Web Analytics Made Easy - Statcounter

صبح چهارشنبه ۱۸دی ۱۳۹۸، پرواز مسافربری شماره ۷۵۲هواپیمایی بین‌المللی اوکراین تنها سه دقیقه پس از برخاستن از فرودگاه بین‌المللی امام خمینی هدف دو موشک پدافند هوایی سپاه پاسداران قرار گرفت و کمی بعد این هواپیما در نزدیکی شاهدشهر استان تهران سقوط کرد. در این حادثه همه ۱۷۶سرنشین این پرواز جان باختند.

این اتفاق در حالی رخ داد که ساعاتی پیش از آن نیروی هوافضای سپاه پاسداران در پاسخ به ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، با شلیک ۱۳ فروند موشک، پایگاه عین‌الاسد در عراق که نیرو‌های ارتش آمریکا در آن حضور داشتند را مورد هدف قرار داده بود و با توجه به تهدیدات رئیس‌جمهور ایالات متحده مبنی بر اینکه اگر ایران نیرو‌های آمریکایی را مورد هدف قرار دهد به ۵۲ نقطه مختلف ایران حمله خواهد شد، این احتمال وجود داشت که پس از حمله موشکی به عین‌الاسد حملاتی تلافی‌جویانه از سوی آمریکا علیه ایران صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل نیرو‌های پدافندی ایران در حال آماده‌باش کامل قرار داشتند و طبق گزارشات، پدافندی که هواپیمای اوکراینی را هدف گرفته بر مبنای برخی گزارش‌ها و با دیدن موشک کروز گمان کرده که این هواپیما یک موشک کروز آمریکایی است و آن را مورد اصابت قرار داده است.

پس از این اتفاق مسئولان سازمان هواپیمایی آن را یک سانحه دانستند و تا صبح شنبه ۲۱ دی که ستاد کل نیرو‌های مسلح در بیانیه‌ای این حادثه را اشتباه پدافند خودی اعلام کرد، با وجود آنکه نخست‌وزیر کانادا و رئیس‌جمهور اوکراین احتمال حمله موشکی را مطرح کرده بودند این موضوع از سوی مقامات ایرانی قویا تکذیب می‌شد.

اطلاع نداشتن مقامات سازمان هواپیمایی از اشتباه پدافندی با انتشار یک فایل صوتی از هواپیمای دیگری که در همان لحظه شلیک موشک را به برج مراقبت گزارش می‌کرد زیر سوال رفت و خیلی‌ها این احتمال را مطرح کردند که مقامات دولتی از همان ابتدا از موضوع شلیک به هواپیما آگاه بوده‌اند. حالا و پس از گذشت بیش از ۴۰ روز از ماجرا، حسن روحانی رئیس‌جمهور در نشست خبری یک‌شنبه ۲۷ بهمن خود گزارشی تقریبا لحظه به لحظه از میزان اطلاع خود از این موضوع ارائه کرده است.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در این حادثه همچنان ابهاماتی وجود دارد و اینکه زمان اطلاع وی (رئیس‌جمهور) با توجه به فایل صوتی منتشر شده چه زمانی بوده است، توضیحاتی ارائه کرد که می‌توان بر مبنای اظهارات روحانی، سیر زمانی این حادثه را از نگاه رئیس‌جمهور به دست آورد.

جدول زیر زمان اطلاع و اقدامات رئیس‌جمهور از لحظه وقوع حادثه تا اعلام رسمی پذیرش خطای پدافندی را نشان می‌دهد:

 

در نشست خبری روز یک‌شنبه رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش که چرا دولت، آسمان کشور را کلییر نکرد هم اظهار کرد: آسمان ما باز است و همه هواپیما‌ها به طور طبیعی رفت و آمد می‌کنند؛ به هر حال در یک شرایطی آسمان باید در یک بخشی و روتی بسته شود؛ اینجا باید هواپیمایی کشوری اعلام کند که این مسیر از این ساعت تا آن ساعت یا این روز تا دو روز یا هر چه که هست بسته است.

وی ادامه داد: این موضوع را که چه کسی باید اعلام کند، معمولا دو مقام بیشتر نیستند؛ یا هواشناسی کشور است که ممکن است یک شرایط فوق‌العاده جوی پیش‌بینی کند و بگوید این روت به این دلیل مثلا از این ساعت تا آن ساعت بسته شود و یا نیرو‌های مسلح هستند؛ یعنی ستاد کل نیرو‌های مسلح اعلام کند و بگوید این فضا به دلیل مانور، عملیات یا احتمال خطر یا احتمال جنگ یا هر چه هست، بسته شود.

روحانی همچنین یادآور شد: دولت در این زمینه اصلا مسئولیتی برای کلییر کردن به عهده ندارد و این مسئولیت در مسائل امنیتی یعنی غیر مسائل طبیعی و هواشناسی و این‌ها مربوط به نیرو‌های مسلح می‌شود؛ در طول این ۴۱ سال هم همین روال بوده؛ همیشه روال این چنین بوده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: هواپیمای اوکراینی روحانی پارسی خبر رئیس جمهور نیرو های مسلح بسته شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۵۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،ایالات متحده روز چهارشنبه ۱ مه (۱۲ اردیبهشت) روسیه را به استفاده از «تسلیحات شیمیایی» علیه نیرو‌های اوکراینی متهم کرد.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفته است که استفاده تسلیحاتی روسیه از ماده شیمیایی «کلروپیکرین» علیه نیرو‌های اوکراینی، نقض کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی (CWC) است.

این وزارتخانه همچنین اضافه کرده است که روسیه با بهره‌گیری از «گاز‌های ضد شورش و اشک‌آور» در جریان جنگ، معاهدات بین‌المللی در زمینه تسلیحات شیمیایی را زیر پا گذاشته است.

در این بیانیه آمده است: «استفاده از چنین مواد شیمیایی‌ای یک اتفاق منفرد و مجزا نیست و احتمالاً ناشی از تمایل نیرو‌های روسیه برای بیرون راندن نیرو‌های اوکراینی از مواضع مستحکم و دستیابی به دستاورد‌های تاکتیکی در میدان نبرد است.»

نتیجه‌گیری ایالات متحده با شهادت سربازان اوکراینی مطابقت دارد که می‌گویند در ماه‌های اخیر در بخش‌هایی از خط مقدم خود با نیرو‌های روسیه با گاز و سایر مواد شیمیایی محرک مواجه شده‌اند.

نیرو‌های مسلح اوکراین پیشتر در در بیانیه‌ای در ماه مارس اعلام کرده بود که روسیه در بیش از هزار مورد «مواد شیمیایی سمی که برای جنگ ممنوع هستند» را استفاده کرده است. به گفته مقامات اوکراینی، تنها در ماه فوریه ۲۵۰ مورد از چنین حملاتی به ثبت رسیده است.

ارتش اوکراین می‌گوید نیرو‌های روسی علاوه بر کلروپیکرین، از نارنجک‌های پرشده از ماده «سی‌اس» و «سی‌ان» استفاده کرده‌اند. این گزارش می‌گوید که حداقل ۵۰۰ سرباز اوکراینی به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد سمی ضدشورش تحت درمان قرار گرفته‌اند و یک نفر نیز بر اثر خفگی با گاز اشک‌آور کشته شده است.




در حالی که در اعتراضات خیابانی غیرنظامیان معمولاً می‌توانند از گاز اشک‌آور و ضد شورش فرار کنند، سربازانی که در سنگر‌ها بدون ماسک ضد گاز موضع گرفته‌اند یا زیر آتش دشمن هستند در خطر خفگی قرار می‌گیرند.

روسیه قبلا استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ اوکراین را رد کرده بود.

گاز کلروپیکرین به عنوان یک سلاح شیمیایی در جنگ جهانی اول توسط آلمان به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفت. این عامل خفگی توسط سازمان منع سلاح‌های شیمیایی مستقر در لاهه برای استفاده نظامی غیرمجاز اعلام شده و اکنون بیشتر در صنعت کشاورزی استفاده می‌شود.

این گاز ریه‌ها، چشم‌ها و پوست را تحریک می‌کند و می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و اسهال شود که هفته‌ها طول می‌کشد.

ایالات متحده همزمان اعلام کرده که سه نهاد دولتی روسیه مرتبط با برنامه‌های تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی این کشور و چهار شرکت روسی را که به این نهاد‌های دولتی کمک کرده‌اند، تحریم می‌کند.

استفاده از سلاح‌های شیمیایی طبق قوانین بین‌المللی ممنوع است. روسیه معاهدات مربوط به أن را امضا کرده و ادعا می‌کند که سلاح شیمیایی ندارد، اما این کشور در سال‌های اخیر متهم به استفاده از عامل اعصاب علیه منتقدان خود نظیر سرگئی اسکریپال و الکسی ناوالنی شده است.

دیگر خبرها

  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه
  • از پروژه هواپیمای ۷۲ نفره چه خبر؟
  • توجه به استان تهران در نگاه متوازن دولت
  • استفاده از اعتبارات سفر رئیس‌جمهور برای تجهیز و نوسازی مدارس
  • توضیحات معاون علمی رئیس‌جمهور درباره پروژه دانشگاهی ساخت هواپیما و دروغ‌پردازی رسانه انگلیسی 
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس‌جمهور خبر داد
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور خبر داد
  • طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد