Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@10:06:54 GMT

تشخیص بیماری آلزایمر با دستگاه پوشیدنی جدید

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۲۶۳۵۴

تشخیص بیماری آلزایمر با دستگاه پوشیدنی جدید

ایسنا/خراسان رضوی در حال حاضر، ده‌ها میلیون نفر در سراسر جهان در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند و حدود 80 درصد این افراد از بیماری آلزایمر (AD) رنج می‌برند، به همین دلیل مرکز تشخیص زودهنگام بیماری‌های عصبی (Edon) در جستجوی دستگاه پوشیدنی جدید برای تشخیص زودهنگام این بیماری است.

به گزارش مدیکال نیوز، معمولا آلزایمر پیشرفته درمان قطعی ندارد، بنابراین تشخیص زودهنگام و معالجه بیماری قبل از ظهور علائم بالینی ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که تغییرات در عملکردهای شناختی، حرکتی و حسی بیماری آلزایمر سال‌ها قبل از بروز این بیماری رخ می‌دهد و تشخیص این موارد از طریق آزمایش‌های شناختی میسر است، اما این آزمایش‌ها محدودیت‌هایی دارد که باعث می‌شود پاسخ آزمایش‌های مکرر، بی‌فایده باشد و به تجزیه‌وتحلیل ذهنی نیاز داشته باشیم. البته روش‌های تصویربرداری بهتر است، اما در حال حاضر پرهزینه و تهاجمی هستند.

یکی از بهترین روش‌ها در این زمینه استفاده از دستگاه‌های پوشیدنی است. دستگاه‌های پوشیدنی می‌توانند اطلاعات مربوط به راه رفتن، حرکات، ضربان قلب، الگوهای خواب و پارامترهای مشابه را بازیابی کنند.

نتایج تحقیق مقدماتی در انگلستان نشان داد که استفاده از حسگرهای ارزان‌قیمت پوشیدنی می‌تواند تغییرات در نحوه پیاده‌روی و رفتار فرد را شناسایی کند، این تغییرات عاملی اساسی در تشخیص زودهنگام زوال عقل محسوب می‌شوند.

مزایای دستگاه‌های پوشیدنی شامل دسترسی آسان و گسترده، ارائه اطلاعات فوری، افزایش حساسیت و امکان استفاده از حسگرهای متعدد، توانایی شناسایی علائم و نشانه‌های جسمی و شناختی، استفاده راحت در سیستم بهداشت و درمان، اندازه‌گیری‌های منفعل و سریع است.


 

یکی از محققان این پروژه از علوم جنبش انسانی دانشگاه نیوکاسل انگلستان، اظهار کرد: تحلیل راه رفتن افراد بسیار مهم است زیرا امکان مشاهده عینی فعالیت‌های روزانه فرد را فراهم می‌کند. این دستگاه‌ها اطلاعات را به‌صورت مداوم گزارش می‌کنند و روشی مطمئن در شناسایی تغییرات جسمی محسوب می‌شوند.

از این دستگاه‌ها می‌توان در ارزیابی معیارهای گفتاری و زبان، حرکات چشم و مردمک که در تشخیص دژنراسیون ماکولا(تباهی لکه زرد) مفید هستند نیز استفاده کرد.

همچنین عملکرد سیستم عصبی با معیارهایی مانند ضربان قلب، تغییر ضربان قلب، الگوهای خواب به دلیل اختلال در ریتم شبانه‌روزی و حتی تغییرات اجتماعی و روحی ممکن است توسط حسگرهای پوشیدنی آشکار شود.

محققان امیدوارند با استفاده از هوش مصنوعی (AI) از اطلاعات متعددی استفاده کنند و طی سه سال آینده نمونه اولیه این دستگاه‌ را اجرا کنند.

در این پروژه "اثرانگشت دیجیتالی" ایجاد می‌شود تا با استفاده از فناوری پوشیدنی یا برنامه گوشی‌های هوشمند قابل‌خواندن باشد تا اطمینان حاصل شود افرادی که در معرض خطر چندین بیماری مزمن پزشکی قرار دارند با تشخیص تغییرات مغزی به‌موقع شناسایی شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی آلزايمر دستگاه های پوشیدنی بیماری آلزایمر تشخیص زودهنگام ضربان قلب آزمایش ها دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۶۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد

صادق کاظمی‌فرد مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی درباره طراحی و ساخت دستگاهی با استفاده از تکنولوژی سنجش خازنی برای غربالگری سینه به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: نکته پراهمیتی که در پروژه مورد توجه قرار گرفت رسیدن به محصول کارآمد و ارزان قیمت و با دقت تشخیص بالا بود که بتوان موضوع غربالگری را در تمام سطح جامعه از جمله مناطق محروم با هزینه خیلی پایین‌تر نسبت به روش‌های موجود پیاده سازی کرد.

کاظمی اضافه کرد: دستیابی به فناوری سنسورهای سنجش خازنی کمک شایانی در تولید ارزان قیمت این محصول کرده است و بعد از آمریکا ایران به دانش ساخت این تکنولوژی دست پیدا کرد که در بیوتکنولوژی، هوافضا و صنعت خودروسازی کاربرد فراوانی دارد.

وی ادامه داد: روش شناسایی توده‌های سرطان سینه در حال حاضر از سوی آمریکا مورد تأیید قرار گرفته و سازمان FDA آمریکا مجوز استفاده از تکنولوژی را صادر کرده است  که به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان سینه تلقی می‌شود.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه گفت: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاه‌های جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد برآورد شده است. 

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، کاهش هزینه‌های غربالگری را از مزیت‌های این دستگاه دانست و گفت: این دستگاه با آنالیز با دقت بالای بافت سینه، بافت‌های مشکوک را شناسایی می کند و در نهایت از طریق نرم افزار که روی گوشی همراه نصب می‌شود نقاط مشکوک به وجود بافت سرطانی نمایش داده می‌شود.

 کاظمی ادامه داد: امواج آلتراسونیک تولیدشده  قادر به تشخیص غیرتهاجمی بافت سرطانی است.

وی با اشاره به اهمیت این دستاورد برای کشور گفت: با توجه به اهمیت موضوع غربالگری سرطان سینه برای وزارت بهداشت و هزینه بالای این طرح، با دستاورد جدید میتوان با سرعت بالا و هزینه به مراتب پایین تر طرح غربالگری سرطان پستان را در کل کشور پیاده سازی کرد و سطح سلامت در کشور را ارتقا داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