Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار گواهی ظرفیت که سندی است قابل مبادله که با اجازۀ وزارت نیرو مبتنی بر ایجاد ظرفیت نیروگاهیِ قابل اتکاء جدید یا کاهش قدرت قراردادی مشترکین موجود صادر می‌شود، امروز راه‌اندازی شد.

به گزارش ایسنا،   بازار گواهی ظرفیت، امروز طی مراسمی رسمی در پژوهشگاه نیرو با حضور مدیران ارشد بازار سرمایه و مدیران صنعت برق کشور راه اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم سید علی حسینی، مدیرعامل بورس انرژی  با اشاره به اینکه راه اندازی  بازار گواهی ظرفیت، اقدامی ارزشمند در اقتصاد ملی است، افزود: گواهی ظرفیت سندی است قابلِ مبادله که با اجازۀ وزارت نیرو مبتنی بر ایجاد ظرفیتِ نیروگاهیِ قابل اتکاءِ جدید یا کاهشِ قدرتِ قراردادیِ مشترکین موجود صادر می شود؛ واحد گواهی ظرفیت کیلووات است که معرفِ تعهدِ تدارکِ یک کیلووات ظرفیت مطمئن نیروگاهی به‌مدت نامحدود باشد. واگذاری اشتراک جدید در شبکه سراسری برق کشور یا افزایش قدرت قراردادی مشترکین مستلزم ارائه میزانِ متناسبی از گواهی ظرفیت است.

وی با بیان اینکه اوراق گواهی ظرفیت به دو نوع نقدی و آتی قابل تقسیم است، ادامه داد: اوراق گواهی ظرفیت سر رسید شده یا نقدی در قالب بازار نقدی معامله می شود و از طریق نیروگاه های موجود یا مشترکینی که مایل به کاهش قدرت قراردادی هستند منتشر می شود. معمولا خریداران این اوراق متقاضیان اتصال به شبکه یا افزایش قدرت قراردادی بالای پنج مگاوات، نیروگاه‌های مواجه با افت ظرفیت و بازنشستگی وسرمایه گذاران عادی هستند. درحال حاضر پیش نیاز حضور متقاضیان جدید با قدرت قراردادی بالای پنج مگاوات خرید بسته های ظرفیت از بازار گواهی ظرفیت بوده و پس از آن می توانند انرژی مورد نیاز خود را از بازار برق بورس انرژی ایران خریداری کنند.

حسینی به اوراق گواهی ظرفیت سررسید دار(آتی) نیز اشاره کرد و افزود: این اوراق بر مبنای تعهد نیروگاه مبنی بر ایجاد ظرفیت مطمئن نیروگاه برای تاریخ مشخصی درآینده منتشر می‌ شود. با توجه به این موضوع، اوراق گواهی ظرفیت مذکور را می‌توان به صورت سررسیددار و در قالب قراردادهای سلف موازی استاندارد منتشر کرد. در این حالت نیروگاهی که متقاضی تامین مالی جهت احداث نیروگاه‌ و تامین ظرفیت در آینده است با این اوراق تامین مالی کرده و در سررسید ظرفیت تعهدی را تامین می کند.

بر این اساس و به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه، مدیر عامل بورس انرژی ایران مزایای ایجاد بازار گواهی ظرفیت و مزایای اقتصادی آن را برشمرد و گفت: کشف صحیح قیمت هزینه برقراری انشعاب بر اساس سازوکار عرضه و تقاضا در بازار، ارایه چشم انداز مناسب به تصمیم گیران دولتی و سیاست گذاران جهت توسعه ظرفیت تولید و ارسال سیگنال اقتصادی به سرمایه گذاران بخش خصوصی، حصول  اطمینان از تناسب افزایش ظرفیت تولید برق با رشد مصرف در کشور تسهیل و تسریع تأمین مالی صنعت برق،   تسهیل ورود بخش خصوصی به صنعت برق و سرمایه گذاری در آن،   کاهش دغدغه وزارت نیرو جهت توسعه ظرفیت تولید جدید و احداث نیروگاههای جدید، کاهش  بروکراسی و طی روال اداری به منظور دریافت انشعاب برق توسط مشترکین جدید و جمع آوری و کاهش ظرفیت موجود توسط مشترکین فعلی، افزایش نقدشوندگی و سیالیت بازار به واسطه عرضه ظرفیت بلااستفاده برق توسط متقاضیان کاهش قدرت قراردادی،   تخصیص بهینه منابع و کاهش هزینه ها از مهمترین مزایای  راه اندازی این بازار جدید است.

بر اساس این گزارش، پیش از این حسینی با تاکید بر اینکه اوراق گواهی ظرفیت برای کمک به تامین مالی ساخت نیروگاه‌ها پیش‌بینی شده است، به ایسنا گفته بود: افرادی که درحال سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه هستند، با اخذ مجوزهایی از وزارت نیرو و معرفی آن‌ها از سوی این وزارتخانه می‌توانند ظرفیت برقی را که در آینده به بهره‌برداری خواهد رسید را از حالا در بازار عرضه و تامین مالی کنند. خریدار آن‌ها عمدتا شرکت‌های صنعتی هستند که می‌خواهند به بهره‌برداری برسند و نیاز به ظرفیت برق دارند. این شرکت‌ها هم برای اینکه بتوانند از تامین برق برخوردار شوند باید اقدام به خرید گواهی ظرفیت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بورس انرژي وزارت نيرو بازار گواهی ظرفیت اوراق گواهی ظرفیت بر ایجاد ظرفیت ظرفیت تولید تامین مالی وزارت نیرو بورس انرژی نیروگاه ها راه اندازی صنعت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۰۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد۵برابری معاملات بورس انرژی در اجرای طرح اصلاح نقدینگی صنعت برق

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، نخستین روز از هفته سوم معاملاتی اردیبهشت ماه جاری با رشد چشمگیر معاملات برق در بورس انرژی آغاز شد.

در این روز شاهد رشد حدوداً ٥ برابری معاملات نسبت به روز معاملاتی قبل (١٢ اردیبهشت بودیم). در این روز شرکتهای توزیع بیش از ١٦٣ میلیارد تومان برق برای تحویل در ماههای اردیبهشت و خرداد معامله کردند. ٧٥ درصد از این معاملات مربوط به برق تحویلی خرداد و ٢٥ درصد مربوط به برق تحویلی در اردیبهشت بود.

در معاملات امروز تعداد ١١٦ معامله در بازار اوراق سلف بورس انرژی مبادله شد که نسبت به روز قبل رشدی بالغ بر ٥٠ درصد داشت.

کد خبر 6097409 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • معامله نخستین گواهی سپرده سکه صادره خزانه بورس کالا
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • بنو و پرداخت مبلغ محکومیت سنگین!
  • معاملات برق در بورس انرژی رکورد زد
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • رشد۵برابری معاملات بورس انرژی در اجرای طرح اصلاح نقدینگی صنعت برق
  • پیک موتوری برقی در راه بازار تهران
  • با کیفیت ترین خودرو بعد از تسلا را برای حمل و نقل تهران انتخاب کرده ایم | پوست اندازی ۶۵ هزار تاکسی برقی در تهران