Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: دوم اسفند ماه یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان در سراسر کشور برگزار می‌شود و بر اساس اعلام مسئولان ستاد انتخابات، زمینه برای برگزاری انتخاباتی با شکوه و با حضور حداکثری مردم در این عرصه بسیار مهم فراهم شده است.

برگزاری انتخابات در عمر ۴۱ ساله انقلاب اسلامی ایران همواره به عنوان یک اصل مهم در دستور کار قرار داشته و این بار نیز انتخابات مجلس یازدهم در دوم اسفند ماه برگزار می‌شود و کردستانی‌ها آمادگی دارند تا همراه با دیگر هم وطنان در این عرصه بسیار مهم مشارکت حداکثری خود را به نمایش بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم استان کردستان از بدو پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی صحنه‌های دفاع از انقلاب و نظام اسلامی، حضور حماسی در صحنه داشته‌اند و در انتخابات‌های گذشته نیز میزان مشارکت مردم این استان در انتخابات همواره از میانگین کشوری بالاتر بوده است.

این بار نیز مردم استان کردستان آمادگی دارند تا با حضور خود در انتخابات مجلس شورای اسلامی و یک انتخاب خوب و آگاهانه زمینه را برای تشکیل مجلسی کارآمد و قوی فراهم کنند و بدون شک کردستان در انتظار خلق حماسه‌ای دیگر برای ثبت در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است.

طی یکی دو روز اخیر گروه‌ها و احزاب مختلف سیاسی، ادارات و سازمان‌های دولتی، چهره‌های مردمی، علما و روحانیون و اقشار مختلف با انتشار بیانیه‌های مختلف ضمن اعلام حضور خود در صحنه انتخابات از مردم نیز برای حضور در این عرصه بسیار مهم دعوت به عمل آورده‌اند.

کردستان آماده برگزاری انتخاباتی با حضور حداکثری مردم است

در کنار آمادگی پرشور و حماسی مردم برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی، ستاد انتخابات استان کردستان و سایر کمیته‌های زیرمجموعه نیز از آمادگی کامل برای برگزاری انتخاباتی سالم و با شکوه در سراسر این استان خبر داد.

حسین خوش اقبال رئیس ستاد انتخابات استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: شرایط و زمینه برای برگزاری یک انتخابات باشکوه در استان کردستان فراهم شده است و همه امکانات و زیرساخت‌های لازم در این خصوص تأمین شده است.

وی با اشاره به مشارکت و همراهی تمامی ادارات و سازمان‌های دولتی، گفت: با همکاری و مشارکت تمامی ادارات و سازمان‌های دولتی و هیأت بازرسی، ظرفیت‌های استان کردستان برای کمک به برگزاری یک انتخابات باشکوه و حماسی به‌کارگیری شده است.

از سوی دیگر و بر اساس اعلام دبیر ستاد انتخابات استان کردستان با مسئولیت فرمانداری‌های سطح استان تکلیف صندوق‌های اخذ رأی در مناطق شهری و روستایی و همچنین صندوق‌های ثابت و سیار نیز مشخص شده است.

تعیین ۱۲۳۴ شعبه اخذ رأی در انتخابات مجلس در کردستان

مراد جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تعداد هزار و ۲۳۴ شعبه اخذ رأی برای انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده است، افزود: از این تعداد ۵۲۹ شعبه شهری و ۷۰۵ شعبه دیگر در روستاهای سطح استان مستقر هستند.

مدیر کل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری کردستان ادامه داد: همچنین از این تعداد صندوق اخذ رأی، ۶۳۲ شعبه به صورت ثابت دایر شده‌اند و ۶۰۲ شعبه به صورت سیار در سطح استان پیش بینی شده است.

هر چند که تا روز گذشته حدود ۱۰۸ داوطلب برای رقابت در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از پنج حوزه انتخابیه در استان کردستان حضور داشتند ولی طی شب گذشته چندین نفر دیگر انصراف خود از ادامه حضور در این رقابت را اعلام کردند و به نظر می‌رسد تا روز برگزاری انتخابات شمار افراد حاضر در این عرصه به کمتر از ۱۰۰ نفر نیز کاهش خواهد یافت.

سردار علی آزادی فرمانده انتظامی کردستان نیز در خصوص تمهیدات صورت گرفته برای تأمین امنیت برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: با همکاری سایر نهادهای امنیتی و نظامی کار تأمین امنیت برگزاری انتخابات در بهترین شرایط ممکن انجام می‌شود.

وی گفت: خوشبختانه در سایه همراهی و همکاری خود مردم و همچنین با تمهیدات صورت گرفته از سوی فرماندهی انتظامی کردستان، کار تأمین امنیت برگزاری انتخابات در سراسر استان صورت گرفته و انشاالله مشکل و نارسایی خاصی در این راستا وجود ندارد.

فرمانده انتظامی کردستان افزود: انتظار می‌رود که مردم عزیز استان کردستان همچون دیگر صحنه‌های دفاع از انقلاب و نظام اسلامی، این بار نیز حماسه‌ای دیگر را خلق کرده و حضوری پرشور در انتخابات مجلس شورای اسلامی داشته باشند.

آزاد حکمت مدیرعامل مخابرات منطقه کردستان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تأمین زیرساخت‌های لازم ارتباطی در روز برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: با تلاش همکاران و برنامه‌ریزی جای فنی تمامی زیرساخت‌های مخابراتی در این خصوص فراهم شده است.

وی تست پوشش دهی سامانه‌های مخابراتی در نقاط مختلف استان، تست تجهیزات و رفع مشکل دستگاه‌ها و سیستم‌های مخابراتی، تشکیل و استقرار اکیپ فنی جهت رفع خرابی در صورت بروز مشکل و … را از جمله اقدامات و فعالیت‌های مخابرات در این خصوص اعلام کرد.

مدیر مخابرات منطقه کردستان آماده باش کارگزاران روستایی و حضور در محل کار در زمان برگزاری انتخابات، ایمن سازی شبکه و آمادگی برای دفاع سایبری، افزایش پهنای باند برای پاسخ گویی به نیازهای انتخاباتی وسرویس دستگاه‌های تغذیه برق دفاتر مخابرات روستایی را از دیگر برنامه‌های مخابرات منطقه دانست.

تا ساعات پایانی چهارشنبه شب نیز برگزاری نشست‌ها و جنب و جوش فراوان در ستادهای انتخاباتی داوطلبان این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان کردستان همچنان ادامه داشت و افراد سعی می‌کردند تا از فرصت در اختیار به بهترین شکل ممکن استفاده کرده و زمینه را برای جلب رأی و نظر مردم فراهم کنند.

هر چند که تبلیغات رسمی از ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه به پایان رسیده است ولی بازار تبلیغات و شاخ و شانه کشیدن افراد برای هم در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی همچنان ادامه دارد و افراد سعی می‌کنند تا از این فرصت هم برای جلب رأی و نظر مردم استفاده کنند.

برگزاری انتخاباتی حماسی و با حضور پرشور مردم و تشکیل مجلسی کارآمد و بر آمده از رأی و نظر مردم می‌تواند زمینه را برای توسعه و آبادانی کشور در تمامی بخش‌ها را فراهم کند و به همین دلیل حضور مردم در این انتخابات از اهمیت ویژه و صد چندانی برخوردار است.

کد خبر 4857542

منبع: مهر

کلیدواژه: فرماندهی انتظامی کردستان آزاد حکمت انتخابات 98 انتخابات 98 راهپیمایی 22 بهمن دهه فجر بارش برف ایلام بوشهر انتخابات مجلس شورای اسلامی تعطیلی مدارس شهرکرد قزوین گرگان انقلاب اسلامی ایران بیرجند مجلس شورای اسلامی انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزاری انتخاباتی برگزاری انتخابات انتخابات مجلس انتخابات استان یازدهمین دوره ستاد انتخابات استان کردستان اخذ رأی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۴۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگیزه بارزانی از حضور در تهران؛ درخواست اقلیم کردستان از ایران چیست؟

سفر نیچروان بارزانی به تهران از آنجا اهمیت دارد که او بعد از سفر اردوغان به اقلیم و در میانه منازعه سیاسی احزاب کرد اربیل و سلیمانیه حول انتخابات پارلمان اقلیم کردستان عراق با مقامات عالی ایران دیدار کرده است. بارزانی از ایران چه انتظاراتی دارد و چگونه تهران قرار است نقش متعادل‌کننده را در کردستان عراق ایفا کند؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

به گزارش خبرآنلاین، سفر رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران چند ماه پس از حمله موشکی سپاه به اربیل صورت می‌گیرد. تحلیلگران خاورمیانه معتقدند پس از کدورت دو طرف (تهران و اربیل) در پی حمله موشکی به اقلیم کردستان عراق، اکنون نیاز مبرمی به ارتقای روابط دوجانبه احساس می‌شود تا اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران روابط خود را ترمیم کنند.

در ده سال گذشته این چهارمین سفر نچیروان بارزانی به‌عنوان یک مقام ارشد منطقه کردستان عراق، به ایران است. نیچروان بارزانی رئیس کنونی اقلیم کردستان عراق، فرزند مرحوم ادریس بارزانی و برادرزاده مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق، مانند بسیاری از سیاستمداران کُرد، به مدت طولانی در ایران زندگی کرده و علاوه بر تسلط کامل بر زبان فارسی، شناخت قابل‌توجهی از فرهنگ و مختصات و رویکردهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران دارد.

این سفر برای کشورمان از آنجا اهمیت دارد که مسئله حضور گروه‌های کرد مخالف ایران در مرز با عراق، همواره از مسائل مشترک بین ایران و کردستان عراق بوده است. در همین راستا ابراهیم رئیسی نیز در دیدار با بارزانی تأکید کرد: «دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوءاستفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضدانقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل‌آورند»

این موضوع نشان می‌دهد توافقات امنیتی ایران و عراق و موضوع کردهای مخالف ایران، بخش مهمی از محور مذاکرات دو طرف را تشکیل داده است. چه آنکه ابراهیم رئیسی در ادامه این دیدار «خلع سلاح کامل وعدم حضور عناصر ضدانقلاب در خاک عراق» را یک ضرورت دانست. اسفندماه سال ۱۴۰۱ دفتر نخست‌وزیر عراق و شورای‌عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که دو کشور توافقی را باهدف تأمین «امنیت مرزی» امضا کردند.

انگیزه بارزانی از سفر به تهران

اما انگیزه بارزانی از سفر به تهران آن هم در شرایط فعلی منطقه، مسئله‌ای حیاتی‌تر برای کردهای عراق است که آن را قانع کرده تا بار دیگر از ایران برای حل مسئله‌ای داخلی کمک بگیرند. اما آن مسئله چیست؟ سفر بارزانی به تهران هم‌زمان با بحران انتخابات پارلمانی در اقلیم کردستان است. کمیسیون انتخابات عراق ۲۱ خردادماه را برای برگزاری انتخابات محلی اقلیم کردستان تعیین کرد، اما حزب دمکرات کردستان به رهبری بارزانی خواهان تعویق این انتخابات است.

این در حالی است که اتحادیه میهنی کردستان عراق دومین حزب قدرتمند این منطقه به رهبری بافل طالبانی (پسر جلال طالبانی) خواهان برگزاری انتخابات هستند. بافل طالبانی، تعویق انتخابات را خطرناک خوانده و گفته است باعث ضربه به نهادهای دمکراتیک منطقه می‌شود.

بافل طالبانی که شهریور سال ۱۴۰۲ به ایران سفر و با وزیر خارجه و رئیس مجلس دیدار کرده بود، مواضع نزدیکی با جمهوری اسلامی دارد و این گمانه زنی درباره انگیزه سفر بارزانی برای وساطت ایران در ماجرای بحران انتخابات پارلمانی در اقلیم کردستان را افزایش داده است. ناظران سیاسی معتقدند نچیروان بارزانی با هدف ایجاد نوعی موازنه سیاسی با طالبانی‌ها در سفر به ایران، سعی دارد روند تحولات در آستانه انتخابات اقلیم را به نفع حزب دموکرات کردستان عراق (بارزانی) تغییر دهد و سطحی از موازنه بین اربیل و سلیمانیه ایجاد کند.

این گمانه‌زنی از آنجا تقویت می‌شود که دلشاد شهاب سخنگوی ریاست اقلیم کردستان عراق در آستانه سفر نچیروان بارزانی رئیس اقلیم به تهران، به خبرگزاری «رووداو» گفته بود: «هدف رئیس اقلیم در این سفر تأکید بر آن است که اقلیم کردستان عامل تهدید برای منافع همسایگان نخواهد بود و همه نیروهای عراقی که در حال حاضر در قدرت هستند، سابقه روابط قوی با جمهوری اسلامی ایران دارند و روزگاری تشکیل حکومت در عراق از تهران انجام می‌شد و امروز هم شکی نیست که ایران قادر به کمک در بهبود روابط اربیل و بغداد است»

این در حالی است که طالبانی همکاری‌های نزدیکی با ایران بعد از قرارداد امنیتی ایران و عراق داشت و همان زمان سفر طالبانی به تهران، «احمد الهرکی» از مسئولان ارشد اتحادیه میهنی کردستان عراق به پایگاه العربی الجدید گفته بود: «سفر بافل طالبانی رئیس این حزب به تهران در ارتباط با پرونده احزاب مخالف کُرد ایرانی (گروه‌های مسلحِ تروریست) که در داخل اقلیم کردستان عراق حضور دارند، موفقیت‌آمیز بود و طالبانی نقش مهمی برای یکسره و نهایی کردن این پرونده بازی کرد.»

بحران سیاسی در اقلیم کردستان عراق

اما بحران در انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق از آنجا آغاز شد که سه ماه قبل دادگاه عالی فدرال عراق، کردستان را به چهار حوزه انتخابیه تقسیم کرد و رای به لغو کرسی‌های اقلیت‌ها در این منطقه داد. در مجلس کردستان ۱۱ کرسی به اقلیت‌های مذهبی و قومی اختصاص‌داده‌شده که همه آن‌ها از متحدان حزب آقای بارزانی هستند؛ رای جدید دادگاه فدرال عراق ممکن است باعث شود حزب دمکرات کردستان در انتخابات آینده اکثریت را از دست بدهد.

ازاین‌رو حزب دمکرات کردستان که به رای دادگاه اعتراض دارد انتخابات را تحریم کرده است. سفر نچیروان بارزانی به تهران چند روز پس از سفر او به بغداد انجام شد و اختلاف اربیل با بغداد بر سر سهمیه بودجه کردستان عراق و انتقال نفت از آن، از دیگر مسائل اختلافی اقلیم کردستان با دولت مرکزی است.

چه آنکه پیش از اتفاقات اخیر و بعد از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ عراق، باوجود اینکه حزب دموکرات با مقتدی صدر وارد ائتلاف شده بود، اتحادیه میهنی به دنبال ائتلاف با نوری المالکی و دیگر شیعیان بود. او تصور می‌کرد با چنین تصمیمی می‌تواند برهم صالح از حزبش را برای دومین بار به ریاست جمهوری برساند، لیکن مخالفت سران چهارچوب هماهنگی مانع از انتصاب نماینده بافل طالبانی برای دومین دوره ریاست جمهوری شد و این مسئله انگیزه کردها برای مقاومت در برابر تصمیمات دولت مرکزی عراق را افزایش داد.

از سوی دیگر سفر رجب طیب اردوغان به اقلیم کردستان عراق که برای پیگیری چگونگی تقابل با پ‌ک‌ک و همچنین مسئله انرژی اقلیم کردستان عراق انجام شد، فشار مضاعفی را به دولت اقلیم وارد کرد تا با سرکوب نیروهای کرد مخالف دولت ترکیه موافقت کنند. برخی از این گروه‌های کردی متحد اربیل هستند و حتی برخی از آن‌ها در آزادسازی شهرها و روستاهای کردستان عراق به مبارزه با داعش پرداختند؛ بنابراین سرکوب این گروه‌ها با منافع دولت اقلیم در تضاد است. ازاین‌رو احتمالاً بارزانی در مذاکرات خود با مقامات کشورمان از ایران خواهد خواست مذاکراتی را با ترکیه برای تعدیل خواسته‌های اردوغان انجام دهد.

دیگر خبرها

  • مردم از انتخاب اصلح غفلت نکنند
  • برگزاری انتخابات شبکه‌های تخصصی سازمان‌های مردم نهاد کردستان
  • برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس آمادگی کامل داریم
  • وزیر کشور : مردم در انتخابات روز جمعه حماسه جدیدی خلق کنند
  • مردم حضور حداکثری در مرحله دوم انتخابات مجلس داشته باشند
  • انگیزه بارزانی از حضور در تهران؛ درخواست اقلیم کردستان از ایران چیست؟
  • همه چیز مهیای رقابت بین نامزدهای ۲ حوزه انتخابیه مجلس در فارس است
  • حمایت غرب از نسل‌کشی جدید اسرائیل/ حضور در انتخابات سهیم شدن در تعیین سرنوشت است
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • آمادگی برای برگزاری دور دوم انتخابات/ مردم ۳ حوزه منتظر روز جمعه