Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین ، کافی است یک بار به صورت اجمالی به فیلم های این دوره از جشنواره فجر نگاهی بیندازید آنگاه متوجه می شوید اوضاع از چیزی که گفته می شود بدتر است. نمایش ناهنجاری های اجتماعی در برخی از فیلم ها به اوج می‌رسد که بیم این می رود شرایط کنونی به یک روند عادی تبدیل شود.

در این رابطه جامعه شناسان نظرات متنوعی دارند که البته محوریت همه آنها نفی شرایط کنونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر یک از آنها دلیلی ارائه می دهد که راستای نکوهش تمایل کارگردانان و تهیه کنندگان نسبت به این موضوع است که سیگار دست هنرپیشه های فیلم خود می دهند.

فرنوش بالاوندی جامعه شناس در این رابطه به جام جم آنلاین گفت: نمایش ابتذال زیر مجموعه های زیادی دارد و لزوما به معنای صحنه های غیراخلاقی و مبتنی بر سکسیسم نیست. ابتذال دیگر موارد نظیر مصرف مواد مخدر و دخانیات را در برمی گیرد که متاسفانه به وفور در فیلم های ایرانی دیده می شود.

بالاوندی عنوان کرد: در سال های اخیر به دفعات نمایش حیرت آور و تاسف باری از مصرف مواد مخدر در فیلم های سینمایی دیده ایم. مهم ترین سوال این است که با چه مجوزی اجازه نمایش این فیلم ها داده می شود؟ به خصوص جشنواره فجر یک رویداد فرهنگی است و بزرگ ترین جشنواره هنری ما در طول سال به شمار می رود. چرا باید در این جشنواره فیلم هایی حاوی موارد مبتذل به نمایش دربیاید؟

وی تاکید کرد: قشر جوان و نوجوان تاثیرپذیری بسیار بالایی از مفهوم فیلم و سینما دارند. سیگار کشیدن فلان هنرپیشه محبوب و حتی گمنام در ذهن آنها نقش می بندد و تبدیل به یک پیش زمینه ذهنی برای آنها می شود.

این جامعه شناس تاکید کرد: بخش مهمی از آمار و ارقام مربوط به مصرف سیگار در جوانان و نوجوان به فیلم ها مربوط می شود. بخشی از تقابل ذهنی آنها نسبت به مصرف سیگار با دیدن هنرپیشه های سیگار به دست از بین می رود. در واقع این دست از فیلم ها تغییر دهنده تفکرات هستند. این فیلم ها هر چقدر از لحاظ هنری ارزش داشته باشند وقتی یک کار ناهنجار مثل سیگار کشیدن را ترویج می کنند ارزش خود را از دست می دهند.

بالاوندی یادآور شد: دقیقا نام را به خاطر نمی آورم، اما در یک فیلم هالیوودی سیگاری که در دست هنرپیشه محبوب و اصلی فیلم قرار داشت با کمک جلوه های ویژه محو شد چرا که کارگردان اعتقاد داشت سیگار کشیدن نقش اصلی فیلم از محبوبیت فیلم می کاهد و علاوه بر آن تاثیر مخربی بر روی مخاطب می گذارد. حالا دیدگاه این کارگردان را کنار دیدگاه همتایان ایرانی اش بگذارید تا متوجه شوید آنها چقدر راحت سیگار را دست نقش اول و سایر نقش های فیلم می دهند. این «پز روشنفکری ها» قرار نیست به جایی برسد. دودی که از این فیلم ها خارج می شود جوانان را سیگاری می کند؛ چیزی که انگار کارگردانان و تهیه کنندگان و فیلمنامه نویسان اصلا از آن چیزی نمی دانند.

این جامعه شناس در پایان گفت: چاره فقط نظارت است. چون جلوی موجی را که ایجاد شده نمی توان با تذکر گرفت. فقط باید نظارت ها بیشتر و سخت گیری بیشتری اعمال شود تا دیگر شاهد فیلم هایی این چنینی در جشنواره های بزرگی در فجر نباشیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جام جم آنلاین جامعه جامعه شناس سیگار جشنواره فیلم فجر دخانیات جشنواره فجر سیگار کشیدن فیلم ها جامعه شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۰۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جمال اسدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و رییس ستاد اجرایی استانی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، درباره میزبانی استان از جشنواره گفت: یکی از پایه‌های مهم در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حوزه تئاتر ایثار است که هشتمین دوره جشنواره ملی تئاتر ایثار از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۸ اردیبهشت در استان گلستان برگزار می‌شود. همه موضوعات طرح‌شده در نمایش‌های این جشنواره، در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین تکریم شهدا و خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران است.

وی یادآور شد: در هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شاهد تلفیقی از حضور هنرمندان ایثارگر و غیرایثارگر هستیم. در این دوره از جشنواره ۸ گروه نمایش صحنه‌ای و ۱۰ گروه نمایش خیابانی از سراسر کشور در استان گلستان حضور دارند.

اسدی تاکید کرد: برای نخستین بار، این دوره جشنواره علاوه بر میزبانی شهر گرگان، به صورت غیرمتمرکز در دیگر شهرستان‌های استان گلستان نیز برگزار و نمایش‌ها در آن شهرستان‌ها از جمله گنبد، رامیان و بندر گز نیز اجرا می‌شوند. این امر موجب بهره‌مندی و اثرگذاری فرهنگی بیشتر در دیگر نقاط استان می‌شود. ضمنا تدابیری اندیشیده شده که گروه‌های نمایشی در مساجد نیز اجرا داشته باشند.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز در جدول اجرایی جشنواره کارگاه‌های آموزشی در سراسر استان برای علاقمندان برگزار خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید استان گلستان درباره همراهی سایر نهاد‌های استان در برگزاری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، گفت: با عنایت و همراهی استاندار محترم استان جناب آقای دکتر زنگانه، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نظامی استان در جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر و بالا‌بردن کیفیت اجرایی جشنواره همراهی و همکاری دارند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی، از ۲۵ الی ۲۸ اردیبهشت امسال در استان گلستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • فیلمی که گدار یک روز قبل از مرگ خودخواسته کامل کرد
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • نمایش وحدت و همدلی با برگزاری جشنواره اقوام در بندرترکمن
  • ماموریت موفق رسانه ملی در روایت اول وعده صادق