Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرانجام پس از پنج ماه انتظار و کش و قوس سیاسی، نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان اعلام شد. همان‌طور که انتظار می‌رفت این نتایج از سوی عبدالله عبدالله و حامیانش به‌شدت مورد اعتراض قرار گرفته و حتی آن‌ها را به سوی اعلام تشکیل یک دولت موازی سوق داده است.

میراحمدرضا مشرف، تحلیلگر مسائل افغانستان

سرانجام پس از پنج ماه انتظار و کش و قوس سیاسی، نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همان‌طور که انتظار می‌رفت این نتایج از سوی عبدالله عبدالله و حامیانش به‌شدت مورد اعتراض قرار گرفته و حتی آن‌ها را به سوی اعلام تشکیل یک دولت موازی سوق داده است. بر همین اساس در یکی از این واکنش‌ها ژنرال دوستم از انتخاب والیانی (استانداران) برای ولایت‌های شمالی افغانستان از جانب دکتر عبدالله خبر می‌دهد. به این ترتیب به نظر می‌رسد باید منتظر تکرار همان وقایع و آشفتگی‌هایی باشیم که در سال ۲۰۱۴ و در دور نخست رقابت میان عبدالله عبدالله و اشرف غنی رخ داد و به تشکیل دولت وحدت ملی منجر شد. البته نباید این نکته را نادیده گرفت که این بار تفاوت‌های اساسی در شرایط و موقعیت دو طرف وجود دارد. اشرف غنی اکنون در رأس دولت قرار گرفته و نیروهای اجرایی را در اختیار دارد و از آن مهم‌تر احتمالاً از حمایت نیروهای امنیتی و ارتش نیز برخوردار است. علاوه بر این، آن گونه که برخی تحلیلگران سیاسی اذعان کرده‌اند در سال‌های اخیر میزان محبوبیت عبدالله و حامیان او که عمدتاً نیروهای جهادی سابق هستند، تا حد زیادی افول داشته است. در چنین شرایطی نسبت به تداوم و حفظ انسجام میان حامیان او هم تردیدهای جدی وجود دارد، چنان‌که «عطا نور محمد» والی سابق بلخ و رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی و یکی از افراد متنفذ در شمال افغانستان، برای ارسال پیام تبریک به اشرف غنی پیشگام شده است.

اما جدا از مواضع و جناح‌بندی‌های داخلی در افغانستان، نوع واکنش آمریکایی‌ها در قبال این موضوع و حمایت و پشتیبانی احتمالی آن‌ها از یکی از طرف‌های درگیر، قطعاً مسئله‌ای مهم‌تر و تعیین‌کننده‌تر محسوب می‌شود. همان‌گونه که حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان چندی پیش اعتراف کرد انتخابات در سال‌های اخیر همواره فرایندی خارج از کنترل و اراده افغان‌ها بوده و خارجی‌ها و به‌ویژه آمریکایی‌ها در آن دخالت آشکار داشته‌اند. در چنین موقعیتی این سؤال مهم و اساسی مطرح می‌شود که آیا اعلام نتایج نهایی انتخابات از سوی دولت اشرف غنی با هماهنگی و حمایت واشنگتن انجام گرفته است؟ با توجه به تناقضات رفتاری ایالات متحده و همچنین اختلاف نظرهایی که در ماه‌های اخیر میان واشنگتن و کابل بروز پیدا کرده است، پاسخ دادن به این سؤال کمی دشوار به نظر می‌رسد. بر همین اساس برای هر دو مورد، یعنی حمایت و عدم حمایت از اقدام اشرف غنی در اعلام نتایج انتخابات، شواهدی قابل ارائه است. اعلام نتایج انتخابات بلافاصله پس از دیدار اشرف غنی با وزرای خارجه و دفاع آمریکا در مونیخ و عقب‌نشینی وی از مواضع پیشین خود در قبال آتش‌بس و اعلام رضایت به طرح کاهش خشونت‌ها در فرایند صلح با طالبان را می‌توان به عنوان دلایلی برای حمایت و یا حداقل اطلاع از اقدام اشرف غنی برشمرد. اما از سویی دیگر ملاقات خلیلزاد با عبدالله عبدالله به فاصله کمی پیش از اعلام رسمی نتایج و از آن مهم‌تر سکوت مبهم و شاید معنی‌دار واشنگتن و عدم ارسال پیام تبریک به اشرف غنی از سوی هیچ کدام از مقامات خارجی، می‌تواند دلایلی برای نارضایتی واشنگتن تلقی شود. البته این رفتارها و تناقضات ممکن است گویای این نیز باشد که در میان مقامات واشنگتن بر سر مسئله افغانستان اختلاف نظرهای عمیقی وجود دارد. دلیل این مدعا هم این است که اشرف غنی همواره به دنبال دور زدن خلیلزاد و ملاقات مستقیم با مقامات ارشد واشنگتن بوده و در واقع تحولات اساسی و تصمیمات مهم رئیس جمهور افغانستان اغلب پس از این ملاقات‌ها شکل گرفته است. اگر چنین استنباطی درست باشد می‌توان گفت در شرایط آشفتگی اوضاع در کابل، کاخ سفید نیز در بلاتکلیفی به سر می‌برد و مقامات آن هنوز به نتیجه‌گیری واحدی در برابر اقدامات اشرف غنی نرسیده‌اند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان نتایج نهایی انتخابات عبدالله عبدالله اعلام نتایج اشرف غنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۵۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند

خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از شهر کابل، از تلاش دولت طالبان برای جذب گردشگران خارجی خبر داده است.

به گزارش عصرایران در این گزارش آمده است:

حدود 30 مرد در یک کلاس درس در کابل جمع شده اند، که بخشی از اولین گروه دانشجویی در یک موسسه تحت مدیریت طالبان است که قرار است متخصصان گردشگری و مهمان نوازی را آموزش می دهد.

این افراد قرار است پس از اتمام دوره در بخش های مختلف صنعت گردشگری مشغول به کار شوند. یک دانشجو مدل است و دیگری 17 ساله است که هیچ سابقه شغلی ندارد.

دانشجویان در سنین، سطح تحصیلات و تجربه حرفه ای متفاوتی هستند. همه آنها مرد هستند - زنان افغان از تحصیل بیشتر از صنف ششم منع شده اند.

حاکمان افغانستان عمدتا به دلیل اعمال محدودیت‌هایشان بر زنان و دختران در صحنه جهانی نام خوشی ندارند. اقتصاد این کشور بسیار خراب است، زیرساخت ها ضعیف و فقر زیاد است.

با این حال، خارجی‌ها به دلیل کاهش شدید خشونت، افزایش ارتباطات پروازی با مراکزی مانند دبی، به این کشور سفر می‌کنند. اعداد زیاد نیستند و در واقع طی دهه های گذشته هرگز نبوده اند. 

در سال 2021، طبق آمار رسمی تنها 691 توریست خارجی به افغانستان سفر کرده؛ در سال 2022، این رقم به 2300 نفر افزایش یافت و پارسال به رقم 7 هزار نفر رسید.

"محمد سعید" رئیس اداره توریسم در کابل گفت که بزرگترین گروه بازدیدکنندگان خارجی از کشور چین به دلیل نزدیکی و جمعیت زیاد آن است. البته از نظر او افغانستان نیز نسبت به برخی از همسایگان خود برتری هایی دارد.

سعید گفت:" آنها به من گفته اند که نمی خواهند به پاکستان بروند زیرا خطرناک است و مورد حمله قرار می گیرند. این را ژاپنی ها به من هم گفته اند. این برای ما خوب است."

اما مشکلاتی جدی هم در روند جذب گردشگر خارجی هم دارد.

سلفی گرفتن گردشگران افغان در محوطه کاخ "دارالامان" در شهر کابل/ آسوشیتدپرس

دسترسی به ویزا دشوار و پرهزینه است. بسیاری از کشورها پس از بازگشت طالبان به قدرت، روابط خود را با افغانستان قطع کردند و هیچ کشوری آنها را به عنوان حاکمان قانونی کشور به رسمیت نمی شناسد.

سفارت‌خانه‌های افغانستان یا تعطیل شدند یا فعالیت‌های خود را متوقف کردند. جنگ قدرت بین سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌های افغانستان متشکل از افرادی از دولت سابق مورد حمایت غرب و آنهایی که تحت کنترل کامل دولت طالبان هستند، وجود دارد.

سعید می پذیرد که موانعی برای توسعه گردشگری افغانستان وجود دارد، اما گفت که برای غلبه بر آنها با وزارتخانه ها همکاری می کند.

هدف نهایی او رسیدن به شرایط صدور ویزا در بدو ورود برای گردشگران است، اما ممکن است سال‌ها با آن شرایط فاصله داشته باشد. شبکه جاده ای که در برخی نقاط کشور نیمه آسفالت است یا وجود ندارد، مشکلاتی دارد و خطوط هوایی تا حد زیادی از حریم هوایی افغانستان اجتناب می کنند.

شهر کابل به عنوان پایتخت بیشترین پروازهای بین المللی را دارد، اما هیچ فرودگاه افغانستان مسیر مستقیم با بازارهای توریستی بزرگ مانند چین، اروپا یا هند ندارد.

علیرغم چالش ها، سعید می خواهد که افغانستان به یک پایگاه بزرگ گردشگری تبدیل شود، جاه طلبی ای که به نظر می رسد توسط رهبران ارشد طالبان حمایت می شود.

او در این زمینه گفت:"من به دستور بزرگان (وزرا) به این بخش فرستاده شده ام. آنها باید به من اعتماد کنند زیرا مرا به این مکان مهم فرستاده اند."

دانشجویان مشغول تحصیل در موسسه گردشگری کابل هم آرزوهایی دارند. "احمد مسعود تلاش" مدل افغان که در موسسه تحصیل می کند، می‌خواهد در مورد مکان‌های زیبای افغانستان پست‌های اینستاگرامی بگذارد و تاریخچه آنها را برای ارایه رسانه‌ ای بیاموزد.

"سمیر احمدزی" فارغ التحصیل دانشکده بازرگانی، می خواهد یک هتل باز کند، اما فکر می کند که ابتدا باید درباره گردشگری و مهمان نوازی بیشتر بداند.

احمدزی گفت: "آنها (توریست های خارجی) مدام می شنوند که افغانستان عقب مانده و درگیر فقر و جنگ است. ما 5 هزار سال تاریخ داریم. باید صفحه جدیدی درباره افغانستان ایجاد شود."

کلاس ها شامل صنایع دستی افغانستان و مبانی مردم شناسی است.

یک موضوع غیررسمی نحوه تعامل با زنان خارجی و اینکه چگونه رفتار یا عادات آنها می تواند با آداب و رسوم و احکام محلی تضاد داشته باشد. به عنوان مثال می توان از سیگار کشیدن یا غذا خوردن زنان در ملاء عام، اختلاط آزادانه با مردانی که از نظر خونی یا ازدواج با آنها ارتباطی ندارند، باشد.

طالبان یک محدودیت جدی در زمینه نحوه پوشش زنان در اجتماع وضع کرده و الزاماتی را برای آنها برای داشتن سرپرست مرد یا محرم در هنگام سفر وضع کرده اند. با این قوانین صرف غذا، سفر به تنهایی و معاشرت با زنان دیگر در جمع سخت تر شده است. با بسته شدن سالن‌های ورزشی به روی زنان و ممنوعیت سالن‌های زیبایی، مکان‌های کمتری وجود دارد که آنها بتوانند بیرون از خانه همدیگر را ملاقات کنند.

"سرنا" تنها هتل پنج ستاره این کشور، به نشانه آماده شدن این کشور برای بازدیدکنندگان خارجی بیشتر، پس از یک ماه تعطیلی، سالن اسپا و زنانه خود را برای زنان خارجی بازگشایی کرده است.

اتباع خارجی برای دسترسی به خدمات باید پاسپورت خود را نشان دهند. ورود زنان افغانستانی به این محل ممنوع است.

محدودیت‌های زنان و دختران افغان بر شرکت‌های مسافرتی خارج از کشور فشار می‌آورد، زیرا آنها می‌گویند که سعی می‌کنند با اهدای کمک‌های مالی، حمایت از پروژه‌های محلی یا فقط بازدید از مشاغل خانوادگی، بر جنبه مثبت تعاملات فرهنگی تمرکز کنند.

"شین هوران" بنیانگذار "راکی رود تراول" گفت که سفر به افغانستان نباید به عنوان تایید دولت یا رژیم سیاسی خاص تلقی شود.

در نهایت، هدف باید حمایت از شیوه‌های گردشگری مسئولانه باشد که به طور مثبت به اقتصاد محلی کمک می‌کند و احترام و درک متقابل را تقویت می‌کند.

او گفت که هیچ نظری از سوی مقامات در مورد آنچه که گروه‌های تور دیده‌اند یا انجام داده‌اند وجود ندارد و این شرکت از نزدیک با یک سازمان حقوق زنان در افغانستان همکاری می‌کند. هوران افزود: درصدی از هزینه تور صرف حمایت از برنامه های این سازمان شد.

هیچ زنی در موسسه گردشگری و مدیریت هتلداری وجود ندارد. دانشجویان مرد مشغول تحصیل به  این موضوع اشاره نمی کنند. اما یک مسئول در اداره گردشگری به این موضوع اشاره می کند.

این مقام که از ترس نخواست نامش فاش نشود، گفت: " این یک وضعیت دلخراش است. حتی اعضای زن خانواده می پرسند که آیا می توانند اینجا درس بخوانند. اما با تغییر دولت، سیاست تغییر کرد. زنانی که پیش از به روی کار آمدن طالبان در این موسسه درس می‌خواندند هرگز برنگشتند و فارغ التحصیل نشدند."

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سفر به افغانستان طالبان (1): فرودگاه خلوت/ سقوط اقتصاد / رضایت از امنیت طالبان چهره زنان گردشگر خارجی را پوشاند! (+عکس) گردشگران آمریکایی، فرانسوی و تایلندی در افغانستان طالبان (+ عکس) / "به من می گویند دیوانه ای که به آنجا می روی!"

دیگر خبرها

  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • تاکید بر شناسایی عاملان حمله به شیعیان افغانستان + فیلم
  • ارسال اولین محموله کمک چین به افغانستان
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند