Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@15:24:19 GMT

اراده نظام جمهوری اسلامی بر حاکمیت مردم شکل گرفته است

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۱۳۵۷

اراده نظام جمهوری اسلامی بر حاکمیت مردم شکل گرفته است

دبیر شورای نگهبان قانون اساسی گفت: انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران یک امر تشریفاتی و نمایشی نیست و اراده این نظام بر حاکمیت مردم شکل گرفته است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در آستانه برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اولین میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری خطاب به ناظران شورای نگهبان در سراسر کشور پیامی صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل این پیام به شرح زیر است:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا وَإِذَا حَکَمْتُمْ بَیْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا یَعِظُکُمْ بِهِ إِنَّ اللَّهَ کَانَ سَمِیعًا بَصِیرًا (سوره مبارکه نساء / ۵۸)

موضوع انتخابات در طول چهل و یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئله‌ای تعیین کننده و تجدید حیات دهنده برای مجموعه‌ی حرکت کشورمان بوده است. در این چهار دهه با هر بار حضور پر شور و وفادارانه‌ی مردم در پای صندوق‌های رأی، یک قوت و روح جدیدی در کالبد کشور، ملت و انقلاب دمیده شده و مجموعه‌ای از مشکلات و در بعضی مواقع بحران‌هایی را از کشور دفع کرده است.

دستگاه اجرایی کشور هرچند هم که انقلابی و کارآمد باشد، اما اگر قوانینی که در اختیارش قرار می‌گیرد، قوانین رسا، قوی، سالم و صحیحی نباشد، لاجرم مسبّب برخی انحرافات خواهد شد. صحت نظام جمهوری اسلامی ایران به حفظ وجهه اسلامی و رعایت قانون اساسی در آن است؛ و این مهم نیز با وجود نهاد پر اهمیتی، چون شورای نگهبان تأمین می‌شود. سلامت نظام به قوانین صحیح و با جهت اسلامی است و چنانچه خدای ناکرده مجلس نتواند قوانینی منطبق با اسلام ارائه کند، بی تردید این جریان در عملکرد دولت و اداره‌ی امور اجرایی کشور اثر مخرب خود را خواهد گذاشت. سلامت نظام به سلامت مجلس وابسته است و یک مجلس سالم، قوی، کارآمد و دارای اعضای مؤمن و منطبق با ضوابط، خواهد توانست پشتیبانی قانونی نظام اسلامی را به شکل صحیحی انجام دهد.

از همین رو شایسته و ضروری است افرادی وارد مجلس شورای اسلامی شوند که با الگو قرار دادن اسطوره‌ی تابناک نمایندگی مجلس، شهید آیت الله مدرس و با روحیه‌ای انقلابی و در خط امام (ره) و رهبری و در مبارزه با دشمن، عوامل و نفوذی‌های آن و مظاهر فساد از جمله درآمد‌های نامشروع، ثروت‌های کثیف، بده بستان‌های نادرست با منابع قدرت و ثروت، اشرافی گری و تجملات، سر از پا نشناخته و در مشکلات، کمبود‌ها و معضلات به ویژه در حوزه اقتصادی، همدرد و غمخوار ملت باشد. همچنین در عزل و نصب‌های مصادر و مناصب دولتی دخالتی نکرده و در نظارت بر دولت و دستگاه‌ها و زیر مجموعه‌های مربوطه که از جمله وظایف ذاتی نمایندگی مردم محسوب می‌شود، کوتاهی ننماید.

در طول این سالها، ملت بصیر ایران بار‌ها عزم و اراده‌ی خود را در برابر چشم جهانیان به جلوه در آورده‌اند و با مشارکت گسترده و پرشور خود در انتخابات، نشانه‌ها‌یی از استحکام پایه‌های مردم‌سالاری اسلامی و دلبستگی همگانی به این نظام و کشور را به رخ کشیده‌اند. هجوم مشتاقانه‌ی مردم به مراکز رأی‌گیری در انتخابات‌های ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی، و تشکیل صف‌های طولانی برای رسیدن به صندوق‌های رأی در همه جای کشور و از همه‌ی قشر‌های اجتماعی، نشان از اهتمام مردم به تعیین سرنوشت خویش و انتخاب مسیر آینده دارد.

دوم اسفندماه نیز اولین انتخابات پس از آغاز گام دوم انقلاب اسلامی برگزار می‌شود و مردم برای تشکیل یازدهمین دوره از مجلس شورای اسلامی به پای صندوق رأی می‌روند.

اعضای عزیز شبکه‌ی بزرگ و سراسری نظارت بر انتخابات لازم است در گام دوم انقلاب، نظارت بر انتخابات، دقیق‌تر، کارآمدتر و مؤثرتر باشد و تکالیف قانونی شورای نگهبان در انتخابات با حساسیت بیشتری انجام پذیرد که اهم محور‌های آن را متذکر می‌شوم:

اولاً؛ انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران یک امر تشریفاتی و نمایشی نیست و اراده این نظام بر حاکمیت مردم شکل گرفته است. این مردم‌اند که سرنوشت خویش را تعیین می‌کنند و جریان امور را به مقصود خویش رهنمون می‌سازند. نقش مردم در اداره کشور امری مقدس و دستوری الهی و قانونی است و همه ناظران باید با اخلاص عمل و نیّت الهی از جمهوریت نظام و سلامت انتخابات پاسداری و مراقبت نمایند و امانت دار آرای مردم باشند.

ثانیاً؛ برگزاری یک انتخابات سالم و پرشور بدون تعامل سازنده و همکاری با دستگاه‌های مسئول، امکانپذیر نخواهد بود و همه‌ی ناظران شورای نگهبان باید با نظارت دقیق و بدون مداخله در روند برگزاری انتخابات، هیئت‌های اجرایی را در برگزاری یک انتخابات سالم و قانونی یاری سازند.

ثالثاً؛ شورای نگهبان به عنوان داور ملی و بی طرف در انتخابات، از پیروزی و شکست هیچ جناحی منتفع یا متضرر نمی‌شود و به تعبیر امام راحل «میزان رأی ملت است». یکایک آرایی که در صندوق ریخته می‌شود محترم و حق الناس است و تضییع آن‌ها از سوی هرکس، مستوجب عقوبت اخروی و الهی خواهد بود. کلیه‌ی ناظران به دور از نگاه‌های سیاسی و جناحی، باید مُرِّ قانون را اعمال کرده و از برداشت‌های سلیقه‌ای اجتناب نمایند. ادارات کل حقوقی و انتخاباتِ شورای نگهبان مکلفند کلیه‌ی سئوالات و شبهاتِ نظارتیِ ناظران و هیئت‌های نظارت در سراسر کشور را از دریچه‌ی قانون بررسی کنند و پاسخ مستدل ارائه نمایند.

رابعاً؛ همانطور که در سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغ شده است، بر عدم ورود نیرو‌های مسلح، قوای سه‌گانه اعم از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های تابعه آنها، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی، سازمان‌ها، نهاد‌ها و شرکت‌های دولتی و نهاد‌های عمومی در دسته‌بندی‌های سیاسی و جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان، نظارت و دقتی ویژه صورت گیرد و کلیه موارد خلاف، به صورت فوری به شورای نگهبان گزارش و منعکس گردد. هرگونه سوء استفاده از منابع عمومی و امکانات دولتی به نفع یک جریان یا داوطلب، خلاف عدالت انتخاباتی و نتیجه‌ی آن محدود کردن حق رأی مردم است.

خامساً؛ در بررسی گزارش‌ها و نظارت بر فرآیند‌های انتخابات به هیچ وجه به گزارش‌های غیر مستند و منابع غیر معتبر توجهی نشود و در تنظیم گزارش‌ها، ادله و مستندات کافی لحاظ گردد. در برابر کوچک‌ترین تخلف نیز چشم‌پوشی نشود تا راه برای تخلفات بزرگ‌تر باز نگردد.

سادساً؛ همانطور که رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در بیانیه‌ی گام دوم انقلاب فرمودند، طهارت اقتصادی شرط مشروعیّت همه‌ی مقامات حکومت جمهوری اسلامی است. کلیه‌ی ناظران شورای نگهبان موظفند با حساسیت ویژه نسبت به این مهم، سلامت و طهارت اقتصادی داوطلبان نمایندگی مجلس را احراز و اعلام نمایند و هرگونه گزارش مستند و معتبری در خصوص فساد مالی و اقتصادی داوطلبان را مورد توجه قرار دهند. لازمه‌ی نمایندگی از جانب ملت رشید ایران در مجلس، حضور داوطلبانی است که از شیطان حرص برحذر باشند و از لقمه‌ی حرام بگریزند و شورای نگهبان نیز مصمم است در این راه با قاطعیّت و حساسیّت، از تشکیل نطفه‌ی فساد در مجلس آتی پیشگیری و مبارزه نماید.

سابعاً؛ در برابر حقوق مردم و حقوق داوطلبان هیچ گونه مسامحه و کوتاهی نشود. کلیه‌ی شکایات و اعتراضات داوطلبان با دقت شنیده و رسیدگی شده و کلیه مدارک و مستندات آن‌ها دیده و بررسی شود. قضاوت در این خصوص صرفاً بر مبنای قانون و عدالت صورت گیرد و پاسخگویی لازم در برابر اعتراضات و سئوالات آنان وجود داشته باشد.

اینجانب امیدوارم ملت بزرگ ایران اسلامی با عزمی راسخ و همتی بلند، در این انتخابات نیز حماسه‌ای رقم زنند و مکر و کید دشمنان این ملت را در نا امید کردن آنان از صندوق رأی و آینده روشن ایران باطل سازند. از خداوند متعال نیز دوام عزت و قدرت مقام معظم رهبری مدظله العالی و مزید توفیقات همه‌ی خدمت‌گزاران صدیق نظام جمهوری اسلامی ایران به ویژه دست‌اندرکاران امر انتخابات و ناظران و امانت‌داران آرای مردم رامسئلت می‌نمایم.

انتهای پیام/4082/

منبع: آنا

کلیدواژه: آیت الله جنتی جمهوری اسلامی دبیر شورای نگهبان قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران ناظران شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان گام دوم انقلاب دستگاه ها ی ناظران گزارش ها ی قانون ی مردم کلیه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۱۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۱ اردیبهشت به ایستگاه پایانی می‌رسد و پرونده آن با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده و مشخص شدن تکلیف همه ۲۹۰ کرسی بهارستان بسته می‌شود تا از ۷ خرداد شاهد آغاز به کار مجلس جدید باشیم.

گرچه به طور معمول دور دوم انتخابات مجلس شور و حرارت مرحله نخست را ندارد، اما از آن‌جا که تعیین سرنوشت اکثر منتخبان تهران در مجلس آینده به دور دوم گره خورده، این‌بار به احتمال زیاد دور دوم متفاوتی را تجربه خواهیم کرد. در این راستا احزاب و تشکل‌هایی که نامزدهایشان به دور دوم راه یافته‌اند تکاپوی محسوسی برای تصاحب کرسی‌های باقیمانده بهارستان دارند.

وحدت پایداری و شورای ائتلاف در مرحله دوم انتخابات

در این میان شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی در دور دوم ۱۳ گزینه در تهران دارد که برای کسب سهمیه‌های باقیمانده این شهر رقابتی جدی با نامزد‌های سایر لیست‌ها خواهند داشت.

با این‌حال امیرابراهیم رسولی سخنگوی این شورا در گفتگو با ایرنا از ارائه لیست کامل ۱۶ نفره برای دور دوم خبر داد و تأکید کرد: شورای ائتلاف به هیچ عنوان لیست ناقص نمی‌دهد و از نامزد‌هایی که در دور دوم حضور دارند به یک لیست ۱۶ نفره می‌رسیم. بر همین اساس جلسات این شورا با نامزد‌های مرتبط با این جریان در حال برگزاری است، و با توجه به سوابق و عملکرد آنها، فهرست را نهایی می‌کنیم و هرچه مردم تصمیم بگیرند برای ما قابل احترام است.

او هم‌چنین با تأیید تداوم هماهنگی و وحدت شورای ائتلاف با جبهه پایداری برای دور دوم انتخابات، می‌گوید:، چون بنای ما بر ارائه لیست کامل است، با دیگر گزینه‌ها نیز رایزنی خواهیم داشت تا در مورد ۳ نفر باقی‌مانده به جمع‌بندی برسیم.

جبهه پایداری هم از تمایل خود برای حفظ وحدت با شورای ائتلاف خبر داد. مجید متقی‌فر سخنگوی این تشکل سیاسی ضمن بیان این مطلب، می‌گوید: تلاش ما این است که همان فضای وحدت با شورای ائتلاف که در دور اول وجود داشت را ادامه بدهیم و بعید است که وحدت دور اول در این دور، بهم بخورد.

ائتلاف مردمی نیرو‌های انقلاب اسلامی موسوم به اُمناء که در آستانه انتخابات ۱۱ اسفند برای نخستین بار اعلام موجودیت کرد نیز دیگر تشکلی است که تعدادی از نامزد‌های آن به دور دوم راه یافته‌اند.

اُمناء در دور اول انتخابات تنها در تهران لیست ارائه داد که از میان ۳۰ گزینه معرفی شده توسط این تشکل، ۷ نفر موفق به کسب آراء لازم برای جلوس بر کرسی‌های بهارستان شدند، که البته این افراد گزینه‌های اختصاصی امناء نبودند و تقریبا در لیست‌های دیگر ـ شانا و صبح ایران ـ هم حضور داشتند.

تصمیم امناء برای انتخابات ۲۱ اردیبهشت چیست؟

امناء در دور اول انتخابات در شهرستان‌ها رسما از گزینه‌ای حمایت نکرد، اما از آن‌جا که جبهه شریان یکی از تشکل‌هایی است که ائتلاف امناء را شکل داده‌اند بنابراین گزینه‌هایی را که با حمایت شریان به مجلس راه یافته‌اند می‌توان هم‌سو با امناء نیز به حساب آورد.

ائتلاف مردمی نیرو‌های انقلاب اسلامی برای دور دوم هم برنامه دارد و میدان رقابت را خالی نکرده است. در این راستا محمد رضا میرشمسی رئیس هیأت اجرایی امناء در گفتگو با خبرنگار ایرنا، برنامه‌های انتخاباتی تشکل متبوعش در تهران برای دور دوم را تشریح کرد و گفت: ما از بین افرادی که در دور اول انتخاب نشدند افراد خودمان را معرفی خواهیم کرد. اما از آنجا که برخی افراد لیست قبل در جمع ۳۲ نفر نیستند، از این‌رو باید افراد دیگری را جایگزین آنها کنیم که در حال بررسی این مورد هستیم. 

سید نظام‌الدین موسوی دبیر شورای مرکزی این ائتلاف نیز با اشاره به این‌که ۱۵ نامزد امناء که در لیست مرحله اول بودند توانستند وارد رقابت انتخابات مرحله دوم شوند، گفته بود: تلاش ما این است که از این ۱۵ نفر حمایت کنیم مگر آنکه به جمع‌بندی جدیدی برسیم.

وی هم‌چنین اعلام کرد: تاکنون مذاکره‌ای با جبهه صبح ایران برای ائتلاف در مرحله دوم انتخابات نداشته‌ایم، و تلاش ما این است که قبل از شروع تبلیغات مرحله دوم لیست قطعی امناء منتشر شود لذا احتمالا این لیست تا اواسط اردیبهشت‌ماه اعلام خواهد شد.

از فهرست مشترک جامعه مدرسین تا رونمایی از فهرست وفاداران انقلاب

جامعه اسلامی مهندسین هم از معرکه دور دوم انتخابات دور نمانده و به‌رغم آن‌که دبیرکل آن با وجود تغییر حوزه انتخابیه هم توفیقی در کسب رأی مردم نداشت، اما بنا دارد در دور دوم انتخابات خودی نشان بدهد و با ارائه لیست نام خود را در جرگه بازیگران این عرصه ثبت کند.

در این زمینه قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین در گفتگو با ایرنا، در مورد موضع این تشکل در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی به نقل از محمدرضا باهنر گفت: ما برای دور دوم انتخابات بررسی‌ها و مشورت‌هایمان را انجام داده‌ایم و تقریبا فهرستی را از بین ۳۲ نفری که به مرحله دوم رفتند انتخاب کرده‌ایم که احتمالا تا چند روز آینده در رسانه‌ها اعلام خواهیم کرد.

به این ترتیب ظاهرا جامعه اسلامی مهندسین فهرستی متشکل از گزینه‌های شانا و امناء و درواقع مشترک با آنها ارائه خواهد کرد.

جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی سه‌شنبه ۴ اردیبهشت از فهرست انتخاباتی خود رونمایی کرد؛ شعار این فهرست، "انقلابی، کارآمد و مردمی" است. علاوه بر وفاداران، جبهه صبح ایران هم از بازیگران فعال در مرحله دوم انتخابات محسوب می‌شود.

ابوالفضل ظهره‌وند عضو فهرست جبهه صبح ایران هم در گفتگو با ایرنا از ارائه فهرست توسط این جبهه خبر داد و گفت: علاوه بر این تشکل سه تشکل دیگر هم فهرست خود را منتشر می‌کنند. 

شورای وحدت اصول‌گرایان نیز که در دور اول انتخابات حضور فعالی داشت و اولین تشکلی از جریان اصول‌گرا بود که لیست مستقلی برای انتخابات ۱۱ اسفند ارائه کرد، اعلام کرده: برای دور دوم انتخابات نیز گزینه‌های مدنظرش را به مردم معرفی خواهد کرد و بنا دارد وحدت رویه‌ای میان نمایندگان منتخب ایجاد کند که درنهایت بتواند فراکسیون وحدت را به منظور رسیدگی به اولویت‌های کشور در سه حوزه مدیریت، قانونگذاری و نظارت در مجلس شورای اسلامی شکل دهند و گرهی از مشکلات مردم بگشایند.

دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس

علی کیهانیان عضو هیأت عالی شورای وحدت اصولگرایان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: علاوه بر تهران در حوزه‌های انتخابیه‌ای که به دور دوم کشیده شده هم در حال تنظیم لیست و فهرست کاندیدا‌های مورد حمایت خود هستیم. 

حزب موتلفه اسلامی که از احزاب قدیمی اصولگرا ـ در طیف سنتی‌های اصولگرا ـ شناخته می‌شود می‌خواهد از گزینه‌های مورد نظر خود در آوردگاه ۲۱ اردیبهشت ماه حمایت کند.

حمیدرضا ترقی قائم مقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در حاشیه نشست منتخبین دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حزب مؤتلفه تحت عنوان «اولویت‌های مجلس تحول و تکامل» به خبرنگار ایرنا گفت: از بین کسانی که به دور دوم راه یافته‌اند افرادی را که از نظر فکری مواضع‌شان مورد تایید ماست انتخاب و به زودی اعلام می‌کنیم. در مورد کلیات این شاخص‌ها به نتیجه رسیده‌ایم.

پیام انتخاباتی حزب اصلاح‌طلب اعتماد ملی به کاندیدا‌ها

تحرکات انتخاباتی فقط محدود به اصولگرایان نمی‌شود، بلکه تعدادی از بازیگران سیاسی اصلاح‌طلب هم برای انتخابات دور خیز برداشته‌اند که در این راستا می‌توان به حزب اصلاح‌طلب اعتماد ملی اشاره کرد.

اعتماد ملی اعلام کرده با توجه به آن‌که هنوز ۴۵ نماینده مجلس آینده مشخصا نشده‌اند، از هر کدام از آنها که گرایش اصلاح‌طلبی یا متمایل به اصلاح‌طلبان باشند حمایت خواهد کرد.

محمدصادق جوادی‌حصار سخنگوی اعتماد ملی در این‌باره به خبرنگار ایرنا گفت: در تهران گزینه نزدیک به اصلاحات به دور دوم راه نیافته، اما برای مراکز استان‌ها هر استان یا شهرستانی که نیروی اصلاح‌طلب یا متمایل به اصلاح‌طلبان در آنجا وجود داشته باشد و تقاضای کتبی بدهد که در لیست ما قرار بگیرد از آنها حمایت کنیم.

به این ترتیب به نظر می‌رسد دور دوم انتخابات به‌ویژه در حوزه انتخابیه تهران حساسیت و هیجان خاصی داشته باشد.

به هر حال باید منتظر ۲۱ اردیبهشت بمانیم و ببینیم درنهایت مردم چه تصمیمی خواهند گرفت و بعد از انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده ترکیب مجلس آینده به چه صورت خواهد بود؟

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • مردم در دور دوم انتخابات به افراد «توانمند» و «تحول‌گرا» رأی دهند
  • پیوستگی بین مردم و حاکمیت از برکات نظام جمهوری اسلامی است
  • منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در مشهد کلید خورد
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • اعلام جزییات برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در کرمانشاه
  • انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در ۱۵ استان برگزار می‌شود
  • دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس