Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@16:41:20 GMT

عفونت بخیه سزارین چه علائمی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۳۷۷۵۱

عفونت بخیه سزارین چه علائمی دارد؟

عفونت زخم سزارین عفونتی باکتریایی است که ممکن است بعد ازجراحی سزارین رخ بدهد. عفونت زخم سزارین دو نوع دارد:
سلولیت
شایع‌ترین نوع عفونتی است که بعد از عمل سزارین ایجاد می‌شود. این عفونت توسط باکتری‌های به نام استافیلوکوک اوریوز ایجاد می‌شود. این باکتری از داخل به بافت نفوذ می‌کند و خیلی سریع به قسمت بیرونی پوست می‌رسد و باعث تورم، قرمزی و درد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مدل عفونت فاقد چرک است.

آبسه یا زخم شکمی
این عفونت زمانی که باکتری‌ها از محل برش جراحی وارد پوست می‌شوند، رخ می‌دهد. این نوع عفونت باعث درد و تورم می‌شود. آبسه همیشه با خارج شدن چرک از محل بخیه همراه است. این نوع عفونت خیلی زود باید درمان شود.
چه عواملی باعث بروز عفونت بخیه بعد از سزارین می‌شود؟
بروز عفونت در بیشتر زنان فاکتور‌های مختلفی دارد، اما مهمترین آن‌ها به شرح زیر است:
چاقی اضافه وزن خطر ابتلا به عفونت زخم سزارین را بیشتر می‌کند.
دیابت و یا اختلالات ایمنی بدن
وجود عفونت داخل مایع آمنیوتیک یا نیز منجر به عفونت زخم سزارین می‌شود
مصرف طولانی‌مدت از دارو‌های استروئیدی
مراقبت‌های ضعیف قبل از زایمان
سزارین‌های قبلی
تکرار سزارین می‌تواند یکی از علل مشکلات پس از عمل سزارین مانند زخم‌های عفونی باشد.
کمبود آنتی بیوتیک‌ها و مراقبت‌های ضدمیکروبی قبل از برش جراحی
زایمان و جراحی طولانی مدت
خونریزی بیش‌ازحد در طول زایمان و جراحی
عفونت بخیه سزارین چه نشانه‌هایی دارد؟
تورم و قرمزی همراه با درد
یکی از نشانه‌های همیشگی و اولیه عفونت بخیه سزارین، تورم و قرمزی همراه درد است. ورم جای بخیه ها، قرمزی یا درد رو به افزایش در اطراف بخیه‌ها یا محل جراحی و سفت شدن اطراف زخم از نشانه‌های عفونت است.
تب و لرز
مهمترین نشانه عفونت بخیه سزارین تب است. تب مداوم و یا بالاتر از ۳۸ درجه می‌تواند یکی از علائم عفونت پس از سزارین باشد. اگر دمای بدن بعد از سه تا هفت روز به دمای نرمال برنگردد، این علامت عفونت است. لرز همراه با تب هم می‌تواند نشانه عفونت بعد از سزارین باشد.

درد و سفت شدن زیر شکم
درد و ورم زیر شکم هم می‌تواند یکی از علائم عفونت بخیه‌های سزارین باشد. همچنین احساس گرما، درد، قرمزی و تورم در پا‌ها نیز وجود دارد که همگی از جمله علائم عفونت بخیه سزارین هستند.
باز شدن بخیه‌ها
باز شدن بخیه یکی از نشانه‌های عفونت بعد از سزارین است.
نشت خون و مایعات
خارج شدن مایعات و ترشحات بودار از واژن نیز از علائم عفونت بخیه سزارین است.
بوی بد جای بخیه سزارین
بوی بد بخیه از دیگر نشانه‌های عفونت است. درواقع در بیشتر موارد علت بوی بد جای بخیه سزارین عفونت زخم سزارین است.
خونریزی شدید
خونریزی شدید و مشکل در هنگام دفع ادرار نیز از نشانه‌های عفونت پس از سزارین است. احساس درد و سوزش در حین دفع ادرار و همچنین ادرار خونی هم از نشانه‌های عفونت است.
با مشاهده هر کدام از این علائم برای تشخیص و درمان مناسب به پزشک متخصص مراجعه کنید.

