Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@22:31:45 GMT

پیش‌بینی بارش سنگین در حوضه‌های آبریز خوزستان

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۳۹۳۵

پیش‌بینی بارش سنگین در حوضه‌های آبریز خوزستان

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا؛ کیامرث حاجی زاده در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان، که شامگاه چهارشنبه (۳۰ بهمن ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به پیش رو داشتن انتخابات مجلس شورای اسلامی، اعلام کرده بودیم که فعلا جلسه‌ای با حضور فرمانداران برگزار نمی‌کنیم؛ به دلیل پیش بینی بارندگی، این جلسه با حضور معاونین فرمانداران برگزار شده اما باید مدیران دستگاه های اجرایی در چنین جلساتی حضور داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به بحران های سال جاری خوزستان، افزود: علاوه بر سیلاب و بازسازی آن، شاهد وقوع زلزله در مسجدسلیمان و آبگرفتگی شهرستانهای آبادان، خرمشهر، شادگان و کارون بودیم که این بحران ها دست کمی از سیلاب فروردین نداشتند. آبگرفتگی این چهار شهرستان مشکلات عدیده ای برای مردم ایجاد کرد و تخلیه آب از منازل مردم بیش از یک هفته طول کشید.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به پیش بینی بارندگی شدید در روزهای آینده ادامه داد: در این روزها اخطارها و هشدارهای لازم را صادر می کنیم اما با توجه به فعالیت سامانه بارشی در روز پنجشنبه و همچنین ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه هفته آینده، این جلسه تشکیل شده است.

حاجی زاده افزود: سامانه بارشی هفته آینده بارش سنگینی در حوضه های آبریز خوزستان خواهد داشت که برای آمادگی بیشتر این جلسه برگزار شده است. مانند این جلسه نیز قبل از سیل بهمن ماه سال گذشته تشکیل شد و پس از آن شاهد سیل در شهر رفیع بودیم.

وی با اشاره به عدم حضور برخی مدیران در جلسه اضطراری مدیریت بحران تصریح کرد: همه دستگاه‌ها، متولی مدیریت بحران خوزستان هستند اما برخی دستگاه‌ها مسئول مستقیم این کار هستند و زمانی که جلسه اضطراری شورای هماهنگی مدیریت بحران به ریاست استاندار خوزستان تشکیل می شود نشان از ضروری بودن مساله است بنابراین باید مدیران، معاونان یا افراد تام الاختیارشان در جلسات حضور پیدا کنند.

وی تصریح کرد: اینکه دستگاهی که متولی کار است اما در جلسه ای که وظیفه دارد در آن حضور پیدا کند، حاضر نمی شود، نشان می دهد که قطعا یک پای کار می لنگد.

حاجی زاده گفت: در صورت غیرموجه بودن حضور مدیران در این جلسه، موضوع به مافوق مدیر مربوطه در خوزستان یا کشور اعلام خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به تجربه به دست آمده از سیل سال ۹۷ و ۹۸، گفت: طبق قانون جدید سازمان مدیریت بحران کشور، شرح وظایف هر دستگاه مشخص و ابلاغ شده است و باید دستگاه‌های متولی به وظایف خود عمل کنند. در سیل سال ۹۸ در برخی مواقع دستگاه‌های متولی عقب‌تر از ما یا نیروهای مسلح کار کردند اما اکنون این مساله پذیرفته نیست. نمی‌شود کسی در انجام وظایفش کوتاهی یا تعلل کند و این موضوع پذیرفته نیست.

حاجی زاده با اشاره به در پیش رو بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: روز پنجشنبه برخی از مناطق خوزستان درگیر بارش هستند و باید از هم اکنون تمهیدات اندیشیده شود و همه دستگاه‌ها پای کار باشند.

وی افزود: نباید پس از وقوع باران و مشکل کار کنیم. طبق پیش بینی هواشناسی در اهواز ۲۵ تا ۳۰ میلی‌متر بارندگی خواهیم داشت که قطعا با این بارش دچار مشکل و پس زدگی فاضلاب خواهیم شد.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: نقاط بحرانی اهواز مشخص هستند و ماشین آلات شهرداری از هم اکنون باید در این نقاط مستقر شوند.

حاجی زاده بیان کرد: شهرهای معین یکدیگر باید کمک کنند. به طور مثال مسجدسلیمان معین اندیکا و لالی است که باید از هم اکنون به شرکت نفت آماده باش دهد تا در صورت وقوع مشکل کمک کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: قیام مردم تبریز کرونا در ایران انتخابات افغانستان سپندارمذگان آزادراه تهران شمال رامین پرچمی انتخابات مجلس یازدهم شورای ائتلاف نیروهای انقلاب خوزستان بارش باران مدیریت بحران ستاد پیشگیری آب گرفتگی فاضلاب قیام مردم تبریز کرونا در ایران انتخابات افغانستان سپندارمذگان آزادراه تهران شمال رامین پرچمی انتخابات مجلس یازدهم شورای ائتلاف نیروهای انقلاب مدیریت بحران خوزستان حاجی زاده دستگاه ها پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۳۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با تشریح اقدامات مدیریت بحران در سیل اخیر گفت: توجه به بحران‌ها در همه سطوح ملی و استانی برای پیشگیری و مقابله کم است و در اولویت‌بندی اعتبارات کشوری و استانی برای مدیریت بحران مشکل داریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، محمد علی آخوندی صبح امروز دوشنبه در زمینه اقدامات مدیریت بحران و دستگاه‌های اجرایی استان برای مقابله با بحران اظهار داشت: مدیریت بحران مجموعه‌ای از فعالیت‌ها است بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که انجام اقدامات مورد نظر توسط دستگاه اجرایی یا واحد خاصی در استانداری صورت گیرد.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌های که از منابع دولتی استفاده می‌کنند، همچنین نهادها و موسسه‌های زیر نظر دفتر مقام معظم رهبری، سازمان بسیج سازندگی و ...در این زمینه براساس قانون مصوب مجلس مسئولیت دارند افزود: از ماه 12 به بعد قانون مدیریت بحران کشور که مصوب مجلس شورای اسلامی است، وظایف سازمان مدیریت بحران کشور، شورای عالی مدیریت بحران کشور و دیگر دستگاه‌های اجرایی مربوط مشخص شده است، لذا همه آنها باید برای مقابله با بحران آماده باشند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی و سیاست گذاری در این زمینه در شورای عالی مدیریت بحران کشور انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: درکنار تصمیم‌های کشوری که ابلاغ می‌شود، بر اساس مواد 13 و 14 قانون مدیریت بحران کشور، همه دستگاه‌های اجرایی علاوه بر آموزش نیروهای خود باید آمادگی لازم را برای مدیریت بحران بر اساس وظایف خود داشته باشند.

آخوندی تأکید کرد: توجه به بحران در تمام سطوح ملی و استانی برای پیشگیری و مقابله با بحران کم است و این در حالی است که مدیر هر دستگاه اجرایی وظیفه نظارت بر چگونگی اجرای دستورالعمل‌های ابلاغی را بر عهده دارد. بر اساس مواد 20 به بعد قانون مدیریت بحران کشور در شهرستان‌ها فرمانداران و بخشداران وظیفه نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی را در این زمینه بر عهده دارند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: هر دستگاه اجرایی برای انجام وظیفه‌ای که بر اساس قانون مورد نظر در زمینه مدیریت بحران برای آن مشخص شده است، از وزارتخانه خود باید در خواست اعتبار و تجهیزات مورد نیاز را داشته باشد. هر سال از سرجمع اعتبارات کشور، اعتباری در اختیار هلال احمر قرار می‌گیرد تا اقدامات مورد نیاز از این طریق انجام شود. صندوق بیمه خسارات طبیعی هم باید به وظیفه خود در این باره به خوبی عمل کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: ستاد مدیریت بحران استان منبع اعتباری مستمر و تجهیزاتی برای انجام یک سری کارها در این باره ندارد و در هشت سال گذشته اعتباری برای پیشگیری و مقابله به ستادهای مدیریت بحران استان ها اختصاص نیافته است. بعضی از دستگاه‌های اجرایی استان هم به دلیل اینکه اعتبارات درخواستی آنها از وزارت متبوع خود تامین نشده است، نتوانسته‌اند به وظایف خود در این باره به خوبی عمل کنند. در اولویت‌بندی اعتبارات کشوری و استانی برای مدیریت بحران مشکل داریم.

آخوندی گفت: حداقل برای بهسازی ماشین آلات راه‌سازی به یک هزار و 955 میلیارد  تومان نیاز داریم و از طرفی دیگر برای مدیریت بحران با کمبود نیرو انسانی مواجه هستیم و در بعضی از موارد تجهیزات وجود دارد اما نیروی متخصصی که بتواند با آن کار کند را نداریم که این مشکل در سازمان آتش نشانی مرکز استان و شهرداری‌ها با بازنشسته شدن تعدادی از نیروهای شاغل به وجود آمده است.

وی تصریح کرد: زمانی که هشداری اعلام می‌شود باید همه مرخصی‌ها لغو  و در چند روز باقیمانده تا زمان بحران پیش‌بینی شده باید مراکز خطر شناسایی و ماشین آلات مورد نیاز برای مقابله به مراکز خطر اعزام شوند که متاسفانه این موارد جدی گرفته نمی‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: در زمان بروز بحران از همه امکانات موجود بخش‌های دولتی و خصوصی مانند ماشین آلات معادن باید به خوبی استفاده شود. باید برنامه‌ریزی برای پیشگیری و مقابله با بحران در شهرستان‌ها توسط فرمانداری‌ها به گونه‌ای باشد که در زمان وقوع بحران از همه امکانات برای کاهش خسارات بهره گرفته شود.

به گفته وی، زمانی که حادثه‌ای اتفاق می‌افتد، تیم‌های ارزیابی توسط دستگاه‌های مربوط به منطقه مورد نظر اعزام می‌شوند و در قالب فرم‌های برآورد خسارات انجام می‌شود.

وی بیان کرد: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده تاکنون که هنوز تکمیل نشده، یک هزار و 955 میلیارد تومان در سیل اخیر به شهرستان زیرکوه خسارت وارد شده است.گزارش‌های مورد نظر در هر شهرستان به فرمانداری‌ها ارسال می‌شود و آنها هم این گزارش‌ها را به مدیریت بحران استان می‌فرستند و جمع‌بندی نهایی آن با امضای استاندار به وزارت کشور ارسال می‌شود و در هیئت دولت تصمیم لازم در هر زمینه‌ای گرفته می‌شود.

آخوندی با بیان اینکه بیشترین خسارت سیل به راه‌ها و ابنیه جاده‌ها وارد شده است، گفت: درپی سیل اخیر محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف آسیب جدی دیده‌اند‌. در پی بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب در مناطق مختلف به محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف، آسیب جدی وارد شده است. در این راستا تمام زیرساخت‌های جاده‌ای و راه‌های عشایری و روستایی در شهرستان خوسف خسارت جدی دیده‌اند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی از آبگرفتگی منازل روستایی خوسف و نهبندان و تخریب تمامی قنواتی که در حاشیه رودخانه‌ها بوده‌اند خبر داد و افزود: ابنیه جاده‌ها نیز به طور کامل تخریب شده‌اند.

آخوندی از تخریب و خسارت به مزارع سرچاه عماری و محور قلعه زری در شهرستان خوسف خبر داد و گفت: در شهرستان خوسف شاهد قطعی شبکه آب و برق و حتی گاز در برخی روستاها بودیم. در شهرستان نهبندان آب به داخل شهر هم نفوذ کرده و مشکلاتی در داخل شهر هم داشته‌ایم و منازل قدیمی و آغل‌های دام گنبدی خسارت دیده‌اند که  بعد از اتمام بارش‌ها، میزان خسارت‌ها برآورد می‌شود. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: در شهرستان خوسف، مشابه زیرکوه شرایط خاصی به دنبال سیلاب داشتیم به نحوی که در محورهای مواصلاتی حتی ماشین سنگین هم نمی‌تواند تردد کند و محور قلعه زری و روستاهای بخش ماژان کلاً تخریب شده‌اند. 

آخوندی از همکاری مردمی، تراکتورداران و نیروهای معادن برای بازگشایی مسیرها تشکر کرد و یادآور شد: از مردم می‌خواهیم تا با نیروهای امدادی همکاری لازم را داشته باشند و به هشدارهای هواشناسی توجه کنند.

انتهای پیام/251/

دیگر خبرها

  • اعلام آماده باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • پیش‌بینی بارش در برخی مناطق کشور طی هفته جاری
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم
  • سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید
  • ۸۱ درصد مخازن سدهای خوزستان پر شد/ آخرین وضعیت سد دز
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس