Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:26:36 GMT

چهچهه‌های ضابط نبی‌زاده در نیاوران

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۲۲۹۹۴

چهچهه‌های ضابط نبی‌زاده در نیاوران

با این که زبان آنها را متوجه نمی‌شدی اما آن قدر احساس در کارشان بود که می‌توانستی با موسیقی‌شان ارتباط برقرار کنی. تحریرهای خواننده به گونه‌ای بود که گویا کاملا متوجه آن چه می‌خواند، می‌شدی. به طور کلی اجرای موسیقی آنها نیازی به دانستن زبانشان نداشت و به خوبی می‌شد با آن ارتباط برقرار کرد.

به گزارش ایسنا، شاگرد عالیم قاسم‌اف همانند خودش صدای زیبایی داشت و اجرای به یاد ماندنی را در چهارمین شب موسیقی فجر در نیاوران از خود به یادگار گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اجرای ضابط نبی‌زاده تار، دایرل و سه تار نواخته می‌شد. موسیقی با فضای شادش، شباهت زیادی به موسیقی مناطق ترک‌نشین ایران داشت. خواننده گاهی به‌تنهایی می‌خواند و سازها به آرامی در کنار ساز او نواخته می‌شدند.

قطعه اول که آغازی شاد داشت رفته‌رفته ریتمی آرام و یکنواخت به خود گرفت؛ گاهی آوازهای در اوج خواننده و گاهی دوئت سازها. ولی رفته‌رفته موسیقی اوج گرفت و اوج‌خوانی‌های بلند به همراه سازها آغاز شد.

در بخش بعدی نیز تحریرهای خواننده در سالن پیچید و همچنان تماشاچیان را مجذوب خود کرد. خواننده به‌گونه‌ای می‌خواند که گویی در حال تعریف روایتی طولانی است و گوش سپردن به این داستان نیازی به زبان مشترک نداشت و تنها باید از آن لذت برد. عباراتی را ادا می‌کرد که شاید قبلا شنیده باشیم. او پس از لحظاتی سکوت کرده و همراه با نوازندگان شروع به نواختن کرد. گروه با جدیت می‌نواختند. خواننده بار دیگر تحریرهای خود را اجرا کرد و این بخش نیز به پایان رسید. به جرات می‌توان گفت که صدای قدرتمند این خواننده نیازی به تنطیم استودیویی ندارد و هر بار مسلط اشعار را می‌خواند.

قطعه چهارم یکی از قطعات معروف ترکی بود که شاید در رادیو و تلویزیون آن را شنیده باشیم و بدون این که با زبان آن آشنا باشیم با آن ارتباط برقرار می‌کنیم. این قطعه که در ابتدا آغازی آرام داشت رفته‌رفته شاد شد و در انتها به همان صورت پایان یافت. نام این اثر «کوچه لره سوسپمیشم» بود.

قطعه پنجم نیز در ابتدا تحریرهای مکرر خواننده را با مشارکت کمتر سازها به همراه داشت ولی در انتها ریتم شاد شده و پایان یافت.

ضابط نبی‌زاده گلخان متولد سال ۱۹۶۵ در منطقه شماخی در آذربایجان است. او سال ۱۹۹۱ وارد کالج موسیقی آصف زینالی شد و اولین اساتید او حاجی بابا حسین‌اُف، جانعلی اکبرُف و عالیم قاسم‌اف بودند. او در سال ۱۹۹۶ وارد دانشگاه فرهنگ و هنر جمهوری آذربایجان شد و در سال ۲۰۰۰ از همان دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. در سال ۱۹۹۷ به‌عنوان تکنواز در تئاتر اپرا و باله و در سال ۲۰۰۰ با کنسرت سولوی خود در شهر سومقاییت اجرا می‌کرد. وی از سال ۲۰۰۳ تاکنون به عنوان معلم  تخصصی آواز  در هنرستان ملی موسیقی آذربایجان فعالیت می‌کند. ضابط نبی‌زاده تقریباً در ۳۰ کشور جهان همچون هلند، بریتانیا، بلژیک، فرانسه، ترکیه، ایران، عراق، تایوان، تایلند، ازبکستان، کره شمالی، سوئیس، مراکش، روسیه، گرجستان، اسپانیا، الجزایر و غیره کنسرت برگزار کرده است.

او در سال ۲۰۰۴ موفق به دریافت بورسیه حیدر علی‌اف شد و در ۱۶ سپتامبر ۲۰۰۵ به عنوان هنرمند افتخاری و در سال ۲۰۰۱ به عنوان هنرمند مردمی انتخاب شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موسیقی فجر 98 ارتباط برقرار رفته رفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۲۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عیسی قلی‌پور درگذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، او متولد سال ۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸ کیلومتری شمال غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی های شمال خراسان بود.

عیسی بخشی علاوه بر نوازندگی دوتار، خواننده قهاری نیز بود. وی که اصالتاً ترک زبان است علاوه بر آوازی که به زبان مادری‌اش می خواند به زبان کردی خراسانی نیز آواز می خواند.

این هنرمند پیشکسوت که از راه کشاورزی و نیز نوازندگی در مراسم و مجالس امرار معاش می کرد تاکنون شاگردان زیادی تربیت کرده که علاوه بر فرزندانش محمود احمدی، محمد طاهری، مهدی گوهری و ناصر پهلوان را می توان نام برد.

وی در جشنواره های بین المللی، ملی و استانی بارها خوش درخشیده بود و همچنین نشان درجه یک هنری را نیز دریافت کرده بودند.

مراسم تشییع این هنرمند فردا ساعت ۱۰ از مقابل سالن گلشن بجنورد انجام می شود.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902736

دیگر خبرها

  • آلمان سفیر خود را از مسکو فرا می‌خواند
  • تلفیق آگاهانه بازیگری و موسیقی در آثار نمایشی
  • برگزاری مراسم تجلیل از معلمان خرمشهر
  • هاآرتص: حماس دست نتانیاهو را خواند
  • پولاد کیمیایی برای نمایش «گالیله» می‌خواند
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • پولاد کیمیایی خواننده «گالیله» شد
  • وداع مردم خراسان شمالی با پیکر مرحوم عیسی بخشی
  • عیسی قلی‌پور درگذشت
  • علی ژکان یک نمایش کمدی به صحنه می‌برد