوید: با پهپادهای ارزان‌قیمتی مواجهیم که اگر با تعداد انبوه پرتاب و در ارتفاع پایین پرواز کنند، می‌توانند بر سامانه‌های دفاعی ما غلبه کنند... پیش از حمله موشکی به عین‌الاسد، چنین حمله‌ای را ندیده و تجربه نکرده بودم. موشک‌های دقیق آنها، به هرجا که بخواهند، اصابت می‌کنند. ایران انواع موشک بالستیک را دارد که حتی به وسط تل‌آویو می‌رسند».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد
  • حیرت و درماندگی غرب در برابر شکوه قدرت سازی ایران
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • یادنامه‌ای از تشییع با شکوه پیکر آیت الله مهمان‌نواز