عفونت بخیه پس از سزارین چگونه تشخیص داده می‌شود؟
بیشتر عفونت‌ها پس از گذشت یک هفته از جراحی ظاهر می‌شوند. اگر علائمی را که در بالا ذکر شد، مشاهده کردید برای تشخیص بیشتر و درمان به موقع به پزشک مراجعه کنید. پزشک معاینات لازم را برای یافتن سفتی و تورم محل زخم، تب و یا هر علامت دیگری که می‌تواند عفونت را نشان دهد، انجام می‌دهد. بررسی روزانه اطراف محل زخم، بخش مهمی از تشخیص پس از عمل سزارین است.

عفونت بخیه سزارین چگونه درمان می‌شود؟
تخلیه زخم
در صورت وجود ترشحات چرکی در زخم، پزشک زخم را تخلیه می‌کند. پزشک از ابزار‌های پزشکی برای برش و جدا کردن سلول‌های مرده استفاده می‌کند. پس از انجام این عمل پزشک دوباره محل زخم را بررسی می‌کند.
تجویز آنتی بیوتیک
پزشک متخصص برای درمان علائم عفونت بخیه سزارین مانند ترشحات بودار، آنتی بیوتیک تجویز می‌کند. دارو‌های تجویز شده برای سلولیت چرکی و غیر چرکی متفاوت است.
پانسمان کردن زخم
بعضی از زخم‌های عفونی ممکن است به پانسمان نیاز داشته باشند تا زخمی که برش عمیق یا ترک دارد روی آن پوشانده شود.
برای عفونت نکردن بخیه سزارین چه باید کرد؟
حفظ وزن مناسب
چاقی از عوامل خطر ابتلا به عفونت زخم سزارین است. بهترین پیشگیری جلوگیری از اضافه وزن بیش از حد در دوران بارداری است. با انجام تمرینات ورزشی مناسب و رعایت یک رژیم غذایی سالم، می‌توانید از بالا رفتن بیرویه وزن جلوگیری کنید.
کنترل دیابت در دوران بارداری
زنان باردار باید میزان قند خونشان را کنترل کنند، چون دیابت بارداری می‌تواند باعث عوارض بیشتری در رابطه با عفونت پس از جراحی سزارین شود.
درمان سایر بیماری‌ها
هر نوع بیماری یا عارضه‌ای می‌تواند منجر به عفونت پس از سزارین شود، بهتر است قبل از زایمان آن‌ها را درمان و یا کنترل کنید.
برای تمیز کردن بخیه‌های سزارین از لوسیون یا کرم که ممکن است حاوی مواد شیمیایی مضر برای پوست و زخم باشد به هیچ وجه استفاده نکنید.
لباس‌های گشاد و نخی بپوشید تا با محل بخیه‌ها تماسی نداشته باشند.
اگر بهبود زخم بخیه خیلی طول کشید حتما به پزشک خبر بدهید.
نوشیدن آب را فراموش نکنید.       منبع:نی نی سایت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زایمان سزارین پارسی خبر نشانه های عفونت نشانه های عفونت تواند یکی علائم عفونت عمل سزارین بعد از سزارین آنتی بیوتیک نوع عفونت جای بخیه بخیه ها محل زخم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۷۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی

به گزارش ان‌بی‌سی نیوز، پژوهش جدیدی که در نشریه «ساینتفیک ریپورتز» منتشر شد، نشان می‌دهد که علت وزوز گوش احتمالا شبیه سندرم اندام کاذب (خیالی) است؛ وضعیتی که در آن فرد در عضوی که آن را از دست داده‌ است، احساس درد می‌کند.

«استفان میسون»، شنوایی‌سنج بالینی در «بوستون» و نویسنده ارشد این پژوهش، توضیح می‌دهد: این در واقع زمانی است که گوش مقداری از شنوایی‌اش را از دست داده و مغز دیگر اطلاعات شنیداری دریافت نمی‌کند، بنابراین سعی می‌کند با افزایش فعالیتش این کم‌شنوایی را جبران کند؛ در نتیجه فرد مبتلا صداهایی را می‌شنود که وجود ندارند.

میسون در ادامه می‌افزاید: این درک از پدیده وزوز گوش در جامعه علمی چندان استقبال نشد. زیرا معمولا فرض بر این است که فرد مبتلا به وزوز گوش از قبل دچار مشکل کم‌شنوایی بوده است. با این حال افراد مبتلا به وزوز گوش در آزمایش‌های شنوایی‌سنجی عملکردی طبیعی دارند. مثل آزمایش اودیومتری با صدای خالص (PTA/Pure Tone Audiometry) که فرد با شنیدن صدای بوق دستانش را بلند می‌کند و بدین ترتیب تا پایین‌ترین تن صدایی را که می‌شنود اندازه‌گیری کنند.

اما یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که آزمایش صدای خالص اعصاب حساس به صداهای ملایم‌تر را ارزیابی می‌کند و کاهش شنوایی پنهان ناشی از آسیب به اعصاب شنوایی گوش داخلی را که به صداهای بلندتر حساس است، در نظر نمی‌گیرد.

میسون گفت: ما اکنون می‌دانیم که تست شنوایی کل داستان را به ما نمی‌گوید.

در پژوهشی که انجام شد، ۲۹۴ شرکت‌کننده در رده سنی ۱۸ تا ۷۲ سال شرکت کردند که همگی در آزمایش اودیومتری با صدای خالص عملکرد طبیعی داشتند. شرکت‌کنندگان به سه گروه تقسیم شدند: ۲۰۱ بزرگسال که هرگز وزوز گوش نداشتند، ۶۴ نفر که وزوز گوش موقت داشتند و ۲۹ نفر که حداقل به مدت شش‌ماه وزوز گوش ثابت داشتند.

متخصصان از طریق آزمایش کاهش شنوایی شامل گذاشتن الکترودهایی در کانال‌ گوش و روی پوست سر شرکت‌کنندگان، فعالیت عصب شنوایی گوش داخلی و مغز در پاسخ به صداهای کلیکی را اندازه‌گیری کردند. این پژوهش نشان داد بیماران مبتلا به وزوز احتمالا اعصاب شنوایی آسیب‌دیده دارند که دیگر سیگنال‌ها را به مغزشان ارسال نمی‌کند و این حالت موجب نوعی فعالیت مغز می‌شود که به واسطه آن بیماران صدای زنگ، وزوز یا خش‌خش می‌شنوند.

بر اساس این پژوهش، ۱۵ درصد بزرگسالان در سراسر جهان وزوز گوش دارند. به گفته میسون، هر کاری که برای درک بهتر دلیل وزوز گوش انجام شود، گام مهمی به سوی درمان است.

این پژوهش دریافت افرادی که وزوز گوش دارند، اغلب برای خوابیدن با مشکل مواجه‌اند و احساس اضطراب یا افسردگی می‌کنند.

بنابر اعلام ایندیپندنت، «آنیرودا دشپند»، رئیس بخش علوم گفتارــزبان‌ــ‌شنوایی دانشگاهی در نیویورک، می‌گوید: اگرچه برای وزوز گوش هیچ درمانی وجود ندارد، کارهای ساده‌ای هستند که افراد می‌توانند برای محافظت از خود و پیشگیری از ابتلا به این بیماری انجام دهند. به گفته او، شایع‌ترین علت کم‌شنوایی در سال‌های اخیر گوش دادن به موسیقی با هدفون یا بلندگو با صدای زیاد است و اگرچه برای اعلام یک درجه ایمن برای صدا هنوز آزمایش‌های بسیاری موردنیاز است، او تاکید می‌کند که نباید صدای گوشی را بلندتر از ۵۰ درصد حداکثر صدا بالا برد.

دشپند همچنین توصیه می‌کند: در محیط‌هایی که نمی‌توان صداهای اطراف را کنترل کرد مانند کنسرت‌ها، می‌توانید برای کنترل بلندی صدا از گوش‌گیر استفاده کنید.

دیگر خبرها

  • درد زیر بغل نشانه چیست؟
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • وزوز گوش نشانه کاهش شنوایی
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن