Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@11:53:40 GMT

پیوند فقر و اعتراض های خیابانی عراق

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۳۵۱۰۶

پیوند فقر و اعتراض های خیابانی عراق

گرچه بر اساس این گزارش رسمی میزان فقر ۲۰ درصد کاهش داشته اما همچنان استان های شیعه نشین عراق که مرکز اعتراضات خیابانی در طول چهار ماه گذشته در عراق هستند، در صدر فقیرترین استان های این کشور قرار دارند.

این در حالی است که پست نخست وزیری و قوه مجریه (دولت) در طول ۱۷ سال گذشته در اختیار جریان های سیاسی شیعه بوده اما در عمل این گزارش نشان می دهد که این دولت ها در طول این سال ها نتوانسته اند تغییر جدی در کاهش فقر و بهبود شرایط معیشتی اهالی جنوب و مرکز عراق ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت برنامه ریزی عراق روز یکشنبه ۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۸ در گزارش خود از کاهش ۲۰ درصدی فقر در این کشور در مقایسه با سال ۲۰۱۴ (زمان حمله داعش به عراق) خبر داده است.

این گزارش بازتاب زیادی در رسانه ها و بین صاحب نظران عراقی داشته و بسیاری از دولت های شیعه در طول ۱۷ سال گذشته ایراد گرفته اند.

وزارت برنامه ریزی عراق افزود که در معیارهای کاهش فقر، مسایلی مانند بهداشت، مسکن، سواد، درآمد و تغذیه مورد توجه قرار گرفته است.

طبق این گزارش سه استان اقلیم کردستان عراق به علاوه کرکوک (که بخش عمده ساکنان آن کرد هستند) کمترین میزان فقر و استان های سنی نشین در رتبه دوم قرار دارند اما استان های شیعه نشین جنوب و مرکز دارای بیشترین آمار فقر هستند.

سلیمانیه، اربیل، دهوک و کرکوک به ترتیب ۴.۵، ۶.۷، ۸.۵ و ۷.۶ درصد کمترین میزان فقر را در عراق دارند.

در میان استان های سنی نشین، نینوا (پایتخت داعش در ۲۰۱۴) با ۳۷.۷ درصد بیشترین میزان فقر و استان های الانبار با ۱۷ و ۱۸ درصد دارای کمترین میزان فقر هستند و دیاله به عنوان استان مختلط (شیعه و سنی) درصد فقر در آن ۲۲.۵ درصد گزارش شده است.

نجف و کربلا دو استان میزبان عتبات مقدسه میزان فقر در آنها ۱۲ درصد عنوان شده در مقابل المثنی با ۵۴ درصد دارای بیشترین آمار فقر در عراق است.

 استان های دیوانیه با ۴۸ درصد، میسان با ۴۵ درصد، ذی قار با ۴۴ درصد، بصره با ۱۶ درصد در رده های بعدی قرار دارند.

بر اساس این گزارش میزان فقر در استان بغداد پایتخت عراق نیز ۱۰ درصد گزارش شده است.

وزارت برنامه ریزی عراق قبل از حمله داعش یک برنامه پنج ساله برای کاهش فقر برنامه ریزی کرده بود اما در نتیجه حمله داعش و تصرف استان های سنی نشین، این طرح در عمل متوقف شد.

بسیاری از شخصیت ها و فعالان رسانه ای و اجتماعی در توئیت هایی گفته اند که این گزارش جدید چرایی تمرکز اعتراضات خیابانی در طول چهار ماه گذشته در استان های جنوب و مرکز عراق (استان های شیعه نشین) را توجیه کرده است.

به اعتقاد این عده، استان های جنوب و مرکز عراق با وجود اینکه دولت در اختیار شیعیان است، اما در عمل از طرح های توسعه ای محروم بوده اند امری که باعث اعتراض عمومی علیه وضع موجود شده است.

این درحالی است که این استان ها دارای بیشترین منابع نفتی هستند و زمین های آنها جزو حاصلخیزترین زمین های کشاورزی عراق است.

چرخ بسیاری از کارخانه ها در نتیجه شرایطی که بر عراق در طول ۲۵ سال گذشته از جمله جنگ و تحریم اقتصادی رفته از کار بازایستاده است و به همین دلیل اغلب معترضان از نسل جوانی اند که خواهان کار و رفاه عمومی هستند.

برچسب‌ها شیعه گروه تروریستی داعش فقر عراق پروندهٔ خبری اعتراض در عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیعه گروه تروریستی داعش فقر عراق شیعه گروه تروریستی داعش فقر عراق وزارت برنامه ریزی عراق استان های شیعه نشین استان های سنی نشین جنوب و مرکز عراق دارای بیشترین قرار دارند سال گذشته حمله داعش استان ها کاهش فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۵۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی که رژیم بعث عراق به کاربرد سلاح‌های شیمیایی محکوم شد

ابعاد گسترده ناشی از استفاده عراق از سلاح‌های شیمیایی، به تدریج توجه افکار عمومی را به خود معطوف کرد تا این که دبیرکل وقت سازمان ملل متحد نیز پس از دیدار با نمایندگان ایران و عراق، استفاده از سلاح‌های شیمیایی را محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، در طول جنگ تحمیلی، رژیم عراق بارها از سلاح شیمیایی استفاده کرد. به طوری که بنابه گزارش رسمی ایران به کنفرانس خلع سلاح، تعداد این حملات توسط عراق از دی ماه ۱۳۵۹ تا اسفند ۱۳۶۶ در مجموع به ۲۴۲ مورد رسیده بود که قربانیان آن ۴۴ هزار نفر ذکر شده است که از آن تاریخ تاکنون این رقم به یکصدهزار نفر افزایش یافته است. همچنین بنا بر همین گزارش عراق در طول جنگ تحمیلی از ۶ هزار بمب شیمیایی علیه ایران استفاده کرده است.

بی‌توجهی محافل بین‌المللی در مورد نقض قوانین منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی به دلیل تمایل موجود برای حمایت از رژیم عراق با هدف غلبه این کشور بر ایران، وضعیت غیرقابل تحملی را به وجود آورد. در واقع تلفات ناشی از به‌کارگیری این سلاح‌ها و تأثیرات روانی آن، قدرت دفاعی ایران را تحت تأثیر قرار داده بود.

عراق با درکی که از این مسأله داشت، در عملیات «بدر»، بیش از گذشته از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرد، به طوری که تنها در طول مدت پنج روز (از ۲۲ تا ۲۷ اسفند ۶۳) بیش از ۳۰ مورد از انواع سلاح‌های شیمیایی را مورد استفاده قرار داد.

ابعاد گسترده ناشی از استفاده عراق از سلاح‌های شیمیایی، به تدریج توجه افکار عمومی را به خود معطوف کرد تا این که دبیرکل وقت سازمان ملل متحد نیز پس از دیدار با نمایندگان ایران و عراق، استفاده از سلاح‌های شیمیایی را محکوم کرد.

سرانجام شورای امنیت طی بیانیه‌ای و با اجتناب از صدور قطعنامه، در ششم اردیبهشت سال ۱۳۶۴ برابر با ۲۵ آوریل ۱۹۸۵ کاربرد سلاح‌های شیمیایی توسط عراق را محکوم کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • استعفای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه
  • روزی که رژیم بعث عراق به کاربرد سلاح‌های شیمیایی محکوم شد
  • قیمت دینار عراق امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • تکذیب کشف خودروی بمب‌گذاری شده در موصل
  • قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ترکیه اس-۴۰۰ را در مرز عراق مستقر می‌کند