Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی محققان امیدوارند استفاده از این ماده در ماسک‌های صورت بتواند کروناویرروس جدید که موجب مرگ تعداد زیادی از افراد شده است را از بین ببرد.

به گزارش نیوزویک، الکساندر ژانوویچ مدودف محقق این تحقیق از یکی از شعب آزمایشگاه سیبری در آکادمی علوم روسیه (SBRAS) اظهار کرد: این ماده دارای ویژگی نانو نقره با خاصیت ضد باکتریایی است و بر اساس فرآیند دمیدن و ذوب شدن ایجادشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش موجب می‌شود میکروفیبرهای پلی‌پروپیلن به قطر یک میکرون تبدیل شوند.

مدودف گفت": وی و همکارانش این ماده را در لایه‌های داخلی ماسک پزشکی سه لایه قراردادند.

نیکولای زاخارویچ لیاخوف، محقق ارشد انستیتوی شیمی و فناوری در SBRAS اظهار کرد: محققان ماسک تولیدی خود را در مقابل ویروس آنفلوانزا نوع A، استافیلوکوکوس و باکتری‌های اشریشیا کولای E. coli آزمایش کردند.

زمانی که محققان این ماسک را با ماسک‌های رایج مقایسه کردند دریافتند، ویروس‌ها از ماسک‌های رایج ده‌ها هزار بار عبور می‌کنند اما در ماسک جدید چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد.

لیاخوف گفت: "مواد تولیدی ما ویروس‌ها را از بین برده ویا کاملا غیرفعال می‌کنند."

وی خاطرنشان کرد: چگونگی عملکرد دقیق این ماده مشخص نیست و باید در پروژه‌های تحقیقاتی جداگانه به این موضوع رسیدگی شود.


 

این گروه معتقدند که این ماده در ماسک‌های جدید در مقایسه با ماسک‌های معمولی می‌تواند تا 10 ساعت از مردم در برابر آنفلوانزای نوع A محافظت کند، درصورتی‌که ماسک‌های معمول باید هر یک تا دو ساعت تعویض شوند.

بر اساس اظهارات موسسه شیمی جامد و مکانیک شیمی SBRAS ، این ماسک‌ قابل‌استفاده مجدد است اما از ماسک‌های معمولی صورت گران‌قیمت‌تر هستند.

لیاخوف گفت: متخصصان بیماری‌های عفونی نیز معتقدند اگر این پارچه ویروس آنفلوانزای نوع A را از بین می‌برد، احتمالا این تأثیر بر ویروس‌های دیگری که باعث عفونت‌های تنفسی می‌شوند نیز یکسان خواهد بود.

ویروس کرونا جدید با نام کووید-19  برای اولین بار در بازار عمده‌فروشی غذاهای دریایی در شهر مرکزی ووهان، استان هوبئی چین اواخر سال گذشته مشاهده شد، بنابراین از ویژگی‌های این ویروس ازجمله نحوه شیوع آن اطلاعات کمی در دست است. بنابراین، این گروه هنوز نمی‌داند که چگونه این ماده در برابر این ویروس جدید مقاومت خواهد کرد.

مدودف گفت: این گروه خط تولید این ماده را توسعه دادند تا نمونه‌های اولیه را برای آزمایش توسط متخصصان تهیه کنند.

لیاخوف گفت:" با توجه به‌فوریت مشکل کروناویروس، این اختراع نمی‌تواند فقط ابتکار موسسه ما باشد. اگر فرصتی برای جلوگیری از انتشار ویروس جدید وجود داشته باشد، باید بدون انتظار برای بررسی‌های جامع، از آن استفاده کرد."

تاکنون موارد ابتلا به این ویروس در بیش از 25 کشور ازجمله ایالات‌متحده و روسیه گزارش‌شده است.

ازآنجاکه هیچ واکسنی علیه این ویروس وجود ندارد، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها ایالات‌متحده (CDC) از مردم می‌خواهد تا اقدامات معمول برای جلوگیری از شیوع ویروس‌های تنفسی را انجام دهند.این موارد شامل شستن دست‌ها به مدت حداقل 20 ثانیه با آب و صابون، به‌خصوص بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، قبل از غذا و بعد از سرفه و عطسه است.

هنگام عطسه یا سرفه، دهان خود را با دستمال یا آرنج خود بپوشانید. سعی کنید چشم‌ها، بینی یا دهان خود را با دست‌های نشسته لمس نکنید. اگر مریض هستید در خانه بمانید. اشیاء و سطوح نیز باید به‌طور مرتب با استفاده از اسپری یا دستمال مرطوب، تمیز و ضدعفونی شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۶۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند

دکتر رضا همایونفر با بیان این که حدود ۲۱۰۰ نفر از مردم تهران به صورت انتخاب تصادفی وارد این مطالعه شدند، درباره جزئیات این طرح پژوهشی گفت: این مطالعه با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی فسا و دانشگاه علوم پزشکی بهشتی انجام گرفت و طی آن، وضعیت کبد چرب و سطح ویتامین دی در افراد مورد مطالعه، بررسی شد.

وی افزود: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد در جمعیت مورد بررسی، حدود ۳۴ درصد دارای کبد چرب هستند. این نتیجه تقریبا نتایج مطالعات دیگر را تایید می کند. مطالعات مشابه انجام شده در میان ایرانیان و کشورهای منطقه شیوع کبد چرب غیرالکلی را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد می‌دانند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان این که در این پژوهش، سطح ویتامین دی نمونه مورد بررسی قرار گرفت، افزود: بررسی‌ها نشان داد که سطح ویتامین دی افراد مورد مطالعه وضعیت نامناسبی دارد. در کل جمعیت مورد بررسی، هیچکس سطح ویتامین دی کافی را نداشت و همه با درجات مختلف کمبود ویتامین دی داشتند.

همایونفر ادامه داد: اگر میزان ویتامین دی در خانم‌ها کمتر از ۱۸ نانومول بر لیتر و اگر برای آقایان کمتر از ۲۱ نانو مول بر لیتر باشد خطر ابتلا به کبد چرب در این افراد بیشتر می‌شود. نتیجه‌گیری‌که ما کردیم این بود که حفظ سطح ویتامین دی در حدود ۲۰ الی ۲۵ نانومول بر لیتر برای مردان و زنان در جمعیت ایرانی می‌تواند از ابتلا به کبد چرب پیشگیری کند.

وی با اشاره به اهمیت ویتامین دی اظهار کرد: ویتامین دی از موضوعاتی است که اخیرا خیلی جذاب شده و مطالعات زیادی در خصوص آن انجام گرفته؛ مثلا تاثیر ویتامین دی بر کنترل قند خون یا خطر ابتلا به سرطان در پژوهش‌ها بررسی شده است. مطالعات نشان داده گیرنده ویتامین دی با بیان حدود ۲۰۰ ژن از ژن‌های مربوط به متابولیسم بدن ارتباط دارد و به همین دلیل، گستره وسیع بیماری‌هایی که تحت تاثیر کمبود ویتامین دی قرار می‌گیرند کاملا قابل توجیه است.

به گفته‌ این پژوهشگر، یکی از مهم‌ترین چیزهایی که می‌تواند در بحث کبد چرب غیرالکلی و ارتباطش با ویتامین دی مورد بررسی قرار بگیرد این است که تحقیقات نشان داده کمبود ویتامین دی سطح التهاب را در بدن افزایش می‌دهد و التهاب یکی از قوی‌ترین ارتباط‌ها را با کبد چرب غیرالکلی دارد به همین دلیل محققان این پژوهش، احتمال می‌دهند کمبود ویتامین دی ریسک ابتلا به کبد چرب را بیشتر کند.

همایونفر در ادامه با بیان این که مصرف مداوم مکمل‌ها برای افزایش سطح ویتامین دی بدن از لحاظ پزشکی چندان جایز نیست، گفت: به جای مصرف مداوم مکمل‌ها پیشنهاد می‌کنیم افراد دچار کمبود ویتامین دی سبک زندگی خود را تغییر دهند و سعی کنند مواجهه خود را با نور آفتاب که اصلی‌ترین منبع ویتامین دی می‌تواند باشد افزایش دهند. در حد 10 دقیقه تا یک ربع در معرض آفتاب قرار گرفتن فرد را دچار آفتاب‌سوختگی نمی‌کند اما باعث می‌شود ویتامین دی مورد نیاز بدن ساخته شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899947

دیگر خبرها

  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا