Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهران روح‌نیا استاد تمام دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است که در زمینه ساخت دستگاه توموگرافی درخت سرپا فعالیت داشته و موفق به برطرف کردن یکی از نیازهای جامعه شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امروزه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان اغلب بر روی خدماتی مانند فروش، حمل‌ونقل، تاکسی‌های اینترنتی و غذا فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از همین رو نیاز است اکوسیستم استارت‌آپ‌ها و کارآفرینان به سمت حوزه‌های کمتر مورد توجه با پتانسیل بالا و اثرات اجتماعی، اقتصادی و ملی بالا در شرایط کنونی هدایت شود.

با توجه به چالش‌های متعدد کشور در عرصه‌هایی مانند کشاورزی، سبک زندگی شهرنشینی، مسائل اجتماعی، محیط‌زیست، آلودگی و انرژی، در این بین، گروه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیانی شکل گرفته‌اند که به‌صورت غیرمستقیم اندیشه و خلاقیت را وارد چرخه‌های تولید تا بازار می‌کنند. خبرگزاری آنا در راستای معرفی و تجربه‌نگاری فناوری، با گروه‌های استارت‌آپی موفق در قالب «پاتوق نخبگان» همراه  شده و پای صحبت آنان نشسته است.

 «پاتوق نخبگان» محفلی برای مخترعان و نخبگان است که در سلسله نشست‌هایی در راستای معرفی دستاوردها و چالش‌های استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در خبرگزاری آنا برگزار می‌شود.

چند سالی است که درختان خیابان ولیعصر تهران قطع می‌شود که متأسفانه عمده این درختان سالم بوده است و اگر دستگاه توموگرافی وجود داشت از قطع عمده این درختان جلوگیری می­‌شد.

در همین راستا خبرگزاری آنا در سومین نشست به گفت­گو با مهران روح‌نیا دکترای تخصصی علوم صنایع چوب و کاغذ گرایش مکانیک چوب و استاد تمام پایه ۱۸ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برای ساخت دستگاه توموگرافی درخت سرپا پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

آنا: چگونه به صنعت چوب و کاغذ علاقه­‌مند شدید و دستگاه تولیدی شما چه نیازی از جامعه را برطرف می­‌کند؟

روح‌­نیا: ابتدا تحصیلات بنده  در رشته علوم و صنایع چوب و کاغذ بود اما به مکانیک علاقه پیدا کردم و دکتری را در رشته مکانیک و ارتعاشات گرفتم و برای مدتی کار تحقیقاتی مطالعاتی در زمینه ارتعاشات را آغاز کردم که منجر به گرفتن دکترای دوم شد و سال 95 مدرک رشته مکانیک طراحی کاربردی و جامدات ارتعاشی را گرفتم.

تز دکتری را با همکاری یکی از اساتید فرانسه انجام دادم و برای این مسئله به فرانسه سفر کردم. البته فارغ‌التحصیل داخل ایران هستم اما با استادم به فرانسه رفتم که با تکنولوژی‌های جدید آشنا شوم، از بین محصولات مختلف در اروپا که باجان آدم سرکار داشت دستگاه توموگرافی درخت سرپا بود.

درخت سرپا، موجود زنده‌ای است که ریه تنفسی شهرها محسوب می‌شود و نباید قطع شود. اگر از طرفی دچار حملات بیولوژیکی، زیستی، سرما، گرما و حملات قارچی و میکروبی شود حشرات ممکن است از درون آن ،درخت را خالی کنند، خبره‌ترین باغداران هم متوجه نمی‌شوند که درخت چه وضعی دارد؟ در تهران شاهد هستیم که درختی به خاطر باد خفیف می‌شکند و خسارت ایجاد می‌کند. 5 سال در این زمینه فقط مطالعه می‌کردیم که به دانش فنی برسیم که دستگاهی را بسازیم.

دوره‌هایی در این مدت در 2011 و 2012 به خاطر این درخت سرپا گذراندم و گواهی گرفتم. حمایت شهرداری کرج برای حمایت از محصول تقاضامحور را نیز جلب کردم. شهرداری کرج از ابتدا حمایت کرد و در واقع حمایت بومی‌سازی را تقبل کرد که 157 میلیون تومان در سال 95 با دلار سه هزارتومانی بود.

