Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-01@13:24:45 GMT

موندو ، افسانه جدید ورزش جهان (گزارش)

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۳۱۷۵۵

موندو ، افسانه جدید ورزش جهان (گزارش)

ورزشکار ۲۰ ساله سوئدی - آمریکایی با پرشی معادل ۶.۱۷ متر موفق شد رکورد جهانی ماده پرش با نیزه را بشکند.

به گزارش"ورزش سه"، اما هنوز دیر نشده. مادرش هلنا تماشا کرد گرگ چطور برابر بوبکا مبارزه می‌کرد. «آسان» کلمه‌ای است که او بعد از تماشای مسابقه هفته گذشته بارها از آن استفاده می‌کند:«وقتی در استادیوم بودم و کارش را می‌دیدم، فکر می‌کردم وحشتناک است اما انگار برایش خیلی سخت نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی‌دانم باید این حرف را بزنم یا نه اما فکر نمی‌کنم بوبکا اینقدر آسان می‌پرید.» آسان باشد یا نه، سؤال سخت این است که آیا دوپلانتیس می‌تواند بالاتر هم بپرد. کندریکس ادامه می‌دهد: «مردم دیدند موندو چقدر آسان و سریع این کار را انجام داد و چقدر او جوان است و تنها این سؤال را می‌پرسند که کی دوباره این کار را می‌کند اما وقتی از کسی چنین انتظاری داشته باشید، نابودش می‌کنید. نمی‌گویم موندو را چون او بزرگتر از این فشارها است اما در ورزش خیلی چیزها فراتر از رکورد جهانی است که شما باید به آن برسید.»


دوپلانتیس این را می‌د‌اند و قبول دارد. حالا هیچ چیز در توکیو جز مدال طلا قابل قبول نیست بخصوص الان. سؤال طاقت فرسای دیگر چیست. آیا می‌تواند بالاتر بپرد؟ دوپلانتیس می‌خندد و می‌گوید: «در این یک هفته بارها از من این سؤال را پرسیده‌اند. فکر می‌کنم تنها سؤالی است که در حال حاضر از من پرسیده می‌شود اما جای تعجب نیست، شما رکورد جهانی را شکسته‌اید و می‌خواهند بدانند دفعه بعدی کی است. نمی‌خواهم برای خودم حدی قائل شوم. حس خوبی دارم و دلیلی نمی‌بینم که بگویم در 20 سالگی به اوج رسیده‌ام و بعد از آن بالاتر نخواهم رفت.»


«آنها را سرزنش نمی‌کنم که می‌خواهند دوران حرفه‌ای دیوانه واری مثل یوسین بولت داشته باشم. تلاشم را می‌کنم و این ورزش را تا جایی که می‌توانم جلو می‌برم و می‌دانم بهترین روش برای رسیدن به این هدف پریدن تا بالاترین ارتفاع ممکن است.» آرماند «موندو» دوپلانتیس در مسابقات هفته گذشته در لهستان پرش با نیزه را به قله‌ای جدید رساند و حالا مکرراً با این سؤال مواجه می‌شود که آیا می‌تواند یوسین بولت جدید دو و میدانی باشد.

 


سؤال بزرگی است و وظیفه‌ای سخت‌تر برای ورزشکار 20 ساله که اولین سال فعالیت حرفه‌ای خود را سپری می‌کند اما دوپلانتیس یک 20 ساله معمولی نیست. پسر قهرمان پرش با نیزه (پدرش گرگ5.8 متر پرید) از سه سالگی پرش را آغاز کرده است. خانواده دوپلانتیس در حیاط پشتی خانه‌شان در لوییزیانای آمریکا امکانات پرش با نیزه را فراهم کرده بودند. موندو که دو برادر بزرگتر از خودش دارد، استعدادش را ثابت کرد. رکورد جهانی هفته گذشته او 13 سال بعد از آن به دست آمد که برای نخستین بار در دسته زیر هفت سال مسابقه داد. او دارنده رکورد جهانی در همه رده‌های سنی از 7 تا 12 سال است و بعد از 17 سال تا بزرگسالان. خودش می‌گوید سال‌های 16-14 سالگی ناموفق بوده اما پرنده سوئدی بعد از آن یکه تازی‌اش را از سر گرفته.


مادرش هلنا که رکورددار دو دهگانه در اسکاندیناوی بوده و در کنار گرگ یکی از دو مربی دوپلانتیس فعالیت کرده، می‌گوید: «اوهمیشه به من می‌گوید پرش با نیزه چقدر آسان است، انگار برای پرش با نیزه به دنیا آمده.»


گرگ در دوران طلایی پرش با نیزه در دهه‌های 80 و 90 فعالیت می‌کرده زمانی که سرگی بوبکا تفریحی رکورد جهان را می‌شکست اما پسر او وقتی فقط 17 سال داشت، به رکورد 5.8 متر پدر رسید و چند ماه بعد5.9  پرید.

 


سه سال بعد، موندو در گرندپری داخل سالن گلاسکو 27 سانتیمتر از آن رکورد بالاتر پرید و خودش را به عنوان وارث بولت مطرح کرد. موندو با وجود آنکه در آمریکا به دنیا آمده و بزرگ شده، برای کشورش سوئد مسابقه می‌دهد. او می‌گوید: «هرگز تصور نمی‌کردم چنین جایگاهی به دست آورم و مردم از من به عنوان سردمدار دو و میدانی حرف بزنند. من فقط با نیزه می‌پرم که رشته عجیب و منحصر به فردی است. خیلی خوشحالم که باعث توجه به پرش با نیزه شده‌ام، این برایم رویایی است. این را هم می‌دانم تا وقتی در حال فعالیت هستم نباید زیاد حرف بزنم، رقبای سرسختی دارم که همه نگران‌کننده هستند.»


اصلی‌ترین آنها سم کندریکس آمریکایی است که در مسابقات قهرمانی جهان سال گذشته در دوحه، بالاتر از دوپلانتیس مدال طلا گرفته. در گلاسکو یک دفعه جایشان عوض شد و کندریکس، قهرمان جهان، یک باره به نقش مکمل بدل شد اما آیا کندریکس فکر می‌کند موفقیت‌های موندو انگیزه‌اش را از بین ببرد: «فکر نمی‌کنم، او دو برادر بزرگتر دارد و اجازه نمی‌دهد این چیزها تغییرش دهد. موندو به اندازه کافی تجربه دارد که این چیزها را بداند، این چیزها در خونش است.»

 

واقعاً همینطور است، یک موضوع خانوادگی است. همه بچه‌های هلنا رکوردهای خوبی دارند، آندریاس 26 ساله 5.42 متر، آنتوان که در حال حاضر در تیم بیسبال نیویورک متز بازی می‌کند، 23 ساله 4.3 متر، موندو 20 ساله 6.17 متر و یوهانا 17 ساله  3.58متر.

 


سرعت یکی از بزرگترین سلاح‌های موندو است. او صد متر را البته با کمک وزش باد در 10.57 ثانیه دویده و باور دارد می‌تواند به رکورد 10.4 برسد. این اطمینان و افزایش سرعت ریشه در تصمیم دوپلانتیس برای کنارگذاشتن سبک زندگی دانشگاهی و حرفه‌ای شدن دارد. او سال گذشته را در دانشگاه ایالتی لوییزیانا درس خواند اما چاق و کم تحرک شده بود. او با کمک مادرش که کارشناس تغذیه هم هست، فرم بدنی خیلی خوبی به دست آورد البته غذاهای سرخ کردنی که عاشقش بود را کنار گذاشت: «نمی‌شود اهل لوییزیانا باشی و عاشق سرخ کردنی نباشی.» جای آن را سبزیجات گرفت.


هلنا می‌گوید: «موندو هیچ وقت سبزیجات دوست نداشت و آنها را کنار بشقابش رها می‌کرد، ما همیشه سر سفره از سبزیجات استفاده می‌کنیم.» شاید هر یک سبزی باعث می‌شود یک سانتیمتر بیشتر بپرد. سبک کار بوبکا رکوردشکنی سانتیمتری بود. این پرنده اوکراینی 35 بار (17 بار در فضای باز و 18 بار در سالن) رکورد شکست در دوران پرافتخاری که با یک مدال المپیک و شش عنوان جهانی همراه بود. او وقتی بالاخره بازنشسته شد رکورد 6.14 متر را بر جای گذاشت که رونو لاوینی فرانسوی به 6.16 رساند. دوپلانتیس به شوخی می‌گوید: «بوبکا رکوردها را برای من گذاشت! اگر وقتی می‌رفت رکورد  6.10را به جا گذاشته بود تا به حال هفت بار رکوردش را زده بودم.

دو و میدانی پرش با نیزه

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: دو و میدانی پرش با نیزه پرش با نیزه رکورد جهانی دو و میدانی هفته گذشته رکورد جهان بعد از آن حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۱۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!

مسعود اسکویی در طول این سال‌ها که در رادیو و تلویزیون گزارشگر و گوینده اخبار بوده است، می‌گفت که تاکنون هیچ گافی نداده‌ است، راست هم می‌گفت چراکه او گزارشگری را در کنار زنده‌یاد بهمنش آموخته بود و در خاطراتش همواره از زنده‌یاد عطاءالله بهمنش یاد می‌کرد.

به گزارش ایسنا، مسعود اسکویی صبح امروز ـ چهارشنبه ـ ۱۲ اردیبهشت ماه از دنیا رفت؛ گوینده پیشکسوتی که هر بار با او تماس می‌گرفتیم با رویی گشوده و صبوری به گفت‌وگو می‌پرداخت و پاسخگوی سوالاتمان در حوزه رادیو می‌شد.  

در گزارش زیر گفت‌وگوی قدیمی با مسعود اسکویی را که از سال‌ها پیش داشتیم، مرور می‌کنیم. در این گفت‌وگو او از ۴۶ سال تجربه گویندگی گفته است.

مسعود اسکویی، گزارشگر پیشکسوت به گفته‌ی خودش از سال ۴۵ استخدام تلویزیون شد و به عنوان گوینده‌ی خبرهای سیاسی در تلویزیون حضور داشت.

سال‌ها به عنوان گوینده‌ی خبر سیاسی کار می‌کرد و چون هنوز بخش ورزشی از بخش سیاسی جدا نشده بود، اخبار ورزشی را نیز در همان جا می‌خواند. زمانی که بخش ورزشی از بخش سیاسی جدا شد، به بخش ورزشی خبر آمد و گوینده‌ی ثابت خبر ورزشی تلویزیون در ساعات ۱۹ و ۲۱ شد.

مسعود اسکویی، گزارشگر پیشکسوت رادیو و تلویزیون پس از گویندگی اخبار با گزارش‌های ورزشی آشنا شد و شروع به گزارش‌ کردن در کنار عطاء‌الله بهمنش، گزارشگر پیشکسوت کرد.

خاطره جالب از گزارشگری اسکویی در تلویزیون

مسعود اسکویی روایت می‌کرد: یادش بخیر یک استادی داشتیم آقای پیمان که همیشه می‌گفت هر مطلبی که می‌خواهید چه در رادیو و چه در تلویزیون ارائه دهید، حتما یک بار قبلش بخوانید. اشکال هم ندارد از پشت دوربین، بیننده نگاه کند؛ به هر حال یک خبر تازه در وسط برنامه به دستتان رسیده است.

می‌گفت، تلویزیون اوایل، ساعت شش تا هشت دو ساعت برنامه داشت که یک ربع آن خبر بود. از سریال و فیلم هم خبری نبود. یک روز وقتی خبرهایمان تمام شد در پایان خبری را به من دادند که نوشته بود «توجه بفرمایید امروز در ایتالیا جوانی با اتومبیل تصادف کرد و یک ... قطع شد» با توجه به اینکه قبلا این خبر را نخوانده بودم، شروع کردم این خبر را برای بینندگان بخوانم و در فکر خودم گفتم باید پایش باشد که قطع شده است؛ در حالی که زمانی که جمله‌ی بعد را خواندم این بود که پلیس پس از پنج ساعت جستجو «گوش» اش را پیدا کرده است!

به خنده می‌گوید: بالا خواندیم پا و پایین خواندیم «گوش» حالا جواب بیننده را چه می‌خواهیم بدهیم!؟

اولین گزارشگر تنیس و سوارکاری در ایران هستم

اسکویی اولین گزارشگر تنیس و سوارکاری در ایران بود. اتومبیل‌رانی، مسابقات ورزشی مثل فوتبال و فوتسال نیز از جمله ورزش‌هایی بود که گزارش می‌کرد.

خاطراتش را چنین یادآور می‌شد: «در آن زمان چون ۱۵ نفر بیشتر نبودیم، در گروه ورزش تلویزیون اکثر برنامه‌ها را گزارش می‌کردیم. فوتبال هم گزارش می‌کردم و ضمن اینکه گزارش می‌کردم اخبار هم می‌خواندم. تا اینکه پس از انقلاب سال ۱۳۶۸ من را به رادیو آوردند. خیلی سخت بود ولی خوب به رادیو آمدم.

این پیشکسوت رادیو می‌گوید: ضمن اینکه برنامه‌ها را در رادیو اجرا می‌کردم، مسابقات را نیز گزارش می‌کردم؛ البته بیشتر مسابقات والیبال و تنیس را گزارش می‌کردم و به همراه تیم‌ها به کشورهای دیگر می‌رفتم. در تهران هم مسابقات مختلفی بود که می‌رفتم و گزارش می‌کردم.»

فوتبال ایران و استرالیا خیلی برایمان هیجان داشت

اسکویی درباره‌ی جذاب‌ترین گزارشی که تاکنون از او به یادگار مانده است، صحبت کرده و گفته بود: البته تمام مسابقاتی که گزارش می‌کنیم برای ما جذاب است؛ اما خاطرم هست زمانی که مسابقات والیبال جام ملت‌های آسیا در کشورمان بود که تیم‌های خارجی هم آمده بودند، بسیار برایم جذاب بود. به ویژه اینکه قهرمان جام ملت‌های آسیا شدیم.

او همچنین بازی فوتبال ایران و استرالیا را جزو جذاب‌ترین گزارش‌های کاری‌اش خواند و گفت: در این بازی من، مجری و گوینده‌ی برنامه بودم؛ یعنی گزارشگر نبودم اما بسیار هیجان داشت و خیلی اثرگذار بر روی کارمان بود.

به کار گویندگی بسیار عشق می‌ورزیدم

اسکویی همچنین با اشاره به اینکه زمانی که به تلویزیون وارد شد، جوانی ۲۴ ساله بود و هنوز آن پختگی لازم را پیدا نکرده بود، اظهار کرده بود: هرچه جلوتر می‌رفتم در حین کار، به کار گویندگی بسیار عشق می‌ورزیدم. گویندگی هم در تلویزیون و هم در رادیو؛ اکنون هم که تا به اینجا رسیده‌ام همین حس را دارم. از دل و جان گویندگی و کارم را دوست دارم و کم کم سعی کردم پیشرفت کنم به رادیو آمدم و اکنون به اینجایی که هستم رسیدم.

در شهرستان‌ها گزارشگران بی‌طرفانه گزارش نمی‌کنند

این گزارشگر قدیمی تلویزیون و رادیو در ارتباط با گزارشگران جوان امروزمان در شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی اظهار کرده بود: مساله‌ای که گزارشگران جوان ورزشی باید در نظر داشته باشند، بی‌طرف بودن است. حال با توجه به اینکه هر کسی ممکن است علاقه‌ای به تیمی داشته باشد اما در گزارشش نباید این امر نشان داده شود. باید طوری گزارش کند که بی‌طرف باشد. اگر در رادیو گزارش می‌کند، باید شنونده‌ی خود را حفظ کند و اینکه در رشته‌ای که گزارش می‌کند، باید مطالعه‌ی زیادی داشته باشد.

او افزوده بود: متاسفانه در شهرستان‌های ما به چشم می‌خورد که گزارشگران ما بی‌طرفانه گزارش نمی‌کنند. در تلویزیون به دلیل اینکه ۷۰ درصد تصویر است و ۳۰ درصد گوش کردن، گزارشگر هر چه بگوید و بیننده هم هر چقدر دقت کند، ۳۰، ‌ ۴۰ درصد بیشتر نمی‌گیرد؛ به دلیل اینکه حواسش همه به تصویر است. اما در رادیو ۱۰۰ درصد گوش است؛ بنابراین باید گزارشمان نسبت به تلویزیون متفاوت باشد.

اسکویی بار دیگر تاکید کرده بود: مساله‌ی بی‌طرفی خیلی مهم است که متاسفانه در شهرستان‌ها می‌بینیم و خیلی واضح است. این جانبداری در تمام رشته‌ها از جمله فوتبال، والیبال، بسکتبال، ‌ هندبال و همه اینها کاملا به چشم می‌خورد.

اسکویی با توصیه بر اینکه در تلویزیون گزارشگر نباید زیاد صحبت کند به دلیل اینکه تصویر به کمکش می‌آید، خاطرنشان کرد: متاسفانه گزارشگران جوان شهرستانی ما همین طور هزار ماشاء‌الله پشت سر هم در تلویزیون صحبت می‌کنند.

با اطلاعات کافی مسابقه را گزارش کنیم

اسکویی با توصیه نسبت به اینکه گزارشگر باید مطالعه‌ی زیادی داشته باشد و بداند جریان بازی از چه قرار است، گفته بود: الان مثل گذشته نیست، یک بچه پنج، شش ساله هم می‌تواند از من ایراد بگیرد. کوچکترین اشتباه و غلطی که داشته باشیم تماس می‌گیرند و می‌گویند. خیلی باید حواسمان جمع باشد و دقت و مطالعه کنیم و با اطلاعات کافی مسابقه را گزارش کنیم.

تاکنون هیچ گافی نداده‌ام/با دل و جان کار کردیم

اسکویی از سال ۴۵ در تلویزیون بود و سپس در ‌سال ۶۸ به رادیو آمد. تاکید می‌کرد که تاکنون هیچ گافی نداده‌ام، اینکه چیزی را جابه جا بگویم، نه این کار را نکرده‌ام. نمی‌خواستم هیچ ایرادی از من نه در تلویزیون و نه در رادیو گرفته شود.

او درباره‌ی افتتاح رادیو ورزش گفته بود: رادیو ورزش هشت تیرماه سال ۷۸ افتتاح شد و آقای جهانی، ندیری، شادابی و من چند نفری بودیم که به عنوان موسسان و بانیان شبکه ورزش حضور داشتیم. همگی با دل و جان کار کردیم و امروز شبکه ورزش جای خود را در بین همه باز کرده است.

در پخش بعضی از جمله فوتبال و جام جهانی حتی از تلویزیون جلوتر هستیم

اسکویی به رادیو بسیار عِرق داشت؛ «به جرأت می‌توانم بگویم در پخش بعضی مسابقات، از جمله فوتبال و جام جهانی، رادیو ورزش از تمام رادیوها و حتی از تلویزیون جلوتر است؛ به عنوان مثال زمانی که به همراه تیم‌ها به مسابقات کانادا رفته بودم، در مسابقات وزنه‌برداری آقای رضازاده مسابقه داشت و من هم با یک موبایل گزارش می‌کردم. اما در تلویزیون اینگونه نیست وقتی در المپیک ۲۰ رشته داریم تلویزیون نمی‌تواند پخش مستقیم همزمان داشته باشد. اما ما در رادیو همزمان می‌توانیم پوشش دهیم؛ بنابراین در اینجا از همه جلو می‌افتیم.»

ما شدیم شبکه ماشین! کسی از ما قبول نمی‌کند درجا بزنیم

این گزارشگر پیشکسوت با خنده چنین اظهار کرده بود: ما شدیم شبکه ماشین! همه برنامه‌هایمان را گوش می‌دهند؛ البته مخاطبان انتظار پخش مستقیم همه مسابقات را از ما دارند و این کار ما را یک مقدار سخت کرده است. باید دقت کنیم از اینکه هستیم بالاتر برویم.

اسکویی با بیان اینکه تا چه میزان دامن زدن به حاشیه‌های ورزشی در دستور کار رادیو ورزش است؟ گفته بود: ما در حال حاضر کاری می‌کنیم حاشیه‌مان کمتر باشد و به اصل قضیه بپردازیم. در موارد مختلف برنامه‌های علمی داریم که شاد هستند و واقعا یک تلاش همه‌جانبه است؛ به گونه‌ای که کسی نمی‌تواند بگوید ما ساعت‌ها استراحت و بیکاری داریم، همه در تلاشند و ارتباط زیادی با مسؤولان و دست‌اندرکاران ورزشی داریم بلافاصله موضوعات و انتقادات را مطرح می‌کنیم. با توجه به کارهایی که انجام می‌دهیم کسی از ما قبول نمی‌کند درجا بزنیم.

احتیاج به رادیو ورزش ۲ داریم

او با اشاره به اینکه یک رادیو به مدت ۲۴ ساعت برای ما باز هم کم است، با توجه به اینکه برنامه‌های خیلی متنوعی داریم، گفته بود: زمانی که پخش مستقیم داریم برنامه‌هایی که در آن ساعت پخش می‌شوند پخش نمی‌شوند، به هر حال بیننده توقع دارد برنامه‌ی خودش را پخش کنند و این برنامه هم شنونده‌ی خاص خودش را دارد. در اینجاست که احتیاج به شبکه‌ی دیگری تحت عنوان «رادیو ورزش» داریم تا اینگونه برنامه‌ها در ساعات مشخص خود پخش شوند. خوب است اگر «رادیو ورزش ۲» ایجاد شود، در این صورت هم شنونده‌هایی که برنامه دوست دارند، گوش می‌دهند و هم شنونده‌هایی که پخش مستقیم مسابقات را دنبال می‌کنند گوش می‌دهند.

اولین گزارش فوتبالم در کنار استادم آقای بهمنش بود

مسعود اسکویی سپس از همکاری‌اش با عطاء‌الله بهمنش گفته؛ «در تلویزیون قبل از انقلاب با آقای بهمنش همکاری داشتم، مسابقات مختلفی رفتیم که او گزارش می‌کرد و من هم در کنارش بودم. اولین گزارش من در سفر به کویت و بازی پرسپولیس با تیم القادسیه و دو تیم دیگر بود که از طرف تلویزیون من و آقای بهمنش رفته بودیم من در آنجا برای اولین بار بود که گزارش فوتبال می‌کردم ۱۰ دقیقه آقای بهمنش گزارش می‌کرد پنج دقیقه هم من گزارش می‌کردم.»

او در پایان گفت‌وگویش با ایسنا بار دیگر تاکید کرده بود: خیلی سخت بود که از تلویزیون به رادیو آمدم اما حالا با جان و دل گویندگی و کارم را دوست دارم و تاکنون که به اینجا رسیدم، بسیار به کارم عشق می‌ورزم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ثبت رکورد تاریخی ورزشکاران قزوینی در مسابقات المپیک
  • این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!
  • جم رکورد فروش را شکست
  • مادر شاه چگونه رحیم علی خرم را به ثروت افسانه‌ای رساند؟
  • شاملا رکورد فروش را جابجا کرد
  • استارت حسن یزدانی برای ثبت رکورد 2 رقمی در تاریخ ورزش ایران
  • برگزاری همایش بزرگ ورزش پهلوانی در نصف جهان
  • تنش مدیریتی: جنگ روانی دشمنان بارسا یا واقعیت
  • بازگشت «افسانه بروسلی» و «پوآرو» به تلویزیون
  • (ویدئو) جشن تولد ۴۱ سالگی افسانه پاکرو