Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، پروفسور «ایان همپشر-مانک» استاد علوم و نظریه سیاسی در دانشگاه اکستر است. اندیشه مدرن سیاسی در اروپا، فلسفه تطبیقی و سیاست بریتانیا در قرن هجدهم و هفدهم از حوزه‌هایی است که وی در آن تحقیق کرده و تدریس می‌کند. 

پروفسور «ایان همپشر-مانک» در رابطه با استعفای «آنه‌گرت کرامپ-کارن باوئر»، وزیر دفاع آلمان از رهبری حزب دموکرات‌مسیحی به خبرنگار ایلنا گفت: همه‌چیز از آنجایی شروع شد «توماس کمریش»، از اعضای حزب دموکرات‌های آزاد، در انتخابات محلی «تورینگیا» توانست سمت فرمانداری را از آن خود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر مایه شرمساری بسیار احزاب راست میانه شده و پرسش‌های بسیاری را درباره آینده دولت ائتلافی این کشور ایجاد کرد. کمریش طی این انتخابات، پس از حمایت حزب «آلترناتیو برای آلمان» توانست به پیروزی دست یابد. این موضوع باعث شد که بسیاری کرامپ-کارن باوئر را به بی‌کفایتی و ناتوانی در ادامه امور حزبش متهم کردند. 

وی افزود: نکته دیگر در این رابطه شکافی بود که این رویداد در فضای سیاست آلمان ایجاد کرد. بسیاری این پرسش را مطرح کردند که آیا حزب دموکرات‌مسیحی باید روند راست‌گرایانه خود را بر اساس سیاست‌های همیشگی «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان، پی بگیرد یا آن‌که به سوی نوعی محافظه‌کاری جدی‌تر پیش برود تا بلکه بتواند حمایت رای‌دهندگانی را کسب کند که پیشتر به سوی حزب «آلترناتیو برای آلمان» چرخش کرده بودند. 

این تحلیل‌گر در ادامه با اشاره به رابطه میان کارن بائر و مرکل عنوان کرد: یک نکته را نباید از یاد برد. باوئر ۵۷ ساله کاتالیزوری بود که خروج آرام و بی‌سروصدای مرکل از سیاست آلمان را پس از این همه سال ممکن می‌ساخت. بنابراین گمان نمی‌کنم حرف زدن از اختلاف میان این دو تن چندان درست باشد، چراکه بسیاری به او لقب «مرکل کوچک» را داده بودند و وی بنا بود میراث مرکل را در بسیاری از زمینه‌ها ادامه دهد. لااقل مرکل که چنین امیدی داشت. 

باید اضافه کرد که رای‌دهندگان آلمانی چندان روی خوشی به باوئر نشان ندادند. اصولا به نظر من چه‌بسا نتوان در سیاست آینده آلمان فیگوری را یافت که بتوان جای مرکل را پر کند. شوخی جالب در این زمینه در آلمان وجود دارد؛ می‌گویند مرکل چنان مدت طولانی‌ای در صندلی حزب دموکرات مسیحی نشسته است که هر کس دیگری بخواهد جایش را بگیرد در فرورفتگی به جا مانده از حضور او فرو خواهد رفت! باوئر نتوانست مانند مرکل حزب دموکرات‌مسیحی را متحد کند، مخصوصا در زمینه‌ای چون مهاجرت. از یاد نباید برد که سیاست درهای گشوده مرکل در مواجه با بحران پناهجویان به اختلاف‌های شدیدی انجامید. همین باعث شد که بخشی از رای‌دهندگان یا به سوی آلترناتیو برای آلمان بروند یا به سوی حزب سبز که در دو حالت این به تضعیف دموکرات‌مسیحی‌ها انجامید. 

استاد علوم سیاسی در دانشگاه اکستر در ادامه گفت: حتی در اظهارات کرامپ-کارن باوئر پس از استعفا هم می‌توان این شکاف را دید. وی گفت که به این خاطر از سمتش کناره گرفته که حمایت حزب را ندارد. او در انتخابات تورینگیا به اعضای حزبش گفته بود که با آلترناتیو برای آلمان همکاری نکنند، اما در نهایت آنچه که می‌دانیم روی داد! مخالفان او در حزب آشکارا نشان دادند که حاضر نیستند سلطه او را بپذیرند. 

وی با اشاره به سرنوشت و آینده حزب سوسیال‌دموکرات پس از رویدادهای اخیر در آلمان گفت: حزب سوسیال‌دموکرات آلمان آشکارا اعلام کرد که چنانچه صدراعظم این کشوراز قدرت خارج شود این حزب ممکن است از ائتلاف دولت کنار برود.

به نظرم این حزب حس کرده که دیگر حزب دموکرات‌‌مسیحی آن سلطه پیشین را ندارد. آن‌ها با این واقعیت خو کرده‌اند که در صورت کنار رفتن مرکل، دیگر نمی‌توان امیدی به هژمونی این حزب داشت و بهترین کار برای بقای حزب سوسیال‌دموکرات و کله‌پا نشدنش از سوی احزاب راست افراطی و سبز این است که خود را از پیکره رو به زوال دموکرات‌مسیحی جدا کنند. 

دبیرکل حزب سوسیال‌دموکرات آلمان همین‌طور گفته است که این حزب با حضور مرکل وارد این ائتلاف شده است و طبعا با خروج او نیز به این ائتلاف پایان خواهد داد. البته نکته‌ای که نباید از یاد برد این است که براساس آخرین نظرسنجی‌ها، حزب دموکرات‌مسیحی همچنان از بالاترین حمایت در میان مردم برخوردار است، اما میزان حمایت مردم از دیگر احزاب در حدی بالاست که تنها با ائتلافی بسیار فراگیر و جامع می‌توان تشکیل دولت داد؛ امری که البته نیازمند آن است که حزبی رهبری را برعهده گرفته و نقشی مرکزی را اتخاذ کند. هر چند این مساله با توجه به موضع نسبتا ضعیف فعلی حزب دموکرات‌مسیحی بعید به نظر می‌رسد. 

 

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آنگلا مرکل حزب دموکرات مسیحی آلمان حزب سوسیال دموکرات آلمان آلترناتیو برای آلمان آلترناتیو برای آلمان حزب سوسیال دموکرات حزب دموکرات مسیحی کرامپ کارن باوئر اعضای حزب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۸۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناامیدی رژیم صهیونیستی از شکست طرح بین‌المللی‌اش برای توقف فعالیت آنروا

در پی شکست طرح بین‌المللی که کابینه رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو برای توقف فعالیت آژانس آنروا با تحریک علیه نهادهای بین‌المللی و طرح ادعای دست داشتن کارمندان آن در حملات هفتم اکتبر کلید زده بود، ناکامی و ناامیدی بر محافل رسمی این رژیم حاکم شد.

به گزارش ایسنا، «امیر تیفون»  تحلیلگر مسائل سیاسی رژیم صهیونیستی در روزنامه عبری زبان «هاآرتص» درباره حاکم شدن ناامیدی بر محافل رسمی این رژیم در پی شکست طرح کابینه نتانیاهو برای مختل کردن فعالیت‌های آژانس آنروا گفت: در حالی که اسرائیل نگران است آمریکا و انگلیس چنین اقدامی را در پیش گرفته و تصمیم خود برای تعلیق کمک‌های مالی را لغو کنند، آلمان نیز به لیست کشورهایی افزوده شد که به تازگی ازسرگیری حمایت مالی از آژانس آنروا را اعلام کردند.

تیفون اظهار کرد: شخصیت‌های برجسته‌ای در اسرائیل به تازگی اعتراف کردند، طرحی که با هدف لغو حمایت‌های بین‌المللی از آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) کلید خورد در پی اعلام ازسرگیری حمایت‌های مالی از سوی برخی کشورها شکست خورده است.

طرح کابینه نتانیاهو برای لغو کمک‌های مالی آنروا، آسیب‌های متعددی دید، آلمان یکی از کشورهای با اهمیت برای اسرائیل در جهان است که اعلام کرد قصد دارد حمایت‌های مالی خود از این آژانس را که ژانویه گذشته لغو کرده بود، از سر بگیرد.

وزارت خارجه آلمان در بیانیه‌ای اعلام کرد پس از بررسی ادعاهای اسرائیل متقاعد شدیم نظارت بر فعالیت‌های آنروا و طرح‌هایی که اجرا می‌کند، باید بهبود یابد اما همزمان قصد داریم حمایت‌های خود از این آژانس را به زودی ازسربگیریم.

همچنین برلین از دیگر کشورهایی که حمایت‌های خود از آنروا را قطع کردند، خواست همانند آلمان این حمایت‌ها را در پیش بگیرند.

در بیانیه وزارت خارجه آلمان آمده است آژانس آنروا به ایفای نقش سازنده و بی‌بدیل خود در رسیدگی به بحران انسانی در نوار غزه ادامه می‌دهد و دیگر نهادهای بین‌المللی که در غزه فعالیت دارند، بر زیرساخت‌های آن تکیه دارند.

در مقابل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای تصمیم آلمان را «تاسف بار و ناامید کننده» خواند و ادعا کرد: اسرائیل اطلاعاتی از «صدها فعال نظامی حماس و صدها فعال دیگر که وابسته به این جنبش و جهاد اسلامی هستند و به عنوان کارمند در آنروا کار می‌کنند» در اختیار آلمان و دیگر کشورهای حامی مالی می‌گذارد.

تیفون در ادامه گفت علت این تصمیم آلمان گزارشی است که «کاترین کولونا» وزیر خارجه سابق فرانسه که از سوی سازمان ملل مامور انجام تحقیقات درباره فعالیت‌های آنروا شد، اواخر هفته منتشر کرد.

کولونا حدود یک ماه قبل به اراضی اشغالی سفر کرده و در آنجا با مسؤولان عالی رتبه کابینه نتانیاهو و ارتش این رژیم برای دریافت اطلاعاتی درباره ادعاهای مطرح شده علیه آنروا دیدار کرد اما او در گزارش نوشت: اسرائیل هیچ‌گونه مدرک و دلیلی بر اینکه بسیاری از کارمندان آنروا اعضای حماس هستند که در غزه فعالیت دارند و هیچ مدرکی دال بر مشارکت کارمندان آنروا در حمله هفتم اکتبر ارائه نکرد.

این گزارش با انتقاد شدید کابینه رژیم صهیونیستی روبرو شد و وزارت خارجه این رژیم در بیانیه رسمی در پاسخ به این گزارش مدعی شد که «در این گزارش خطرات مشکل موجود نادیده گرفته شده و تنها راه‌حل‌های تزئینی که متناسب با حجم گسترده نفوذ حماس در آنروا باشد، پیشنهاد نشده است.»

با این وجود برخی مسؤولان سیاسی رژیم صهیونیستی در گفت‌وگوهای خود با دیپلمات‌های خارجی اخیراً اعتراف کردند اسرائیل آنگونه که امید داشت نتوانست بر گزارش کولونا تاثیر بگذارد و روشن است که در پی انتشار این گزارش دیگر کشورها به آلمان ملحق خواهند شد و کمک‌ها را ازسر خواهند گرفت.

براساس گزارش‌هایی که اواخر هفته منتشر شده، انگلیس نیز در حال بررسی ازسرگیری کمک‌های مالی خود به آنروا است.

تیفون افزود: کشورهایی که تصمیم به ازسرگیری کمک‌ها گرفته‌اند، فرانسه، کانادا، استرالیا، سوئد، نروژ، اسپانیا و ژاپن هستند اما اسرائیل اساساً نگران این است که انگلیس و آمریکا تصمیم خود در این رابطه را تغییر دهند.
 
یک مسؤول رژیم صهیونیستی که در تلاش‌های سیاسی برای متوقف کردن حمایت‌های مالی از آنروا شرکت داشت، در گفت‌وگو با روزنامه «هاآرتص» مدعی شد: این شکست ناشی از نبود جایگزینی قانع کننده برای فعالیت‌های آنروا است، اسرائیل توانست در خصوص فعالیت‌های این آژانس در میان دوستان خود در جهان شک و تردید ایجاد کند اما از طرحش حمایت نکرده و هیچ جایگزین مناسبی برای آنروا ارائه نکرد.

روزنامه «هاآرتص» به نقل از یک دیپلمات غربی از یکی از کشورهایی که کمک‌های مالی را ازسرگرفته، نوشت: تصمیم کابینه کشورش برای انجام این کار به ۲ دلیل است، یکی اینکه دلایلی که اسرائیل ارائه کرد به اندازه کافی جدی نبود و شرایط انسانی در غزه رو به وخامت است و خطر بروز قحطی وجود دارد و دیگر اینکه عاقلانه نیست در حال حاضر کمک‌های مالی متوقف شوند به ویژه که در محافل اتحادیه اروپا این اتفاق نظر وجود دارد که در شرایط فعلی و با وجود ادعاهای اسرائیل حمایت‌ها از آنروا باید ادامه یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برهم خوردن سخنرانی سفیر آلمان در پاکستان +فیلم
  • برهم خوردن سخنرانی سفیر آلمان در پاکستان+ فیلم
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • حمایت دانشجویان مسیحی دانشگاه اوهایو از دانشجویان مسلمان
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • ناامیدی رژیم صهیونیستی از شکست طرح بین‌المللی‌اش برای توقف فعالیت آنروا
  • ادای احترام بایرن به قیصر: مجسمه برنزی بکن‌باوئر
  • مشکلات کارگران از سر راهشان برداشته شود
  • راهپیمایی در ایتالیا علیه سیاست‌های نظامی‌گری غرب