Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری در دومین جلسه شورای مدیریت فعایت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تمرکز سراهای نوآوری بر موضوعات تخصصی اهمیت بسیاری دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در دومین جلسه شورای مدیریت فعایت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی که بعد از ظهر امروز در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، مجوز راه‌اندازی دو سرای نوآوری در واحد قزوین دانشگاه آزاد اسلامی و عنوان سرای نوآوری استان مرکزی تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی با اشاره به این که توسعه ساختار ذیل سرای نوآوری در واحدها به غیر از معاون فناوری منوط به درآمد سراست، می‌گوید: واحد می‌تواند ساختاری را در سرای نوآوری ایجاد کند اما حقوق نیروی انسانی فعال در این ساختار باید از محل درآمدهای سرا تأمین شود. 

وی با بیان این که سراهای نوآوری باید روی موضوعات تخصصی متمرکز شوند، معتقد است: براساس آیین‌نامه بازار فناوری و سراهای نوآوری، سرا می‌تواند در ثبت شرکت‌ها مشارکت کند و حتی ثبت شرکت مادر تخصصی و هولدینگ نقش داشته باشد. واحدها می‌توانند بعد از راه‌اندازی سرای نوآوری، معاون فناوری خود را معرفی کنند که وظیفه مدیریت سرا را برعهده دارد.

دانشگاه نباید فروشنده باشد!

به گفته معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی نباید فروشنده باشد، بلکه فروش محصولات سرای نوآوری برعهده شرکت‌هاست. درواقع سراهای نوآوری پلتفرمی برای ایجاد زیست بوم کسب‌ و کار هستند.   هر اکوسیستمی برای موفقیت باید زنجیره کاملی از ایده نوین گرفته تا سرمایه‌گذار بالقوه داشته باشد.

دهقانی فیروزآبادی با بیان این که باید از سرای نوآوری محصول بیرون بیاید، بر این عقیده است که علم به دو بخش آموزش و پژوهش تقسیم می‌شود و حاصل آن تولید دانش است، در فناوری این علم و دانش تولیدشده باید به ساخت نمونه اولیه محصول بیانجامد. نوآوری نیز به دو حوزه آموزش و پژوهش تقسیم می‌شود که در این مرحله باید از دانش، پژوهش و علم دانشگاهی محصول تولید شود.

همچنین مرتضی موسی‌خانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین در ادامه این جلسه طرح توجهی ایجاد سراهای نوآوری در واحد قزوین  را اینگونه مطرح کرد: مرکز فناوری و نوآوری سینتک این واحد پتانسیل راه‌اندازی سه سرای نوآوری رباتیک و هوش مصنوعی، نرم‌افزار تحت وب و توسعه خودرو را دارد. محققان و پژوهشگران این مرکز پنج محصول در حوزه خودرو از جمله خودروی برقی یوز و موتور سیکلت برقی و 33 نرم‌افزار و بازی را توسعه داده‌اند.

واحد قزوین تبدیل به هاب هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی می‌شود

یک شتاب‌دهنده در حوزه نرم‌افزار، یک شتاب‌دهنده در حوزه سخت‌افزار و ۵۷ شرکت مستقر در مرکز رشد مرکز فناوری و نوآوری سینتک واحد قزوین فعالیت می‌کنند. چند مرکز تحقیقاتی بین‌رشته‌ای نیز در این واحد فعال هستند که به توسعه فناوری کمک شایان توجهی می‌کنند.

این واحد درخواست راه‌اندازی سه سرای نوآوری رباتیک و هوش مصنوعی، نرم‌افزار تحت وب و توسعه خودرو را داشت که در نهایت شورای مدیریت فعالیت‌های دانش‌بنیان با راه‌اندازی دو سرای نوآوری تحت عنوان سرای نوآوری حمل و نقل و سرای نوآوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی (تلفیقی از سرای نوآوری نرم‌افزار‌های تحت وب و موبایل و رباتیک و هوش مصنوعی) موافقت کرد.

توسعه تکنولوژی‌های حوزه نساجی در اراک کلید می‌خورد

در ادامه حسین مظاهری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک نیز طرح توجیهی سرای نوآوری نساجی، پوشاک و چرم این واحد دانشگاهی را ارائه داد و معتقد است که حضور۲۳ واحد فناور در واحد اراک، فضای 34 هزار متر مربعی، استقرار بزرگترین تولیدکنندگان حوزه نساجی، اختصاص مجتمع قائم مقام فراهانی به سرای نوآوری این واحد و موقعیت مکانی منحصربه‌فرد این مجتمع در مرکز شهر از جمله ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک است.

این دانشگاه علاوه‌بر ارائه رشته‌های دوخت و نساجی،کارگاه‌های تخصصی طراحی دوخت و نساجی نیز برگزار می‌کند. در ادامه عنوان سرای نوآوری تکنولوژی‌های نساجی برای سرای نوآوری واحد اراک دانشگاه آزاد اسلامی مصوب شد.

راه‌اندزای سه سرای نوآوری جدید

بدین ترتیب در دومین جلسه شورای فعالیت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی مجوز موقت دو سرای نوآوری در واحد قزوین و یک سرای نوآوری در واحد اراک دانشگاه‌ آزاد اسلامی را به تصویب رساند. سراهای نوآوری موظف هستند بعد از سه ماه گزارش پیشرفت و عملکرد خود را برای بررسی به معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری ارائه دهند تا وضعیت آنها مشخص شود. در صورتی که عملکرد این سراهای نوآوری مناسب باشد، مجوز دائم آنها صادر خواهد شد.

نوشتن طرح و برنامه برای سرای نوآوری و انجام تحقیق و پژوهش روی آن بسیار مهم است. واحدهای دانشگاهی باید با توجه به پتانسیل استان و منطقه و در راستای اقتصاد استان موضوع سراهای نوآوری را انتخاب کنند. نیروی انسانی متخصص در فضای نوآوری از عوامل مهم پیشرفت در این حوزه است.

واحدها باید به تجاری‌سازی و همگرایی حوزه‌های فناوری توجه کنند. داشتن نگاه نوآورانه و برنامه‌ریزی برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و تیم‌های فناور مستقر در سراهای نوآوری از عوامل مهمی است که واحدهای دانشگاهی باید به آن عمل کنند.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی بازار فناوری سرای نوآوری اقتصاد منطقه دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دانشگاه آزاد اسلامی سرای نوآوری در واحد رباتیک و هوش مصنوعی دومین جلسه شورای فناوری و نوآوری سراهای نوآوری موضوعات تخصصی سرای نوآوری شورای مدیریت راه اندازی واحد اراک نرم افزار تحت وب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۰۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین افشاری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در دیدار با محمدحسین تقی‌پور فرمانده سپاه شهرستان دامغان با اشاره به ساختار دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: بخشنامه و آیین‌نامه‌های دقیق، ساختار خوب، کارکنان و اعضای هیئت علمی توانمند از دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی پویا و قانونمند ساخته که با توجه به رعایت قوانین کمترین معضلات را در آن شاهد هستیم.

وی اضافه کرد: فعالیت‌های دانش‌بنیان به‌عنوان یک مفهوم مهم در جامعه علم و فناوری دارای اهمیت بالایی است و این فعالیت‌ها نه‌تنها به توسعه علم و فناوری کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی دارد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان متذکر شد: یکی از دستاورد‌های دانش‌بنیانی از زیست‌بوم علم و فناوری کشور است و این دستاورد نشان‌دهنده توانایی دانش‌بنیان‌ها در تجهیزات پیشرفته و مقابله با تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی است.

افشاری متذکر شد: همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان بر پایه نوآوری و دانش‌افزایی سریع عمل و با تجاری‌سازی محصولات خود به توسعه اقتصادی کشور کمک می‌کند و می‌تواند در توسعه جامعه و اقتصاد کشور اثربخش باشد.

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: راهی به جز حرکت به سوی کار و تولید نیست و با توسعه فرهنگ کار و کارآفرینی نیازمند تلاش‌های جدی و نهادینه‌سازی آن در جامعه هستیم، آموزش و ترویج مفاهیم کارآفرینی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی می‌تواند نقش مهمی در توسعه این فرهنگ داشته باشد.

افشاری تأکید کرد: آموزش مهارت‌های کارآفرینی به جوانان و دانشجویان می‌تواند آینده‌ی کاری آنها را تحت تأثیر قرار دهد و با توجه به اهمیت کلیدی کارآفرینی در توسعه کشور، تلاش‌های جدی برای ترویج این فرهنگ و ایجاد محیط‌های حمایتی برای کارآفرینان در برنامه‌های ما در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه بین‌المللی صنایع وابسته فرش ماشینی برگزار می‌شود
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی
  • رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی لرستان منصوب شد
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود
  • دانشگاه آزاد بجنورد میزبان بیش از یک هزار داوطلب آزمون سراسری خواهد بود
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید
  • بازدید دانش‌آموزان مدارس میاندوآب از دانشگاه آزاد اسلامی
  • داوری: در تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون عدد در سال نزدیک شده‌ایم