Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رویداد۲۴ محمد جواد ظریف در یک مصاحبه با شبکه خبری ان بی سی آمریکا اعلام کرده ایران قصد ندارد جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی را به دولت‌های خارجی تحویل دهد و همزمان از یک تئوری جدید پرده برداری کرده است.
وزیر خارجه ایران از دعوت جمهوری اسلامی از نماینده‌های کشور‌های کانادا، فرانسه و آمریکا برای ارسال تجهیزات و متخصص باز کردن جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی به ایران خبر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  او در به عدم همکاری نکردن آمریکایی‌ها، کانادایی‌ها و فرانسوی‌ها به ایران در بررسی موضوع ساقط کردن هواپیمای اوکراینی اشاره کرده و گفته «من اهل تئوری توطئه نیستم، اما این سوال دائم در ذهن من تازه می‌شود که چرا آن‌ها به ما ابزار خواندن جعبه سیاه را نمی‌دهند؟ آیا چیزی در این جعبه سیاه است که آن‌ها نمی‌خواهند ما بدانیم؟»   ظریف رسما در پاسخ به این سوال که آیا ایران این جعبه سیاه را باز کرده یا خیر؟ گفت: جعبه سیاه همین جور (دست نخورده) در ایران است و ما بدون حضور روسای جمهوری همه کشور‌های طرف سانحه هواپیمای اوکراینی دست به جعبه سیاه نمی‌زنیم.»   وزیر خارجه ایران گفته آمریکایی‌ها می‌توانند با تجهیزاتشان به ایران بیایند و حضور داشته باشند و حتی خودشان جعبه سیاه را باز کنند، اما «در حضور ما»   ظریف در جریان این مصاحبه بار‌ها این سوالات را مطرح کرده که «چرا آمریکا می‌خواهد این جعبه سیاه از ایران خارج شود؟»، «چرا آن‌ها به ما ابزار لازم برای بازخوانی جعبه سیاه را نمی‌دهند؟» و «چه چیزی در این جعبه سیاه است که آن‌ها می‌خواهند پنهان کنند؟»   پیش از این سازمان هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران در دومین گزارش فنی خود در مورد واقعه سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی گفته بود «برای خواندن جعبه سیاه هواپیما از آمریکا و فرانسه تجهیزات درخواست کرده است.»بیشتر بخوانید: افشای ابعاد جدید سقوط هواپیمای اوکراینی/ جریان انتشار فایل صوتی مکالمه خلبان با برج مراقبت چیست؟به گزارش رویداد۲۴ فشار‌های بین‌المللی برای خروج جعبه سیاه از ایران از همان ساعات اولیه سقوط هواپیمای اوکراینی شروع شده بود. اوکراین به عنوان کشور مالک هواپیما و کشور کانادا که اکثر قربانیان این واقعه شهروند آن کشور بودند، خواستار ارسال جعبه سیاه به خارج از ایران شده بودند.   اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان نیز در اظهار نظری گفته بود امیدوار است که مقامات ایرانی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی را «در اختیار تیم‌های بررسی‌کننده قرار دهد.»   جاستین ترودو نخست وزیر کانادا اخیرا در یک کنفرانس خبری در وینیپگ مانیتوبا گفته «در ایران کارشناسان دارای صلاحیت برای پیاده کردن اطلاعات جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی وجود ندارند و اجماع وسیعی در جامعه بین المللی وجود داشته که فرانسه مکان مناسبی برای ارسال این جعبه‌هاست. ما همچنان به ایران فشار می‌آوریم دقیقا چنین کند.»   صبح امروز وزیر امور خارجه کانادا نیز گفته است: «ایران توانایی خواندن جعبه سیاه هواپیما را ندارد و چون تجهیزات قابل جابجایی نیست، جعبه باید به کشور دیگر ارسال شود.»

چه کسی مسئول خواندن جعبه سیاه هواپیماست؟
دیوید لیرمونت خبرنگار حوزه هوا و فضا و مشاور سردبیر سایت خبری «فلایت گلوبال» در این باره به پروتکل تحقیقات سوانح هوایی اشاره کرده و گفته بر اساس این پروتکل‌های ایکائو کشوری که در آن حادثه هوایی اتفاق افتاده مسئول بررسی حادثه است.
به گفته لیرمونت، ایران مسئول بررسی‌هاست و می‌تواند کنترل تحقیقات درباره این سانحه هوایی را در دست داشته باشد. این کشور می‌تواند از متخصصان دیگر کشور‌ها نظیر فرانسه دعوت کند که در این امر به او کمک کنند. به طور معمول کشور سازنده هواپیما که در اینجا بوینگ متعلق به آمریکاست نیز در تحقیقات حضور دارد.   اخیرا شرکت آمریکایی جنرال‌الکتریک که سازنده موتور این هواپیماست. به طور موقت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران معاف شد تا در تحقیقات مربوط به حادثه شرکت کند.   لیرمونت به اصابت موشک به هواپیمای اوکراینی نیز اشاره کرده و گفته اشتباه رخ می‌دهد. برای مثال در سال ۲۰۰۱ هواپیمای سیبری ایرلاین از تل آویو به سمت نووسیبریک حرکت می‌کرد که توسط ارتش اوکراین سرنگون شد.   بر اساس قوانین ایکائو (سازمان جهانی هوانوردی) کشوری که در آن سانحه هوایی رخ داده می‌تواند به هیچ کشور دیگری اجازه ندهد که در جریان تحقیقات حضور داشته باشند؛ بنابراین کشوری که در آن سانحه رخ داده می‌تواند مستقلا همه تحقیقات از جمله بازخوانی جعبه سیاه را انجام دهد و این کار تحقیقات را بی اعتبار نخواهد کرد.   با این حال کشور‌های بسیار کمی در دنیا هستند که قادرند جعبه سیاه هواپیما را بازخوانی کنند. از جمله این کشور‌ها می‌توان به انگلیس، آلمان، فرانسه و آمریکا اشاره کرد. این چهار کشور تکنولوژی لازم برای بازخوانی جعبه سیاه هواپیما را در دست دارند.

در جعبه سیاه هواپیما چه می‌تواند باشد؟   ظریف در مصاحبه خود با ان بی سی اشاره‌ای به محتوای احتمالی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی نکرده است. البته پیش از همه سردار حاجی زاده فرمانده هوافضای سپاه در بیانیه تلویزیونی از تغییر مسیر هواپیمای اوکراینی حرف زده بود.   ظریف در مصاحبه اخیر و سازمان هواپیمایی کشوری در بیانیه‌ای که همزمان با بیانیه تلویزیونی حاجی زاده منتشر شده بود، بار‌ها اعلام کردند هیچ تغییر مسیری برای هواپیما مشاهده نشده است.بیشتر بخوانید: ابهام‌هایی درباره نشست خبری سردار حاجی زاده/ فرمانده همه واقعیت را گفت؟ به گزارش رویداد۲۴ در جعبه سیاه هواپیما اطلاعات مختلفی از جمله سرعت، ترمز، وضعیت کمربندها، جریان بنزین و صدا‌های کابین خلبان ثبت شده است و از آنجایی که برای همه روشن است که حادثه سقوط هواپیمای اکراین در اثر یک اشکال فنی نبوده، به نظر می‌رسد اطلاعاتی که حائز اهمیت است، اطلاعات مربوط به کابین خلبان است.   تمام صدا‌های کابین خلبان در جعبه سیاه هواپیما ضبط می‌شود. این شامل مکالمات بین خلبان‌ها، مکالمه با خدمه، اطلاعیه‌ها خطاب به مسافران و مکالمه با برج مراقبت است. صدای کلید‌ها و موتور نیز در این دستگاه ثبت و ضبط می‌شود.   مکالمه خصوصی بین خلبان و کمک خلبان نیز در جعبه سیاه ضبط می‌شود. بر اساس قوانین این مکالمات تنها در شرایطی بازبینی می‌شوند که بخواهند دلیل سانحه با نقص فنی را مورد ارزیابی قرار داد.   دستگاه‌های قدیمی‌تر تنها ۳۰ دقیقه از مکالمات را ضبط می‌کردند، اما جعبه سیاه‌های جدید تا حداکثر ۱۲۰ دقیقه قابلیت ضبط مکالمات را دارند. از نظر فنی این قابلیت برای خلبان‌ها وجود دارد که ضبط صدا را متوقف یا صدا‌های ضبط شده را حذف کنند. اما به طور معمول هیچ خلبانی از این قابلیت استفاده نمی‌کند. هواپیمای اوکراینی تنها ۸ دقیقه بعد از آغاز پرواز سرنگون شده است.   ظریف در مصاحبه با ان بی سی گفته ما هنوز نم‌یدانیم چرا اپراتور پدافند هوایی که به هواپیمای اوکراینی شلیک کرده، فکر می‌کرده هواپیما، موشک است؟ چرا فکر می‌کرده هواپیما دارد به تهران نزدیک می‌شود؟ برای همین ما بیشتر از هر کسی می‌خواهیم بدانیم در جعبه سیاه چه خبر است. لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rAZ خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 هواپیمای اوکراینی سقوط هواپیمای اوکراینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۰۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست

دکتر علی ربیعی با بیان اینکه وقتی هر پدیده‌ای را محدود می‌کنیم و در جایی را می‌بندیم، چه هدفی داریم! وقتی با چشممان می‌بینیم اهدافمان محقق نمی‌شود، تداوم سیاست‌ها چیست؟ گفت: هدف بستن فضای مجازی چیست؟ مگر سنجش‌ها نشان نمی‌دهند که مردم تا چه میزان بالایی از فیلترشکن استفاده می‌کنند و نه از صداوسیمایی با این بودجه کلان! پس این محدودیت‌ها و اختلال‌ها چه خاصیتی دارند! همه تان هم که در شبکه‌های مجازی حضور دارید و تیک آبی و خاکستری هم می‌گیرید! این هم از آن تناقض‌ها است!

به گزارش جماران، دکتر علی ربیعی، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در نشست «بررسی تاثیر سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی در رشد و توسعه اقتصادی در فضای فناوری اطلاعات» که از سوی گروه علمی تخصصی اقتصاد رسانه «انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات» برگزار شده بود، سخن می‌گفت، با بیان اینکه متاسفانه از روز اولی که اینترنت در کشور ما آمد، دائما به دنبال آسیب شناسی بودیم و بحث‌های اندکی به مساله فرصت‌های نهفته در آن پرداختند، گفت: این نگاه عمدتا ناشی از سطح فردی و بررسی تاثیر آن بر رفتار‌های فردی بوده و از روز اول با نگاه آسیب شناسانه به سمت آن رفتیم و تنها حوزه‌ای که برای ما اهمیت داشته، رفتار‌های فردی بوده است. در واقع با مشاهده رفتار‌هایی که خلاف سنت‌ها و ارزش‌های مالوف ما بوده، نوعی احساس خطر ایجاد شده است.

دوران دو رئیس قبلی قوه قضائیه، یکی از دوران‌های بسیار تلخ فضای مجازی بود

وی با بیان اینکه در سطح بعد باید آیین نامه‌ها و سیاست گذاری‌ها را بررسی کرد، توضیح داد: برای نمونه، قانون مجلس و آیین نامه‌هایی که قوه قضائیه مطرح می‌کند به این مسائل می‌پردازند و دوره دو رئیس قبلی قوه قضائیه، یکی از دوران‌های بسیار تلخ فضای مجازی بود و بیشترین فشار‌ها بر گسترش فضای مجازی در این دوران‌ها سامان گرفته بود.

ربیعی با تاکید بر ضرورت توجه به فلسفه حکمرانی فضای مجازی و حوزه تکنولوژی‌های اطلاعاتی و ارتباطی، گفت: فهم این سطح به ما کمک می‌کند که دریابیم چه اتفاقی در حوزه سیاست گذاری‌ها و همچنین رابطه مردم با فضای مجازی و تکنولوژی اطلاعاتی می‌افتد. درک این سطح به ما برای فهم علل اتفاقات کمک می‌کند. به تعبیری باید بررسی کرد عوامل و عناصر اصلی فلسفه حکمرانی دیجیتال و تکنولوژی‌های ارتباطی، چه عواملی هستند.

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: میان رویکرد‌ها و استراتژی‌های فلسفه ساز حکمرانی کشور، میان استراتژی بقا و توسعه گرفتار شده ایم. این وضعیت کنش‌ها و سیاست‌های ما را تحلیل می‌کند. از دهه ۷۰ این بحث بود که آیا می‌خواهیم خودمان را کماکان بسط دهیم به سطح جهان را قدرت خود را حفظ کنیم، آن زمان جمعبندی شد که ما هم توسعه و هم بقا می‌خواهیم. اما متاسفانه در روندی که طی شد، فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است.

از ساحت تکنولوژی‌های ارتباطی امنیت زدایی کنیم

وی توضیح داد: وقتی فلسفه حکمرانی ما بقا است، تمام تکنولوژی‌ها بر اساس آن سنجیده می‌شود. استارتاپ‌ها را این گونه ارزیابی می‌کنند. نسبت مردم با فضای مجازی، در همین ارتباط سنجیده می‌شود. ما باید این نکته را درک کنیم؛ می‌توانستیم درباره تکنولوژی‌های اطلاعاتی و فضای مجازی بحث اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و امنیتی کنیم، اما استراتژی بقا ما را به سمتی برده است که سیاست‌های امنیتی بر سایر سیاست‌ها در امر فضای مجازی چربیده و این گرفتاری اصلی ما است.

باید از ساحت تکنولوژی‌های ارتباطی امنیت زدایی کنیم. وقتی نگاه و فلسفه این گونه جلو می‌رود، به رغم هر اسمی که بر توسعه می‌گذاریم، تحمل الزامات و نتایجش را نداریم و بنابراین عملا به جایی نمی‌رسیم؛ چرا که فلسفه بقا حاکم است.

ربیعی با بیان اینکه بنیان‌های نظری و فلسفه وجودی حکمرانی ما گسترش پهنای باند اینترنت را بر نمی‌تابد، خاطرنشان کرد: حکمرانی ما می‌گوید پهنای باند را می‌خواهم، اما نه می‌تواند الزامات آن را رعایت کند و نه از نتایجش خوشش می‌آید؛ بنابراین پهنای باند ما عملا دچار مشکل می‌شود. آثار توسعه در فضای مجازی متاثر از این دیدگاه است و با جزمیتی که وجود دارد، شرکت‌های استارتاپی ما تهدید محسوب می‌شوند.

در حالی که اگر همه جهان بگویند هوش مصنوعی، آینده اقتصاد جهان و ثروت جهان تعداد مشاغل ما در خدمات شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است، چون آن نگاه می‌ترسد، استارتاپ به جای اینکه سکو و جهش توسعه و اقتصاد کشور باشد، جهش وابستگی کشور و جهش دیدگاه‌هایی که ارزش‌های نامالوف را دنبال می‌کنند تلقی می‌شود.

جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده

وی با بیان اینکه جریان پرقدرتی سالهاست که مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده و در عمل صرفا استراتژی «بقا» را دنبال می‌کند، تاکید کرد: عنصر اصلی تاثیرگذار بر سیاستگذاری این نکته است که ما دائما و ناچارا به فراز و نشیب و کشاکش و آیین نامه‌های مختلف می‌رسیم که متاثر از این عامل در حکمرانی است.

در این نشست که در دفتر روزنامه شرق برگزار شد، وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارزیابی از فضای مناسب کار برای کارآفرینی در کشور، اظهارداشت: درباره اینکه چرا شکست خوردیم و کجا‌ها موفق بودند، بحث‌های زیادی می‌شود. در حالی که این مساله بسیار ساده است. از دوره ۷۶ تا ۸۴ را می‌توانیم بررسی کنیم، دوره ۹۲ تا ۹۷ هم بررسی کنیم.

نیازی به تحلیل و واکاوی‌های عمیق نداریم. این دو دوره که در آن سیاست‌ها جامع نگر هستند و روابط بین الملل درست است و جامعه مدنی نفس می‌کشد، درخشان‌ترین دوران اقتصادی همان دوران است. از ۹۴ تا روی کار آمدن ترامپ، شکوفاترین دوران استارتاپی در ایران را داشتیم، شرکت‌های دانش بنیان هم دوران خوبی داشتند.

اما اکنون با بازی با کلمات، بحث دانشگاه‌های «حکمت بنیان» را مطرح می‌کنند و روشن نیست که این شاخص چگونه می‌خواهد سنجیده شود.

با تعابیری مانند دانشگاه «حکمت بنیان»، دل خوش می‌کنند

ربیعی گفت: با این کلمات که فریبایی دارد، دل خوش می‌کنند و تحت پوشش آن‌ها آسوده می‌خوابند و تصور می‌کنند این کلمات برای ما خوشبختی و سعادت می‌آورند!

وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: یک تفکر ما را نیازمند توسعه و پذیرفتن نتایج و الزامات آن می‌داند و معتقد است باید برای مدیریت نتایج آن برنامه ریزی درست کرد، اما ما، چون در این حوزه وارد نمی‌شویم، با بخش‌های سنتی وارد چالش نمی‌شویم و چالش ما با بخش‌هایی است که مرتبط با فضای ارتباطی مبتنی بر شبکه‌های اطلاعاتی است.

تعطیلی شنبه توطئه نیست

ربیعی با بیان این اعتقاد که بسیار تاکید کرده ایم که تغییر سبک زندگی که در خیابان می‌بینید، توطئه نیست، بلکه تغییر ارزش‌ها است، تصریح کرد: اینگلهارت هم مطالعه کرده و می‌گوید کل جوامع این تغییرات را دارند. در هر جامعه‌ای به شکلی است. تعطیلی جمعه و شنبه توطئه نیست بعد هم فضای مجازی را محل این توطئه تصور می‌کنند.

آنچه امروز می‌بینیم، نتیجه سیاست‌هایی است که خود ما اعمال کرده ایم

به گفته وی؛ تغییر ارزشی را می‌بینند، اما، چون علت یابی نمی‌توانند بکنند، آن را توطئه می‌دانند. در حالی که بخشی از تغییرات ارزشی، جهانی و طبیعی است. بخشی از آن هم حاکی از سیاست‌های خود ما است. آنچه که امروز می‌بینیم، نتیجه سیاست‌هایی است که خود ما اعمال کرده ایم.

ربیعی با بیان اینکه شرکت‌های استارتاپی زمینه ساز ایجاد نوعی پیوند‌های جهانی هستند که ما نه به الزامات آن تن می‌دهیم و نه نتایجش را می‌پذیریم، اظهارداشت: فضای شرکت‌های استارتاپی در میان ۸۰ میلیون نفر جمعیت تنگ است و فضای جهانی را می‌خواهد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اقتصاد آینده، بدون اقتصاد دیجیتال، ناقص است، توضیح داد: بیشترین میزان اشتغال را ما در آینده در بخش خدمات مبتنی بر تکنولوژی اطلاعاتی داریم. هم ثروت ایجاد می‌کند و هم موتور حرکت سایر بخش‌ها می‌توانند رشد و توسعه یابند و هم میزان اشتغال را رشد می‌دهد و هر گونه کوتاهی در این زمینه رفتاری غیرامنیتی است که در واقع امنیت کشور و اشتغال و ثروت اندوزی کشور را به خطر می‌اندازد.

سخنگوی دولت پیشین ادامه داد: وقتی هر پدیده‌ای را محدود می‌کنیم و در جایی را می‌بندیم، چه هدفی داریم! وقتی با چشممان می‌بینیم اهدافمان محقق نمی‌شود، تداوم سیاست‌ها چیست؟ هدف بستن فضای مجازی چیست؟ مگر سنجش‌ها نشان نمی‌دهند که مردم تا چه میزان بالایی از فیلترشکن استفاده می‌کنند و نه از صداوسیمایی با این بودجه کلان! پس این محدودیت‌ها و اختلال‌ها چه خاصیتی دارند! همه تان هم که در شبکه‌های مجازی حضور دارید و تیک آبی و خاکستری هم می‌گیرید! این هم از آن تناقض‌ها است!

دیگر خبرها

  • اعتراضات دانشجویی؛ واقعیت آمریکا بدون روتوش
  • بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • انهدام دو انبار بزرگ نفت روسیه توسط پهپادهای اوکراین/ استقرار ۱۶۰۰۰ سرباز و جنگنده انگلیسی در لهستان/ چرا اوکراین فقط ۶ ماه وقت دارد؟
  • آغاز توزیع تخم نوغان از شنبه در گیلان/ قیمت هر جعبه ۲۸ هزار تومان
  • ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست
  • نیویورک‌تایمز: جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم رگه طلا را دارد
  • قدرت‌نمایی حکیمانه
  • شویگو: اوکراین نیم‌ میلیون سرباز از دست داده است
  • اولین نبرد هوایی یک جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعی و انسان انجام شد