Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@22:52:49 GMT

نانی که برخی از ماسک‌های کرونا در قم می‌خورند

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۷۲۳۸۶

نانی که برخی از ماسک‌های کرونا در قم می‌خورند

با گشتی در سطح شهر مشخص شد آنچه در شبکه‌های مجازی دست‌به‌دست می‌شود، صحت دارد و هیچ داروخانه‌ای به مردم ماسک عرضه نمی‌کند، داروخانه داران علت نبود ماسک را تقاضای بالا و خرید برخی افراد در تعداد زیاد در ساعات اولیه اعلام کشف کرونا در قم عنوان می‌کنند، اما برخی از مردم، عوامل توزیع را در این خصوص متهم می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از شهروندان می‌گویند حتی ماسک‌هایی که شب گذشته به شهروندان فروخته‌شده نیز با قیمت‌هایی بعضا ۵ تا ۶ برابر قیمت واقعی بوده‌است؛ به‌طوری‌که ماسک‌های معمولی بین هزار تا سه هزار تومان و ماسک‌های فیلتردار بیش از ۲۰ هزار تومان به فروش رفته است.

داروخانه‌ها در مقابل این سوال که برای خرید ماسک چه ساعت و روزی مراجعه شود؟ روز‌های شنبه یا یکشنبه هفته آینده را وعده می‌دهند؛ مسئولان داروخانه‌ها عدم عرضه را رد و تقاضای بیش از حد را علت تمام شدن ماسک عنوان می‌کنند.

ازدحام غیرمعمول در برخی داروخانه‌ها نیز مساله دیگری است که امروز به چشم می‌خورد و اکثر مراجعه‌کنندگان به دنبال ماسک هستند و مدعی هستند که برای این امر به تعداد زیادی از داروخانه‌ها سطح شهر سرزده، اما موفق به تهیه آن نشده اند.

تعدادی از داروخانه‌های سطح شهر قم نیز امروز برخلاف روز‌های عادی سال تعطیل بودند.

افزایش یکباره تقاضا برای خرید و استفاده از ماسک در حالی است که مسوولان وزارت بهداشت و پزشکان متخصص بار‌ها تاکید کرده اند، استفاده از ماسک تنها برای بیماران و کادر پزشکی و درمانی و یا برای حضور در اجتماعات و نزد افراد بیمار ضروری است و برای همگان و در شرایط عادی نیازی به استفاده از آن نیست و شهروندان باید مراقب سودجویان باشند.

رعایت فاصله و حریم شخصی از افراد و شستشوی مرتب دست‌ها همواره مورد تاکید این کارشناسان بوده و تقاضا و استفاده غیر ضروری از ماسک را موجب رونق بازار برخی سودجویان در ایجاد بازار سیاه برای فروش ماسک می‌دانند.

در همین حال بررسی خبرنگار ایرنا از سطح شهر نشان می‌دهد حدود ۳۰ درصد مردم قم امروز از ماسک استفاده می‌کردند.

ارائه ۴۰۰ هزار ماسک به داروخانه‌های قم

در همین حال محمدرضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در مورد کمبود ماسک در داروخانه‌ها، گفت: با سازمان صمت هماهنگی شده که به‌زودی ۴۰۰ هزار ماسک در داروخانه‌های قم توزیع شود.

وی تاکید کرد: نیازی به استفاده از ماسک توسط همه مردم نیست، بلکه افرادی که با بیمار در ارتباط هستند ازجمله همراهان و کادر پزشکی و یا افرادی که مشکوک به این ویروس هستند باید از ماسک استفاده نمایند.

وی اضافه کرد: این بیماری کشنده‌تر از آنفلوانزا نیست، ولی مراقبت و رعایت بهداشت فردی در جلوگیری از همه‌گیری بسیار مهم است.

هشدار دادستانی قم: با تخلفات در عرضه ماسک برخورد می‌شود

در پی گله مندی مردم و مشاهده برخی تخلفات در سطح شهر، معاون دادستان عمومی و انقلاب قم به داروخانه‌ها و مراکز عرضه محصولات و تجهیزات پزشکی در عدم عرضه ماسک به شهروندان هشدار داد.

در پیام صریح علی اصغر سلطانی معاون دادستان عمومی و انقلاب قم که نسخه‌ای از آن عصر پنجشنبه در اختیار ایرنا، قرار گرفت، آمده است: با عنایت به گزارش واصله در خصوص عدم عرضه ماسک به شهروندان و سواستفاده و سودجویی تعدادی از داروخانه‌ها و مراکز عرضه محصولات بهداشتی، طی دستور قضایی به دانشگاه علوم پزشکی، سازمان صنعت معدن و تجارت و معاونت غذا و داروی استان قم مقرر شد سریعا تیمی متشکل از بازرسان سازمان‌های مذکور تشکیل شود.

سلطانی افزود: این تیم نسبت به بازرسی و نظارت شبانه روزی از داروخانه‌ها و مراکز عرضه محصولات بهداشتی سطح استان و کلیه انبار‌های آن، اقدام و در صورت مشاهده هرگونه تخلف و ممانعت از عرضه ماسک، ضمن پلمب مرکز مربوطه، مراتب جهت برخورد قانونی سریعا به دادسرای عمومی و انقلاب گزارش خواهد کرد.

معاون دادستان قم گفت: همشهریان عزیز می‌توانند گزارش‌های خود را در این خصوص به شماره ۰۹۳۳۳۶۳۳۲۵۱ در پیام رسان ایتا ارسال نمایند.

ضرورت حفظ آرامش و رعایت نکات بهداشتی

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قم پیش‌تر در خصوص چگونگی کشف بیماری کرونا در قم تاکید کرده بود: ما شاهد یک پیک بیماری‌های تنفسی ظرف سه چهار روز اخیر بودیم و در بررسی‌های صورت گرفته ۲ مورد منجر به فوت و آزمایش‌ها اولیه مشخص شد که این ۲ تَن ازنظر کرونا مثبت هستند.

دکتر قدیر با اشاره به این‌که مردم باید آرامش داشته باشند، اظهار کرد: مردم دست‌های خود را مرتبط شستشو کرده و از حضور در اجتماعات پرهیز کنند و نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام داشته باشند تا بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.

وی گفت: بیمارستان کامکار قم به‌عنوان محل قرنطینه و مراجعه بیماران و موارد مشکوک به کرونا و بیمارستان فرقانی به‌عنوان محل قرنطینه بعدی در صورت نیاز، مشخص‌شده است.

کارشناسان می‌گویند: بیماری کرونا از نظر ابتلا و میزان و شدت تلفات، خطرناک‌تر از آنفولانزا نیست بنابراین مردم جای برای ترس و وحشت مردم نیست و شهروندان تنها باید مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند؛ استفاده از ماسک پرهیز از روبوسی و دست دادن و سایر مواردی که در این خصوص توصیه‌شده است، بیش‌ازپیش مورد تاکید است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ویروس کرونا بیماری ماسک کرونا ماسک کرونا قم ویروس کرونا در قم ویروس کرونا در ایران پارسی خبر استفاده از ماسک داروخانه ها عرضه ماسک سطح شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۷۲۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه به هنگام زمین و تامین اعتبارات لازم برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است

عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: هدف کلی این است که ما برای تمام اقشار و بویژه اقشار آسیب پذیر  مسکن تهیه کنیم. در همین راستا قانون جهش تولید مسکن  را مصوب و ‌در آن تاکید شد که دولت زمین و تسهیلات لازم را در اختیار مردم قرار دهد که خودشان مسکن بسازند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به تامین مسکن برای اقشار مختلف با تکیه بر عرضه به هنگام و صحیح زمین و تامین اعتبارات لازم برای هزینه های جاری نظیر خرید مصالح اظهار کرد:  عرضه به هنگام و صحیح زمین و تامین اعتبارات لازم برای هزینه های جاری نظیر خرید مصالح نیز از مهم ترین ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است. به هر حال تامین مسکن برای اقشار مختلف هدف ماست و باید آن را انجام دهیم و فرآیندش نیز در انجام شدن است.

ایری در ادامه بیان کرد: با توجه به ساختار اقتصادی کشور مشکلاتی برای تهیه مسکن اقشار آسیب پذیر وجود دارد که باید حل شود. لازمه رسیدن به یک میلیون واحد مسکن  این است که همه دستگاه ها کمک کنند و بدون مشارکت مردم نیر شدنی نیست و نقطه قوت یک میلیون واحد که می خواستیم بسازیم در مشارکت مردم است. چون به مردم زمین و تسهیلات می دهیم که خودشان بسازند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی  اظهار کرد: قانون جهش تولید مسکن در حال اجرایی شدن است ولی به نقطه ای رسیده است که نمی توانست بدون مشارکت مردم انجام شود و ما نیازمند مشارکت مردم هستیم. ما با مشکل کمبود مسکن مواجه هستیم و شاهد جهش تولید مسکن نخواهیم بود جز اینکه مشارکت مردم را داشته باشیم. باید با تکیه بر عرضه زمین توسط دولت و پرداخت به موقع و مناسب تسهیلات ساخت مسکن، مسیر مشارکت مردم در ساخت مسکن باز خواهد شد. بنابراین راهکار اصلی رفع تقاضای مسکن مردم نیازمند تسهیل مشارکت مردم در ساخت مسکن با عرضه زمین و تسهیلات است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • همکاران ما در جنگ نرم دشمن آسیب می‌بینند و طعنه می‌خورند | نباید از چشم مردم مخفی و جهادشان مغفول بماند
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • اعلام وضعیت انسانی اضطراری در سودان / مردم از گرسنگی علف می خورند/ گزارش های تکان دهنده از تعرض جنسی به آوارگان
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • (ویدئو) چرا پنگوئن‌ها تلو تلو می‌خورند؟
  • عرضه به هنگام زمین و تأمین اعتبارات برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • عرضه به هنگام زمین و تامین اعتبارات لازم برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است