Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - بهنام عبداللهی: «در را باز کردم؛ آقایی یک دفترچه داد و گفت: این بیمه نامه خانه شما است». این را یکی از ساکنین شهرک ولیعصر تبریز می‌گوید. او تنها شهروند خوش شانس محله شأن نیست، لطف یکی از نامزدهای انتخاباتی شامل حال همه همسایه‌هایش در مجتمع شده است، کاندیدای دیگری در یکی از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی با کفن منقش شده به شعار در انزار عمومی حاضرشده و سخنرانی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارهای عجیب و غریب برای کسب رأی؛ حالا تبلیغات انتخاباتی نامزدان مجلس در ایران، وارد مرحله جدیدی شده است. مرحله‌ای که شاید در ۱۰ دوره گذشته کمتر دیده شده است. هرکس هرچه دارد رو می‌کند؛ حتی شیرین کاری‌هایی مثل خوانندگی و رقص.

«تقصیر فضای مجازی کم نیست.» این نظر یک فعال فضای مجازی است. مهدی پور ابراهیمی معتقد است کاربران شبکه‌های اجتماعی به دنبال موضوعات متفاوت هستند و نامزدهای انتخاباتی این را خیلی خوب فهمیده‌اند.»

او به خبرنگار مهر می‌گوید: دیگر شعارها و پوسترهای تکراری و کلیشه‌ای خریدار ندارد. متأسفانه مردم ما چیزهای عجیب و غریب را بیش‌تر دست به دست می‌کنند.»

این کارشناس از فعالان فضای مجازی و آنها که مدیریت صفحات پرمخاطب را بر عهده دارند، می‌خواهد که برای افزایش بازدید یا اعضا خود تبلیغات نامتعارف و غیرقانونی نامزدها را بازنشر نکنند: «این به ضرر همه مردم تمام می‌شود.»

البته کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در این باره هشداری جدی داد: «اگر نامزدان انتخاباتی به تبلیغات نامتعارف روی بی اروند، شورای نگهبان صلاحیت آنها را دوباره بررسی می‌کند و این ممکن است به صدور عدم صلاحیت و مجازات تعیین شده در قانون بینجامد.»

مردم هم گلایه دارند. یکی از شهروندان تبریزی اعتراض خود را با خبرنگار مهر در میان می‌گذارد. علی محسن زاده که در محله دوه چی تبریز ساکن است، می‌گوید: «به نظر من این کارهایی که نامزدهای انتخابات انجام می‌دهند ضد تبلیغ است و شور انتخاباتی را نه تنها افزایش نمی‌دهد بلکه می کاهد.»

او اضافه می‌کند که باید به صورت قانونی با این تبلیغات عجیب و غریب برخورد شود: «ما نماینده می‌خواهیم که از حق ما دفاع کند، دردی از دردهای ما کم کند، البته نه با شومن بازی!»

برخی از نامزدها هم شام و ناهار می‌دهند. اخباری که از مناطق کم برخوردار شهر به دست می‌رسد، حاکی از اقدامات برخی از کاندیداها و خریدن رأی با یک وعده شام و ناهار است. کاری که مردم خوب می‌دانند اما کارشناسان سیاسی «پوپولیستی» می‌خوانند.

کلیپی در فضای مجازی منتشر شده که هواداران یک نامزد انتخاباتی از پشت وانت بار به طرف مردم ساندویچ پرتاب می‌کنند؛ اطراف این وانت بار جای سوزن انداختن نیست. مردم هم دست و پا می‌شکنند.

میرعلی پوری که یک کارشناس سیاسی است در این باره اظهاراتی دارد. او در گفتگو با خبرنگار مهر توضیح می‌دهد: انتخابات به مردم این فرصت را می‌دهد که درباره آینده خود تصمیم بگیرند؛ چیزی که پیش از انقلاب اسلامی خوابش را هم نمی‌دیدیم.»

او معتقد است بیش‌تر مشکلاتی که مردم در سال‌های اخیر با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، ناشی از انتخاب‌های هیجانی و احساسی است و بیش‌تر اوقات چوب فریب تبلیغات غیرواقعی نامزدها را خورده‌ایم.

این کارشناس همچنین می‌گوید: مجلس همه چیز یک کشور است و اگر بتوانیم نماینده‌ای برای خود انتخاب کنیم که بتواند به دور از فضاهای تبلیغاتی و پوپولیستی اقداماتی عملی انجام بدهد اما بعدها اقدامات خود را برای مردم بازگو کند، قطعاً توسعه و آبادانی آرزویی محال و یک شعار کلیشه‌ای نخواهد بود.

مظلوم نمایی، شیوه جدیدی است که در تبلیغات نامتعارف کاندیداها دیده می‌شود. برخی ویدئوهای کوتاه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده‌اند که نشان می‌دهند تعدادی از نامزدها برای اینکه خودشان را از مردم نشان بدهند، داراهایی خود را اعلام کرده و حتی در فرم‌های مختلف رسانه‌ای نمایان می‌سازند.

یکی از نامزدها در کلیپی می‌گوید «اگر پدرم زنده بود، می‌توانستم ستاد خوبی برای خودم برپا کنم». مردم این را دیدند و در شبکه‌های اجتماعی واکنش نشان دادند. نوشتند: «در تأیید صلاحیت‌ها شاید دقت بیش‌تری می‌شد؛ آیا همه اینها که تأیید صلاحیت شده‌اند، واقعاً صلاحیت دارند؟»

حدود دو روز تا انتخابات مجلس شورای اسلامی فرصت باقی است. هرچه به موعد پایان تبلیغات نزدیک می‌شویم، صدای بلندگوهای میتینگ‌های نامتعارف تبلیغاتی نامزدها بیش‌تر به گوش می‌رسد. حالا مردم تصمیم می‌گیرند چه کسی را به عنوان نماینده خود راهی بهارستان کنند. آیا کسانی که از همین حالا قانون را زیر پا می‌گذارند، قانونگذاران خوبی خواهند بود؟

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا آذربایجان شرقی استان آذربایجان شرقی انقلاب اسلامی بازی مجلس شورای اسلامی انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی نامزدهای انتخابات تبلیغات نامتعارف شبکه های اجتماعی خبرنگار مهر عجیب و غریب فضای مجازی بیش تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۷۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی/ برگزاری دو مانور انتخاباتی

 

محسن اسلامی با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح روز ۲۱ اردیبهشت، اظهار کرد: این انتخابات در ۲۲ حوزه، ۱۵ استان، ۴۷ فرمانداری و ۸۱ بخشداری برگزار می شود و ۹۰ نامزد برای ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس با یکدیگر رقابت می‌کنند. این انتخابات در ۸ حوزه به صورت الکترونیکی خواهد بود.

وی در ادامه افزود: بازه زمانی تبلیغات داوطلبان از روز ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و در ساعت ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت تمام می شود. به ستادهای انتخابات استان ها تاکید کرده ایم که میادین شهری برای تبلیغات آماده شوند. فضای مجازی هم برای تبلیغات فراهم شده است. دستورالعملی برای تبلیغات در نظر گرفته شده که مبنای کار تبلیغات است. به ستادهای انتخاباتی داوطلبان تاکید کرده ایم که حتما براساس همین دستورالعمل برای تبلیغات اقدام کرده و به هواداران خود توصیه کنند که مبنای قانون، تبلیغات کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برگزاری دو مانور انتخاباتی، گفت: مانور شبیه سازی شعب اخذ رأی و راه اندازی شعب و تست دستگاه های احراز هویت و صندوق های رای برگزار شده و اشکالات و نواقص احتمالی مورد بررسی قرار گرفته است. این مانورها با حضور اعضای هیات های نظارت و ناظرین شورای نگهبان برگزار شده است. روز یکشنبه هم در استان تهران صندوق های الکترونیکی را زیر بار می بریم و شبیه سازی انتخابات الکترونیک را اجرا می کنیم. از سویی آموزش عوامل اجرایی انتخابات هم انجام شده و ما آمادگی کامل برای برگزاری مرحله دوم انتخابات را داریم.

اسلامی خاطرنشان کرد: با معاونین سیاسی و انتخابات و معاونین امنیتی ۱۵ استان که انتخابات مرحله دوم در آن استان ها برگزار می شود، جلسه داشته ایم و موارد لازم برای برگزاری انتخابات را بررسی و هماهنگ کرده ایم. به آنها تاکید کردیم که حتما با داوطلبان نشست داشته باشند و مورادی که لازم است را به اطلاع داوطلبان رسانده و آنها را توجیه کنند.


وی در ادامه گفت: ۱۱هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رای داریم که ۶۵ درصد آن مربوط به انتخابات الکترونیکی است. تاکید داریم که در ۸ حوزه انتخابیه که انتخابات الکترونیکی است، آموزش های لازم به مردم داده شود. مردم هم می توانند سوابق داوطلبان را از طریق سامانه "انتخاب ایران" که در اینترنت موجود است، بررسی کنند.

اسلامی درباره واجدین شرایط رای اظهار کرد: کسانی که در مرحله اول رای نداده باشند، می توانند در هر حوزه ای رای دهند. کسانی که در مرحله اول در یک حوزه انتخابیه رای داده باشند، فقط در همان حوزه می توانند در مرحله دوم رای بدهند. متولدین ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ به قبل می توانند در این انتخابات شرکت کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رای دادن در انتخابات الکترونیکی، گفت: فرد با یکی از اصل مدارک کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه، گذرنامه یا کارت پایان خدمت وارد شعبه می شود. در ابتدا احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شده و اگر فرد واجد شرایط رای دادن باشد، به او کارت تعرفه داده می شود. رای دهنده، کارت تعرفه را بر روی مکانی که روی صندوق الکترونیکی است، قرار می دهد و وقتی صندوق اجازه رای دادن را داد، لیست اسامی و کد و تصاویر داوطلبان در اختیار فرد رای دهنده قرار می گیرد و و فرد کد داوطلبان را در محل مشخص شده به صورت دستی وارد کرده و رای خود را می دهد. در این انتخابات دیگر تعرفه رای کاغذی وجود ندارد و تعرفه ای هم داخل صندوق انداخته نمی شود. بعد از اینکه فرد رای خود را داد، کارت تعرفه را برمی گرداند و مدرک شناسایی خود را پس می گیرد.

اسلامی در پایان با بیان اینکه در حوزه های الکترونیک تلاش می شود با تایید هیات نظارت، نتایج در اسرع وقت اعلام گردد، گفت: البته فرایندهای اعتراض و شکایت در هیات های اجرایی و نظارت هم پیش بینی شده و طبق قانون انجام می شود.

دیگر خبرها

  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران 
  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران
  • آخرین وضعیت از سیل شهرستان شبستر
  • مرحله دوم انتخابات به اندازه مرحله قبلی مهم است/ قدردان تلاش رسانه‌های استان هستیم
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی/ برگزاری دو مانور انتخاباتی
  • آغاز تبلیغات انتخاباتی دور دوم در آبادان
  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس در ملایر
  • آغاز تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس از فردا در کرمانشاه
  • فردا تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس در خراسان جنوبی آغاز می‌شود
  • تبلیغات نامزدهای دور دوم حوزه انتخابیه کرمانشاه از فردا آغاز می‌شود