Web Analytics Made Easy - Statcounter

"دانیل دپتریس" در تحلیلی که روز سه  شنبه منتشر شد، نوشت مردم آمریکا از درگیری کشورشان در جنگ بی پایان افغانستان خسته شده‌اند و سربازان آمریکایی می‌خواهند به وطن خود و پیش خانواده‌هایشان بازگردند.

وی با اشاره به ابراز خوش‌بینی مقام‌های دولت آمریکا درباره توافق صلح با طالبان افزود: پس از گذشت نزدیک به یک سال و نیم از تلاش‌های دیپلماتیک، به نظر می‌رسد ایالات متحده به توافقی با طالبان برای خاتمه بخشیدن به درگیری‌ها در افغانستان رسیده باشد اما آنگونه که برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند، این "توافق صلح" نیست، بلکه تمهیداتی برای کاهش خشونت است که جنگجویان طالبان را ملزم می‌کند سلاح، خمپاره‌ها و کمربندهای انتحاری خود را به مدت یک هفته زمین بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحلیلگر مسایل بین المللی تاکید کرد: کار سخت  اساسی در واقع برقراری صلحی است که قرار است پس از اجرای یک هفته آتش بس به دست آید. حتی پس از آن نیز صلح در افغانستان به سختی محقق خواهد شد.

دپتریس اضافه کرد: طبق توافق، آتش بس شامل  نیروهای آمریکایی و دولتی افغانستان در سراسر کشور خواهد شد. با فرض اینکه هیچ مشکلی در زمان یک هفته اجرای آتش بس رخ ندهد، واشنگتن و طالبان در تاریخ 29 فوریه مراسم امضای توافق را برگزار خواهند کرد.

وی ادامه داد: 10 روز پس از آن مذاکرات بین طالبان، دولت افغانستان و سایر طرف های درگیر  برگزار خواهد شد. به دنبال آن، دولت ترامپ کاهش تدریجی نیروهای آمریکایی در افغانستان را آغاز خواهد کرد اما وقتی از مقام‌های دولت ترامپ سوال می شود که آیا خارج شدن کامل از افغانستان مستلزم برقراری صلح میان گروه های افغانی است، چیزی که در طی 40 سال گذشته اتفاق نیفتاده است، مقامات آمریکا چیز زیادی نمی‌گویند.

دپتریس توضیح داد: بر اساس توافق کنونی، هزاران سرباز آمریکایی تا زمان پیشرفت مذاکرات صلح میان گروه‌های افغان در آن کشور خواهند ماند. اگر افغان‌ها به یک توافق سیاسی برسند، احتمالا آن نیروها به تدریج خارج شوند اما با گره زدن خروج آمریکا به موفقیت گفت‌وگوهای میان افاغنه، دولت ترامپ شرایطی را ایجاد می‌کند که در عمل نیروهای آمریکایی تا سال‌ها در آن کشور ماندگار شوند.

وی افزود: تعداد بسیار کمی از رای دهندگان در آمریکا هستند که فکر می‌کنند این وظیفه ابدی ارتش ایالات متحده است که جلوی جنگ میان طالبان و نیروهای امنیتی افغانستان را بگیرد.

آمریکا و طالبان از پایان مذاکرات صلح در دوحه قطر خبرداده و اعلام کردند: تا پایان ماه فوریه توافق نهایی بین دو طرف امضا خواهد شد و طالبان پذیرفته است که یک هفته خشونت‌ها را کاهش دهد و اراده خود را برای گفت وگوی بین افغان نشان دهد.

آمریکا و هم پیمانان غربی آنها در سال ۲۰۰۱ به بهانه مجازات رهبران القاعده و حامیان آنها به افغانستان حمله کردند اما برخلاف استفاده از هواپیماهای «بی ۵۲» و ۱۲۰ هزار نظامی آمریکایی موفق به شکست طالبان نشدند و در نهایت  واشنگتن مجبور به گفت وگو با گروهی شد که زمانی آنها را حامی تروریسم معرفی می کرد.

اکنون بیش از ۱۳ هزار نظامی آمریکا و هزاران سرباز کشورهای عضو ناتو در افغانستان حضور دارند و قرار است که پس از امضای توافقنامه صلح، براساس گفته وزیر دفاع آمریکا شمار آن ها به ۸ هزار و ۶۰۰ نفر کاهش یابد.

برچسب‌ها افغانستان طالبان کاخ سفید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان کاخ سفید افغانستان طالبان کاخ سفید نیروهای آمریکایی دولت ترامپ خواهد شد یک هفته آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۰۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیو‌ها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید

دولت تروریست پرور آمریکا با ایجاد و حمایت از گروه های تروریستی، باعث و بانی بحران‌های چند ده اخیر در خاورمیانه بوده است؛ بحران هایی که دامن مردم بیگناه کشورهای غربی را نیز گرفته است. در این ویدیو به گروگان‌های ناشناخته ای که توسط طالبان به گروگان گرفته شده اند، پرداخته می‌شود که می‌توانند هدف مبادله قرار گیرند. درباره سابقه گروه های تروریستی، تفاوت در عملکردشان و گروگان های آنها را با زیرنویس فارسی در تابناک ویدیو ببینید.

 

 

چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟

آمریکا با ۸۰۰ پایگاه نظامی، بیشترین پایگاه نظامی را در سرتاسر جهان دارد. با توجه به هزینه های سرسام آور این پایگاه ها و ناموفق بودن سلطه استکباری آمریکا در هفتاد سال گذشته، داشتن این پایگاه ها با چه هدف و چه هزینه کردی صورت می‌گیرد؟ باز نگه داشتن این تعداد پایگاه نظامی در جهان چه هزینه ای برای مالیات دهندگان آمریکایی دارد؟

 

 

چرا کشورها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟

چه چیزی باعث جنگ می‌شود و چرا دو کشور فکر می‌کنند راه رسیدن به خواسته‌شان می‌تواند جنگ باشد. جنگ یک اتفاق کاملا سیاسی است، ولی می‌توان با استراتژی‌هایی از آن جلوگیری کرد.

 

 

چگونه داعش به وجود آمد؟

دولت اسلامی عراق و شام، گروه تروریستی که در دنیا وحشت ایجاد کرد، شروعی رمزآلود داشت. در این ویدیو تاریخچه‌ای از به وجود آمدن داعش با زیرنویس فارسی شرح داده می‌شود که نقش بسزای محور مقاومت نادیده انگاشته می‌شود و از تامین مالی آن توسط کشورهای حوزه خلیج فارس و طرح کلینتون برای سرنگونی دولت اسد توسط آن حرفی به میان نمی‌آید. با این حال، این روایت غربی از این ماجر می‌تواند مورد توجه واقع شود.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ویدیو/ تحلیلگر عرب: بیداری جوانان آمریکایی شوک بزرگی برای دولت واشنگتن بود