Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه مهمترین مانعی که در حال حاضر باعث بهبود روابط ایران و عربستان شده است را موضوع یمن و حمایت ایران از گروه انصارالله دانست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قاسم محب‌علی در ارتباط با اظهارات اخیر وزیر امور خارجه کشورمان در اجلاس امنیتی مونیخ مبنی بر این که به نظر می‌رسد عربستان تمایلی برای کاهش تنش با ایران ندارد و از دیگر سو اظهارات مقامات ریاض مبنی بر اینکه به تازگی پیامی را برای ایران به صورت مستقیم ارسال نکرده‌اند ، خاطرنشان کرد: برای بررسی روابط ایران و عربستان باید به این نکته توجه داشت که زمینه‌های اختلافی بین تهران و ریاض وجود دارد که یکی از مهمترین آنها موضوع یمن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا  افزود:‌ عربستان تا وقتی که احساس کند ایران همچنان به دنبال حمایت از انصارالله یمن و مخالفان سعودی در این کشور است، بعید است که به سمت بهبود روابط با ایران حرکت کند.

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه ادامه داد: از دیگر سو سعودی‌ها مشاهده می‌کنند که مناسبات ایران و آمریکا در بالاترین میزان تنش قرار دارد و در همین چارچوب تلاش دارند که پشت این تنش پنهان شوند و اگر روابط خود را با ایران عادی کنند، این امکان وجود دارد که آمریکایی‌ها میزان تنش خود را با ایران کاهش دهند و به نظر نمی‌رسد که سعودی‌ها موافق این موضوع باشند.

وی با تاکید بر این که بین ایران و عربستان بی اعتمادی در حد بالایی وجود دارد، ابراز عقیده کرد:‌ غلط یا درست سعودی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که دولت آقای روحانی و شخص ظریف طرف اصلی مذاکره با آنها در ایران نیستند و مدیریت تحولات خاورمیانه در تهران در دست دولت نیست.

وی با بیان این که باید دید نامه‌ای که آقای ظریف مطرح کردند که  از سوی سعودی‌ها ایران دریافت کرده است ، خطاب به چه کسی نوشته شده است، تصریح کرد: از طرفی دیگر ممکن است پاکستانی‌ها به عنوان واسطه بین تهران و ریاض مطالبی را از سوی سعودی‌ها مطرح کرده باشند که بخواهند واکنش مثبت تهران را دریافت کنند.

این دیپلمات پیشین کشورمان با تاکید بر اینکه کاهش تنش بین ایران و عربستان و بازگشت روابط دو کشور به حالت عادی دو موضوع متفاوت هستند ، ادامه داد: سعودی‌ها علاقه‌مند نیستند که تنش‌ها با ایران را افزایش دهند ولی باید به این موضوع توجه داشت که یمن یک موضوع کلیدی برای عربستان است. هیچ کس در عربستان اجازه نمی‌دهد که در یمن حکومتی بر سر کار آید که مخالف و تهدید کننده‌ آل سعود باشد. بین عربستان و یمن، هزار و 800 کیلومتر مرز مشترک وجود دارد و هزاران یمنی نیز در عربستان مشغول به کار هستند. از طرف دیگر یمن نیز کشور فقیری است و بدون حمایت مالی  عربستان نمی‌تواند  زندگی مردم خود را به پیش ببرد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ایران و عربستان سعودی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۳۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند

به گزارش ورزش سه، صندوق سرمایه گذاری عمومی در سال 2023 از باشگاه‌های لیگ روشن برای جذب گروهی از مهم‌ترین بازیکنان بین‌المللی مثل کریستیانو رونالدو، نیمار، کریم بنزما فرانسوی و ... حمایت کرد.

یک منبع به روزنامه سعودی الشرق الاوسط توضیح داد که کمیته جذب بازیکن در لیگ حرفه‌ای عربستان در دوره اخیر جلساتی را با باشگاه‌ها برگزار کرده است تا بازیکنانی را که می‌خواهند در فصل نقل و انتقالات تابستانی به فوتبال این کشور منتقل شوند، مشخص کند.

این منبع در ادامه گفت پیش بینی می‌شود هفته آینده جلسه دیگری بین کمیته و باشگاه‌ها برگزار شود. برنامه برای حضور بازیکنان بزرگ بین‌المللی در راستای برنامه‌ توسعه مسابقات فوتبال در عربستان سعودی است تا لیگ این کشور به یکی از 10 لیگ مهم جهان تبدیل شود.

اما صندوق سرمایه‌گذاری عربستان بر چه اساسی از باشگاه‌ها حمایت می‌کند؟ این منبع اشاره کرد که حمایت‌های صندوق از باشگاه‌ها با توجه به جایگاه آنها در جدول لیگ عربستان صورت می‌گیرد.

در واقع باشگاه‌هایی که موقعیت‌های بالاتری دارند (به عنوان مثال الهلال و النصر در فصل جاری)، ممکن است حمایت بیشتری دریافت کنند، و تیم مقابل تیم‌هایی که در رده‌های پایین‌تر هستند، حمایت کمتری داشته باشند.

این استاندارد به منظور ایجاد انگیزه در باشگاه‌ها برای ارائه بهترین سطوح و دستیابی به نتایج بهتر است که باعث افزایش قدرت و جذابیت مسابقات لیگ عربستان می‌شود.

انمار الحائلی، رئیس باشگاه الاتحاد، اخیراً در اظهارات تلویزیونی تایید کرد که حمایتی که از باشگاه‌ها انجام می‌شود، به یک اندازه نیست. من اطلاع دقیقی ندارم و نمی‌خواهم در این مورد اظهار نظر کنم، اما باید جزئیات بیشتری در این زمینه به ما ارائه شود.

وی همچنین گفت: باید جدولی ارائه شود که نشان دهد هر باشگاه چه چیزی دریافت می‌کند، چون ممکن است خطایی رخ بدهد و از برخی باشگاه‌ها بیشتر از سایر باشگاه‌ها حمایت شود.

دیگر خبرها

  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • تاکید کلمبیا به اسرائیل برای برقراری آتش‌بس در غزه
  • تمایل عربستان برای برقراری عمره پس از حج تمتع
  • تاکید عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند