Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@01:37:30 GMT

انتقاد رییس کنفدراسیون صادرات از وضع عوارض صادراتی

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۱۳۵۳

انتقاد رییس کنفدراسیون صادرات از وضع عوارض صادراتی

پس از تلاطم‌هایی که در بازار برخی کالاهای اساسی در سال ۱۳۹۷ رخ داد، دولت برخی سیاست‌ها همچون وضع عوارض را برای صادرات برخی از کالاهای غیرنفتی اجرایی کرد؛ سیاستی که بعضا با انتقاد بخش خصوصی همراه بوده است.

به گزارش ایسنا، با کاهش درآمدهای نفتی در حدود ۲۰ ماه گذشته تحت تاثیر تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا بر ضد اقتصاد و مردم ایران، صادرات غیرنفتی به عنوان راهی برای به دست آوردن درآمدهای ارزی باقی ماند و در سال ۱۳۹۷ توانست بیش از ۴۰ میلیارد دلار ارزآوری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با برطرف شدن اختلاف نظرها میان بانک مرکزی و صادرکنندگان، نحوه بازگشت این ارز به کشور نیز برنامه‌ریزی شد؛ تا جایی که بر اساس برآوردهای صورت گرفته، بیش از ۷۰ درصد از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی سال گذشته به کشور بازگشته و میزان عرضه این ارز در سامانه نیما نیز قابل قبول ارزیابی شده است.

با این وجود یکی از نقاط اختلاف انگیز میان دولت و بخش خصوصی، سیاست‌های محدودکننده صادراتی است. با توجه به اهمیت حفظ نظم در بازار کالاهای داخلی و تضمین تامین نیاز مردم، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) از سال گذشته، سیاست‌های محدودکننده‌ای را برای صادرات برخی کالاها در نظر گرفته که ممنوعیت دوره‌ای صادرات برخی محصولات کشاورزی در سال گذشته، بخشی از این برنامه بود.

در سال جاری اما دولت تلاش کرده میزان ممنوعیت‌های صادراتی را کاهش دهد و برای مدیریت بازار کالاهایی که تامین نیاز داخل در آنها اهمیت دارد، عوارض صادراتی وضع کند. در نظر گرفتن عوارض صادراتی برای خرما در ماه‌های پیش‌رو با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان یکی از این سیاست‌ها بود. دیگر سیاست در این حوزه، وضع عوارض بر صادرات مواد خام معدنی بوده که صادرکنندگان باید برای نپرداختن آن، روی این مواد، ارزش افزوده اضافه کنند.

در این زمینه با وجود کاهش مشکلات با کم شدن میزان ممنوعیت‌های صادراتی، همچنان بخش خصوصی ایراداتی به دستورالعمل‌های فعلی دولت دارد و معتقد است در صورت برطرف شدن آنها، اتفاقی مثبت در این مسیر رخ خواهد داد. براساس اطلاعات ارائه شده از سوی اتاق بازرگانی ایران، محمد لاهوتی – رییس کنفدراسیون صادرات – در این باره گفته است: مدیریت و برنامه‌ریزی دولت باید به نحوی انجام شود که تنظیم بازار در شرایط خاص دچار مشکل و در صادرات وقفه ایجاد نشود؛ اما متأسفانه هر زمان که شاهد اخلال در روند توزیع یا کمبود برخی اقلام هستیم، دولت سریعاً وارد عمل می‌شود و در این میان شاهد برخی تصمیم‌گیری‌ها هستیم که هیچ توجیهی برای صادرات ندارند که نمونه اخیر آن را هم در تصمیم برای وضع عوارض صادراتی شاهد هستیم.

وی اظهار کرد: متأسفانه شعارهایی که برای حمایت از صادرات گفته می‌شود در عمل هیچ‌گاه اجرا نمی‌شود؛ این در حالی است که صادرکنندگان به‌جای هرگونه تدوین مشوق‌ها و بسته‌های حمایتی که اجرایی نمی‌شوند، نیازمند تسهیل‌گری هستند؛ به خصوص در شرایطی که بر ارزآوری در شرایط جنگ اقتصادی تاکید می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صادرات عوارض صادراتی عوارض صادراتی صادرات برخی برای صادرات سال گذشته وضع عوارض بخش خصوصی سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۱۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو

به گزارش خبرنگار مهر، سید رحیم بخشی شامگاه پنجشنبه در خصوص برگزاری نمایشگاه اکسپو اظهار کرد: براساس راهبرد دولت سیزدهم و چشم انداز ۲۰ ساله کشور و تأکیدات استاندار بحث صادرات در اولویت برنامه‌های توسعه‌ای استان قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه پیش نیاز سرمایه گذاری و تولید، صادرات است، تصریح کرد: مازندران به عنوان یک استان مرزی و با زیرساخت‌هایی که در آن وجود دارد از استان‌هایی است که با تولید ۷ میلیون تن کالای کشاورزی در ۱۷ محصول استراتژیک توان صادراتی بالایی دارد.

بخشی با تاکید بر اینکه برای پیشبرد راهبرد توسعه استان، ۱۲ زنجیره ارزش تعریف شده که دو زنجیره ارزش مرکبات وکیوی و گردشگری و صنایع دستی به عنوان ارزش برتر در حوزه صادرات مازندران معرفی شده‌اند، اظهار کرد: رویکرد نمایشگاه اکسپوی امسال، بر این دو محصول است، در نمایشگاه سال گذشته ۵ واحد تولیدی از مازندران اما در سال‌جاری ۲۷ واحد تولیدی استان غرفه دارند و واحدهای لبنی و پایانه‌های صادراتی استان توانمندی‌های خود را به نمایش می‌گذارند.

وی با اشاره به اینکه براساس سیاست‌های دولت، استانداری‌ها هم در اکسپوی امسال غرفه دارند، بیان کرد: مازندران در سالن ۴۱ غرفه ۱۰ یک فضای ۵۵ متری را در اختیار دارد که کارهای شاخص انجام شده در حوزه صادرات در استان را به نمایش خواهد گذاشت.

این مسئول با تاکید بر اینکه صادرات محصولات مرکبات مازندران در سال گذشته رشد داشته است، بیان کرد: سال گذشته ۵ هزار تن مرکبات در گمرکات استان ثبت شد و در سال ۱۴۰۲، نیز ۷۰ هزار تن، در بخش کیوی ۱۰ هزار تن و سال ۱۴۰۲ میزان ۲۰ هزار تن از این محصول صادر شده است که نشان می‌دهد پیگیری زنجیره ارزش استان، می‌تواند در توان صادراتی استان تأثیر خوبی داشته باشد.

کد خبر 6088750

دیگر خبرها

  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • پتانسیل تحول حوزه صادرات خراسان رضوی با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود