Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@13:34:15 GMT

۳ قدم اصلی برای کنترل خشکی پوست پا

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۵۸۰۰۱

۳ قدم اصلی برای کنترل خشکی پوست پا

 به نظر شما، علت چیست و چاره کدام است؟ دلیل اصلی تشدید خشکی پوست پا در خانه، حساسیت تماسی ایجادشده بین پوست و الیاف فرش یا موکت است. این حساسیت می‌تواند به شدت باعث خشکی و التهاب پوست پا شود.
به گزارش بهداشت نیوز: برای اینکه همیشه از داشتن پا‌هایی لطیف و زیبا لذت ببرید، کافی است پس از هر استحمام یا شستن پا، سریع آن‌ها را خشک کنید و با کمی کرم مخصوص پا، ماساژ بدهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حالا شاید این سوال برای برخی از افراد پیش بیاید که چطور می‌توان از خشکی پوست پا پیشگیری کرد و همیشه پوست پای لطیف و نرمی داشت؟

پاسخ ساده است؛ برای اینکه همیشه از داشتن پا‌هایی لطیف و زیبا لذت ببرید، کافی است پس از هر استحمام یا شستن پا، سریع آن‌ها را خشک کنید و با کمی کرم مخصوص پا، ماساژ بدهید. تکرار این کار باعث افزایش چربی و رطوبت سطحی پوست در پا‌ها می‌شود و جلوی خشک شدن یا ترک خوردن آن‌ها را می‌گیرد.

اگر پوست‌تان بیش از اندازه خشک است، پیشنهاد بهتری برای شما داریم؛ می‌توانید شب‌ها قبل از خواب، پای خود را با آب ولرم و شامپو بچه بشویید. بعد از خشک کردن، کمی کرم مخصوص پا را با وازلین مخلوط کنید و روی قسمت‌های خشک‌تر پا ماساژ دهید. سپس، یک جوراب نخی کوتاه با کش نرم بپوشید و بخوابید. به‌طور حتم صبح روز بعد با پا‌هایی نرم و زیبا مواجه خواهید شد.

در خانه پا برهنه راه نروید

حتما خیلی از افرادی که تجربه خشکی و ترک خوردن پوست پا‌ها را داشته‌اند، می‌دانند این مشکل با راه رفتن در خانه تشدید می‌شود. به نظر شما، علت چیست و چاره کدام است؟ دلیل اصلی تشدید خشکی پوست پا در خانه، حساسیت تماسی ایجادشده بین پوست و الیاف فرش یا موکت است. این حساسیت می‌تواند به شدت باعث خشکی و التهاب پوست پا شود.

گاهی راه رفتن روی کفپوش‌هایی مانند سنگ، سرامیک یا پارکت هم باعث چسبیدن گرد و خاک یا آلودگی به پوست پا‌ها و در نتیجه، خشکی و التهاب پوست پا می‌شود. از این رو، بهتر است حتما در خانه دمپایی‌های طبی با رنگ سفید یا رنگ‌های روشن بپوشید. از آنجا که امکان انتقال ترکیبات شیمیایی موجود در دمپایی‌های رنگی به پوست پا در اثر عرق کردن و بروز حساسیت تماسی و خشکی پوست پا وجود دارد، توصیه ما استفاده از دمپایی‌هایی با رنگ‌های روشن است. اگر هم عادت به پوشیدن دمپایی در منزل ندارید، استفاده از جوراب‌های نخی و سفید را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

چگونه خشکی پوست پا را برطرف کنیم؟

اگر پوست پاهایتان در اثر قرار گرفتن در شرایط محیطی و آب و هوایی نامناسب، خشک شده است، باید تا حد امکان از این شرایط دور بمانید. مثلا کمتر در معرض هوای سرد و خشک، آفتاب یا آب گرم قرار بگیرید. اگر پوست پا‌ها به دلیل بیماری‌هایی مانند اگزما یا پسوریازیس خشک شده باشد هم باید بیماری تحت نظر متخصص پوست، کنترل شود.

با این حال و بطور کلی، ۳ قدم اصلی برای رفع یا کنترل خشکی پوست پا وجود دارد:

قدم اول:

پا‌ها را حدود ۱۵ دقیقه در مخلوطی از آب ولرم و سرکه قرار دهید. سپس آن‌ها را خارج کنید و با آب خنک آب بکشید و با حول‌های نرم و نخی، خشک کنید.

قدم دوم:

حالا آرام، مقداری کرم لایه‌بردار پا یا اسکراب پا را روی پاشنه و کناره‌های انگشتان پا، ماساژ دهید.

حدود ۱۰ دقیقه به ماساژ دادن خود ادامه دهید. سپس، پا‌ها را با آب خنک آبکشی و با دستمالی نرم و نخی، خشک کنید.

قدم سوم:

مقداری کرم مخصوص پا یا کرم ترک پا را روی پا (از قوزک تا نوک انگشتان) ماساژ دهید و اجازه دهید کرم در بافت پوست پا‌ها حل و جذب پوست شود.

چرا پوست پا‌ها خشک می‌شود؟

پوست پا‌ها در اثر کاهش رطوبت سطحی پوست، خشک می‌شود.

عوامل خشکی پوست پا عبارتند از:

شستن پا‌ها با آب داغ یا دوش گرفتن مکرر

ابتلا به اگزما یا پسوریازیس

استفاده مکرر از صابون‌های بدون نرم‌کننده

قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض هوای سرد و خشک

افزایش سن

قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آفتاب

چطور بوی پا‌ها را از بین ببریم؟

بو گرفتن و بو دادن پا‌ها از مشکلات بزرگی است که خیلی از افراد را رنج می‌دهد. یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای رفع این مشکل، استفاده از اسپری‌های مخصوص پاست. برای استفاده از این محصولات، کافی است ابتدا پا‌های خود را با مقداری آب ولرم و یک شوینده ملایم، بشویید و خشک کنید.

سپس مقداری اسپری مخصوص پا را روی پا، کف پا و بین انگشت‌ها اسپری کنید و قبل از پوشیدن جوراب یا کفش، اجازه دهید مایع پخش شده روی پا‌ها به خوبی جذب پوست‌تان شود. اسپری‌های مخصوص پا از رشد و تکثیر باکتری‌های مولد بو در پا پیشگیری می‌کنند و به این ترتیب، جلوی بو گرفتن پا‌ها را می‌گیرند.

البته حواستان باشد که پا‌ها باید قبل از استفاده از این محصولات، کاملا خشک و تمیز باشند. استفاده از اسپری روی پا‌هایی که بو می‌دهند، بوی پا را دوچندان می‌کند. زمانی هم که پا‌های شما رطوبت داشته باشند یا اسپری به اندازه کافی پیش از پوشیدن کفش و جوراب، خشک نشود، بازهم احتمال بو گرفتن پا‌ها وجود دارد.

استفاده از جوراب‌های نخی با رنگ روشن و خشک نگه داشتن کفش و جوراب هم از دیگر راه‌های پیشگیری از بو گرفتن پاهاست. اگر جزو افرادی هستید که پاهایتان بیش از اندازه بو می‌گیرد، روزی ۱ یا ۲ بار جورابتان را عوض کنید و حداقل هر ۲ هفته یکبار کفش‌های‌تان را بشویید.      
منبع: زندگی آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خشکی پوست پا دلایل خشکی پوست پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۸۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست

آفتاب‌‌نیوز :

روتین شما به نوع پوست، ترکیبات و فرمولاسیون محصولات و ... بستگی دارد. با این حال، یک قانون کلی در این مقوله حاکم است؛ که محصولات به ترتیبِ بافت، از رقیق‌ترین به غلیظ‌ترین روی پوست اعمال شوند، زیرا اگر محصولات رقیق در مراحل پایانی استفاده شوند، قادر به نفوذ به لایه‌های زیرین محصولات غلیظ‌تر نیستند و اثر چندانی نخواهند داشت.

فرقی نمی‌کند روتین پوستی شما چند مرحله‌ای باشد، هر کس متناسب با نیاز پوست خود می‌تواند از محصولات متنوعی استفاده کند، اما ضروری است که ترتیبِ استفاده از آنها را رعایت کند.

ترتیب و محصولات مورداستفاده در یک روتین پوستیِ پایه و ساده عبارتند از:

۱) شست‌وشوی صورت

صبح و شب صورت خود را با آب بشویید و با مقدار کمی پاک‌کننده و با حرکات ملایم تمام صورت را ماساژ دهید. سپس دوباره صورتتان را آب بزنید تا آلودگی‌ها و باقی‌مانده‌ی پاک‌کننده از بین برود. در آخر صورت خود را به آرامی با یک حوله نرم خشک کنید.

اگر آرایش می‌کنید، لازم است شست‌وشوی دو مرحله‌ای انجام دهید. ابتدا آرایش خود را با روغن (Balm) پاک‌کننده یا میسلار واتر پاک کنید. سعی کنید پاک‌کننده‌های مخصوصِ آرایش چشم را برای چند دقیقه روی پوست باقی بگذارید تا آرایش راحت‌تر پاک شود و از مالیدن چشم‌ها خودداری کنید. سپس با یک پاک‌کننده ملایم تمام صورت را بشویید.

۲) استفاده از تونر

اگر از تونر استفاده می‌کنید، بعد از تمیز کردن صورت و قبل از هر محصول دیگری، چند قطره تونر را در کف دست یا یک پد پنبه‌ای بریزید و به آرامی روی صورت خود بکشید.

تونر، تنظیم‌کننده چربی پوست است. اگر شما پوست خشکی دارید، استفاده از تونر ضرورتی ندارد.

۳) سرم‌های پوستی

صبح زمان بسیار خوبی برای استفاده از سرم‌های حاوی آنتی اکسیدان، مانند سرم روشن‌کننده ویتامین C، است زیرا این سرم‌ها از پوست در برابر رادیکال‌های آزادی که در طول روز به پوست صدمه می‌زنند، محافظت می‌کنند.

شب‌ها هم فرصت مناسبی برای استفاده از سرم‌های مرطوب‌کننده با اسید هیالورونیک است که از خشک شدن پوست در شب جلوگیری می‌کند، به خصوص اگر از درمان‌های ضد پیری یا ضد آکنه استفاده می‌کنید که می‌توانند پوست را تحریک و خشک کنند.

سرم‌ها هم‌چنین می‌توانند حاوی لایه‌بردارهایی مانند آلفا هیدروکسی اسید (AHA) یا اسید لاکتیک باشند. همیشه به یاد داشته باشید: سرم‌های بر پایه آب باید قبل از مرطوب‌کننده و سرم‌های روغنی باید بعد از مرطوب‌کننده اعمال شوند.

۴) کرم دور چشم

می‌توانید مرطوب‌کننده معمولی را به ناحیه زیر چشم خود بزنید، اما اگر تصمیم به استفاده از کرم دور چشم تخصصی دارید، آن را پیش از مرطوب‌کننده اعمال کنید، زیرا کرم‌های دور چشم رقیق‌تر از مرطوب‌کننده‌های صورت هستند.

۵) مرطوب‌کننده

مرطوب‌کننده، هم پوست را آبرسانی می‌کند و هم از لایه‌های محصولات دیگری که استفاده کرده‌اید، محافظت می‌کند و آنها را زیر پوست نگه می‌دارد تا اثربخشی بهتری داشته باشند. ترجیحاً روزها از مرطوب‌کننده‌های سبک و دارای SPF ۳۰ یا بالاتر استفاده کنید. اگر مایل بودید، شب‌ها می‌توانید از کرم شب غلیظ‌تری استفاده کنید.

۶) روغن صورت

اگر از روغن صورت برای ماساژ استفاده می‌کنید، حتماً آن را پس از اعمال تمام محصولات مراقبت از پوست استفاده کنید؛ زیرا هیچ‌یک از محصولات مراقبتی پس از اعمال روغن‌های مخصوص صورت، قابل نفوذ نیستند.

۷) ضد آفتاب

اعمال کردن ضدآفتاب معمولاً آخرین مرحله روتین پوستی است. محافظت در برابر آفتاب مهم‌ترین بخش روند مراقبت از پوست به شمار می‌آید؛ چرا که می‌تواند در برابر اشعه ماوراء بنفش، سرطان پوست و علائم پیری از پوست جلوگیری کند. برای اینکه ضدآفتاب روی پوست اثر محافظتی مناسبی داشته باشد، گزینه‌هایی با SPF بیشتر و قابلیت حفاظت در برابر دو تابش UVA و UVB را انتخاب کنید.

در طول روز، بخصوص اگر در معرض تابش نور خورشید هستید، استفاده از ضدآفتاب را جدی بگیرید. شب‌ها نیازی به استفاده از این محصول نیست.

نکته:

استفاده از محصولات جوانساز و ضد پیری، لایه‌بردارها و محصولات ضد آکنه نیز بسته به نوع و نیاز پوست افراد ممکن است در روتین پوستی جای داشته باشند، اما استفاده از این محصولات چون جنبه درمانی و تخصصی‌تری دارد، بهتر است تحت نظر پزشک تجویز و مصرف شود.

مراحلی که بالاتر ذکر شد، برای انواع پوست‌ها قابل استفاده و مفید است. مسئله قابل توجه این است که قبل از خرید محصولات مراقبتی، اطلاعات کافی راجع‌به آنها داشته باشید و نوشته‌های روی محصول را با دقت بخوانید تا مناسب‌ترین گزینه را مطابق با نوع پوست خود (چرب، خشک، مختلط، دهیدراته و معمولی) انتخاب کنید.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • خواص جکوزی برای پوست
  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟
  • دستان قاچاقچی گردو در پوست گردو
  • پلمب مطب غیر مجاز مداخله گر در زمینه پوست، مو و زیبایی در قم
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست
  • بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل
  • ۱۰ دقیقه‌ای دوش بگیرید؛ مضرات حمام طولانی چیست؟
  • معجزه انبه برای سلامت بدن