Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@11:32:38 GMT

صنعت ساخت‌وساز در خطر ورشکستگی قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۲۳۳۷۷

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم،‌ طی 10 روز اخیر قیمت آهن‌آلات حدود 20 درصد افزایش یافته است، مسئله‌ای که ساخت‌وسازها و برنامه سازندگان مسکن را تحت تاثیر مستقیم و البته مخرب قرار داده است.

یک فعال حوزه ساخت و ساز با بیان این‌که در بخش فولاد سه مشکل اساسی و جدی وجود دارد که 2 مورد آن داخلی و یک مورد خارجی است به تسنیم گفت: از دو مشکل داخلی نیز یکی فراکنترلی و دیگری کنترلی است؛ در بخش کنترلی دولت در سال‌های 94، 95 و 96 مجوزهایی را برای توسعه نورد صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به صادرات این کار انجام شد تا صادرات تقویت شود.

وی با یادآوری این‌که در آن زمان نرخ دلار یکسان بود، ادامه داد: دولت در بحث توجیه اقتصادی به دنبال آن بود تا کمبود مواد اولیه را از طریق واردات تامین کرده آنها را ماده 12 می‌کند و تولید داخل فعال شده و علاوه بر صادرات ایجاد اشتغال نیز انجام می‌شود.

وی یادآور شد:‌ این در حالی بود که با اعلام نرخ 4200 تومانی ارز،‌ واردات فولاد توجیه خود را از دست داد. در واقع ما ظرفیت‌های خالی داشتیم که بر اساس محاسبه مواد اولیه وارداتی بدون استفاده شدند. از سوی دیگر یک بخش داخلی غیرقابل کنترل که بخش فولاد را تحت تاثیر  منفی قرار داده این بوده که امسال به دلیل سرما،‌ شرکت گاز، گاز واحدهای صنعتی حتی فولاد خوزستان، نورد لوله، فولاد چادرملو و... را قطع کرد.

وی تاکید کرد: این کار باعث شد تا یک تقاضای غیرقابل مهاری وارد بازار شود که نتیجه آن افزایش قیمت مواد اولیه از 3000 تومان به 5800 تومان بود. محصول نهایی نیز از 6200 تومان تا 15 هزار تومان در نوسان است. به طور مثال میلگردهای سبد 14 تا 32 هم‌اکنون 6200 تومان به ازای هر کیلو است، میلگردهای8، 10 و 12 حدود 6700 تا 7000 تومان است. ورق‌های فولادی هم که سال گذشته 5000 تومان به 12000 تومان افزایش یافته است.

وی با انتقاد از عملکرد وزارت صمت در نظارت بر بازار،‌گفت: نبود مواد اولیه و عدم کنترل در سیستم توزیع مواد اولیه برای کارخانه‌ها باعث بهم خوردن قیمت‌ها در این بخش شده است.

این فعال بازار ساخت و ساز با تاکید بر این‌که تقاضای داخلی روند مشخص و معینی دارد، افزود: متاسفانه عده‌ای به دلیل اطلاعاتی که داشتند توانستند مواد اولیه را خریداری کردند تا امروز که گران شده آنرا به بازار عرضه کنند. این در حالی است که شرکت‌هایی مانند گروه صنعتی فولاد ایران، کاوه اروند و... هر چه مواد اولیه خریداری می‌کنند همان را به نورد تبدیل کرده و به مردم می‌دهند.

وی گفت: این موضوع در نهایت به افزایش قیمت ساخت پروژه‌های مسکن منجر می‌شود، در واقع با این شرایط دیگر توجیه اقتصادی برای ساخت مسکن در کشور وجود ندارد. ما بحثی به نام تورم در رکود داریم که امروز بی سابقه شده است.

وی همچنین یادآور شد:‌عامل اصلی بیرونی تاثیرگذار بر بازار آهن ایران،‌عقب کشیدن چین از تولید شمش اولیه برای بالا بردن ارزش فولاد در جهان بوده است. چینی‌ها سالانه 600 تا 700 میلیون تن تولید شمش داشته که در حال حاضر به بهانه کاهش آلودگی که البته افزایش قیمت پایه فولاد در جهان بوده تولید خود را 300 میلیون تن کاهش داده است. هم‌اکنون نرخ جهانی شمش در هر تن از 285 دلار به 350 دلار افزایش یافته است. اما قیمت شمش در کشور 3 برابر شده است.

وی تاکید کرد:‌ وزارت صنعت می‌تواند با نظارت این وضعیت را ساماندهی کند اما متاسفانه فعلا نظاره‌گر این داستان است. قطعا به دلیل گرانی‌های اخیر پیمانکاران و مردم متضرر خواهند شد.

در همین حال فرشید پورحاجت نیز در گفت‌وگو با تسنیم، اظهار کرد: وزارت صمت، وزارت راه و شهرسازی و دستگاه‌های نظارتی صنعت ساختمان کشور را به ورطه نابودی کشانده‌اند. متسافانه همه چیز را رها کرده‌اند.

وی ادامه داد: علاوه بر قیمت آهن‌آلات، سیمان نیز روند وحشتناک افزایش قیمت را سپری می‌کند و کسی هم پاسخگوی مردم نیست.

وی تاکید کرد:‌با وضعیتی که به وجود آمده سازندگان مسکن به سمت ورشکستگی و تعطیلی کارگاه‌ها پیش می‌روند.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با انتقاد از عدم نظارت بر روند توزیع مصالح ساختمانی در بازار اظهار کرد:‌ کسانیکه که مسکن ساخته‌اند در معرض ورشکستگی قرار دارند و مسکنی را که فروخته‌اند نمی‌توانند جایگزین کنند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: افزایش یافته افزایش قیمت مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۳۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد

به گزارش همشهری آنلاین، علی اکبر فسایی با بیان این که در دوره کنونی مدیریت شهری یعنی از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تا امروز، میزان جلوگیری از ساخت‌وساز و تخریب سازه‌های غیرقانونی احداث‌شده در حریم شهر تهران، معادل ۱.۵ برابر ۱۰ سال قبل از آن بوده است، عنوان کرد: در ۱۸ ماه ابتدایی دوره ششم مدیریت شهری تهران یعنی در نیمه دوم ۱۴۰۰ و در طول سال ۱۴۰۲، میزان برخوردها با ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم پایتخت نسبت به سال‌های پیش از آن به‌شدت افزایش پیدا کرد، زیرا تلاش و سختگیری شهرداری در این زمینه بسیار بیشتر شد. همین مساله باعث شد که متخلفان متوجه شوند که در دوره کنونی مدیریت شهری نمی‌توانند به‌راحتی دست به تخلف بزنند، زیرا این کار برایشان هزینه مضاعفی به همراه خواهد داشت.

مدیرکل حریم شهر تهران ادامه داد: افزایش هزینه ارتکاب به تخلف ساخت‌وساز غیرقانونی در حریم پایتخت باعث شد که میل به انجام این تخلف در میان سودجویان کاهش یابد و به همین دلیل در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کمتر شدن ارتکاب به تخلف و در نتیجه، کاهش میزان برخورد با تخلفات مربوطه در حریم شهر تهران بودیم؛ به نحوی که آمار ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم پایتخت از ۸ هزار و ۶۳ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۳ هزار و ۴۴۴ مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت. این در حالی است که در سال گذشته نیز مانند ۱۸ ماه نخست دوره کنونی مدیریت شهری، به‌شدت جلوی ارتکاب به تخلف ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم شهر تهران را گرفتیم و سختگیری ما در این زمینه همچنان ادامه دارد.

او افزود: میل به تخلف ساخت‌وساز غیرقانونی در حریم تهران بیشتر مربوط به مناطق جنوب و جنوب غرب پایتخت است که البته ریشه این تخلفات عمدتا به وجود تداخلات مرزی بین تهران و شهرهای اطراف آن و تعارضات مربوط به اعمال مدیریت چندگانه بر بخش‌هایی از حریم پایتخت بازمی‌گشت، اما با ابلاغ طرح راهبردی حریم شهر تهران توسط استانداری، خوشبختانه این تعارضات برطرف شده و احتمال سوءاستفاده از قانون برای ساخت‌وساز در اطراف پایتخت توسط برخی سودجویان نیز کاهش یافته است.

کد خبر 847510 منبع: خبرگزاری شهر برچسب‌ها شهرداری سازمان نوسازی شهر تهران حریم شهر

دیگر خبرها

  • سکه به کانال ۴۲ میلیون تومان بازگشت
  • تصاویر اولیه از مراحل ساخت‌وساز ۳۲۰ میلیون دلاری امریکایی‌ها در سواحل غزه
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • علت اصلی ساخت‌وساز غیرمجاز در مازندران چیست؟
  • نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد
  • تمایل عجیب و تمام نشدنی زمین خواران به محدوده جنوبی تهران | مبارزه با ساخت و ساز غیرمجاز ادامه دارد