آنا: تمام قطعاتی که استفاده کردید، تولید داخل ایران است؟

روح­‌نیا: بله. در روزهای اول مشکلات زیادی داشتیم، چراکه قطعات الکتریکی ساخت خارج بود و در داخل مهندسی معکوس شده بود. در حال حاضر وابستگی‌ ما به خارج قطع نشده اما کمتر شده است. این وابستگی ارزی باعث گران شدن تجهیزات ازجمله تجهیزات الکترونیک می‌شود که ساخت داخل نداریم. بااین‌حال قیمت دستگاه نسبت به مشابه خارجی آن نصف است.

با حمایت‌ها و پافشاری‌های دوستان و شهرداری کرج، نمونه اول برای شهرداری کرج آماده شد که موفق بود، برای کالیبراسیون، دستگاه را به اروپا بردیم که دستگاه اروپایی 70 درصد با واقعیت همخوانی داشت. نتایج را  در موسسه جنگل‌ها و مراتع مقایسه کردیم که دستگاه ما با آن دستگاه اروپایی همخوانی داشت.

آنا: آیا امکان قطع درختان برای انجام تست وجود داشت؟

روح‌نیا: امکان قطع درختان برای انجام تست وجود نداشت؛ اما به خاطر اینکه دستگاه ایرانی 100 درصد با دستگاه اوپایی همخوانی داشت، راضی‌کننده بود، به‌جز شهرداری کرج، شهرداری تهران نیز خدمات ما را خواستند که مصوبه شورای پژوهش را برای آن اخذ که به خاطر شرایط اقتصادی، تأمین بودجه برای تهران مقیاس بزرگی است که میسر نشده است.

همچنین این کار در چمستان به‌صورت پایلوت انجام‌شده و برای دانشگاه شهرکرد و شهر اصفهان نیز صورت گرفته است. ممکن است که هزینه‌ها با درآمدها همخوانی نداشته باشند، اما چشم‌انداز خوبی با گذر از شرایط اقتصادی، میسر خواهد شد.

آنا: از دستگاه توموگرافی در چه مواردی استفاده می‌شود؟

روح‌نیا: عواملی مانند آفت، بیماری و... بر روی درخت به عنوان یک موجود زنده تأثیر گذاشته و موجب پوسیدگی درخت می‌شوند که در فصل سرما با توجه به اینکه برف بر روی درخت می‌نشیند و سرعت بالای باد منجر به سقوط درختان به خصوص درختان پوسیده می‌شود.

البته پوسیدگی‌های درختان غالبا از داخل تنه است، ما نمی‌توانیم آن را ببینیم و بر اثر وزش بادهای شدید سقوط می‌کنند که خطرات مخرب جانی و مالی را برای شهروندان دارد. با انجام آزمایش‌های مختلف توسط دستگاه توموگرافی می‌توان  از سقوط درختان پیشگیری کرد.

طرح توموگرافی درختان سرپا برای حفظ امنیت و جان مردم و نگهداری از فضای سبز شهرهای مختلف کشور، یکی از طرح‌های خوب علمی است که با ظرفیت خوب دانشگاه آزاد اسلامی و دستگاه‌های مربوطه توانسته‌ایم عملیاتی کنیم.

انتهای پیام/4118/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج چوب خبرگزاری آنا شهرداری کرج روح نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۳۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه دستگاه ها در کنار یکدیگر باید مجری عدالت باشند

آیت الله محمد جعفر منتظری  در مراسم تکریم و معارفه رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: امنیت، عدالت، رفاه و آسایش معیشتی مواردی‌اند که مردم به آن‌ها نیازمند هستند زیرا همه مولفه‌های پیشرفت یک جامعه و ترقی یک کشور در لوای امنیت تحقق پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: جوانان بسیاری در دفاع از امنیت سیستان و بلوچستان جان خودشان را از دست داده‌اند ما خودمان را به این افراد مدیون‌می دانیم اگر این پاسداران و صیانت کنندگان نبودند وضعیت ما وضعیت دیگری بود بنابراین باید قدردان این افراد باشیم.

رییس دیوان عالی کشور با بیان اینکه از همه کسانی که در سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، ارتش، بسیج و مجموعه قرارگاهی که امنیت را در سیستان و بلوچستان و کشور به وجود آورده‌اند؛ تقدیر می‌کنیم تصریح کرد: دشمن به شدت تلاش می‌کند امنیت را که امری حیاتی است را در کشور سلب کند و امنیت را از جامعه ما بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: به لحاظ دفاع از کشور اتفاقات زیادی رخ می‌دهد که بخشی از آن‌ها به اطلاع مردم می‌رسد و بسیاری از آن‌ها توسط مسوولان امنیتی و اطلاعاتی گفته نمی‌شود، دشمن در همه عرصه‌ها برای ایجاد نا امیدی در بین مردم اتاق فکر راه‌اندازی کرده تا شکاف و اختلاف را بزرگ جلوه دهد اما اکنون دشمن سیلی محکمی از جمهوری اسلامی خورده که هنوز گیج است.

آیت الله منتظری به اقدام مقتدرانه ایران در تنبیه اسرائیل اشاره کرد و افزود: پس از این اقدام دنیا به تلاطم افتاده است حادثه ای که برگ زرینی بر کتاب قطور و پرافتخار نظام جمهوری اسلامی که در طول ۷۵ سال تولد نامشروع رژیم کودک کش صهیونیستی به راه افتاده در قالب موشک و پهپاد تبلور پیدا کرد و خانه آن‌ها را به لرزه انداخت و این اقدام ایران دنیا را متحول کرد.

وی بیان کرد: کشورها و حوزه‌های مختلف در بین کشورهای اسلامی در تجزیه و تحلیل این قضیه هستند و این افتخاری برای مردم کشور است که منشا آن انقلاب عظیم و اعتقادات راسخ و تربیت یافتن در مکتب قرآن است.

رییس دیوان عالی کشور عنوان کرد: امام راحل در این‌ مکتب تربیت یافت و انقلاب را به وجود آورد که اکنون ۳۵ سال است که رهبر معظم انقلاب پرچمدار این انقلاب است و این انقلاب را رهبری کرده که در دنیا بی بدیل است.

وی اظهار کرد: کسانی که انقلاب را قبول دارند بیایند در یک محفل بیان کنند که مثل جمهوری اسلامی کجا وجود دارد. پیشرفت عظیمی که نصیب ملت شده محصول فکر و اندیشه جوانان ما است ملت رشید و توانمند ما فوق آنچه که می‌توانیم استحقاق خدمت دارند و ما مسوولان در تمامی حوزه‌ها وظیفه داریم آنچه که در توان است صادقانه و مخلصانه در خدمت مردم باشیم.

آیت الله منتظری تصریح کرد: عدالت تنها مختص دستگاه عدلیه نیست در نظامی که مبتنی بر احکام الهی است همه دستگاه ها باید مجری عدالت باشند در واقع در نظام جمهوری اسلامی اجرای عدالت وظیفه همه است اما دستگاه قضا مرجع مردم برای رفع خصومت است.

به گزارش ایرنا، طی حکمی از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین علی موحدی‌راد را به سِمت ریاست کل دادگستری سیستان و بلوچستان و ریاست شعبه اول دادگاه تجدیدنظر این استان منصوب کرد.

پیش از این علی مصطفوی نیا رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان بود و حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی‌راد پیش از این رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • مدیرعامل تعمیرات نیروگاهی ایران:تلاش بی وقفه متخصصان منجر به ساخت ۱۶ هزار قطعه نیروگاهی و جلوگیری از خروج ۸۰ ملییون دلار ارز از کشور شده است
  • علت قطع درختان منطقه ۷ تهران توسط مأموران شهرداری چیست؟ + ویدئو
  • آیا خشکاندن و آب ندادن به درختان جرم است؟
  • ۲۰۰۰ اصله درخت جایگزین ویلاهای غیرمجاز
  • همه دستگاه ها در کنار یکدیگر باید مجری عدالت باشند
  • غرس ٣٥٠ اصله درخت مثمر زیتون به شکرانه تحقق وعده صادق
  • پیشنهاد شهروند نی ریزی برای جلوگیری از خشکسالی در پی خشک شدن درختان پسته
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند
  • باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند