Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی توانگر کاندیدای انتخابات مجلس یازدهم عصر امروز(چهارشنبه) در نشست اقتصاددانان فهرست واحد نیروهای انقلاب که در خبرگزاری مهر برگزار شد، اظهار کرد: بنده کارشناس ارشد اقتصاد انرژی هستم و بیش از ۱۰ سال در مرکز پژوهش‌های مجلس عضو دفتر انرژی، صنعت و معدن و به صورت مشخص در گروه انرژی حضور داشته و در حال حاضر نیز رئیس مرکز نشر علمی دانشگاه آزاد و عضو هیئت رئیسه دانشگاه آزاد هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی عنوان کرد: در بحث‌هایی که در تیم اقتصادی با هدایت نادران داشتیم بخشی از بحث‌های ما ریشه‌ای‌تر بود و بخشی از بخش‌ها هم کار اجرایی بود. ما به یک الگو رسیدیم و آن الگوی مجلس هفتم بود. با بررسی وضعیت اقتصادی مجلس هفتم به عنوان درخشان‌ترین مجلس پس از انقلاب اسلامی به اذعان بسیاری از کارشناسان، متوجه می شویم دو نفر کار فرماندهی جمع اقتصادی مجلس را برعهده داشتند. احمد توکلی و نادران در تیم اقتصادی آن دوره حضور داشته‌اند. 

عضو فهرست واحد نیروهای ائتلاف تصریح کرد: اواخر شهریور ۸۳ دولت لایحه‌ای یک فوریتی برای بحث بنزین آورد و آقای زنگنه اصرار می‌کرد مجلس به دولت اجازه دهد ۱.۳ میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برای واردات بنزین برداشته شود و اذعان داشت ما با بحران بنزین مواجه هستیم. 

این کاندیدای نمایندگی دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در آمار می گفتند ما ۶۲ میلیون لیتر در روز مصرف داریم و ۳۹ میلیون لیتر بنزین را برای مصرف از خارج وارد می کنیم و به نوعی مجلس را تهدید می کرد اگر پول ندهد به نوعی مانند التهابات آبان ۹۸ صریحا می گفت جایگاه های سوخت تعطیل می شود. در آن جلسه پرسیدند چرا امروز به فکر این افتادید و چرا هیچ راهکاری برای کنترل مصرف بنزین ارائه نشد؟

توانگر تاکید کرد: عملا آقای زنگنه پاسخی برای این سوال نداشت. ایشان از سال ۷۶ تا ۸۴ حتی یک طرح پالایشگاهی را هم اجرا نکرد با این تحلیل که هیچ عقل سلیمی به سمت پالایشگاه سازی نمی رود. مجلس هفتم تصمیم گرفتند و ماده ۳ برنامه چهارم را اصلاح کردند و تبصره ۱۱ و ۱۳ قانون بودجه ۸۵ تسهیلاتی برای بهینه سازی پالایشگاه ها و ایجاد پالایشگاه های جدید را قرار دادند.  

 وی با بیان دلیل خود برای طرح موضوع پالایشگاه سازی تصریح کرد: یکی از برنامه های در دستور کار مجلس آینده این است که دولت فعلی و آینده را به سمتی ببریم که از خام فروشی اجتناب کنند و به سمت تاسیس پالایشگاه و پترو پالایشگاه برود. یکی دیگر از اقدامات مورد نظر ما پیگیری بحث اشتغال است.

وی اضافه کرد: ستاره خلیج فارس که آقای زنگنه بارها مانع از ساخت این پالایشگاه شد و چه در دوره آقای زنگنه و چه در دوره آقای خاتمی و دوره آقای روحانی عملا پالایشگاه سازی انجام نشد. پالایشگاه ستاره خلیج فارس قبل از دولت آقای روحانی و توسط بچه های قرارگاه خاتم کارش پیش می‌رفت و در پیک کاری احداث، ۱۱ هزار نفر نیروی کار داشت. اگر به سمت پتروپالایشگاه‌سازی برویم و پالایشگاه‌سازی را دنبال کنیم حجم مهمی از اشتغال را می‌توانیم دنبال کنیم. 

توانگر افزود: شاید سوال کنید شما که پالایشگاه سازی را دنبال کردید و منجر به تولید بنزین و فراورده‌های نفتی شده است با مازاد عرضه مواجه هستید پس صادر کنید اما وقتی در تحریم هستیم چطور امکان دارد؟ پاسخ این است که اولا حجم محموله های نفتی با حجم فراورده های نفتی متفاوت است. وقتی می خواهید نفت صادرات کنید تجهیزات اجازه نمی دهد زیر یک یا دو بشکه نفت صادرکنید لذا از سوی سیستم ردیابی تحریمی آمریکا قابل پیگیری و رهگیری است.  

وی بیان کرد: نکته دیگر اینکه ۴۲ پالایشگاه در دنیا داریم که با نفت ایران سازگار است و ۹۷ درصد نفتی که صادر می کنیم از مبدأ جزیره خارک است. آمریکا به راحتی می تواند ۴۲ پالایشگاه را تحریم کند اما وقتی از خام فروشی فاصله گرفته و به سمت پالایشگاه سازی می روید از صدها محصول شیمیایی و سوخت می توانید بهره مند شوید و مصرف کننده شما از هزاران مصرف کننده به میلیون ها مصرف کننده تبدیل می شود. این روش توسط آمریکا قابل رهگیری نیست. هدف گیری ما برای پالایشگاه سازی ایجاد اشتغال و دور زدن تحریم است. 

عضو فهرست واحد نیروهای ائتلاف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نقش مجلس در کار اجرایی صادرات فرآورده های نفتی چیست؟ خاطرنشان کرد: حتما خیلی از مصوبات مجلس جنبه اجرایی دارد. مجلس هفتم را از همین جهت مثال زدم. بسیاری از مصوبات مجلس به همین شکل است. آقای زنگنه می گفتند ما قانون مشخص نداریم یا پول برای تاسیس پالایشگاه جدید نداریم. وجه دیگر مجلس حسن نظارت بر اجرای قانون است که اگر چنین قانونی وجود دارد و دولت نمی خواهد اجرا کند مجلس با ابزار نظارتی خود این وظیفه را پیگیری کند و کار را جلو ببرد.  

وی افزود: وقتی کارت هوشمند آمد ۳۵ میلیون لیتر قاچاق سوخت کاهش پیدا کرد. چه کسی مسئول ساخت کارت هوشمند سوخت بود؟ آقای نعمت‌زاده. اما مجلس ناکارآمد نتوانست در بحث اجرایی ایشان را به تحرک وادار کند بحث ما از این زاویه بود. اما مجلس هفتم به دلیل داشتن تیم منسجم اقتصادی توانست آقای نعمت‌زاده را ملزم کند که این کار را جلو ببرد. 

توانگر در رابطه با به صرفه بودن تولید بنزین به جای فروش نفت خام، گفت: زنجیره ارزش وقتی می‌آید که یک دلار نفت را با ارزش افزوده‌ای که ایجاد می کنید هزاران دلار به فروش می رسانید. چرا اشتغال زایی را نمی‌بینیم؟ فقط بگوییم فعلا نفت را بفروشیم زیرا الان پول نداریم پالایشگاه جدید احداث کنیم.

وی ادامه داد: شرکت های اسکو مصرف بنزین را بهینه سازی می کند اگر همین شرکت ها که دانش فنی پایینی دارند فعال شوند می توانیم یک تا دو درصد مصرف برق را پایین بیاوریم و چهار تا ۵ سال در کشور از نیروگاه سازی فاصله بگیریم.

کد خبر 4857033 طیبه بیات

منبع: مهر

کلیدواژه: انتخابات 98 شورای ائتلاف نیروهای انقلاب انتخابات 98 راهپیمایی 22 بهمن انقلاب اسلامی ایران مجلس شورای اسلامی قاسم سلیمانی شورای نگهبان چهل و یکمین فجر انقلاب اسلامی حسن روحانی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب ایران محمدجواد ظریف محمد جواد ظریف عباسعلی کدخدایی پالایشگاه سازی آقای زنگنه مجلس هفتم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۸۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله پهپادی اوکراین به مناطقی در روسیه

مقام‌های روسیه اعلام کردند اوکراین به چند منطقه در روسیه در ساعات پایانی شب گذشته حمله پهپادی داشت و رسانه‌های روسی نیز گزارش کردند که آتش سوزی در یک پالایشگاه نفت در نزدیکی مسکو رویت شده است.

به گزارش ایسنا، «پاول مالکوف» فرماندار منطقه «ریازان» هم‌مرز با مناطق شمال غربی مسکو گفت در این حملات پهپادی کسی زخمی نشده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، کانال تلگرامی «Baza» روسیه نیز که با سرویس‌های امنیتی این کشور همکاری دارد گزارش کرد که این حمله به پالایشگاه نفت رایازان بوده است.

این پالایشگاه که به شرکت روس‌نفت روسیه تعلق دارد و توسط آن اداره می‌شود حدود ۵.۸ درصد از نفت خام این کشور را پالایش می‌کند و هدف مکرر حملات هوایی اوکراین است.

فرمانداران مناطق «کرسک» و «ورونژ» در جنوب غرب روسیه هم‌مرز با اوکراین هم گزارش حملات پهپادی را در اراضی خود داده و گفتند این حملات زخمی یا خساراتی نداشته است.

روسیه به ندرت اطلاعاتی در مورد تاثیر کامل حملات اوکراین بر قلمرو و زیرساخت‌های خود افشا می‌کند.

مقامات کی‌یف مدعی‌اند هدف قرار دادن زیرساخت‌های نظامی، انرژی و حمل و نقل روسیه، تلاش‌های جنگی مسکو را تضعیف می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور
  • جدیدترین اظهارات معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص تقسیم استان‌های کرمان و تهران
  • انتقاد وزیر خارجه اسرائیل از رئیس‌جمهور کلمبیا
  • آماده سازی ۴۰۰ نقطه در کرمانشاه برای تبلیغات کاندیداهای مجلس
  • نقش دولت در دریافت زیرمیزی توسط پزشکان
  • افشاگری مسعود پزشکیان درباره نقش دولت در دریافت سکه و زیرمیزی توسط پزشکان
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • حمله پهپادی اوکراین به مناطقی در روسیه