Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: روزگاری نه‌چندان دور، ایام انتخابات شهر حال و هوای دیگری به خود می‌گرفت، آن روزها که موبایل جایی در زندگی روزمره ما نداشت و چیزی به اسم فضای مجازی متولد نشده بود.

ستادهای انتخاباتی در آن روزگار پرتردد بودند و تا پاسی از شب طرفداران نامزدها به این در و آن در می‌زدند تا یک رأی بیشتر به سبد کاندیدای مورد حمایتشان ریخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنرانی در اماکن مختلف، جلسات شبانه در این خیابان و آن خیابان و گفتگوهای چهره به چهره در کنار پوسترهای رنگی و سیاه و سفیدی که بر در و دیوار چسبانده می‌شد از مهمترین ابزارهای تبلیغ بود.

در این دوره از انتخابات اما به دلیل فراگیر شدن تلفن‌های هوشمند و همچنین در دسترس بودن فضاهای جدید ارتباطی و نیز کم هزینه‌تر بودن آنان در بستر اینترنت، مانور و تمرکز اصلی کاندیداها برای تبلیغات بر روی فضای مجازی است و آنان تلاش می‌کنند تبلیغات خود را از طریق کانال‌ها و یا گروه‌هایی که حامیان آن‌ها می‌سازند انجام دهند؛ هرچند که راه‌اندازی همین گروه‌ها و اضافه کردن بدون اجازه افراد؛ موجب نارضایتی شهروندان شده و اصولاً این موضوع را می‌توان نوعی بداخلاقی انتخاباتی برشمرد.

در همین فضای مجازی نیز شاهد برخی تخریب‌ها از سوی حامیان نامزدها علیه رقبا هستیم و هر روز شاهد بیانیه‌ها، یادداشت‌ها و مطالبی از سوی افراد مختلف در مقام پاسخگویی به تخریب‌های صورت گرفته هستیم.

فضای انتخاباتی قم در حال حاضر نسبتاً رقابتی است و این رقابت نیز تنها بین اصولگرایان و مستقلین وجود دارد

در استان قم ۱۱۲ نفر توانستند احراز صلاحیت برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی را کسب کنند که البته از بین این افراد تاکنون ۵ نفر انصراف دادند که پیش بینی می‌شود تا روز رأی‌گیری بر تعداد انصرافی‌ها افزوده شود.

بر اساس مشاهدات میدانی کمتر از ۱۵ نفر به صورت جدی وارد صحنه رقابت شده‌اند و از بین آنان کمتر از ده نفر برای مردم قم نسبتاً شناخته شده هستند و مابقی اساساً یا وارد عرصه رقابت نشده‌اند و یا اینکه حضور آنان آن‌قدر کمرنگ است که در معادلات انتخاباتی به شمار نمی‌رود و معلوم نیست این افراد به چه دلیل خود را نامزد کرسی مجلس شورای اسلامی کرده‌اند و شاید این امر از نقاط ضعف و نقص قانون انتخابات باشد که موجب تحمیل هزینه‌های فراوان برای انجام مراحل ثبت نام این افراد از بیت المال می‌شود.

فضای انتخاباتی قم در حال حاضر نسبتاً رقابتی است و این رقابت نیز تنها بین اصولگرایان و مستقلین وجود دارد؛ چرا که طیف اصلاح طلبان در قم کاندیدایی ندارند.

عدم حمایت نهادهای حوزوی از افراد یا لیست‌های خاص

این روزها از شور انتخاباتی در قم چندان خبری نیست و برخی نامزدها به برگزاری نشست‌های خبری و یا سخنرانی در برخی مساجد اصلی شهر و یا نهایت برپایی میتینگ تبلیغاتی محدود در ورزشگاه بسنده می‌کنند که آن هم با استقبال چندانی از سوی مردم مواجه نمی‌شود.

برخی از چهره‌ها هر چه به زمان پایان تبلیغات می‌رسیم بر حجم تبلیغات خود افزایش داده و تلاش دارند خود را بیشتر به مردم قم معرفی کنند که در این بین افرادی نیز با واسطه تبلیغات گسترده در عرصه‌های مختلف حقیقی و مجازی تا حدودی موفق بوده‌اند.

بنا بر رصدهای میدانی به نظر می‌رسد در این دوره لیست خاصی به طور کامل در قم نتواند آرای مردم را کسب کند و استقبال مردم از لیست‌های مختلف دور از انتظار نیست.

در میان نامزدهای خانم نیز تنها یک نفر شناخته شده تر از دیگران است و حضور جدی‌تری در عرصه رقابت با دیگران دارد که البته وی نیز در واپسین روزهای شروع تبلیغات از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت شد.

نهادهای حوزوی از جمله جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از هیچ لیست و یا افرادی حمایتی نداشته‌اند و برخی مراجع تقلید نیز حمایت از افراد خاص را تکذیب کردند.

لیست‌ها و افراد مستقل داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی در کنار تبلیغ خود از آیت الله یزدی در انتخابات خبرگان رهبری حمایت کرده تا از این طریق نیز بتوانند برخی آرا را به خود جلب کنند.

بیش از ۲ هزار مترمربع بنر اطلاع‌رسانی انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در راستای تشویق و ترغیب مردم به شرکت در انتخابات همراه با بیانات مقام معظم رهبری و با شعار «رأی ما سلیمانی» که بر اساس بیانات رهبری که «سلیمانی یک مکتب است» انتخاب و اکران شده است.

شهرداری قم همچنین مکان‌هایی در سطح شهر برای نصب تبلیغات کاندیداها در نظر گرفته است.

برگزاری مناظره بین کاندیداهای انتخابات

بنرهای چاپ و نصب شده در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در قم نسبت به دوره‌های پیشین به صورت چشمگیری کاهش یافته که دلیل اصلی آن هزینه‌های زیاد چاپ و اکران آن است، هر چند که اغلب تخلفات کاندیداها در همین بخش به دلیل عدم رعایت اندازه قانونی بنرهای چاپ شده است.

محور و مانور تبلیغاتی اکثر کاندیداها تمرکز بر روی برخی از پروژه‌های نیمه کاره قم از جمله مترو، مونوریل، فرودگاه و وضعیت بافت‌های فرسوده بوده که علت آن را ناکارآمدی افراد مسئول سابق و عدم نظارت درست نمایندگان می‌دانند.

محور و مانور تبلیغاتی اکثر کاندیداها تمرکز بر روی برخی از پروژه‌های نیمه کاره قم از جمله مترو، مونوریل، فرودگاه و وضعیت بافت‌های فرسوده بود

موضوع کاندیدای بومی و غیربومی نیز یکی از حواشی این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در قم است و ندانستن نام محلات قم، برای یکی از کاندیداهای غیر بومی همان روز ثبت نام دردسرساز می‌شود و از این ناحیه نیز حامیان دو طرف یکدیگر را مورد نقد و در برخی از موارد مورد تخریب قرار می‌دهند.

برخی گروه‌ها و اصناف و تشکل‌ها نیز نام افراد مورد حمایتشان را اعلام کرده‌اند و برخی دیگر نیز از ورود به مصادیق خودداری و تنها بر حضور حداکثری در پای صندوق‌های رأی تأکید دارند.

در روزهای گذشته مناظره‌های اندکی با حضور تعداد معدودی از نامزدهای انتخاباتی در قم برگزار شده است.

فرماندار قم هم که در روزهای قبل برنامه حضور برخی از کاندیداها در یکی از دانشگاه‌های قم را لغو کرده گفته است، بیش از ۸۲۶ هزار نفر واجد شرایط رأی دادن در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در استان قم هستند که از این تعداد ۴۱۷ هزار و ۹۶۷ نفر مرد و ۴۰۸ هزار و ۳۲۰ نفر زن هستند و تمام متولدین قبل از دوم اسفند ۱۳۸۰ می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

در ساعات پایانی فرصت قانونی تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی، داوطلبان بر حجم تبلیغات خود در فضای مجازی افزایش داده و این روش را اثربخش‌تر می‌دانند.

کد خبر 4856609

منبع: مهر

کلیدواژه: انتخابات 98 قم تبلیغات انتخاباتی انتخابات 98 راهپیمایی 22 بهمن دهه فجر بارش برف ایلام بوشهر انتخابات مجلس شورای اسلامی تعطیلی مدارس شهرکرد انقلاب اسلامی ایران قزوین گرگان بیرجند خطبه های نماز جمعه انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره از انتخابات تبلیغات خود فضای مجازی نیز تنها گروه ها لیست ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۲۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس مشخص شد

به گزارش خبرگزاری مهر، تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس از بامداد ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا ساعت ۸ صبح ۲۰ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

در این مرحله ۹۰ نامزد برای کسب ۴۵ کرسی دور دوازدهم مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند.

این نامزدها از ۲۲ حوزه انتخابیه در سراسر کشور در انتخابات شرکت می‌کنند.

دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس ساعت ۸ صبح جمعه ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود.

این مرحله از انتخابات در حوزه‌های انتخابیه «تبریز»، «تهران»، «آبادان»، «شیراز»، «کرمانشاه»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم شهر» و «ملایر» به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود. به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد. آموزش‌های لازم در این خصوص از طریق صدا و سیما و سایر مراکز اطلاع رسانی به مردم ارائه خواهد شد.

وزارت کشور برگزاری انتخابات الکترونیکی در برخی حوزه‌های انتخابیه در دور اول را موفقیت‌آمیز دانسته و اعلام کرده است که مقدمات برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس فراهم شده است.

کد خبر 6089750 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • جزئیات برگزاری دومین مرحله از انتخابات مجلس دوازدهم در ۲۱ اردیبهشت
  • نشست نامزدهای دور دوم انتخابات با رئیس هیات نظارت بر انتخابات خوزستان
  • زمان تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • فهرست شورای ائتلاف با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود
  • زمانبندی تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس
  • اعلام زمان تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس
  • زمان تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • زمان تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس مشخص شد