Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام حسینعلی سعدی کاندیدای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مطالبه رهبر انقلاب از مجلس خبرگان رهبری مبنی بر تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز، اظهار کرد: یکی از عملکردها و کارکردهایی که می‌توانیم برای مجلس خبرگان رهبری در نظر بگیریم و به لحاظ حقوق اساسی و قانون اساسی هم کاملا قبول و قابل توجیه است، بحثی است که رهبر انقلاب در دیدار اعضای خبرگان تحت عنوان تشکیل هیئت اندیشه‌ورز مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مجلس خبرگان رهبری ساختار کلان و هندسه قدرت را چه در مساله معرفی رهبری و چه در مساله مراقبت از اوصاف و شرایط رهبری مد نظر دارد، اما یک مساله جدی مساله حکمرانی است که متاسفانه مورد غفلت قرار می‌گیرد یعنی استفاده از ظرفیت مجلس خبرگان در حوزه حکمرانی و اعمال قدرت. هیئت اندیشه‌ورز خبرگان می‌تواند نقشی بسیار مهمی را در مساله حکمرانی اسلامی ایجاد کند.

سعدی تاکید کرد: رهبر انقلاب فرمودند این هیئت اندیشه‌ورز می‌تواند مساله نظارت و پایش راهبردی مسیر کلان انقلاب را برعهده بگیرد. بحث قوای سه‌گانه بحث‌های بخشی است، در حالی که به یک مجموعه فرابخشی نیاز داریم که شعارهای انقلاب و مطالبات اساسی مردم را که فصل مقوم جمهوری اسلامی و مردم سالاری دینی است پایش کند و به تعبیر رهبر انقلاب اگر پسرفتی در حوزه‌ای اتفاق افتاده، مطالبه کند.

کاندیدای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: نمایندگان مجلس خبرگان، فقهای منتخب مردم هستند و باید زبان گویای مطالبات اساسی مردم نسبت به مجموعه دولتمردان باشند. اگر ما به این جایگاه و ظرفیت عظیم توجه کنیم به نظرم نقش جدی را می‌توانیم برای مجلس خبرگان رهبری مطرح کنیم چراکه کمتر به این حوزه توجه شده است و ما در آغاز این راه هستیم.

وی ادامه داد: ما باید از ظرفیت اندیشمندانی استفاده کنیم که بتوانند در هیئت اندیشه‌ورز، هندسه حکمرانی را طراحی کنند و پایش مسیر انقلاب را برعهده بگیرند.

سعدی در پاسخ به این سوال که خبرگان چطور می‌تواند در مقابل جریاناتی که به دنبال تضعیف جایگاه رهبری هستند نقش‌آفرینی کند، گفت: وظیفه مجلس خبرگان تقویت رهبری است یعنی هم می‌تواند در مباحث حکمرانی ایفای نقش کند و هم پایش مباحث و مسائل انقلاب مردم را برعهده بگیرد.

کاندیدای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: خبرگان بعد از اینکه مسئولیت معرفی رهبری را برعهده گرفت، بحث صیانت از این جایگاه را هم برعهده دارد، بنابراین مردم باید کسانی را انتخاب کنند که به این جریان و لایه‌های پیچیده نفوذ و مباحثی که در حوزه‌های درونی و بیرونی اتفاق می‌افتد، آشنا باشد.

وی اظهار کرد: باید کسانی وارد مجلس خبرگان رهبری شوند که به زبان نسل جوان مسلط باشند زیرا جامعه نخبگانی و جوان، هدف جریاناتی است که به دنبال ترویج شبهات، تردیدها و تشکیک‌ها هستند بنابراین نماینده خبرگان باید بتواند با ارتباط با این جامعه هدف، از رکن رکین و ستون خیمه انقلاب حفاظت و حراست بکند.

سعدی تاکید کرد: از آنجایی که ظرفیت مجلس خبرگان ظرفیت بالایی است و این مطالبه‌ای که رهبر انقلاب مبنی بر تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز مطرح کردند یک مساله راهبردی است، یعنی ارتقاء جایگاه خبرگان برای صیانت و پایش مسیر اصلی انقلاب. قطعا اگر این مساله اتفاق بیافتد، موجب تقویت رهبری و مردم سالاری دینی می‌شود.

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: هدف جریاناتی که می‌خواهند خبرگان رهبری را درگیر امور سیاسی و جناحی تنزل بدهند، بازداشتن این مجموعه از کارکردهای اصلی و پیگیری اهداف شوم خود است.

کد خبر 4856404

منبع: مهر

کلیدواژه: انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری مردم سالاری دینی قانون اساسی دانشگاه امام صادق ع انتخابات 98 انتخابات 98 راهپیمایی 22 بهمن انقلاب اسلامی ایران مجلس شورای اسلامی قاسم سلیمانی چهل و یکمین فجر انقلاب اسلامی شورای نگهبان ایران محمدجواد ظریف حسن روحانی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب محمد جواد ظریف عباسعلی کدخدایی مطالبات اساسی مردم هیئت اندیشه ورز رهبر انقلاب تقویت رهبری تشکیل هیئت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۷۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی فضائلی عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی در گفتگو با ایرنا، افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902976

دیگر خبرها

  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • اهتمام مجالس آسیا به‌ تقویت ابعاد نظارت همگانی
  • جزئیات جریمه قطعی بدحجابی از زبان عضو کمیسیون ویژه لایحه عفاف و حجاب
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مساله غزه برگزار می شود
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • جنبش دانشجویان در آمریکا نشانگر بیدار شدن مردم دنیاست