Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:58:21 GMT

حضور در انتخابات به معنای حمایت از نظام سیاسی است

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۰۶۵۳

حضور در انتخابات به معنای حمایت از نظام سیاسی است

ایسنا/کرمان یک استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان خطاب به مردم گفت: برای حفظ ایران اسلامی، حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران و برای حفظ سبد انتخابات باید مشارکت ۱۰۰ درصدی در انتخابات مجلس داشته باشیم و بدانیم که انتخابات در ایران یک رفراندوم بوده و به معنای حمایت از نظام سیاسی است.

دکتر "حسین معین‌آبادی" در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز دوم اسفندماه گفت: میانگین مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۰ دوره گذشته از ۵۱ درصد تا ۷۶ درصد بوده است که کمترین میزان مشارکت در دوره اول و هفتم مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از سال ۸۱ به بعد تا حدودی مشارکت مردم در انتخابات مجلس بیشتر بوده است و در حال حاضر با توجه به مباحث مرتبط با رد صلاحیت‌ها ما نتوانیم مانند گذشته آن میانگین مشارکت را شاهد باشیم به طوری که در برخی استان‌ها ما فاقد رقابت دو جریان سیاسی هستیم که می‌تواند مشارکت مردم در آن حوزه‌ها را پایین بیاورد اما در استان‌هایی که رقابت جدی است، مشارکت مردم در آن حوزه‌ها خوب خواهد بود.

این دکترای علوم سیاسی با اشاره به ادعاهای جناح‌های سیاسی مبنی براینکه در بیش ۱۰۰ حوزه انتخابیه رقابت نداریم، تاکید کرد: ممکن است در انتخابات امسال از میانگین ۱۰ دوره انتخابات گذشته تا حدودی مشارکت مردم پایین‌تر باشد اما این پایین بودن خیلی محسوس و نگران‌کننده نخواهد بود.

وی با برشمردن عواملی که روی مشارکت مردم موثر است، تصریح کرد: در انتخابات مجلس شورای اسلامی، رقابت‌های منطقه‌ای و محلی می‌تواند در افزایش مشارکت نقش داشته باشد.

این استادیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شهید باهنر کرمان خطاب به مردم گفت: برای حفظ ایران اسلامی، حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران و برای حفظ سبد انتخابات باید مشارکت ۱۰۰در صدی در انتخابات مجلس داشته باشیم و بدانیم که انتخابات در ایران یک رفراندوم بوده و به معنای حمایت از نظام سیاسی است.

معین‌آبادی مطرح کرد: نقدم به شورای نگهبان این تیغ نظارت استصوابی است و این را باید بپذیریم که این تیغ مشارکت مردم را پایین می‌آورد و باید مدنظر داشت که اگر میزان مشارکت در شهرهای بزرگ مثل تهران، شیراز، اصفهان و ... مشارکت بالایی داشته باشیم باید خیالمان راحت باشد که نظام توانسته مبانی ارزشی خود را در جامعه جا بیندازد زیرا در این شهرها طبقات متوسط رو به بالایی هستند که مطالباتشان از بحث‌های قومی، زبانی و مذهبی فراتر است.

وی اظهار کرد: به عنوان فردی که علاقه‌ام به نظام و ایران و امنیت ملی است، همیشه توصیه‌ام این است که مردم باید در هر شرایطی در انتخابات شرکت کند اما متاسفانه شورای نگهبان شرایط مطلوب ایجاد نکرده است ضمن آنکه نیروهای سیاسی نیز در این امر بی‌تقصیر نیستند.

این دکتری علوم سیاسی ادامه داد: نقدی که به اصلاح‌طلبان و اصولگرایان وارد است این بوده که فاقد استراتژی‌های مناسب سیاسی هستند و آنها نمی‌توانند به عنوان یک احزاب کارآمد، مردم را وارد صحنه سیاسی با هدف افزایش حمایت از سیستم، کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اخبار سیاسی کرمان استانی سیاسی انتخابات 98 مشاركت حداكثري انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخابات مجلس مشارکت مردم داشته باشیم علوم سیاسی برای حفظ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۰۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناظرات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در مشهد کلید خورد

        به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛ مسوول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی روز پنج‌شنبه در حاشیه بازدید از محل برگزاری مناظرات انتخاباتی در محل صدا و سیمای خراسان رضوی گفت: برگزاری مناظرات انتخاباتی در دور نخست، نقش مهمی در شناخت نامزدها داشت و این رویکرد برای دور دوم نیز انجام خواهد گرفت.   محمدکمال سروری‌ها افزود:برگزاری این مناظرات فرصتی مناسب برای نامزدها است تا با هزینه کمتر، برنامه ها و افکار خود را بهتر بیان کنند و از سوی دیگر برای مردم نیز فرصتی مغتنم است تا با صرف زمان اندک، با نامزدها آشنایی بیشتری پیدا کنند.   مسوول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی با بیان اینکه نامزدها باید اولویت های اول مردم را شناسایی و راه کارهای آن را ارائه کنند گفت: مناظرات انتخاباتی در رسانه های رسمی استان در حال ضبط است و در موعد مقرر انتشار خواهد یافت. وی عنوان کرد: مردم ایران، لیاقت قوی ترین و شایسته ترین منتخبان برای نمایندگی در مجلس شورای اسلامی هستند، از این رو باید انسانی کارآمد و کاربلند راهی مجلس شورای اسلامی شود.   سروری ها افزود: نامزدها باید اولویت های اول مردم را شناسایی و راه کارهای آن را با تلاش پیگیری کنند.   مسوول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی گفت: در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی هزار و ۲۰۰ شعبه اخذ رای برای حوزه مشهد و کلات پیش بینی شده است که نسبت به انتخابات مرحله نخست ۶۱۲ شعبه کاهش یافته است.   در دور نخست انتخابات مجلس، تکلیف ۱۷ نفر از ۱۸ نماینده در ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی معلوم شد و یک نماینده دیگر باید از میان ۲ نامزد شامل "کاظم معتمدی فر و حسنعلی اخلاقی" برای تصاحب یک کرسی دیگر حوزه انتخابیه مشهد و کلات در دور دوم انتخابات برگزیده شود.   نفر نخست این فهرست ۲ نفره به ترتیب بیشترین آرا، کاظم معتمدی فر، مدیر عامل سابق شرکت پدیده شاندیز است. وی دانش آموخته دانشگاه علم و صنعت ایران است و ۴۰ سال تجربه مدیریتی، آموزشی و پژوهشی در بخش های دولتی و خصوصی را در کارنامه دارد. معتمدی فر در مرحله نخست این انتخابات ۱۴۴ هزار و ۵۲۳ رای به دست آورد.   نفر دوم این فهرست حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی است که ۵۵ سال دارد و دارای مدرک دکترای رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی است، وی عضو شورای شهر مشهد در دوره چهارم بود و مورد حمایت ائتلاف "شانا" است. اخلاقی در مرحله اول انتخابات ۱۳۰ هزار و ۲۰۲ رای کسب کرد.

دیگر خبرها

  • مردم در دور دوم انتخابات به افراد «توانمند» و «تحول‌گرا» رأی دهند
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در مشهد کلید خورد
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • راه‌یابی کاندیداها از یک لیست به مجلس بعید است
  • آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات
  • انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد