Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@00:29:15 GMT

واقعگرایی علمی و مخالفانش

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۳۴۰۷

واقعگرایی علمی و مخالفانش

یاسمن هوشیار مخالفت با واقعگرایی علمی را که از سه جنبه صورت می‌گیرد یعنی جنبه هستی شناسی، معرفت شناسی و معناشناسی مورد کنکاش و بررسی قرار می‌دهد. وی کتاب «واقعگرایی در علم» را در دو بخش تألیف و تنظیم کرده است: بخش تاریخی و بخش فلسفی.

بخش تاریخی شامل سه فصل است که به بررسی برخی شواهد تاریخی مهم و مورد استناد ضد واقعگرایان پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر فصل به یک نظریه از مهم‌ترین و موفق‌ترین نظریه‌ها توجه می‌شود که با وجود موفقیت‌های چشمگیرشان سرانجام حکم به نادرستی آنها داده شد و از صحنه رقابت علمی کنار گذاشته شدند.
بخش دوم یعنی بخش فلسفی از پنج فصل تشکیل شده است. اولین فصل مربوط به بخش فلسفی به سابقه تاریخی بحث واقعگرایی و ضد واقعگرایی و ریشه‌های فلسفی آن تا ابتدای قرن بیستم توجه شده است. این فصل نگاهی کلی به مؤلفه‌های هر یک از دو رویکرد و پیشینه تاریخی این مؤلفه‌ها دارد. پس از جمع‌بندی این مؤلفه‌ها رد پای آنها را در آرای فیلسوفان علم نیمه دوم قرن نوزدهم که فلسفه علم به‌عنوان یک رشته علمی مستقل شروع به فعالیت کرد، نشان می‌دهد.
واقعگرایی در علم
(تحقیقی در‌شأن معرفتی نظریه‌های علمی)
نویسنده: یاسمن هوشیار
چاپ اول 1398
ناشر:نشر نی

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۳۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایگان و یا نیم بها بودن ورودی اماکن تاریخی استان برای برخی از گروه‌ها

علیرضا برشاهی مدیر گروه موزه‌ها و اموال منقول اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به افزایش نرخ ورودی اماکن تاریخی از ابتدای امسال، گفت : براین اساس نرخ ورودی به دو مجموعه تاریخی تاق بستان و بیستون برای هر نفر ۳۰ هزار تومان و برای تکیه معاون الملک، تکیه بیگلربیگی و معبد آناهیتا برای هر نفر ۲۰ هزار تومان است. 

وی افزود: با توجه به افزایش نرخ ورودی اماکن تاریخی، برخی از گروه‌ها مشمول بازدید رایگان و برخی دیگر نیز مشمول بازدید بصورت نیم بها شده‌اند. 

مدیرگروه موزه‌ها و اموال منقول میراث فرهنگی استان تصریح کرد: به منظور حمایت از طرح جوانی جمعیت، بازدید خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر از اماکن تاریخی استان رایگان خواهد بود. 

وی تاکید کرد: مادران دارای سه فرزند و بیشتر می‌توانند با مراجعه به ثبت احوال، کارت سه فرزندی گرفته و با استفاده از این کارت به همراه خانواده خود از اماکن تاریخی استان رایگان بازدید کنند. 

برشاهی اضافه کرد: بازدید از اماکن تاریخی استان برای افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد، کودکان زیر پنج سال و نیز تورلیدر‌ها رایگان خواهد بود. 

وی در خصوص گروه‌هایی که بازدید آنها از اماکن تاریخی نیم بها است نیز گفت: بازدید بازنشستگان و خبرنگاران از اماکن تاریخی دارای ورودی استان نیم بها می‌باشد. 

مدیرگروه موزه‌ها و اموال منقول میراث فرهنگی استان تصریح کرد: بعلاوه، بازدید گروهی دانشجویان و دانش‌آموزان نیز از اماکن تاریخی استان مشمول بلیط نیم بهاست. 

وی در خصوص نرخ ورودی موزه‌های استان هم گفت: در حال حاضر تنها در چند شهرستان استان موزه‌های مردم‌شناسی فعال هستند که برای بازدید آنها ورودی گرفته نمی‌شود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • رکورد تاریخی رئال به نام مودریچ شد
  • زلنسکی در فهرست «مجرمان تحت تعقیب» روسیه قرار گرفت
  • طبیعت تماشایی اصفهان در روز‌های بهاری
  • (تصاویر) روستای تاریخی فهرج؛ گنجینه‌ای از جلال و شکوه ایران
  • مراسم بزرگداشت مرحومه معصومه حائری برگزار شد
  • موزه‌ها شنبه تعطیل است
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۸ / این کوروش افسانه است!
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • رایگان و یا نیم بها بودن ورودی اماکن تاریخی استان برای برخی از گروه‌ها